Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Стратегическа среща на кампанията за Рила от 1 до 3 март


Recommended Posts

Петдесет души от цялата страна ще участват на националната стратегическа среща на кампанията за Рила от 1 до 3 март във Велико Търново.

Това е третата стратегическа среща в рамките на двугодишната гражданска кампания за опазване на планината Рила от незаконни ски курорти, обединила над 350 граждани от България и света в активна дейност. Кампанията събра подкрепата на над 170 000 души, както и на много депутати в Европейския парламент.

Срещата се организира от неформалната гражданска група „Граждани за Рила" по проект на ЕС „За Земята" за овластяване на гражданите чрез укрепване на кампанията за опазване на дивата природа в България, финансиран от швейцарската фондация Terre Humaine на стойност от 8000 евро.

Целта на стратегическата среща е да се направи анализ на постигнатите успехи на кампанията за Рила и настоящата ситуация, както и да се планират дългосрочните цели и дейностите за 2009 г.

Освен традиционни форми на дискусия и планиране, за достигане на по-голяма дълбочина във възприятието и разбирането на проблемите и намиране на иновативни решения ще бъдат използвани форми на дискусия като дебат и форум театър. Ще има и занимания с изкуства.

Интересен е профилът на участниците - млади хора между 25 и 35 години с висше образование и професии като ИТ специалисти, архитекти, юристи, психолози, инженери, артисти и други млади професионалисти.

Ще има участници от София, Благоевград, Кюстендил, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, Велико Търново, Плевен, Пловдив и много други градове.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...