Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Таро за начинаещи 2


Recommended Posts

Напоследък ме "тормози" Крал мечове като отговор на емоционален въпрос :hmmmmm:

Здравей, romanova и добре дошла първо :)

За картите ти: няма да ги тълкувам в детайли именно поради появата на Крал мечове и в двете гледания и то като трета карта. Кралят се появява, когато трябва да се вземат дълго отлагани решения, които поради страх, съмнения или самозаблуди, егото е отхвърляло. Тук няма вече илюзии, краят е дошъл - независимо на какво. Освен това, Крал мечове, може да говори и за непоклатима позиция: може да ти се обади този човек и да ти постави крайни условия, може и да е другият вариант - да не се появи никога повече в твоя живот (което отново си е една крайна позиция от негова страна).

Не знам на кого от вас двамата смелостта не достига, но е ВРЕМЕ да внесеш яснота в чувствата си спрямо този човек, да изясниш за самата теб как стоят нещата и да продължиш напред, ако имаш сили. А ако нямаш - сама решаваш. В този случай няма конкретен съвет от картите, те илюстрират ситуацията на крайно напрежение, в което се намираш ти и в тези карти можеш да се "огледаш" и да се видиш като страничен наблюдател; картите те потикват да анализираш и да се поразровиш у себе си, да откриеш какво наистина желаеш.

Благодаря ти Мона!Удивена съм! :3d_046: Много точно тълкуване на ситуацията около мен.Ти ми помогна да разбера,че в случая НЕ е толкова важно какви са неговите чувства,а какво искам аз и какво е по-добро за мен.За твоето тълкуване - в случая,най - важна е картата"крал мечове",а останалите дават инфо за общия фон:жезлите-моите страхове;пентаклите - огромното емоционално напрежение,което като цяло ме "принуждава" да взема решение за чувствата си.

Правилно ли съм разбрала?Как се разбира,че картите описват моя душевен свят, а не неговия? Извинявай,че задавам толкова въпроси,но се надявам да се науча с ваша помощ.

П.С. Поради натрупването на много страници в предишната тема Таро за начинаещи, отварям нова - Таро за начинаещи 2, където дискусията да продължи.

Мона

Редактирано от Мона
Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

О, и на мен за емоционални въпроси ми се е появявал Крал мечове, но съм го срещала и обърнат и не знам какво да мисля.

Доста нова съм в Таро.

Как ще коментирате че 7 чаши ме "преследва"? Два пъти ми се появи за един и същи въпрос, заедно с 8 жезли (които веднъж бяха обърнати о_О)

Питах за въпрос с "Да" и "Не", но въпроса беше "Дали да го направя" - знам, че не е хубаво да питам такива въпроси, но много се колебая :rolleyes:

Като си зададох отначало въпроса се паднаха 8 жезли обърната, Страшен съд и 7 чаши. Забелязах по едно време че в кутията една карта е залепнала и реших да подновя въпроса, все пак трябва да се гледа със 78 карти, нали?

Тогава се паднаха 7 пентакли обърната, 8 желзи права и отново накрая - 7 чаши. :o

Четох в книгата си, четох и тук, но все пак ще помоля някой да разясни още по-подробно. Че не знам кво да правя, уж отговорът им на два пъти е "Да", т.е. да го направя, а пък два пъти ми се пада че се заблуждавам и залъгвам за нещо.

Редактирано от SeekerOfAnswers
Линк към коментар
Share on other sites

Забелязах по едно време че в кутията една карта е залепнала и реших да подновя въпроса, все пак трябва да се гледа със 78 карти, нали?

Добре дошла, SeekersOfAnswers :)

На твоите въпроси, аз бих погледнала коя е била залепналата карта; за мен тя е твоят отговор.

Иначе, 7 чаши много често означава, че желанията ни са повече от възможностите, както и колебанията - повече от решенията. Другият вариант е, че твърде много мислиш и премисляш, интересуваш се какъв ефект би имало, ако ... На границата между избор си, действай, дори и да е погрешно за твоето его ...

Редактирано от Мона
Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря, бързо се отзова :feel happy:

Но мен егото ми в момента е на 0, то става въпрос за едно писмо, в което си изливам чувствата - да го пращам ли, да не го ли? Отношенията ми с човека са приключили от ехеее, именно затуй се чудя.

