Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Вдъхновена от мнението на Klaudia в темата за Интуицията – си позволявам да открия и тема за Транссърфинга.

Имате ли практика на прочетеното? Какви резултати сте постигнали във вашите пътешествия, посредством транзакцията?

Транзакцията е движението ни в пространството на варианти. Така нареченото пътешествие във времето - напред и назад.

Но, не просто ментално и илюзорно, а физически.

Състои се от 3 елемента:

- контрол на енергийните потоци в тялото ни /възходящ и низходящ/

- визуализация на целевия слайд

- съзнателен и ясен поглед напред към целта

Резултатът от транзакцията е, че слоят на нашия свят преминава в друга жизнена линия.

Признаците са - смяна на отенъците на декора в заобикалящата ни реалност /т.нар. знаци/.

От изключително значение за резултата, е да намалим важността.. и просто да се въоръжим с известно търпение. Резултатът няма да закъснее.

Транзакцията служи единствено, за да видим със собствени очи движението в пространството на варианти.

Но, основното ни внимание в транссърфинга - трябва да е прожектирането на целевия слайд.

Външното намерение работи по този начин, независимо дали го виждаме или не.

Книгите по Транссърфинг могат да бъдат изтеглени от Спиралата.нет (на руски и български).

Ето линк и към руския сайт:

http://zelands.ru/

А ето и самият Зеланд:

17153283.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

  • Отговори 29
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

.......тема за Транссърфинга.

Имате ли практика на прочетеното? Какви резултати сте постигнали във вашите пътешествия, посредством транзакцията?

Здравей Чебурашка.

Има български форум на привържениците на транссърфинга.Там е споделен опит и доста интересни мисли по различни теми свързани с това нашумяло четиво.

http://clubzeland.com/for1/index.php

Знанието е едно.Транссърфинга е просто още един начин то да стигне до хората.Целевата група ,към която е насочен транссърфинга според мен е съвременния,делови,забързан и здраво стъпил в материята човек.При това човек от географски ширини ,в които атеизма е бил официална религия повече от половин век.

При тези параметри ,авторът доста успешно според мен прокарва идеята за дуалния свят -материална и метафична реалност.

За мене транссърфинга действува.Имам конкретни опити и наблюдения ,но бих се затруднила ,а и не е нужно да влизам в описания.Който иска може сам да опита и разбере.

Редактирано от Klaudia
Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 months later...

 И на мен ще ми е интересно ,ако споделите нещо за Зеланд и "транссърфинга" му, стига да сте запознати разбира се...  Интересува ме вашето мнение по въпроса.  Всъщност идеите ,едва ли са само негови, те се срещат в различни източници, и основното при тях е  тази, че точно наблюдателят създава вселената. Нали не е трудно за възприемане... както не е трудна  за възприемане  и идеята за матрицата от едноименния филм.

И тук може би ще възникнат леки спорове, но в общи линии нещата опират точно до това ,че  наблюдателят е този, който може да се научи да изгражда своят свят, такъв какъвто е в мечтите му. със силата и енергията на мисълта си.

Прочел съм някои неща от него , но има и някои моменти ,с които аз не бих могъл да се съглася, А вие уважаеми съфорумци имате ли поглед върху тази интересна  тема?

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей val68z.

Интересно ми е какво не приемаш от транссърфинга на Зеланд?

Чела съм и харесвам книгите на Зеланд.Доста неща възприех и в практически план са ми исключително полезни.Транссърфнгът няма претенции за всобхватност и изчерпателност.Знанието е едно.Пътищата към него са много и различни,защото хората сме различни.В бг форума посветен на Зеланд и транссърфинга, хората идват впечатлени от книгите му,но темите посветени на транссърфинга не са от най-активните.Това е така,защото няма неясноти.Прочиташ и практикуваш,ако ти харесва и допада.Както и при всяко друго учение,най-важно е последователното прилагане.

