Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл на деня - 12.01.2009 г. - 18.01.2009 г.


Recommended Posts

Мисъл на деня – 12 януари 2009 г.

"Сега и религиозните, и светските хора не издържат изпитите си. На какъвто изпит и да ги поставят, те пропадат. Невидимият свят днес изпитва всички хора. Особено силно се поддават хората на одумничество. Достатъчно е да се съберат две-три сестри на едно място, за да започнат да говорят за другите. Други пък, като се съберат на едно място, ще започнат да се сравняват помежду си, кои са по-напреднали. Това са детински работи."

Из Силните течения, ООК, 9 март 1927 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня – 13 януари 2009 г.

"Коя е причината за недоразуменията между хората? – Тяхното несъвършенство. Недоразуменията се дължат на тяхната непредвидливост, на техния невъзпитан език, на тяхното неумение да виждат и чуват нещата правилно."

Из Трите родословия, УС, 22 септември 1935 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня – 14 януари 2009 г.

"Не е лошо, че греши човек; лошо е, когато не изправя погрешките си. Някой греши и се извинява, че вината не била в него. Това не е важно, ти си длъжен да изправиш погрешката си."

Из Земята като училище, УС, 22 декември 1935 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня – 15 януари 2009 г.

"Ако сам не може да изправиш погрешката си, обърни се към Бога, Той да ти помогне. Що се отнася до грехове и престъпления, изправянето им е в ръцете на Бога. Ще се обърнеш към Него и Той ще изпрати някое разумно Същество да ти помогне. Обаче дойдеш ли до погрешките си – това е твоя работа. Сам правиш погрешки, сам ще ги изправяш."

Из Земята като училище, УС, 22 декември 1935 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня – 16 януари 2009 г.

"Човек трябва да знае, че Доброто е в него и това Добро трябва да вземе надмощие над всичко. Няма по-велико нещо от това, да познава човек себе си! За пример, като се дразни, той трябва да съзнава, че е слаб човек. Помнете това нещо като закон. Следователно, докато мислите, чувствата и постъпките на хората ви дразнят, вие сте слаб човек. Научете се да гледате спокойно на всичко! Като се научите да гледате спокойно, вие ще започнете да влияете на хората."

Из Който приеме свидетелството Негово, 14-та НБ, 2 януари 1938 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня – 17 януари 2009 г.

"Коя мисъл е силна? Кои са отличителните й качества? – Чистота и яснота. Тази мисъл наричаме още права. Който има такава мисъл, може с успех да учи хората и да им проповядва. Неговата мисъл е като огъня – нечистите неща стопява и изгаря. Който мине през този огън, стопява се, пречиства се и започва да свети. Тази мисъл лекува болни, отваря затвори и освобождава затворниците. Тя възкресява и мъртви. По въздействието на мисълта на човека върху вас познавате какво учение носи той."

Из Топлината на Любовта, УС, 12 януари 1936 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня – 18 януари 2009 г.

"Съвременните хора очакват големи резултати, големи придобивки в живота, но остават разочаровани. Те не знаят законите на живота и затова се обезсърчават. Закон е: малките работи, малките придобивки са предшественици на големи, на велики резултати. Ако човек разбере и приложи този закон в живота си, той ще придобие вътрешно спокойствие, вътрешен мир."

Из Възможни постижения, ООК, 2 март 1927 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...