Не желая да съм му досадна, искам да му е добре на момчето, да не ме намрази съвсем - той си е продължил напред с живота, а аз като някаква маниачка го занимавам с писма.. :rolleyes: <- Да, вярно е, че се колебая адски много!

Ще действам де, няма как. Нали съм го написала. Май че нямам съвсем какво да губя. Но действително се колебая много и няма много възможности за каквото и да е развитие.

Мисля че залепналата карта беше 7 пентакли.

Язък че не си я записах, само 'май' е тя, не си спомням добре, дано не ме лъже паметта. Какво може да се бистри по тоя въпрос? В моята книга това е на добре. В този и в още един сайт - карта на търпението. Може би наистина да не бързам ли, какво. (Извинявам се ако претрупвам с въпроси.)

пп. Форумът ми е адски полезен, от доста време го чета. Между другото смятам и по-рядко да задавам на картите любовни въпроси, усещам че се преуморяват но са и много всеотдайни де.

Благодаря отново!

Линк към коментар
Share on other sites

Написаните писма трябва да се пращат.

Защото ние всички имаме смели сърца :)

7 пентакли = детето трябва да се роди, ако твърде много сме чакали. Фактът, че толкова се повтаря тази карта - 7 чаши, значи, че много искаш - от себе си - да го направиш. Направи го, въпреки егото ти, което е на 0. То е на нула, но копнежите ти - не. Последвай мечтите си.

Линк към коментар
Share on other sites

XX. СТРАШНИЯТ СЪД

Възраждане. Прераждане, обновление. Разплащане на стари сметки. Преобразуване. Но и отказ от разбиране и промяна, зацикляне, загуба на цялостния смисъл. Божествената справедливост. ”Пробуждане”.

КРАЛ МЕЧОВЕ

Човек на компетентното успешно разрешаване на проблемни ситуации /от бойното поле през съдебната зала до хирургическата маса/. Решителен, непреклонен, с ясен ум, стратегия и тактика. Но може да бъде жесток, коравосърдечен, безпощаден , нараняващ, но и защищаващ. Може да рискува в името на някаква кауза.

Проверих за значения тук: http://www.astrohoroscope.info/taroarkani.htm

Чудно е, споменава се хирургическата маса. Лично на мен ми е интересно, ако човек се смята за жесток, коравосърдечен и безпощаден, дали едно заболяване не е израз на Божествената справедливост? Плаща стари сметки?

Мнението е преместено от Таро за напреднали.

Мона

Редактирано от Мона
Линк към коментар
Share on other sites

Мнението е преместено от Таро за напреднали.

Мона

Да, вече те разбрах добре.

Наличието на Крал мечове, дори и като очаквания е сигнал за осъзнато желание, за твърдо решение; така, че каквото и да последва след това (като комбинация от карти) не е толкова значимо. Крал мечове е най-силната карта в тази комбинация, дори и само очаквана. Решението е взето, дори и неосъзнато да е.

Всяка една комбинация в Таро има особености и е добре да се регистрират навреме, особено пък на въпроси, свързани с любов.

А, крал мечове , след него следват значими въпроси за напреднали.

Линк към коментар
Share on other sites

Има едно нещо ,което не доумявам.Въпроса ми свързан със сексуален проблем ,но не ми се иска да го споделям .... При въпрос какво мога да направя ми излиза Виша Жрица,Отшелник,9 чаши .

9 чаши е крайния резултат и това е супер .Явно Отшелника е начина ... но не мога да направя връзката .Не разбирам посланието на Отшелника по моя въпрос .

Много моля за малко помощ.

Благодаря !

Линк към коментар
Share on other sites

Понякога Отшелникът може да означава самозаблуждение. Това е да кажем по важността на проблема, неговата "реалност". Затъването във страстите не носи трайна удовлетвореност, въпреки, че е част от желаното семейно щастие.

Напълно възможно е да греша, но "накланям", че това не е твой "проблем"?

