Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл на деня – 02.02.2009 г. – 08.02.2009 г.


Recommended Posts

Мисъл на деня - 2 Февруари 2009 г.

„Вечер, като спи, човек отива в Божествения порядък да спечели нещо. Като се събуди, влиза в човешкия порядък. Ако не знае как да приложи спечеленото, всичко ще изгуби. За да не губите спечеленото, трябва да се отречете от себе си, както е казал Христос на учениците си. Да се отречеш от себе си, това значи да се отречеш от човешкия порядък, дето нещата не се изправят.”

Из „Фарисей и Садукей“, УС, 13 октомври 1935 г.

Вътрешните качества на числото 12. Дванадесеттях хляба. Божественият и човешкият порядък (продължение).

Редактирано от Станимир
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 3 Февруари 2009 г.

„Човек като съзнание, средно по степен, заема средно положение между животното и ангела. Тази е причината, поради която той притежава и животински, и човешки, и ангелски качества. Гневът, нетърпението, безправието са животински качества. Някой се хвали със силата си и казва: „Каквото пожелая, мога да го направя.” Така постъпва и животното.”

Из Трите книги, УС, 8 декември 1935 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 4 Февруари 2009 г.

„Три неща са необходими за човека, без които той нищо не може да постигне. Първото необходимо нещо за човека е силата. Второто необходимо нещо е разумността. Без разумност той не знае как да започва работите. Третото нещо, което се изисква от човека, е устой.”

Из Да бъде речта ви: ей, ей, не, не, 32-НБ, 22 май 1938 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 5 Февруари 2009 г.

„Устой се придобива на физическия свят. Следователно, като е дошъл на Земята, човек тук именно трябва да придобие устой. И най-великите Същества от Небето слизат на Земята, само за да придобият устой. На Земята има специфични неща, които спомагат за каляването на човека. Всяко същество се калява на Земята по особен начин и придобива устой. Устоят е нещо, което може да се придобие само на Земята – на тази грешна Земя, прочута в цялата Вселена. Следователно Земята е прочута само с едно нещо, а именно, че дава устой.”

Из Да бъде речта ви: ей, ей, не, не, 32-НБ, 22 май 1938 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 6 Февруари 2009 г.

„Сила се придобива само с Любовта. Къде ще намерите Любовта? – В Божествения свят... Някои казват, че Любовта прави хората меки. Не, меките хора са влюбени. Любовта прави хората силни, а не меки.”

Из Да бъде речта ви: ей, ей, не, не, 32-НБ, 22 май 1938 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 7 Февруари 2009 г.

„При виолетовия цвят се създава сила в човека да може да преодолява известни мъчнотии. Когато човек се обезсърчава, това показва, че в него виолетовият цвят е слабо застъпен. Ако животът му е слаб – червеният цвят е слабо застъпен. Ако той не знае защо е дошъл на Земята – портокаленият цвят е слабо застъпен. Ако на човека не му се учи, това показва, че зеленият цвят в него е слабо застъпен. Всеки цвят внася известен подтик в човека.”

Из Някой си стотник, 29-та НБ, 1 май 1938 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 8 Февруари 2009 г.

„Тайната на живота седи в Любовта. Любовта е една сила, тя е единствената нормална храна. Когато идва светлината, вие нямате Любов към светлината. Вие не можете да възприемате тия храни в себе си. За да се храниш, ти трябва да имаш Любов. Любовта иде чрез светлината. Най-първо събужда твоя ум. Храната, която ти дават, трябва да знаеш как да я употребиш.”

Из Радвайте се и веселете се, 23-та НБ, 6 март 1938 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...