Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл на деня – 26.01.2009 г. – 01.02.2009 г.


Recommended Posts

Мисъл на деня – 26 януари 2009 г.

"Бъди доволен и благодарен от малкото, което Бог ти дава. Ако страдаш малко, бъди доволен; ако страдаш много, пак бъди доволен. Ако изгубиш богатството си, бъди доволен и на това. Бъдете доволни и като губите, и като печелите. В каквото положение и да се намирате, бъдете доволни."

Из Доволството, УС, 24 ноември 1935 г.

Редактирано от Ани
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня – 27 януари 2009 г.

"Защо идат противоречия в човешкия живот? – По причина на вътрешното раздвояване в човека. Във всеки човек има две партии, две власти, на които той служи. Ту едната власт, ту другата взима надмощие в него. Докато се определи на коя от двете да служи, той преживява голяма вътрешна борба, големи противоречия. Не е лесно да се освободиш от влиянието на тези власти. Едната е наречена материализъм, а другата – идеализъм."

Из Вътрешния закон, УС, 17 ноември 1935 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня – 28 януари 2009 г.

"Сега ще ви дам няколко правила: когато изгубите парите си, не гледайте към земята. Когато ви сполети някакво нещастие, пак не гледайте към земята. Дигнете си очите нагоре и кажете: „За добро е!” Кажете ли така, парите ще дойдат."

Из Разнообразието в живота, 4-та НБ, 17 октомври 1937 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня – 29 януари 2009 г.

"Често хората се сърдят на Христа, недоволни са от Него, че не им проговорил, не им обърнал внимание. Който гледа на нещата материалистически, той се сърди и на Христа, и на Бога. Който вижда вътрешния смисъл на нещата знае, че Бог живее в човека и човек – в Бога и не се смущава. Велико е Божието съзнание! То обхваща всички живи същества не само на Земята, но във всичките светове, и им помага. Той се грижи за тях и когато се раждат, и когато умират."

Из Трите родословия, УС, 22 септември 1935 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня – 30 януари 2009 г.

"Това, което вие наричате любов на Земята, не е никаква любов. То е привидна любов. Когато човек има една правилна физическа любов, той има здраво, отлично тяло, добре организирано. Когато има реална любов, неговото сърце е отлично. Той не знае какво нещо е скръб. Той е оптимист и всичко му върви наред. Когато има в себе си идеална любов, той е гениален човек с отличен ум. Хората на идеалната любов са гениални, талантливи хора. Те са всичко в света."

Из Материална, реална и идеална любов. Категории на любовта, 11-та НБ, 12 декември, 1937 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня – 31 януари 2009 г.

"„Няма ли извинение за погрешките?” – Извинението иде след изправянето на погрешките. Дойде ли преди изправянето, положението ви се влошава. Тогава вместо една погрешка, ще направите още няколко. – „Какво да се прави, като имам слабости, останали от деди и прадеди?” – Дядото може да се извини, защото го няма на Земята, но ти не можеш да се извиниш. Ти си поставен на пост, трябва да изпълниш задължението си. Още със слизането на Земята ти си обещал, че ще изправиш погрешките на своите деди и баби. Ще мислите върху обещанията и задълженията си."

Из Огън на пречистване, УС, 1 декември 1935 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 1 Февруари 2009 г.

„В старата култура кадене с тамян се позволява, но в новата – никакъв тамян не се позволява. Новата култура не позволява да се вадят никакви екстракти, никакви есенции от плодове. Всичко трябва да се употребява в естествен вид, както Природата го е дала. Новата култура не позволява рязане на лозите. Сегашният живот е несъвместим с бъдещия. Не си правете илюзии, че можете да живеете по стар начин и да бъдете носители на новите идеи.”

Из Спасителни положения, ООК, 16 март 1927 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...