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей Деяна, радвам се да те "видя" тук :)Като гледам картите ти ,без да знач проблема обаче си мисля,че пътя към решението на този проблем е навътре в теб .Жрицата ми говори за този процес на израстване и духовно и ментално ,накъдето си поела, а Отшелника по средата ми показва ,че пътя ще е дълъг и ,че ти сама ще намериш всички отговори вътре в себе си. Като казваш сексъуален проблем ,а аз виждам тези карти по-скоро мисля,че реален сексуален проблем няма ,а това ,което ти се случва изхожда от момента ,в който се намираш -поела по своя път на израстване,но не все още там ,където е 9 чаши.И така,ако това не е нещо свързано със здравето ,мисля ,че картите ти казват да не бързаш и да не пришпорваш нещата ,а просто да ги изживееш,да наблюдаваш себе си и отговорите неминуемо ще дойдат при теб.

Линк към коментар
Share on other sites

Добрый день всем! :)

Я хотела бы задать вопрос. Была бы рада если Мона прокомментирует его.

Моя подруга очень переживала из-за своего сна. Он приснился не только ей, но и остальным членам семьи. Приснилось, что ее маленький сын падает с высоты. Этот сон повторяется.

Мы решили с помощью Таро разобраться в ситуации - "стоит ли беспокойтся за жизнь мальчика из-за сна" или это психологические проблемы.

Расклад карт:

Коронует вопрос : 10 Кубков

Сам вопрос, то что предшествует ситуации- Звезда; сама ситуация - Влюбленные; дальнейшее развитие ситуации - Высший Суд.

Дополнительные карты, то на чем это стоит: 9 Пентаклей и Туз Пентаклей.

Я сделала вывод, что это скорее страхи родителей и чувство вины. Может они стоят перед выбором и от него зависит дальнейшая судьба мальчика. По 10 Кубков можно сказать, что эта семья счастливая. Но подходит кульминационный момент, начало нового периода в жизни.

Помогите разобраться с вопросом :( , что могут означать карты 9 пентаклей и Туз Пентаклей ??? Значит ли это, что родители стремятся преуспеть в материальном плане, заработать как можно больше денег. И из-за этого они слишком заняты и уделяют меньше времени сыну. А Высшие Силы указывают им- что времени сыну нужно уделять больше.

Буду рада мнениям всех участников. Также буду ждать мнения Моны. Я запуталась.... :(

Линк към коментар
Share on other sites

Изпаднаха ми карти Глупакът и Кралица Пентакли. Втората веднага я отъждествих с психоложката ми, не знам защо :) (Просто коментирам) Глупакът... бяха надеждите ми, и преди малко постъпих като Глупак. Избързване, илюзии.. имах ги в излишък доста преди да стигна до глупостта.

Иначе Светът, 7 чаши, 6 чаши.. отново шашма, объркана работа. Тълкуванията са точно това, което чувствам. Картите са изумителни.

Ама тия големи аркани, дето и наскоро ми се падат почват да ме плашат. Доста бавно ще се развива действието явно.

едит: Днес много ги чанча тия карти. Трябва да се поспра. С риск да стана досадна, но при обърната 3та карта Колесница това означава провал, нали? (1вите са Дявол и 7 чаши, отново).

Редактирано от SeekerOfAnswers
Линк към коментар
Share on other sites

стоит ли беспокойтся за жизнь мальчика из-за сна" или это психологические проблемы.

Расклад карт:

Коронует вопрос : 10 Кубков

Сам вопрос, то что предшествует ситуации- Звезда; сама ситуация - Влюбленные; дальнейшее развитие ситуации - Высший Суд.

Дополнительные карты, то на чем это стоит: 9 Пентаклей и Туз Пентаклей.

Я сделала вывод, что это скорее страхи родителей и чувство вины. Может они стоят перед выбором и от него зависит дальнейшая судьба мальчика. По 10 Кубков можно сказать, что эта семья счастливая. Но подходит кульминационный момент, начало нового периода в жизни.

Наталия, това е един от най-сериозните въпроси, които са ми задавали в този форум.

Първо: какво е сънувало детето и изобщо сънувало ли е, интересува ме точната му възраст, има ли брат или сестра (и на каква възраст са те), има ли близък роднина, живеещ далече (визирам дестинации като Америки-те и Австралия); после - къде живеят - в малък град или наскоро са се преместили или не.

Редактирано от Мона
Линк към коментар
Share on other sites

Мона, спасибо, что откликнулись!

Если я правильно поняла, то вас интересуют подробности о мальчике и о его близких. Постараюсь написать подробнее.

Мальчику в декабре 2009 исполниться шесть лет. Мама родиась - 14.11.1967, Папа родился 31.10.1966

У мальчика есть сестра. Сестре 19 лет. Сестра от первого брака (развелись).

