Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня - 27.10.2008 г. - 02.11.2008 г.


Recommended Posts

Мисъл на деня - 27 Октомври 2008 г.

„Хората не са създали света и няма защо те да го оправят. Божият свят е създаден за ония души, които от хиляди години насам са търсили и търсят Бога и живеят за Него. Божият свят е създаден за ония души, които светят... Сега, като говоря за света, аз имам предвид всички пробудени, съзнателни души. Под думата „съзнателни души” не разбирам само хора, но и животни, и растения. Има растения, които вървят по пътя на праведните; има растения, които вървят по пътя на грешните. Същото може да се каже и за животните.”

Из Спасителни положения, ООК, 16 март 1927 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Човек трябва да бъде искрен: каквото говори, да изпълнява, да живее в него. Щом говоря за Бога, аз Му служа, не върша моята воля, но Неговата. Няма човек в света, който като е работил за себе си, да се е повдигнал. На първо време този човек може да печели, но в края всичко ще изгуби. И на вас казвам: Бъдете внимателни, да не направите и вие същата грешка. В миналото сте живели и работили за себе си, гледайте и сега да не вървите по същия път. Новата култура иска хора, служители на Бога, които да работят разумно и с Любов. Не е достатъчно човек да бъде добродетелен. Добро без Любов нищо не струва. Какво добро е това, ако дадете на някой беден човек един лев? От всички добродетели Любовта е най-голяма. Без Любов нищо не може да се постигне. Аз не говоря за любовта на сегашните хора. Тя е остаряла вече. Тъй, както хората проявяват любовта си едни към други, тяхната любов е изживяла вече времето си. Всичко, което днес се проповядва, е старо учение. Хората са знаели тия неща отпреди хиляди години още. Знанията на съвременните хора са ограничени. Те се занимават с физическия, с материалния свят. Това обаче е стара наука, през която са минали и минералите, и растенията, и животните. Растенията знаят химия, математика по-добре от много учени. Стомахът ви разбира математиката по-добре от вас. Единственото ново нещо е това, което се говори в Откровението: „Господ твори ново небе и нова земя“. Ново небе и нова земя – подразбирам новите възгледи в живота, с които ще се вдигне нова завеса и ще се открие нов свят.

Бог царува на небето. Бог царува в живота. Да бъде благословено името Му!

Спасителни положения

Много хубава беседа! Благодаря!

За Новата Любов и Новите разбирания е добре да готвим съзнанието си, макар и мънички добринки да ги вършим за Бога. Да имаме вътрешна увереност и вяра... :angel:

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 28 Октомври 2008 г.

„Говорят за Шестата раса. Шестата раса ще дойде от Небето. Но знаете ли какво нещо е Небето? Небето е в нас! Небето е нашата глава. Сега някой от вас ще каже: „Как ще си създадеш ти небето?” Туй, което виждате отвън, то не е никакво Небе. То е отражение.”

Из Да ми бъде ученик, 21-ва НБ, 20 февруари 1938 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 29 Октомври 2008 г.

„С идването си на Земята всеки сам е начертал своя път: възходящ или низходящ, светъл или тъмен, положителен или отрицателен. Като казвам, че всеки сам е начертал пътя си, разбирам, че той е взел решение в себе си по кой път да върви. Това значи още, че Бог е начертал нашия път, но ние трябва да имаме будно съзнание, да не се отклоняваме от него. Следователно, щом вземете в ръката си плана, който Бог е начертал, вие се подписвате, че сте съгласни да го изпълните. Всеки може точно да изпълни този план, при условие че има будно съзнание.”

Из Начертаният план, ООК, 6 април 1927 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Казвате: „Това е противоречие“. – Едно трябва да знаете: красотата на живота се състои в противоречията. Те подтикват ума към мисъл. Противоречия съществуват и на небето.

Начертаният план

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 30 Октомври 2008 г.

„Ако кажете на някой религиозен човек, че вие сами сте начертали плана на своя живот, той ще каже, че не трябва да говорите така. Защо? Защото, според него, само Бог чертае пътищата на хората. Така е – Бог чертае, а хората, при будно съзнание, подписват, дават своето съгласие. Значи, задачата на всички хора на Земята е да изпълнят този план.”

Из Начертаният план, ООК, 6 април 1927 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 31 Октомври 2008 г.

„Що е Истината? Истината е реалният живот, който превръща скърбите в радости. А радостите в какво превръща? Радостите превръща в милосърдие. Онези хора, които само се радват, са много егоистични. Този човек се радва от сутрин до вечер, както някой от сутрин до вечер мисли за своята възлюбена. Тя е като един идол за него. И той постоянно мисли за нея, само тя съществува в сърцето му. Питам: какъв смисъл има животът, ако обичаш само един човек на света? Какво трябва да се прави? Ще направиш така, както Бог прави. Бог само едного ли обича? Той е насочил Своята мисъл и към най-малките същества. Той всички държи в Своята мисъл. И те живеят благодарение на Неговата мисъл към тях.”

Из Изтълкувай ни тази притча, 38-ма НБ, 11 септември 1938 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 1 Ноември 2008 г.

„Способният учител следва законите и методите на Природата, а обикновеният се ръководи от правилата и законите на обикновените училища, дето всичко върви по изкуствен път. Искате ли да познаете добрия учител, добрия художник или учен, дайте им да свършат една работа по своя предмет. Учителят ще преподаде урока си естествено, свободно, както стават нещата в Природата.”

Коприненият конец

Линк към коментар
Share on other sites

Съвременните хора се нуждаят от вътрешно разбиране на духовния свят. Само така може да се внесе новото в живота. Без него животът на човека е обикновен, еднообразен и слабо продуктивен. Тази е причината, където обикновеният човек лесно се обезсърчава. Каквато работа му дадат, той я погледне от една, от друга страна и казва: „Тази работа не е за мене, нищо няма да излезе от нея“.

Коприненият конец

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 2 Ноември 2008 г.

„Сега аз ще ви дам следната формула: „Люби Духа, Който ти е дал всички блага и дарби в света. Люби душата си, която съдържа всичко в себе си. Люби ума си, който носи Божествената светлина. Люби сърцето си, което внася Божествената топлина.” Ако в даден момент тия четири неща не могат да функционират в човека, той не може да расте.”

Живият хляб

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...