Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Капки за Спешна Помощ на д-р Бах. Какво представляват? Как се използват?


Recommended Posts

Капките за Спешна Помощ (КСП) са приготвени от д-р Бах, за да обхванат всички обичайни реакции, които хората изпитват в състояние на криза или при извънредни ситуации.

Знаете ли повече? Какво представляват Капките за Спешна Помощ на д-р Бах?

В какви случаи и как се използват?

Вие ползвате ли сте ги? С какъв резултат и при какви житейски ситуации?

Моля споделете опит.

Линк към коментар
Share on other sites

Капките за спешна помощ или Rescue remedy са съставени от 5 есенции: слабонога, гарвански лук, джанка, жълтак и повет. Направени са действително да обхванат нуждите на болшинството хора при силен стрес, паника, при прилошаване или дори припадък/загуба на съзнание, нервна криза, истерия и др.п.

За някои хора са достатъчни и само 2 или 3 от тези компоненти.

Знам от приятели, че в някои страни са много разпространени, хората си носят по едно флаконче rescue remedy в чантата и го ползват при нужда - при прилошаване, катастрофа, та дори и при по-сериозен стрес на работното място; разказвали са ми за припаднала бременна жена в градски автобус, която бързо се е съвзела. При загуба на съзнание и невъзможност да се приемат през устата, може да се капне от спешните капки на устните, на гърдите или на челото.

Аз също съм ги ползвала. И сега продължавам, макар и много рядко. Защото дори и да съм си приготвила индивидуална смес за себе си, то тя обикновено стои у дома, а когато пътувам или съм на работа, в чантата ми има шишенце със спешни капки.

Много са ефикасни, действат бързо, меко, успокояват, отпускат, укрепват дори донякъде.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Да споделя от опит, добре е при започване на първоначално лечение с есенциите на д-р Бах да се стартира с Rescue Remedy (Спешна помощ) .След приемът им човек получава глъдка "любов и светлина " което пък изчиства първоначалните повърхностни симптоми коита са забулили ОСНОВНИЯ ПЪРВИЧЕН ПРОБЛЕМ .Това "прочистване на пътя" често помага да излезе на светло дългогодишна подтисната травма от където е започнало всичко.

Човек съзнателно подтискат "лошото "във себе си с надеждата да бъде забравено и така не е честен към емоциите си.

Rescue remedy помага плавно с лекота да отместим незначимите усещания и да разкрием Същтността на проблема ,който трябва да хармонизираме.Втората стъпка е определянето на индивидуалната комбинация според показалите се симптоми.

Ще си позволя да допълня и написаното от Диана

Rescue Remedy е комбинация внимателно приготвен с органичена с френски коняк (40% алкохол) от фините енергии на пет прецизно подбрани растения: Дива джанка(Cherry Plum), Повет (Clematis), Слабонога (Impatiens), Скална роза(Rock Rose) и Витлеемска звезда( Star of Bethlehem). Готова за ползване комбинация от цветя, която се прилага като средство за бърза помощ във всички случаи на физически и психологически шок.:при неочаквани финансови проблеми в семейството, при семеен скандал, при уплаха след инфаркт, във всички случаи на внезапен физически или психически шок, загуба на съзнание, наранявания и травми, при работа в стресова обстановка, при посещение на зъболекар, при силно стресираща новина, преди и след хирургическа операция и при всички ситуации на остро безпокойство и уплаха.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

Разбира се

Anita03

, че можа да ги давате и разчитате успешно на Rescue Remedy -капките за спешна помощ.При нужда ги накаопвайте във водичката на животинчето или да пръскате там където е проблема(ако има някъде травма). Може да го правите няколко пъти дневно.

Линк към коментар
Share on other sites

tintet, благодаря от сърце за бързия отговор :)

Виждам, че кученцето ми не се чувства добре - лежи си, не се храни от сутринта и се чува къркорене на червата. Много се притесних, защото го виждам за първи път в такова състояние, на 7г. е. Преди 15 мин. му дадох 3 капки директно...

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...