Живут они в Москве уже 17 лет.

Мама родом из Украины и в последнее время туда часто ездит. Папа часто ездит (по другим городам России и также за границу) - по работе.

В данный момент родители испытывают трудности (отец) в своем бизнесе и озабочен этим. Им пришлось перейти жить в другую квартиру (по-меньше). Мальчик веселый и активный. Также у него есть бабушка, которая живет с ними.

Причем совсем недавно обнаружилось (Я об этом узнала только сегодня), что на протяжении многих лет этот сон бывает у каждого (у мамы, у сестры и у папы) и повторяется на протяжении многих лет; повторяется не часто- но не дает о себе забывать.

Сон заканчивается тем, что мальчик падает с огромной высоты и разбивается (

Линк към коментар
Share on other sites

С точки зрения психологии можно предположить например:

Что сон про мальчика увидел кто-то один из семьи. И видимо на то были причины - маленькие дети всегда получают травмы (например упасть с велосипеда или споткнуться). И под впечатлением этого сестре приснился этот сон. А она рассказала другим (маме например) и та тоже задумалась (испугалась) и начала переживать подсознательно. И потом ей (маме) тоже приснился этот сон.

А страх заставляет человека переживать за мальчика, страх что это повториться. Или что, недоглядев за мальчиком, может случится что-то более серьезное (более серьезное падение). Но это только мои догадки! (мысли и рассуждения). Как же тогда интерпритировать карты в раскладе? Что ничего страшного с мальчиком не произойдет и все хорошо будет и это просто страхи и чувство вины родителей и сестры (например, из-за падения с велосипеда когда ему было 3 года и не успели подхватить)?

Я знаю они живут в высоком доме (около 15 этажей), ОНИ живут на 13! этаже.

Не знаю....

Редактирано от Наталья
Линк към коментар
Share on other sites

С точки зрения психологии можно предположить например:

Что сон про мальчика увидел кто-то один из семьи. И видимо на то были причины - маленькие дети всегда получают травмы (например упасть с велосипеда или споткнуться). И под впечатлением этого сестре приснился этот сон. А она рассказала другим (маме например) и та тоже задумалась (испугалась) и начала переживать подсознательно. И потом ей (маме) тоже приснился этот сон.

А страх заставляет человека переживать за мальчика, страх что это повториться. Или что, недоглядев за мальчиком, может случится что-то более серьезное (более серьезное падение). Но это только мои догадки! (мысли и рассуждения). Как же тогда интерпритировать карты в раскладе? Что ничего страшного с мальчиком не произойдет и все хорошо будет и это просто страхи и чувство вины родителей и сестры (например, из-за падения с велосипеда когда ему было 3 года и не успели подхватить)?

Я знаю они живут в высоком доме (около 15 этажей), ОНИ живут на 13! этаже.

Не знаю....

Мила Наталия,

Нищо лошо няма да се случи с това дете. Успокой родителите му, успокой и себе си.

Не е нужно да тълкуваме картите в детайли и в подробности. Не сега :-) По-натам, може би.

В този случай любовта стига, не се тревожи.

Линк към коментар
Share on other sites

А страх заставляет человека переживать за мальчика, страх что это повториться. Или что, недоглядев за мальчиком, может случится что-то более серьезное (более серьезное падение).

Исках да добавя още нещо: ти много добре си се справила с психологическия анализ на ситуацията. Можем да кажем, че картите, които са се паднали, по някакъв начин са "отворили" сетивата ти, помогнали са ти да видиш този случай отстрани. Много често картите Таро предизвикват у нас раздвижване на дълбоки психологически пластове, в този смисъл ни променят, ставаме по-проникновени в анализите си и тогава Таро се превръща в психология par excellence.

Редактирано от Мона
Линк към коментар
Share on other sites

Мона я хотела бы спросить о 9 Пентаклей- что означает эта карта в перевернутом виде?

И еще я хотела рассказать о одном случае:

Одна девушка сказала, что при помощи Таро нельзя увидеть прошлое. Я с ней поспорила :angry: .

Тогда она решила мне задать вопрос: Какое событие произошло с ней (в ее жизни) 13 апреля 2007 года.

Я решила сделать расклад Кельтский Крест и вот что у меня получилось:

1. Сама ситуация: 9 Пентаклей.

