Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Акция „Чиста Беглика”


Recommended Posts

От 12 до 14 юни сдружение „Байкария“ и коалиция „За да остане ПРИРОДА в България” организират акция „Чиста Беглика” за почистване на крайбрежието на язовир Голям Беглик - община Батак, Западни Родопи. Районът на действие ще бъдат защитените местности Самодивска поляна, Чатъма и Батлъбоаз. Инициативата е провокирана от желанието на „байкарийците” за постигане на устойчиво развитие в района на областта Беглика. Партньори на проявата са РИОСВ – гр. Пазарджик, РУГ – гр. Пазарджик и община Батак, както и страните по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Така се постява началото и на теренните работи преди започването на второто издание на Беглика Фест (5 – 9 август) – фестивалът, съчетаващ музика, спорт, арт и еко прояви, свързани с пълноценното общуване с природата.

Желаещите да се включат е необходимо да имат подсигурени средства за бивакуване и храна. Сдружение „Байкария“ осигурява необходимите чували и ръкавици. Районът на язовир Голям Беглик не се обслужва от обществен транспорт, поради което е необходимо участниците сами да се придвижат до мястото на почистването.

Програма на събитието:

12 юни – 09.00 ч. Сборен пункт – къмпинга в местността Самодивска поляна, разположен на 1 км западно от стената на язовир Голям Беглик. Разпределение на групите, разяснения и транспортиране до местата за почистване. Установяване на палаткови лагери и начало на почистването.

13 – 14 юни Почистване на териториите и извозване на събраните отпадъци.

Заповядайте!

За допълнителна информация:

Георги Мавров: 0885 894 440

beglika@gmail.com

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...