Линк към коментар
Share on other sites

От написаното досега, все още не мога да схвана ясно, какво точно представлява транссърфингът. За пренос на съзнанието в пространството ли става въпрос, за пренос на съзнанието във времето, за пренос на съзнанието от физическия план в по-фините планове или за нещо друго?

Линк към коментар
Share on other sites

azbuki,ше отговоря в тая тема на последното ти мнение в Лично пространство,защото мисля от краткия си опит с транссърфинга,че ,когато се появи нещо такова,като неприемане на реалността,в която сами сме се озовали,транссърфинга е много полезен ,за заставане в позиция на Наблюдател.Това е позицията, от която можем най-добре ,да направим оценка на ситуацията и да сменим курса в чисто практичен план.

Съвсем не смятам,че това е някаква нова идея измислена от В.Зеланд.По-скоро една добре позната на древните практика ,пригодена към светоусещането на европееца,на бялата раса.

Ето какво казва транссърфинга за подобни ситуации на неприемане :

50. Проваляне на махалото.

Декларация.

Ако ви досаждат мисли за това, което не ви харесва - то ще бъде във вашия живот. За да се откажете от нежелателното е необходимо да го приемете. Да го приемете в дадения случай означава не да го допуснете в себе си, а да признаете правото му на съществуване и равнодушно да минете покрай него. Да приемете и да пуснете - с други думи да пропуснете през себе си и да помахате за довиждане с ръка. На първото нападение на махалото винаги отговаряйте със съгласие, а след това дипломатично отстъпвайте или ненатрапчиво насочвайте движението в нужната ви посока. Научете се да бъдете “недокачливи” - да игнорирате това, което ви дразни и тогава то ще изчезне от вашия свят. Когато махалото няма за какво да ви закачи, то пропада в пустотата.

Обяснение.

Махалата са властелините на сънищата. Когато човек се поддава на техните провокации, той като че ли заспива, доколкото изцяло се потапя в натрапената игра - неговият разум се оказва “зомбиран” от случващото се. Ако нещо ви дразни или предизвиква неприязън, считайте, че имате кукичка в главата. Махалото, закачайки ви за тази кукичка незабавно ще изнамери подходящ дразнител и то не един. Така и ще се мотате, докато “имате злоба”. За да “извадите кукичката от главата си”, е необходимо да промените отношението си към дразнителя, да пренасочите вниманието си - да се примирите със ситуацията, да превърнете трагедията в комедия, да превключите на нещо друго. Да промените отношението си не означава да сдържате емоциите си. Натиканите в ъгъла емоции са точно това “зло”, което след като се натрупа, задължително ще излезе навън и ще отиде за “храна” на махалата. По-добре е отначало да дадете свобода на чувствата си, а след това осъзнато от коригирате отношението си. Няма смисъл да се борите с махалата. Нужно е да ги игнорирате.

В. Зеланд.

Вадим Зеланд:" 78 принципа на транссърфинга"

Линк към коментар
Share on other sites

Според мен нещата са излишно усложнени, но имам и още един въпрос: занимаващият се с транссърфинг създава ли различните реалности (участва в създаването им) или просто прави избор измежду няколко вече съществуващи възможни варианта?

Редактирано от Станимир
Линк към коментар
Share on other sites

Станимир,да си призная не ми се захваща дискусия по темата,защото транссърфинга е нещо, през което минах и взех някои неща.Не ми беше достатъчен и продължих напред.Мисля,че за това съм тук.Транссърфинга не е цялостно и завършено учение за света .Това е само още една врата към знанието,което е едно.И то начална врата.Мисля,че с транссърфинг се занимава на 100% само автора му.Целевата група ,към която е насочен транссърфинга мога да определя по следния начин: първо,славянските народи(родината му е Русия),при които малко по-трудно пробива да речем един Джон Кехоу и прочее други съвременни американски автори,заради нуждата на славянството от още нещо,а не само сдъвкана и смляна храна.Второ,съвременния човек с неговите твърди атеистични устои след години на атеизъм при социализма.

Зеланд е квантов физик.Суровоядец и практикуващ нещо от източните бойни изкуства.