2. Влияния на ситуацию (то -что пересекает): 2 Пентаклей.

3. Цели, Рок, Результат: Маг перевернут.

4. Фон прошлого (события сопровождающие из прошлого): 3 Чаш.

5. Прошлое: Дьявол перевернут.

6. Что было после (будущее): 10 мечей.

7. Сам человек (вопрос) в сложившихся обстоятельствах: Умеренность перевернута.

8. Сопутствующие факторы: Рыцарь Пентаклей.

9. Эмоции, страхи, надежды: 8 Жезлов (???)

10. Результат, итог: Повешенный.

Глядя на карты, я сразу поняла, что девушка была потрясена событием "потеряла равновесие" (Умеренность перевернута), оно заставило ее страдать (10 Мечей), её мир перевернулся "с ног на голову", в итоге жертва обстоятельств (Повешенный - жертва). Она должна была радоваться в этот день (13 апреля 2007г) - 3 Чаш, но произошло разрушение ( Дьявол перевернут).

К моему сожалению, я увидела в этом раскладе только эмоциональное состоянии девушки и только приблизительно :( события :( . Тогда я решила повторить расклад карт, но уже по две карты, чтобы подробнее рассмотреть этот день.

Вариант 2 Кельтский крест:

1. Башня + 3 жезлов перевернута.

2. Туз Чаш + 10 жезлов.

3. Королева Чаш + Король жезлов перевернут.

4. 9 Мечей + Повешенный

5. Императрица + Король Мечей перевернут.

6. Маг перевернут + Рыцарь пентаклей перевернут.

7. Умеренность перевернута + 7 Чаш перевернута.

8. Звезда + 9 Чаш.

9. Рыцарь Жезлов перевернут + Отшельник.

10. 7 Мечей перевернута + 9 Жезлов.

В этом раскладе уже стало ясно, что это было разрушение и конец (чего-то) (Башня и 3 жезлов ПП). Разрушение того образа жизни к которому девушка привыкла, в семье (Туз чаш и 10 жезлов) и оно повлияло на ее эмоциональное и душевное состояние (как ножом по сердцу). Как результат - Потеряла основу под ногами (базу) - Королева чаш + Король жезлов ПП.

Я ей сказала - что событие было связано с её мамой, которая скорее всего заболела серьезно (Императрица + Король Мече ПП). Рыцарь жезлов и Отшельник - говорит, что девушка очень боялась плохих новостей о маме, что она в возрасте (отшельник). О её страхе остаться без нее (отшельник). 7 Мечей говорит о том, что бороться не было смысла (будто уже всё решено С ВЫШЕ).

После моего рассказа, девушка рассказала, что в этот день (13 апреля 07г) у ее маленькой дочки было день рождения (исполнился годик) И в этот же день (13 апреля 07г) умерла ее мама от рака. Её мама мучилась перед этим целый месяц.

Я была в ужасе :( , что она задала именно этот вопрос. Он очень серьезный и грустный. :( Я не ожидала от нее такого.

Мона, пожалуйста прокомментируйте расклады карт и их сочетания. Может ли сочетание 9 Мечей и Повешенный - говорить о физической смерти в данной ситуации???

Умеренность перевернута - появилась дважды в обоих раскладах и на той же позиции (7)? Это указывает на смерть мамы или о состоянии ее дочери (дисбаланс, дисгармония)? Сочетание Умеренность пп + 7 Чаш пп - закончились надежды о выздоровлении мамы, конец иллюзиям???

О чем говорит 8 Жезлов в 9 позиции??? Ведь эта карта быстрого времени, спешек, новостей.

9 пентаклей + 2 Пентаклей (первый расклад) - Изменение в жизни девушки, переход от лучшего к худшему???

Мона, укажите пожалуйста на мои ошибки в интерпретации карт. Заранее Вам благодарна :3d_050: !!!

Редактирано от Наталья
Линк към коментар
Share on other sites

Наталия, първо искам да те поздравя за анализа ти, възхитена съм и съм искрено зарадвана, че толкова проникновено анализираш картите.

Много често се налага да гледаме на хора със сериозни физически заболявания, на хора, преживели смърт на близки хора, на хора със съдби, които са писани по най-жестокия сценарий, както и в случая с младата жена, на която ти си хвърлила карти. Според мен, не е било необходимо да гледаш и втори път, могла си да хвърлиш допълнителни - изясняващи карти и при първото си гледане. Поне аз не правя така, защото така се натрупват и излишни влияния, външни обстоятелства, които могат и да попречат на по-точния анализ.

