Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Астрология - въпроси от начинаещи 2.


Recommended Posts

Тепърва навлизащите в дербите на Астрологията могат да задават тук всякакви, свързани с нея въпроси. Който има желание и възможност да пожертва от личното си свободно време (и който може) ще ви отговори. Моля ви не искайте и не очаквайте пълен рожден хороскоп - за това са нужни дни наред усилена работа.

Въпроси от начинаещи 1.

Редактирано от Атлантида
Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте,

дали ще мога да помоля някой да спретне и за мен един хороскоп, разбира се, ако има желание и възможности за това. Ще бъда много благодарна и признателна. Родена съм в Стара Загора, 26.10.1976г. около 11:30 часа. Интересуват ме професионална изява и сключване на брак.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте jara, как го дадохте този час- абсолютно гранично положение на Асц., 29 градуса 42 минути на Стрелец! Една -две минути по-късно и попада в Козирог. Така и 7 дом, който отговаря за брака, е граничен.

Мога да отбележа обаче, че след около година и половина има едно съчетание от вторични дирекции към Венера заедно със транзитен Юпитер към Луна, което много ми харесва. В смисъл на добра възможност за брак. Така си мисля, защото радикалната Луна е управител или съуправител(зависи от часа) на седми дом, а Венера е мунданния управител. Късмет от мен в това направление. Може и някой от колегите да добави нещичко. Но е желателно първо да прецизираме малко часа. Понеже Козирог дава малко по-късен брак, в смисъл след 30-те, възможно е Асц. да е там.

Асц Стрелец и Асц. Козирог са доста различни. Какво бихте казали за себе си, кое е по-валидно?

Вариант1- Общителна, великодушна, любов към спорта и пътешествията, много приятели, либерална.Повече компании и забавления.

Вариант2- Сериозна, задълбочена и консервативна. Не обича да проявява чувствата си, пестелива и много упорита. По-саможива, не си пилеете времето по купони и празни веселби.

Освен това във втория вариант обикновено фигурата е по-слаба.

Редактирано от Атлантида
Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте Атлантида,

Вариант1- Общителна, великодушна, любов към спорта и пътешествията, много приятели, либерална, повече компании и забавления - все едно е създаден за мен :rolleyes: . А що се отнася за часа, майка ми не е сигурна точно за минутите, но е сигурна, че е някъде между 11 и 11:30, за това написах този час. Но мога да кажа също и че в някои моменти съм била доста сериозна и задълбочена, но мисля, че това беше по-назад във времето. Фигурата ми не е слаба, смятам, че минавам за нормална ;) . Тогава предполагам, че асцендентът ми е Стрелец, защото обичам много да пътувам, доста голяма част от живота ми преминава в пътуване, мога да кажа, че умея да общувам с абсолютно различни типове хора и компании. Приятелите ми ме смятат за великодушна, но и за доста мнителна, това предполагам, че е от скорпионската природа, По отношение на брака - не съм омъжена засега ;) . И за професионално развитие - по образование съм юрист, в момента практикувам точно това, интересувам се и от психология. Възможно ли е да проявявам в един момент от живота си черти от единия асцендентен знак и в друг момент- на другия, щом съм на границата?

Редактирано от jara
Линк към коментар
Share on other sites

Моля, знаещите да ми кажат какво да очаквам при съвпад на тр.Сатурн с натален Плутон в 5-ти дом! :huh:

Здравей Махima аз не съм от много знаещите,но от това което съм чела знам ,че Сатурн внася ограничения в дома в който се намира.В твоя случай 5 дом -може да доведе до липса на развлечения и удоволствия,грижа с деца или нещастна любов,криза в отношенията.Но пак зависи от аспектите и от наталната карта ако са хубави може да доведе и до трайно обвързване.А при съвпада може да станеш по избухлива.Но нека и др кажат.