Не знам дали успях да създам образа,който имам за себе си.Най-добре ще усетиш за какво иде реч,като се запознаеш с т.нар. принципи .Като цяло е добра изходна база за човек,който токущо си е вдигнал погледа от земята и е видял,че има и небе.Това последното не е критика към транссърфинга ,а споделен личен опит за старта на моето разсънване в тоя живот.

Транссърфинга има специфичен начин на представяне и терминология.В първия момент ,ако изходната позиция е друга,ще породи несъгласие и въпроси,но в дълбочината си не противоречи да речем на Учението на Беинса Дуно,на чиято територия сме,макар така да изглежда на някого.Няма как да противоречи,защото става дума за малка част от цялото ,а то е красиво с многообразието си.

Поздрави.

Линк към коментар
Share on other sites

из представянето на книгите на вадим зеланд:

"...Всеки от нас може да управлява съдбата си, твърди Вадим Зеланд. Твърдението му не е езотерична метафора, не е мистично заклинание, не е и сензационна научна новина. То осветява видимата част от айсберга, зад който се крият експерименти и опити, провеждани години наред в секретните лаборатории на Русия и САЩ. Става дума за открития, които биха взривили устоите на съществуващия световен ред. В този смисъл теорията на транссърфинга е една от първите лястовици на т. нар. „индигова" епоха. Някои я наричат „епоха на чудесата", други - „четвъртото измерение", за което говорят Айнщайн и Стивън Хокинг. При всички случаи обаче реалността се оказа неизмеримо по-сложна, след като физиците разкриха, че материята може да бъде на две различни места по едно и също време.

...Ако искате да управлявате кораба на мечтите си, не е задължително да познавате принципите на транссърфинга. Но при всички случаи те ще ви помогнат, за да надникнете зад кулисите на времето и пространството. Погледнато оттам, магическото огледало е едновременно и илюзия и реалност. Оказва се, че светът е зависим от нашите мисли. И едно предупреждение- внимавайте какво мислите. В огледалния свят мислите имат свойството да сбъдват."

съгласен съм напълно с мнението на klaudia:

"...Транссърфинга има специфичен начин на представяне и терминология.В първия момент ,ако изходната позиция е друга,ще породи несъгласие и въпроси,но в дълбочината си не противоречи да речем на Учението на Беинса Дуно,на чиято територия сме,макар така да изглежда на някого.Няма как да противоречи,защото става дума за малка част от цялото ,а то е красиво с многообразието си"

моето скромно мнение, от това което съм прочел от него, е че има силни моменти ,дори и само теорията за махалата ..., а те са  си просто егрегори.

и най -ценното в цялото послание , е че всеки сам може да твори или управлява съдбата си, в зависимост от това което излъчва към света  чувства, мисли, емоции...

има и слаби моменти според мен ,които не искам да разглеждам  тук.

или както казва klaudia-

"...Транссърфинга не е цялостно и завършено учение за света .Това е само още една врата към знанието,което е едно.И то начална врата.Мисля,че с транссърфинг се занимава на 100% само автора му..."   :3d_146:

Линк към коментар
Share on other sites

От написаното досега, все още не мога да схвана ясно, какво точно представлява транссърфингът. За пренос на съзнанието в пространството ли става въпрос, за пренос на съзнанието във времето, за пренос на съзнанието от физическия план в по-фините планове или за нещо друго?

Според мен нещата са излишно усложнени, но имам и още един въпрос: занимаващият се с транссърфинг създава ли различните реалности (участва в създаването им) или просто прави избор измежду няколко вече съществуващи възможни варианта?

За човек, който не е уж запознат с трансърфинг - даже отлично си разбрал идеята thumbup2.gif

Ще опитам да ти отговоря, без натруфената терминология на трансърфинга (какво да ги правиш, руснаците-братушки много обичат да слагат свои термини на популярни неща..)

Да, и самият автор казва, че не е измислил нищо ново, а просто е сглобил нова къщичка от стари кубчета.