Мона я хотела бы спросить о 9 Пентаклей- что означает эта карта в перевернутом виде?

9 пентакли дали е обърната или не е, не си променя значението; тази карта изключително зависи от другите карти до нея, особено ако са Големи Аркани (СА). В този случай говори за предопредленост на събитията.

Одна девушка сказала, что при помощи Таро нельзя увидеть прошлое. Я с ней поспорила :angry: .

Не е така: има ситуации (и повечето са такива, чийто проблем се корени в миналото; само по този начин - като изследваме миналото, ние можем да предвидим какво ще се случи и в бъдещето; по същия начин нашите днешни психологически проблеми и особено поведенчески характеристики се коренят в детството ни. Т. е. няма дим без огън ...)

Тогда она решила мне задать вопрос: Какое событие произошло с ней (в ее жизни) 13 апреля 2007 года.

Я решила сделать расклад Кельтский Крест и вот что у меня получилось:

1. Сама ситуация: 9 Пентаклей.

2. Влияния на ситуацию (то -что пересекает): 2 Пентаклей.

3. Цели, Рок, Результат: Маг перевернут.

4. Фон прошлого (события сопровождающие из прошлого): 3 Чаш.

5. Прошлое: Дьявол перевернут.

6. Что было после (будущее): 10 мечей.

7. Сам человек (вопрос) в сложившихся обстоятельствах: Умеренность перевернута.

8. Сопутствующие факторы: Рыцарь Пентаклей.

9. Эмоции, страхи, надежды: 8 Жезлов (???)

10. Результат, итог: Повешенный.

За разлика от теб обаче, аз не виждам емоционално състояние или то поне не е водещо: с течението на времето, се научих да гледам с картите Таро, особено, когато се гледа с повече карти, да не се съобразявам коя карта на каква позиция отговаря (разбира се, не съветвам другите да го правят). За мен са водещи следните карти: обърнат Маг, обърнат Дявол и обърната Умереност - всички тези карти, според мен, говорят за загуба на жизнена енергия, за много сериозно заболяване и то на близък човек (заради обърнатия Маг - умът не желае да приеме и да понесе загубата) обърната Умереност ми говори за конкретната болест: женско заболяване, свръхпроизводство на хормони (или недостигът им ), които съпътстват подобни болести; но съм убедена, че това заболяване дълго е било недиагностицирано и е било лекувано в една последна фаза - това е обърнатият Дявол. Още за него: тази жена е преживяла преди много години някаква голяма лична загуба или сериозно премеждие (която/което са я потресли и е възможно това да е причина за отключването на болестта й), била е много лабилна и неустойчива: за мен тези карти по-скоро говорят за майката, не за дъщерята. Обесеният е общо взето фонът на всичко това: невъзможността да се промени каквото и да било, както и нежелание да се бориш, но и един дълъг период на отчуждение в семейството, на повтарящи се събития, които ми напомнят борбата на Сизиф ... Странното е, че тази смърт е била очаквана, тук няма изненади! 10 меча е бързият финал, осъществяването на мъката, на смъртта.

Мона, пожалуйста прокомментируйте расклады карт и их сочетания. Может ли сочетание 9 Мечей и Повешенный - говорить о физической смерти в данной ситуации???

Това съчетание на мен ми говори за очакването на смъртта и за невъзможността на съзнанието да направи каквото и да било, за да анализира ситуацията: това е типично за всички онези хора, около които има много болен човек. Това съчетание за мен означава - отровена атмосфера, отровен въздух, просто "мирише на смърт" ...

Сочетание Умеренность пп + 7 Чаш пп - закончились надежды о выздоровлении мамы, конец иллюзиям???

Това съчетание отново говори за крайната форма на болестта.

О чем говорит 8 Жезлов в 9 позиции??? Ведь эта карта быстрого времени, спешек, новостей.

В този случай 8 жезли е толкова слаба като значение, че аз не бих й обърнала внимание; тя по принцип е "слаба" карта, освен ако, около нея няма силни карти от боя жезли или Големи Аркани (СА).

