Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Помощ за възрастни хора


Recommended Posts

Здравейте приятели.

Моите баба и дядо се нуждаят от помощ, тъй като са сами, в друг град, възрастни и със заболявания! Проблема е, че ние от далече трудно им помагаме, а не искаме да са в старчески дом и търсим човек за в къщи да им помага, но засега напразно.

Моля мви ако знаете сайт или някакво инфо из нета или каквото и да е друго да го пишете в темата, отворена съм за всякакви съвети. Става въпрос за град Плевен!

Линк към коментар
Share on other sites

Защо не се обърнете към Бюрото по труда и не обявите местото като кажете изискванията си и те ще ви намерят подходящия човек. Ако единият или двамата са инвалиди има такива програми. Също можете да се обърнете и към Социални грижи. Поздрави!

П.П.Сега се сетих, че можеш да потърсиш инфо и в сайта на Христо Ватев -

http://network-hv.com/index.php?option=com...&Itemid=149

Поразгледай, може и да намериш нещо важно което да ти е от полза.

Редактирано от Fut
Линк към коментар
Share on other sites

До колкото знам има и частни бюра и агенции по труда, които осигуряват хора, грижещи се за болни и възрастни. Поне в Пловдив е така. Вие също можете да публикувате обява в нета, в страниците за работа. Естествено, най-добре е да се избегнат агенциите и вие лично да си изберете човека, но когато сте затруднени, май нямате друг избор... :hmmmmm:

Линк към коментар
Share on other sites

Има програма на ЕС доста добра. Моята баба е на 86 години и скоро и назначих жена по тази програма. Заплатата на жената е към 300 лева и работно време е от 9 до 16 часа. Има много хора по малките градов стояли без работа по 10 години и с радост помагат на възрастните срещу дори това минимално заплащане. Аз съм инструктирала баба да и дава храна на жената тоест да се хранят заедно, да си пият кафенце или чай да са си като дружки. Заплатата се поема от програмата и на хората им върви трудов стаж. С предимство са възрастните хора самотно живеещи и хората с ТЕЛК над 50 процента. Ако проявиш интерс пиши на лични да ти дам точни координати и насоки за вашето населено място.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...