Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Астрологични наблюдения


Recommended Posts

Всеки занимаващ се с астрология има наблюдения как се развива живота му при определени аспекти и планетни съчетания. Предлагам в тази тема да споделяме астрологични наблюдения.

Какви аспекти, как влиаят на личния ви живот, как конкретно се проявяват. Нещо особено и интересно, което сте забелязали, нещо, което ви е впечетлило и искате да споделите и с други астро изследователи....

Ето един пример: тук

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Интересна случка разказа една приятелка, също астроложка по повод ретро Меркурий. С нейно съгласие ето цитата, който звучи и доста ураново. :3d_002:

Не знам при вас, обаче при мен е пълна катастрофа!

1. За пореден път / трети пореден / спира да ми реже основната машина в офиса, решихме, че нещо заземяването не е като хората и опъваме кабел да я заземим на гръмоотвода на блока. В един момент, само докато се доближат до сградата и двамата ми колеги започва да ги тресе ел.напрежение. Оказа се, че където и да поставят фазомера - всичко е в напрежение. :( Треперят и двамата, извиках екип на Е-он на секундата - казаха, че сигурно има някаква отечка от стар ел. уред в целия блок и си тръгнаха, питайте ме сега как влизам в офиса си, като дограмата е желязна, и по нея тече ток. :grin: Днес съм се наточила яката и .... направо ги вдигам на балон. Някой беше казал - [color:"blue"]революция! Така да бъде! :yes:

2. Снощи, опитвайки се само да центроваме оптиката на същата машинка тя отново изгоря - явно токов удар. [color:"blue"]Революция!

Днес имам среща с адвокат и ми пожелайте успех, моля, ще имам нужда да успея, защото загубите ми до момента са невероятни. :yes:

Най-доброто, което можех да направя вчера, е, да си застраховам всичките машини. Докато още не бяха се скапали де. Първо ще ги поправя и тогава ще видим по съдебен ред, кое е правилно и кое - не. :yes:

Няма да ги оставя така тези гадове, от август месец ме тормозят. Всеки тормоз си има предел, а ми спирати работата, най-важното от всичко. :yes:

На всичкото тогоре имам договор със срок за изпълнение на едни детайли, а аз не мога да се справя в този срок, разбирасе, ще има и неустойки по него. Ужас направо. :(

Линк към коментар
Share on other sites

Като правило ми е транзитна луна през сев. възел да ми се плаче за щяло и не щяло. Напоследък дори си определям ден за реване в зависимост от този съвпад. Действа много прочистващо :)

Всъщност, която и планета да минава през възлите, се случва нещо. Например тр. Меркурий съвпад сев. възел - среща с интересен човек (май няма пропуск).

Друго, като закономерност е тр. Венера в съвпад с южен възел - поява на човек към когото имам желание и невъзможност за любовна връзка

И напоследък Марс ми се тътри из 12 дом доста преодоляване на предизвикателства, изплуват разни страхчета. Правя за пръв път през живота си много неща, от които съм бягала до сега. (летях със самолет за пръв път, срещах се с хора, от които бягах дълго време и др.)

Уран ми е в 12-ти дом и една Луна през него е достатъчна, за да се изгоря, порежа или нещо такова...

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Днес попаднах в много кофти ситуация на работа ,едва ли не ме вътриха с 200лв. без да имам вина по-скоро измама си беше ,но както и да е важното е че стана ясно ,че аз нямам вина :( но се почувствах гадно и като си погледнах картата тр.Слънце ми е в съвпад с Нептун,а тъй като нептун ми е управител на 7 дом аз си мислех,че ще ми донесе интересно запознанство или нещо от сорта а то какво -измама :3d_136:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 8 months later...

Преди десетина дни станах съучастник в лека катастрофа. Мъжът ми шофираше по път с предимство, другият не го спази и ...ПРАС :3d_067::3d_067:

Не си следя много много транзитите, обаче тоя ден реших да проследя конфигурациите Марс- Меркурий. И какво мислите, точно каре транзитен Марс към натален Меркурий.

Написано по звездите, така да се каже.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 months later...

Тък като темата е за астрологични наблюдения, бих искал да отбележа че това което ще споделя, е по скоро отметка, която за мен постепенно се оформя като правило.

Става дума за семейството на мажорните аспекти, в което вече прибавям още три члена.

Самата същност на главните аспекти се определя от междузнаковите отношения, няма да навлизам в подробности, но логиката на секстила например се описва от връзката на Лъв–Рак, като господари на дневното и нощното семейсто, с Везни-Близнаци. На базата елемент, качество могат да се направят изводите за съответния аспект. Това може да се приложи към всеки главен аспект, с изключение на тригона, при него има и втори план.

Аспектите, за които става дума са квинтил, полуквадратура и полусекстил. Това са представители на групата на минорните аспекти, но за разлика от мажорните, те са рожба на планетите и геометрията, която те оформят с ретроградното си движение на фона на зодиака.

Ретроградното движение на Венера е добре описано от Ерин Съливан, схематочно то е представено така:

venus3.jpg

Както се вижда стационарните позиции на венера по време на ретроградното й движение оформят петоъгълник или пентаграм. Върховете са разделени от 72 градуса. Това прави група от квинтили. Ретроградното движение на Венера я прави покровителка на този аспект, както и на пентаграма, но това е друга тема. По аналогия всички качества на тази планета са валидни и за квинтила, което дава богата база за изводи и анализа.

Ако продължим по нататък по веригата и разгледаме Марс, ще видим че той също "ражда" аспект на базата на своите ретроградни цикли, а именно полуквадратурата. Неговото движение изглежда по следния начин:

KeplerMars.jpg

Ако се върнем назад и обърнем внимание на Меркурий, на базата на същите доводи, приловени за Венера и Марс, то ние получаваме покровителя и кръсника на Тригона, аспект, което принадлежи към мажорните, но сега може да се тълкува под друга светлина.

Най - интересни ми се струва покровителствания от Юпитер полусекстил. В движението си той спира ретроградно дванадесет пъти, преди да се върне на изходна позиция. Това прави градусно отношение 30 градуса или полусекстил.

Това са трите аспекта, които преди пренебрегвах, но сега намерих солидна подкрепа в тяхна полза. Когато разглеждам квинтил, двете планети за мен са подчинени на отношение характерно за Венера. Същото важи и за останалите дадени примери.

Редактирано от Вендор
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...