9 пентаклей + 2 Пентаклей (первый расклад) - Изменение в жизни девушки, переход от лучшего к худшему???

Според мен, на едно друго ниво на битието, всичко е намерило мястото си; това е покоят, успокоението, изравняването на везните - същото значение биха имали Звездата или Умереността с 9 пентакли, или Светът с 9 пентакли на същата позиция.

Линк към коментар
Share on other sites

Мона, спасибо Вам огромное за помощь и поддержку! :3d_050: Для меня очень важно Ваше мнение и исправления!!! Ваш опыт неоценим!

Според мен, не е било необходимо да гледаш и втори път, могла си да хвърлиш допълнителни - изясняващи карти и при първото си гледане.

Значит, достаточно к каждой позиции в раскладе достать по дополнительной карте в том же порядке (к 1 позиции, к 2 позиции и следующие..)?

И как лучше тянуть карты из колоды, когда делаешь расклад - начинать тянуть сверху по порядку или выбирать на угад из колоды? Нужно ли "снимать" (сдвигать) колоду перед раскладом карт?

Мона, могли бы Вы посоветовать книги по Таро на русском языке, хорошие книги? :)

Странно, что не нахожу интерпретаций Таро о болезнях.

Линк към коментар
Share on other sites

На въпрос дали някой е разбрал истината 9 чаши 3 жезли 10 мечове

Моето тълкуване е, че има яснота, но и много болка. Т.е. болезнено осъзнаване. Вие как мислите?

Линк към коментар
Share on other sites

На въпрос дали някой е разбрал истината 9 чаши 3 жезли 10 мечове

Моето тълкуване е, че има яснота, но и много болка. Т.е. болезнено осъзнаване. Вие как мислите?

LinnRiddT, имаш интересни карти: този човек - дали това си ти или е друг, все едно, си е мислел, че се е оттървал лесно, че може да живее с компромиси, без да променя/промени нищо, но се оказва, че се е излъгал. Сега ситуацията е друга: емоциите са осъзнати, отговорността също - няма мърдане; вътре е.

Отговорът на твоя въпрос - да, осъзнава се всичко, но и се тръсят решения. Според мен, разбира се.

Успех :)

Редактирано от Мона
Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря ти, Мона! Няма какво повече да добавя.. :feel happy: Човекът не съм аз, а моят приятел, за когото бях споманела отдавна. Както ти беше казала, не може да има любов, където има страх. Говорих с него, казах му всичко, каквото чувствам. Оказа се, че доста са го лъгали за мен. Оттам идват и проблемите - няма стъбилност, няма доверие.

Той не ми вярваше, мислеше, че го лъжа...Сега обаче смятам, че е осъзнал истината след толкова време и май му се стовари като гръм от ясно небе..

Ти казваш, че търси решение. Дано да е така, защото аз го обичам, мисля че и той мен. Времето ще покаже, може би има нужда да осмисли станалото.

Линк към коментар
Share on other sites

Аз пак до късно се ровичках из нета и попаднах на един сайт ,в които е предоставена историята на Глупака

като приказка , много е интересно ... Аз все още не съм прочела всичко .. бързам да споделя ...

Сайта е този http://www.aeclectic.net/tarot/learn/meanings/ ,цъкате на "Fool" и четете под "Basic Tarot Story"

И така с всяка карта!Ако не разбирате английски език ето ви линк към онлайн преводач http://www.kakvo.org/

Много е интересно ... и определено помага да разбереш смисъла на главните аркани още по-добре!

Здравейте на всички!

Съвсем начинаеща съм в гледането с Таро

На този сайт значенията на картите са някак по-ведри или поне това е моето впечатление за сега.

Купих книжката, в която значенията са заедно.

Ето за тези, които искат да я имат.

http://tranz.it/load.php?id=BBg8yvaO6eMn94aK332288

парола за архива: tarot

За сега, за да свикна с картите използвам книгата на Джоан Бънинг - Ръководство по Таро, тази английската и значенията публикувани от Мона на малките аркани /благодаря ти, Мона/ и във всяко откривам много интересни неща, които да комбинирам, докато намеря правилното значение на дадена карта.

Единствено трудно за сега ми е да комбинирам картите и да им давам значения по двойки.

Редактирано от red_shoes
Линк към коментар
Share on other sites

Гост
Тази тема е затворена за писане.

×
×
  • Добави...