Най-общо казано, можем да опишем приложението по следният начин: Ние сме като точка в координатна система и пред нас има много варианти на развитие, които съществуват във Вселената. В зависимост от това кой избираме, такива са и крайните резултати.

Самото "сърфиране" в пространството на варианти сатва чрез няколко стъпки:

1. Избор на целта (Тук е много важно да има синхрон между разума и сърцето).

2. Визуализация на крайната цел като постигната (Тук е много важно да не мислим за пътя към целта, т.к. може да се загубим в режисурата на събитията и да създадем излишен потенциал на важност. Нашата задача е да виждаме крайната цел като постигната и да я оставим да се реализира сама по възможно най-добрият начин, което всъщност е и самата същност на Вселената, която винаги се движи на принципа на оптимално малкият разход на енергия).

3. Когато започнат да се променят отенъците на декора в живота ни - да преминем на желаната жизнена линия (За целта е нужна будност на вътрешния наблюдател и подържане на високо ниво на енергийните потоци в нас) .

4. Да имаме търпение да изчакаме трансформацията на дуалният образ (Това означава, че нашият свят е огледален образ на нас самите. И за да променим света си, първо трябва да променим образа, тоест нас самите. Тогава е въпрос на време и търпение да се промени и света ни).

Това означава да си създател на собствената си реалност

Горе-долу е това. И наистина действа. Като личен опит, мога да споделя, че го използвам за дребнички неща - като например изпити, срещи, всякакви задачи, които имам да върша и чието успешно решение желая. Но, за по-големи и глобални неща - някак не смея да го прилагам.. Колкото и да ми казват, че уж във Вселената има всичко и просто трябва да протегна ръка и да си го взема - нещо не мога да се накарам да искам.. А, когато човек не знае какво иска или има притеснения дали няма да наруши някакво равновесие - не става biggrin.gif Май все много мисля.. Нямам проблем с постигането на нещата, но имам проблем с това, че нямам желания за постигане.. 60.gif

Редактирано от Чебурашка
Линк към коментар
Share on other sites

Ирина, Клаудия, Вал, благодаря ви за разясненията. Май схванах в общи линии за какво точно става въпрос. Да, Венци, прав си, че нещата са доста материално ориентирани, но просто хората са такива. С филма „Тайната“, например нещата не бяха много по-различни, но проблемът не е в метода, а в това, за как и за какво го прилагат хората.

Линк към коментар
Share on other sites

знаете ли ,притеснява ме един въпрос ,който мисля че чебурашка е засегнала :

мисля че трябва да държим сметка, какво си пожелаваме / това е моя теория /, защото все някога ще ни представят сметката и ще трябва да плащаме.

а както знаете- безплатно в този свят е само сиренцето ,в капана за мишки .

Линк към коментар
Share on other sites

Едно от най-земепривързващите неща, красящо като корона главата на невъобразимо крайния егоцентизъм.

Приятели,само малка доза "здравословен" егоизъм,ако държите да има квалификации изобщо.

Не бива да търсим под вола теле.Щом нещо се е появило и има своите привърженици следователно е нужно.Подобно на Чебурашка ще кажа,че транссърфингът работи ( е ...не сам) и дава много добри резултати .

И да попитам има ли значение дали си елф или хобит.Важното е да си от задругата,а не от зомбитата покрай господаря на мрака.:sorcerer:

Поздрави

Линк към коментар
Share on other sites

Всеки сам избира методите, които са му присъщи. Някои са ориентирани към използването на ритуални действия и емоционални повторения, други към визуализация и въображение, трети към директни ментални. Лично на мен най-близки са ми последните.

Всички те, обаче, действат на принципа на резонанса. Тоест, няма как да ни се случи да привлечем в живота си нещо, което не е за нас. Тази "врата" просто няма как да се отвори, ако нещо в нас не я "отключи". В този смисъл, следва да се има предвид, че човешките потребности и желания са различни. Следователно един метод може да се ползва както за "земепривързващи" неща, така и за духовни постижения - всичко си зависи от оператора му. Това, което обаче няма как да постигнем е да си поръчаме ни дадат крила, ако не сме си ги заслужили. Защото всекиму се въздава по заслуги и няма такова вълшебство, с което да надхитрим Вселената.