Линк към коментар
Share on other sites

Казаха ми, че е възможно и да са дребни, но много като количество проблеми! Продължително късане на нерви, сякаш ти проверяват търпението и издръжливостта! Дано да е лекия вариант! Много благодаря за мнението! :)

Линк към коментар
Share on other sites

Виждам, че се е получила добра дискусия на транзита на Сатурн през Плутон. :feel happy: Важно е за по-конкретни изводи какви са аспектите на Плутон в радикса, особено с радикалния Сатурн, както и кои домове управлява.

Може би, ако изобщо са множество дребни проблеми, те ще имат един и същ корен, ще бъдат свързани помежду си.

Но при всички случаи ще засегне въпросите на 5-ти дом, EDEN84 ги е написала много добре по-горе, няма да ги повтарям.

maxima, очаквам една тотална трансформация, ще ти се наложи да "разнищиш" добре мотивите и желанията си, в голяма дълбочина. До колкото смятам, че Сатурн и Плутон имат доста допирни точки и са "приятели", този транзит може да има и възраждащо действие, положително. Нещо като да прехвърлиш нова страница, да приключиш една глава и да започнеш нова.

Едно необратимо действие, вероятно няколко месеца ще проявяваш и по-голяма твърдост и строгост.

При аспект между тези планети в радикса, често има едно много силно, почти маниаклно желание, стремеж в зависимост от останалите елементи на хороскопа. Транзита би довел до едно осъзнаване и преодоляване, евентуално не съвсем безболезнено, но за добро.

jara, Ако раждането е преди 11:30 е абсолютно сигурно,че Асц. е Стрелец :3d_048:

Все пак се радвам, че избра вариант 1 :rolleyes:

Разбира се, че и Козирога ще ти влияе, той е изцяло в първи дом.

Линк към коментар
Share on other sites

Оказват ли влание според вас транзитите на Лилит и ако "да "как въздеиства?Нямам никакви наблюдения,но от прочетеното до сега за Черната Луна-нищо хубаво не срещнах :angry: Никога не съм и обръщала особенно внимание,но като си преглеждах транзитната карта видях ,че нат ми Лилит/Риби 6 дом/ образува квадрат с тр. Лилит /Стрелец 3 дом/.В натала Лилит ми е в квадрат с Меркурий /9 дом Близнаци/.Мойте разсъждения са тъй като са засегнати 3 и 6 дом - засегната ще бъде роботата и работната среда в частност или....

Линк към коментар
Share on other sites

Лилит е една фиктивна точка, най-отдалеченото място на Луната, има притеснителна репутация, като една тъмна безлунна нощ. Мисля, че влияе най-вече на подсъзнанието и психиката, подмолно, неясно. Може и да бъдат помрачени някакви служебни отношения, а може би не. Според мен не е задължително да даде някакво външно събитие.

Линк към коментар
Share on other sites

jara, използвах Везните на Хермес и според този метод си родена в 11,29.Но това е вярно, ако си зачената в Стара Затора и си нормално износена.Добре е този час да се съгласува и с минали важни събития от живота ти.Дори за препоръчване е обратният ред - първо ректификация чрез минали събития и после Везните за евентуално доуточняване.Но прибягнах директно към метода на Хермес, защото интервалът е малък, а и не разполагам със събития.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей Olq3, благодаря за проявеното внимание! Доколкото знам, не съм зачената в Стара Загора, а в Благоевград по разказите на майка ми и баща ми(те си знаят) :rolleyes: , но съм нормално износена и родена по нормален класически метод ;) . Незнам какво точно ще ви трябва като инфо за минали събития, ако може да ми дадете някаква насока кое е важно и ще се постарая да го дам.

Редактирано от jara
Линк към коментар
Share on other sites

Тревожа се, защото казват, че Сатурн е строг учител и уроците му често са болезнени, но неизбежни!

Може би е за добро, защото започвам да усещам, че количествените натрупвания, ако мога така да се изразя, рано или късно водят до качествени изменения!

