Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Метростанцията при Интерперд – Петър Дънов?


LG_

Recommended Posts

Здравейте! Тази седмица в столичния общински съвет са се дискутирали имената на новите метростанции от втория метрорадиус на МД1 от СУ до Младост. Имало е предложение метростанцията пред Интерпред да се казва Петър Дънов. Ето и извадка от днешния брой на в-к Стандарт:

Спирките в новостроящата се част на метрото подлудиха общинарите. Съветниците гласуваха вчера част от имената на новите спирки. Разгорещените дебати тръгнаха още от образователната и транспортната комисия. По време на дискусията дори имало предложения метростанциите да носят имена като "Путин", "Рейгън" и "Петър Дънов". Името "Дънов" било предложено от червения съветник Бойко Маринков, но останалите общинари отхвърлили идеята. Предложението спирката при кв. "Младост 3" да се казва "Франсоа Митеран" също било отхвърлено. Съветниците от ГЕРБ в транспортната комисия обаче единодушно подкрепили тази при кв. "Изток" да се нарече "Жолио Кюри". "Е, не приехме политик, но сложихме физик", пошегувал се съветник от ГЕРБ. Столичният общински съвет вчера гласува имената на 20 нови метростанции.

Надя Панкова "

Какво мислите по въпроса. Досега няма нито една улица в наш град която да се казва Петър Дънов, макар че в Пловдив са правени опити.

Темата е интересена, защото Учителя е работил върху духовната страна на живота, за която не е нужно материално признание.

Вие сте!

ПП:ако темата не е в подходящ раздел, моля модераторите да я преместят

Редактирано от LG_
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...