Линк към коментар
Share on other sites

Да, чела съм тези книги преди 3-4 години и съм съгласна със съдържанието. Но от друга страна, чакам си да си ми светне вътрешно и тогава промяната е неизбежна. Само с декларации не става. И прошката не е нещо автоматично - не става само с мислене. Тъй като този автор подхожда напълно атеистично, му убягват някои измерения на нещата. Затова и не го ползвам като панацея, а си слушам вътрешното чувство. Убедена съм, че ще изчистя напълно кармичните натрупвания в отношенията си с Германия и ще простя някой ден - когато му дойде времето. Може и скоро да е.

П.П. Впрочем аз "превръщам трагедията в комедия", дори и без да мисля за транссърфинг като си пускам черното чувство за хумор на тема немци. И така си избивам всичко и после пак са ми мили. :3d_146:

П.П.П. Като стана дума за начини за избиване на фрустрацията, сетих се за един филм, документален, посветен на жертвите на режима, но в Русия - разни интелигенти пращани от Сталин в концлагери. Спомням си какво каза един от интервюираните. Каза как си седял през дългите нощи затворен там, безсилен да направи каквото и да било, вкл. и за да промени нещата в родината си, и как докато нямал какво да прави единствената му мечта била да напише на небето: "Сталин е лайно" И така да го напише, че никога да не може да бъде изтрито. Ами и това е начин да си избиеш чивията доста по-разбираем от начините на други, които ходят и убиват.

Хората, които са преминали през такива изпитания, били са дълго време затворени, подлагани на унижения, малтретирани и т.н. имат често доста увредена аура и си се прераждат с нея, особено ако са умрели на такова място. И имат да си предъвкват фрустрацията и гнева и какво ли не още. Наистина, изобщо не се притеснявам от сегашните си състояния, защото знам какви бяха - на тема концлагери и немци. Сега мога да подходя с хумор и в най-лошия случай сарказъм, и не ме тресе дълго.

И при изчистването на такава карма, да ме извинява транссърфинга, но това е козметика. Има много сериозни въпроси, които човекът вътрешно за себе си трябва да разреши, за да се изчисти нещото и да се махне от аурата му завинаги.

Впрочем мисля, че мойто са последни метри.

azbuki,ше отговоря в тая тема на последното ти мнение в Лично пространство,защото мисля от краткия си опит с транссърфинга,че ,когато се появи нещо такова,като неприемане на реалността,в която сами сме се озовали,транссърфинга е много полезен ,за заставане в позиция на Наблюдател.Това е позицията, от която можем най-добре ,да направим оценка на ситуацията и да сменим курса в чисто практичен план.

Съвсем не смятам,че това е някаква нова идея измислена от В.Зеланд.По-скоро една добре позната на древните практика ,пригодена към светоусещането на европееца,на бялата раса.

Ето какво казва транссърфинга за подобни ситуации на неприемане :

50. Проваляне на махалото.

Декларация.

Ако ви досаждат мисли за това, което не ви харесва - то ще бъде във вашия живот. За да се откажете от нежелателното е необходимо да го приемете. Да го приемете в дадения случай означава не да го допуснете в себе си, а да признаете правото му на съществуване и равнодушно да минете покрай него. Да приемете и да пуснете - с други думи да пропуснете през себе си и да помахате за довиждане с ръка. На първото нападение на махалото винаги отговаряйте със съгласие, а след това дипломатично отстъпвайте или ненатрапчиво насочвайте движението в нужната ви посока. Научете се да бъдете “недокачливи” - да игнорирате това, което ви дразни и тогава то ще изчезне от вашия свят. Когато махалото няма за какво да ви закачи, то пропада в пустотата.

Обяснение.

