Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Филмът "Къщата на духовете"


velika

Recommended Posts

(THE HOUSE OF THE SPIRITS) "Къщата на духовете" е култов филм по известния роман на Исабел Алиенде, който е и автор на сценария за продукцията. В ролите участват цяло съзвездие холивудски актьори, сред които Мерил Стрийп, Глен Клоуз, Джеръми Айрънс, Уинона Райдър, Антонио Бандерас и др.

Историята отвежда в Южна Америка преди Втората световна война. Младият и беден Естебан (Джеръми Айрънс) се заклева да се ожени за Роза, но първо е решен да натрупа състояние, за да може да се грижи за семейството си. Съдбата обаче има други планове за него. Роза умира преди сватбата и Естебан взима за жена по-малката й сестра Клара. Двамата имат дъщеря Бланка (Уинона Райдър), която израства в пансион, далеч от дома. По време на училищна ваканция тя се запознава с един от работниците на баща си - Педро (Антонио Бандерас). Той е бунтовник и млад революционер. Двамата се влюбват и Бланка забременява от него, но баща й е решен на всичко, за да ги раздели. Той обявява награда за главата му, без да подозира, че животът е определил цената за неговите грешки и той няма да може да я заплати.....

Филма според мен е добър, защото в него е заложена колко е важна силата на Любовта. Да не мразим, да се обичаме и да си прощаваме. Така както ни учи и Бог.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...