Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Таро инвенции


Guest Мона

Recommended Posts

Много от картите Таро предизвикават у мен образи - визуални, музикални, аудио, списъкът е безграничен ...

Виждам някаква картина и казвам - това е Магът. После чувам някоя музика и ми изниква образът на Императрицата или на Отшелникът. Образите се сменят, както и усещанията и всичко става едно цяло, образите и звуците се сливат, а душата разпознава коя е и къде е от целия този шарен и цветен спектър.

Разпознаването на картите Таро в музикални или други образи е истинско визионерство, интегриране на онази част от нас, за която само подозираме и за която знаем, че ако я приобщим към Аз-а си, собственият ни човешки свят ще бъде и ще стане по-пълноценен.

В кои образи - музикални или поетични се виждате и къде се припознавате? Това е най-лесният и най-сакралният начин да опознаете картите Таро.

Ще започна със себе си, винаги съм се припознавала като Кралица мечове и когато видях този клип, разбрах, че това е "музикалната" история на тази кралица на мечовете. За някои тароведи Умереността е Господарката на Езерото, но за мен това е Кралица мечове ...

:) Забавлявайте се

Линк към коментар
Share on other sites

Преди време гледах филм, който ми направи дълбоко впечатление; може би това е най-красивият филм като операторско майсторство и визуаллни ефекти, но това е друга тема :) Филмът се казва The Promise (режисьор Wu Ji).

В началото на филма има сцена, която метафорично предава моето усещане за посланието на картата Влюбените. Изборът и обещаията, които даваме често определят и съдбата ни - да внимаваме какво си пожелаваме, защото то винаги се случва, а отговорността е изцяло наша.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 9 months later...

10 меча

http://www.vbox7.com/play:4212c038

7 жезли

http://www.vbox7.com/play:ad9e07d9

И една много любима песен http://www.vbox7.com/play:24913768 това за мен е 8 чаши!

Редактирано от Деяна
Линк към коментар
Share on other sites

Макар, че темата е за Таро в музикални образи, приемаме, че фотографията и изобщо визуалните изкуства имат достатъчно образна символика и за картите.

Попаднах на една графика, която ми напомни за картата Обесеният:

1207036428.jpg

Редактирано от Мона
Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Звездата :) Пусни страховете ти да си отидат и би могъл да намериш обратно пътя към дома, можеш да откриеш, че не си изгубен... yinyang.gif

9 пентакли

http://vbox7.com/play:e59975f5

6 меча

MilkyWayRoad_landolfi.jpg

Линк към коментар
Share on other sites


×
×
  • Добави...