Махалата са властелините на сънищата. Когато човек се поддава на техните провокации, той като че ли заспива, доколкото изцяло се потапя в натрапената игра - неговият разум се оказва “зомбиран” от случващото се. Ако нещо ви дразни или предизвиква неприязън, считайте, че имате кукичка в главата. Махалото, закачайки ви за тази кукичка незабавно ще изнамери подходящ дразнител и то не един. Така и ще се мотате, докато “имате злоба”. За да “извадите кукичката от главата си”, е необходимо да промените отношението си към дразнителя, да пренасочите вниманието си - да се примирите със ситуацията, да превърнете трагедията в комедия, да превключите на нещо друго. Да промените отношението си не означава да сдържате емоциите си. Натиканите в ъгъла емоции са точно това “зло”, което след като се натрупа, задължително ще излезе навън и ще отиде за “храна” на махалата. По-добре е отначало да дадете свобода на чувствата си, а след това осъзнато от коригирате отношението си. Няма смисъл да се борите с махалата. Нужно е да ги игнорирате.

В. Зеланд.

Вадим Зеланд:" 78 принципа на транссърфинга"

Редактирано от azbuki
Линк към коментар
Share on other sites

Всеки сам избира методите, които са му присъщи. Някои са ориентирани към използването на ритуални действия и емоционални повторения, други към визуализация и въображение, трети към директни ментални. Лично на мен най-близки са ми последните.

Всички те, обаче, действат на принципа на резонанса. Тоест, няма как да ни се случи да привлечем в живота си нещо, което не е за нас. Тази "врата" просто няма как да се отвори, ако нещо в нас не я "отключи". В този смисъл, следва да се има предвид, че човешките потребности и желания са различни. Следователно един метод може да се ползва както за "земепривързващи" неща, така и за духовни постижения - всичко си зависи от оператора му. Това, което обаче няма как да постигнем е да си поръчаме ни дадат крила, ако не сме си ги заслужили. Защото всекиму се въздава по заслуги и няма такова вълшебство, с което да надхитрим Вселената.

Земята не е шепа пръст, а и всички допълнителни финоматериални нейни придатъци (или предпоставки). Ако ще да се развихрим в най-фините и ментални сфери, нашите действия и особено резултатите, са единствено земепривързващи. Та нали сами сме определили интересите си - манипулация на земния астрал и издънката му - времевата плоскост. НЕпонятно ми е как някой може да нарича това безумие духовност, колкото и да е ясно, че той няма как да проумее тежестта и гъстотата на кармичните мрежи, с които по този начин безвъзвратно задушава онова крехкото нешице у него, което е единствено духовно.

Всекиму по заслуги, ама първо - и вселената ни е подхвърлена по заслуги, второ - погледът ни се разпростира само до ъгъла. Понеже към него най-обичаме да си постиламе розички, ама понеже го правим поради егоцентризма си, зад ъгъла ни чака най-големия бодил. Е, ние не знаем. А тогава ще знаем още по-малко, понеже сами сме си избрали да растем в несъзнателност.

Ако ни е грижа за Вселената, ще приемаме това, което тя реши да ни въздаде. Щото когато аз реша да оживя моята локалност тук, умират онези универсалности, които е трябвало наистина да ме оживяват.

Мале, като започнем да сеем "духовност" от партерите си, особено пък с методи и техники, направо се изприщвам...

Линк към коментар
Share on other sites

мисля че частица истина може да се открие навсякъде, освен споменатите тук положителни страни на транссърфинга, мисля да споделя и още нещо, което според мен заслужава внимание.

"....5. Огледалото на света

Декларация

Вашият свят е това, което вие мислите за него. Светът отразява като огледало отношението ви към него. Животът е игра, в която светът постоянно поставя на своите обитатели една и съща гатанка: „Познайте кой съм аз!" И всеки отговаря съобразно с представите си: „Ти си агресивен" или „Ти си уютен". Или: „Весел, мрачен, дружелюбен, враждебен, щастлив, нещастен".

Интересното е, че в тази викторина печелят всички! Светът се съгласява и се представя пред всекиго в облика, който е бил поръчан.

