Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Дан Милман в България!


Recommended Posts

Световно известният американски писател Дан Милман ще гостува в България на 13 и 14 октомври.

Авторът на романите “Пътят на мирния войн” и “Свещеното пътуване на мирния войн” идва в България за да представи новата си книга “Пътуванията на Сократ” и семинара си “Могъществото на духовните закони” по покана на издателство и книжарница “Нова Епоха” с подкрепата на верига книжарници “Пингвините”.

На 13 октомври от 18:30 ще се проведе пресконференция, среща с читатели и представяне на книгите от трилогията на Мирния Войн и най-новата му книга ,,Законите на Духа" в кн. Пингвините – пл."Славейков" 11.

На 14 октомври ще организираме една вечер с Дан Милман на тема: ,,Могъществото на духовните закони".

danmilman.jpg

Дан Милман е бивш световен шампион по спортна гимнастика, инструктор по бойни изкуства, треньор в Станфордския университет и професор в колежа “Оберлин”. След интензивно, двадесетгодишно духовно търсене, той намира израз на своите идеи в Пътя на мирния войн, който представя в своите книги и семинарни лекции.

Роден е на 22 февруари 1946 г. в САЩ, в семейство с руско-еврейски произход. Спортните си умения е усъвършенствал още при следването си в колеж.

Интересно е какво отговаря самият Дан Милман на въпроса как се е пренасочил от спортната дейност към писане на книги за лично и духовно самоусъвършенстване: „Още в колежа ме осени мисълта, че колкото и да работиш върху самия себе си, от това се ползва само един човек... Но ако успея да въздействам върху хората по един позитивен начин, това би дало повече смисъл на живота ми. Почувствах се призован да предам на другите своите знания и опит. С течение на времето интересите ми се прехвърлиха от разгръщане на спортния талант към развиване на умението да живееш. Пътувах из целия свят и се запознах с много различни системи за самоусъвършенстване.”

Днес по-голямата част от времето на автора е запълнена с писателската му дейност и изявите му като лектор. Семинарите и работните срещи на Дан продължават да променят живота на мъже и жени с различно обществено положение, в това число водещи фигури от бизнеса, финансите, здравеопазването, психологията, образованието, политиката, развлекателния бизнес, спорта и изкуствата.

Тринадесетте книги на автора, преведени на 29 езика, са вдъхновили и упътили милиони читатели по целия свят. Игралният филм “Мирният войн” (Peaceful Warrior) с Ник Нолти , Скот Мачловиц (Euro Trip, Mean Creek) и Ейми Смарт (Crank, Just Friend и Mirrors) в главните роли е адаптирана екранизация по първата му книга, Пътят на мирния войн, базирана на реални събития от живота на автора.

Отзиви за филма:

„Мирният войн е важен и вдъхновяващ филм – филм, който може да промени живота ви.” Стинг

„Един филм, който ще вдъхнови много хора” Пийт Хамънд, кинокритик в списание „Максим”

„Увлекателен филм, изпълнен с енергия.” Дийпак Чопра

„Гледайте този филм и той ще ви преобрази.” Екхарт Толе, духовен учител и автор на книгата „Гласът на покоя”

„Той е като Роки за душата!” Строу Вайсман, сценарист

На български език издателство Нова Епоха е публикувало три книги на автора, които съставят т.нар. Сага за мирния войн: Пътуванията на Сократ, Пътят на мирния войн, Свещеното пътуване на мирния войн. Всеки момент ще излезе от печат и четвъртата книга, Законите на Духа, която ще бъде и централната тема на предстоящия му семинар в София на 14 октомври 2008 г. Семинарът е под надслов “Могъществото на духовните закони”. Неговите гости ще могат да научат повече за онези прости, но всепроникващи истини, проявени като всемирни принципи, движещи Вселената и живота ни.

Ето някои от коментарите към американското издание на тази книга:

“Ние се нуждаем изключително много от подобни книги. Не подминавайте тази.”Джон Брадшоу, автор на “Семейни тайни”

“Мъдри и забавни поучения, непринудени като дишането, изтънчени като дао-философия.” Джек Корнфилд, автор на “След екстаза идва прането”

“Книга, която не можеш да затвориш, пълна с духовни послания.” Джерард Дж. Джамполски, автор на “Любовта е изоставяне на страха”

“Дан Милман въвежда в съзнанието ни цвета на Духа.” Лин Андрюс, автор на “Лечителката”

За повече информация книжарница ,,Нова Епоха”

Тел: 981 98 98 GSM:088-981 98 98

Email:novaepoha@gmail.com

източник: имейл изпратен от книжарница Нова Епоха на 09.10.2008 г

Линк към коментар
Share on other sites

Чела съм и трите излезли книги на Дан Милман до момента и мога да кажа, че наистина си заслужават.... От тези книги даже си избрах епитафията за гроба (стига да имам такъв :D ).

„Пътят на мирния войн” и „Свещеното пътуване на мирния войн” Дан Милман – след като прочетох тези две книги си помислих, че вече спокойно мога да спра да чета книги (което, разбира се няма да го направя), защото те потвърдиха и обобщиха голяма част от наученото от мен до сега.

Откъси:

„Воини, воини назоваваме се ние.

Воюваме за съвършени качества,

за висша мъдрост и за усилия върховни.

И затова наричаме се воини.

....

Животът не е лична работа. Един разказ и уроците от него могат да бъдат полезни единствено, ако бъдат споделени и с другите.

.........

Ако оставаш сляп за слабостите си, няма да можеш да ги преодолеш, нито пък ще можеш да използваш пълната си сила.

.........

Животът е единствения истински учител. Той предлага много преживявания и ако опитът сам по себе си носеше мъдрост и доволство, тогава старите хора до един щяха да бъдат щастливи, простветени учители. Обаче уроците са скрити... Ти си преживял много, но си научил малко.

.........

Всяко нещо си има предназначение.. от теб зависи да се възползваш от него.

Няма злополуки. Всяко нещо е урок. Болката може да пречисти ума и тялото, тя изгаря множество пречки.. Воинът не търси умишлено болката, но ако тя все пак дойде, той се възползва от нея.

Ето я моята епитафия :D

Над гроба ми не стой и не плачи:

Духът ми не е тук – не спи.

Вятър съм аз в простори сиви завилнял,

сняг по върхове планински засиял.

Слънчев лъч съм в узрялото зърно,

капката дъждовна върху есенно листо.

Над гроба ми не стой и не плачи:

Не съм аз мъртва и духът ми тук не спи.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...