Може би наистина е време за анализ и преоценка! Благодаря, Атлантида!

Линк към коментар
Share on other sites

Тревожа се, защото казват, че Сатурн е строг учител и уроците му често са болезнени, но неизбежни!

Може би е за добро, защото започвам да усещам, че количествените натрупвания, ако мога така да се изразя, рано или късно водят до качествени изменения!

Може би наистина е време за анализ и преоценка! Благодаря, Атлантида!

:feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Преглеждайки си тр. карта ,забелязах ,че тр.Венера /3 дом Скорпион/образува квадратура с нат. ми Луна/5 дом Водолей/,а в натала Венера ми е в 10 дом/Близнаци съвпад със Слънце/ и по натал е в тригон с Луната ми.Въпроса ми е Тригона ли ще се задейства или квадратурата?

Линк към коментар
Share on other sites

Квадратурата.

Линк към коментар
Share on other sites

Когато някоя планета транзитира през която и да е от планетите в наталния тригон.

Линк към коментар
Share on other sites

Стряскащо ми изглеждат предстоящите ми транзити на тр.Слънце с Нат Плутон/2 дом Везни/ - този Плутон винаги ме е плашел :wacko: ,тр.Слънце образува тригон с нат.Венера и Слънце /в съвпад 10 дом Близнаци/,също и тр. Марс в съвпад с нат . Марс и нат Сатурн/съвпад Скорпион 2 дом/.Какво мога да очаквам :3d_035:

Линк към коментар
Share on other sites

EDEN84, транзитите на бързите планети и Слънцето не са особено силни сами по себе си, ако не се комбинират с други влияния.

Луната, като най-бърза влияе около 2-3 часа, моментно настроение и емоции.

Слънцето, може би, 2-3 дни. Транзитът му през Плутон, а и всичките му транзити, се повтарят всяка година по едно и също време (е, + - един ден), щом нямаш особено ярки спомени, значи не ти влияе особено.

Все пак транзит на Слънце през Плутон ще повиши значително енергията и тщеславието ти. Ще проявиш властолюбие и склонност към рискове. При теб специално в радикса Слънце и Плутон са си първи дружки, така че техния временен съюз/транзитен съвпад по-скоро ще имаположително влияние (но не особено силно).

Очаквам да те обхване любов към приключения и реформаторски дух и няма да щадиш сили докато не достигнеш целта.

Вероятна трансформация и успешни манипулации във връзка с пътуване, документи, кола, комуникации и т.н.-заради 3 дом.

Има отношение и към началник/баща или евентуален съпруг(това при бъдещите транзити :P )

Линк към коментар
Share on other sites

EDEN84, транзитите на бързите планети и Слънцето не са особено силни сами по себе си, ако не се комбинират с други влияния.

Луната, като най-бърза влияе около 2-3 часа, моментно настроение и емоции.

Слънцето, може би, 2-3 дни. Транзитът му през Плутон, а и всичките му транзити, се повтарят всяка година по едно и също време (е, + - един ден), щом нямаш особено ярки спомени, значи не ти влияе особено.

Все пак транзит на Слънце през Плутон ще повиши значително енергията и тщеславието ти. Ще проявиш властолюбие и склонност към рискове. При теб специално в радикса Слънце и Плутон са си първи дружки, така че техния временен съюз/транзитен съвпад по-скоро ще имаположително влияние (но не особено силно).

Очаквам да те обхване любов към приключения и реформаторски дух и няма да щадиш сили докато не достигнеш целта.

Вероятна трансформация и успешни манипулации във връзка с пътуване, документи, кола, комуникации и т.н.-заради 3 дом.