 Какво мислите вие за своя свят?

36. Спиране на битката

Декларация

Светът отразява като огледало вашето отношение към него. Когато не сте доволни от него, той ви обръща гръб. Когато се борите с него, и той се бори с вас. Когато спирате битката си, светът тръгва към вас. Ако просто си позволите да имате онова, което сте си намислили, външното намерение ще намери начин да ви го даде.

И тогава в един прекрасен ден ще стане нещо, което другите ще нарекат чудо. Отчаяно желаете да постигнете целта си ли? Престанете да желаете, бездруго ще си получите своето. Просто мислете, че си вземате своето. Вземате го спокойно, без да искате и да настоявате. Нали го искам, къде е проблемът? Значи ще го имам.

Тълкуване

Махалата ви налагат съвсем друг сценарий. Принуждават ви да се борите, за да постигнете целите си. За да го направите, трябва да обявите война на себе си и на света. Внушават ви, че не сте съвършени, затова няма да постигнете целта си, докато не се промените. А като се промените, трябва да се включите в битката за място под слънцето.

Целият този сценарий преследва една-единствена цел - да вземе от вас енергия и да ви натика в клетката на матрицата. Борейки се със себе си, вие давате енергия на махалото. Борейки се със света, правите същото. Никой не може да ви принуди да се борите."

откъсите са от:

"ПРАКТИЧЕСКИ   КУРС    ПО    ТРАНССЪРФИНГ    ЗА    78    ДНИ"-Зеланд.

Линк към коментар
Share on other sites

Напълно съм съгласна с това за борбата. Но в природата има борба и конфронтация. И те си имат своето място. Проблемът възниква само, когато превърнем борбата и конфронтацията в своя философия.

Също така човешкото съзнание вече е направило определен брой "грешки" (формално наречени така, защото целият физически свят е "грешка", а ако е така, то излиза, че животът е безсмислица - а не е така). Тези грешки имат нужда да бъдат "поправени" посредством помагала като времето, което иначе не съществува, и други неща, характерни за физическия свят. Не може да се избегне това минаване по обратния път - и в това си има дълбок смисъл.

Тоест да се "освобождаваме", да - но не без да сме погледнали какво има в кофата за боклук. Затова и транссърфинга много би се харесал на западното мислене, което и без това има тенденция да не си гледа много-много в боклука, а да го избутва отвъд сферата на възприятието. Само въпрос на време е този боклук да гръмне и да ги зарине. Спасението не е бягство.

Редактирано от azbuki
Линк към коментар
Share on other sites

Чела съм Зеланд преди доста време.

Още тогава ми се стори малко по-елементарно/орязано от другите неща, с които се бях запознала вече. Е, може и да се е задълбочил откъм съдържание и смисъл в следващите си книги - аз съм чела една и половина tongue.gif - който е чел повече, да каже.

Да, това, което той е кръстил "махала", А.Подводни и някои други автори са нарекли "егрегори" (но под това понятие не разбират точно това сдържание, което съм виждала да се шири като параноя в нета 59.gifbiggrin.gif ).

Тогава му намерих сякаш няколко "кусури" smile.gif , но сега се сещам само за това, че за мен Зеланд твърде надценява субективизма.

И по принцип е от онези автори, които лично на мен не ми импонират, но са добре приети (и купувани) сред широката публика и особено, както казва azbuki, на запад. Неговите книги, както и тези на Норбеков и други руски и западни автори са от типа "Ноу хау" - дават ти алгоритъм, действаш по него, желателно без много да разсъждаваш, и ... нещата стават. Ама защо, ама как - това е второстепенно biggrin.gif .