Има отношение и към началник/баща или евентуален съпруг(това при бъдещите транзити :P )

Благодаря за отговора Атлантида :3d_046: Чак сега прочетах отговора ти и си много праваа,днес реших с коя агенция мисля да заминавам за работа в чужбина и направих първите стъпки за това.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте, как бихте интерпретирали съвпад на прогресивен Марс и Юпитер в осми дом, като Марс управлява осми дом в натала (Юпитер в Овен) , а се намира в седми (Марс в Риби), а Юпитер управлява четвърти дом (Луна и Нептун в Стрелец), намира се в осми дом и е съуправител на седми дом. Иначе двете планети не сключват аспекти помежду си в натала. Осми натален дом прави съвпад с натален Юпитер, а седми натален с натален Марс и семисекстил с натален Юпитер.

Благодаря Ви !!! :)

Линк към коментар
Share on other sites

Привет viola odorata, оценявам положението на Марс като много положително/Овен + 8ми дом/ за всякакви твои инициативи и активност свързани с финанси,имоти и наследство, както и с брачния/бизнес партньор и съдебни дела.

Като цяло този съвпад е благоприятен, особено за Марс. Добре е също и че с Юпитер са във взаимна рецепция, това ще смекчи напрежението, свързано с дом, майка/родина, изкуство (особено поезия и музика) и ще доведеш нещата от това направление до добър край. Информацията е много недостатъчна за по-детайлирана прогноза, изобщо липсва карта и други данни за теб. При едни и същи влияния възрастта, примерно, може да е съществена. Мисля, че така разположен Марс с Юпитер и Луна може да доведе и до брак/ раждане на дете или придобиване на дом/подобряване на условията.

Ако имаш нещо общо с медицина и психология, пиши да се задълбочим и в тази посока.

Много по-добре е да се провеждат астрологически консултации, да има диалог. Колкото повече знае за теб един астролог, по-добре ще прецени как можеш да "отработиш" дадено положение и ще се ориентира кои варианти да отхвърли и на кои да се концентрира.

Според мен ще усетиш осезаемо тази прогресивна дирекция, ще даде събития и те ще са за добро.

Линк към коментар
Share on other sites

В началото искам да изскажа своята благодарност за проявената отзивчивост и за оказаната помощ. :) Имах нужда да чуя и друга интерпретация по въпроса за този аспект. Аз за себе си имам някои свои предположения, но както е известно човек за себе си не може да бъде много обективен и затова едно Голямо Благодаря. :) Иначе въпросният съвпад се отключва от прогресивна луна, която в момента ми транзитира през седми дом и която наскоро ми направи съвпад със седми дом, а в момента на съвпада Марс – Юпитер в осми, прогресивната луна прави съвпад с Марс в седми дом. Ще ти пратя данните си на ЛС, пък ако имаш време и желание може да погледнеш. Иначе психологията е нещо, което винаги ме е привличало, а не съм го търсила съзнателно, за добро или за лошо е това не знам, просто имам такава постановка на мисленето, а и обичам да анализирам – Слънце и Меркурий в девети, обичам да „чопля” нещата в детайли, да търся под вола теле и да има ред, но това последното най-вероятно е от Девата като Асцедент, анализирането също. Иначе според ЗЕТ 8 Марс ми е алмутен т.е. Господар на хороскопа, не ми е много ясно как тоя рибешки Марс е такава сила, но знае ли човек. Предполагам че ще я усетя тази прогресия, защото е за доста дълъг период от време - близо 3 години, до годината на Юпитеровото завръщане. Откъм фирдари скоро навлизам в Юпитеров период пък ще видим. Още един път Благодаря ти и всичко най-добро от сърце ти желая. :3d_043:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Здравейте!

Изправена съм пред съдбовно решение което още не мога да взема!може ли да ми помогнете?дали да изчакам още евентуално,за да се възстанови много стара връзка(има ли въобще някакъв шанс за нея) или да се обвържа по-сериозно с друг човек?какво казват звездите?родена съм на 14.12.1982 в 12.00 на обяд!

Благодаря Ви

С Уважение

Наталия

Редактирано от Станимир
Линк към коментар
Share on other sites

Гост
Тази тема е затворена за писане.

×
×
  • Добави...