Пък по-важното - какво плащаш и какво объркваш, като правиш така и така ... е, нали се разбрахме, че е по-добре да не мислиш, ами да си следваш алгоритъма. А ако нещата все пак не станат точно така или се появят "готини" последици - ами сега какво да правим, като ти така си ги свършил приятел laugh.gif

Линк към коментар
Share on other sites

biggrin.gif Венцислав, в частност си прав за себе си, а и ти си знаеш какво имаш предвид с поста си от личния си опит. Но, смятам, че малко хипербализираш нещата и правиш глобални изводи на база частен случай и поглед. Надявам се, че не го правиш по принцип, а в действителност познаваш трансърфинга - най-вече като практика.. Дай конкретен и реален пример защо смяташ така - иначе, мненията ти звучат несериозно wink.gif

Всеки вижда и чувства различно - и затова е важно, ако не се разбираме, то поне да се приемаме.

Аз лично малко съм изненадана от някои негативни асоциации и нагласи, които понякога съм долавяла в отношението на хората към трансърфинга. Вероятно това е нормално, предвид разликите във възприятията и намеренията на всеки. У мен той буди положителни нагласи, цели и намерения. За пръв път се запознах с книгите преди десет години и практиките ми са отработени. Но, често съм се убеждавала, че критиките към тях обикновено са от страна на хора, които не са запознати добре, не са вникнали в дълбочината им или са настроени отрицателно към всичко, което е различно от техните предпочитания..harhar.gif

Линк към коментар
Share on other sites

Съгласна съм с Азбуки и Диана. Не може да не се мисли, разсъждава. Едни такива готови калъпи и си оправяш живота, като роботи...;)

Има и причинно следствена връзка, има отговорнст за чувства, мисли, действия...

Линк към коментар
Share on other sites

споделих само положителните страни на транссърфинга на зеланд, от моята гледна точка.

 според мен има и отрицателни, и то доста ключови , които не желая да споделям тук , нека всеки сам ги открие за себе си. някой от участниците спомена ,че зеланд просто е направил от стари дървени кубчета, нова къщичка.  говорим точно за старите дървени кубчета, и мисля че е добре ,ако се научим да ги забелязваме /това отново е въпрос на личен избор и на убеждения/.

а това е страхотно:

"И да попитам има ли значение дали си елф или хобит.Важното е да си от задругата,а не от зомбитата покрай господаря на мрака".

клаудиа.

http://www.youtube.c...h?v=k5JkHBC5lDs

Dire Straits-  а това е от мен, и нищо лично все пак.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 5 months later...

Привет!Метафората с къщичката и старите кубчета мноого ми допадна....както и трасърфинга...смятам и че работи и то безотказно.Обаче пълната липса на....духовност просто ми дойде в повече ....и не успя да ме спечели както този сайт и този форум.Позволявам си по скоро да чета и да си отварям прозорчета,отколкото да се изказвам.Мисля, има безценни мисли споделени с всички нас тук,за което мога само да съм благодарна:3d_161::3d_022:

Линк към коментар
Share on other sites

здравей и добре дошла,

какво е за теб духовност ,как би формулирала наличието на такава.

може би това е състояние, в което прилагаш идеите , знанията 

 и мъдростта, които си усвоил, да имаш покритие м-у думи и дела, да имаш мечти  и стремежи, цели ,да живееш с тях и да работиш за осъществяването им, да обичаш , да се радваш на дребните неща в живота и природата...да забелязваш малките, красиви неща , които за някои са незначителни подробности,

да Зеланд може и да работи ,но какво дава той като краен резултат, казва ли, и посочва ли пътищата, които посочва БЕИНСА...

в идеите на Зеланд вярно има и много ценни моменти,но те са заимствани предимно от ученията на маговете, с една малка подробност...липсваща ,ключова посочена и от БУДА.

а може би духовност е топлина, нежност , ЛЮБОВ.

ще ми е приятно да чуя мнението ти.

Привет!Метафората с къщичката и старите кубчета мноого ми допадна....както и трасърфинга...смятам и че работи и то безотказно.Обаче пълната липса на....духовност просто ми дойде в повече ....и не успя да ме спечели както този сайт и този форум.Позволявам си по скоро да чета и да си отварям прозорчета,отколкото да се изказвам.Мисля, има безценни мисли споделени с всички нас тук,за което мога само да съм благодарна:3d_161::3d_022:

Редактирано от val68z
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...