Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Предизвикателно


Eлф

Recommended Posts

Мисля си днес, хей така между другото, че откак свят светува хората се хващат все на едни и същи изтъркани предизвикателни номера. Забелязала съм го както и сама по себе си че се ловя, така и навсякъде около мен. Ние хората все си се ловим на разни въдички и след време се вайкаме и се ядосваме. Хм, казах си, защо пък не!? Форумът е за съзнателен живот и ако си позволя да пусна такава тема може пък да се получи нещо добро от цялата работа. Нали затова общуваме, за да осветим и най- тъмните и занемарени кътчета в самите нас и да ги изчистим, за да излезем на светло, проветрено и свежо място. Всъщност, сигурна съм че всички хора до един обичат чистотата и благоуханието и всеки от нас съзнателно или не се стреми точно към това. Та, ако сте ме разбрали, това ми е идеята в която имам желание да се получи чисто приятелско обсъждане с будност и уважение един към друг.

п.п. Например, видове предизвикателства, как ги разпознавате и какво се крие зад всяко едно, така ми хрумна. Още, успявате ли да им устоите и ако да, как се чувствате след като сте устояли, ако не, каква е поуката след като сте се изкушили... Вижте, може да има неща писани по този въпрос, но аз не съм ги чела, споделям размислите си с вас без дори да съм сигурна че се изразявам точно и правилно относно тези неща. Нека да видим какво ще излезе:feel happy:.Поздрави!

И понеже става въпрос за предизвикателства да започнем с песен и картина -

nice-nice-infamous1-boca-Misc-My-pictures-beatiful-ladies-faces_large.jpg

~~~

http://www.youtube.c...player_embedded

P.S. Всяка прилика с лица и събития е случайна!

Редактирано от Eлф
Линк към коментар
Share on other sites

Допада ми идеята за тази тема Елфче. По пътя си се сблъскваме с различни предизвикателства. Понякога успешно устояваме. Те са като едни периодични изпитания и проверки. По този повод и във връзка със собствените ми разсъждения и терзания напоследък днес попаднах на клипче с мисли на Беинса Дуно, в което намерих и отговор за себе си. Да отбележа, че не разбирам постоянното цитиране/придържане към рецепти/ и безкритично приемане на нещо, независимо кой го е казал. Цялата истина и мъдрост са в сърцата ни, до които трябва да намерим пътя и да останем на него. Понякога, обаче, виждаш, че някой, минал преди теб ти е оставил знак. Смисълът е да си стигнал сам успешно до там, не да следваш сляпо инструкциите на когото и да било. Да видиш с очите си, да преживееш със сърцето си. И най-ценно и добро може да бъде искрено споделеното "от първа ръка". Не да препредаваш и преразказваш. Нито да се водиш по външни някакви "критерии" за духовно израстване и прочие бла-бла бла. Ето тук пускам едно предизвикателство.:3d_124:

Истината е, че наистина към Беинса Дуно се обръщам в някои моменти на колебание и почти с удивление откривам много точни, в пълно съзвучие с вътрешната ми нагласа потвърждения и подкрепа. Много е хубаво цялото клипче и ще го пусна тук. Има доста мисли, свързани с предизвикателствата. Първоначално мислех да отделя една, но всички са хубави. Музиката също. Предполагам, че за себе си всеки ще открие предизвикателството на различно място.клик

Линк към коментар
Share on other sites

От любов към живота

"Чуй ме, с теб сме скрили толкова любов!

И за кого я крием, за кога я пазим?!

Чуй ме, всичко друго е безсмислено!

Няма грешен път всичко е простимо!"

"Болката е сила - всеки ден неволно уча това,

но бях тук и съм тук,

и съм тук, и съм тук

и утре ще бъда тук!"

"Чуй ме!(Слушам те, слънчице!) С теб сме скрили толкова любов!(Защо ли?!)

И за кого я крием, за кога я пазим!?

Чуй ме, всичко друго е безсмислено!

Няма грешен път, всичко е простимо!"

"Светът ще се върти и без мене, ще гледа към звездите и пак ще руши стени,

но без аз и ти този свят няма смисъл въобще да се върти!"

"Светът ще се върти и без мене, ще търси стари истини и нови идоли!

Но на всичко напук обещавам на теб и утре да съм тук!"

:thumbsup:

Темата заслужава поздравления! Понякога толкова близки до нас въпроси остават скрити и без отговор.

Преди няколко часа си вървях под дъжда и чух горната песен по радиото. Много силно ме впечатлиха думите й.

B)

Редактирано от latina
Линк към коментар
Share on other sites

Атлантида и Латина, благодаря за мненията ви, за мен имат огромна стойност. Атлантида съгласна съм с казаното от теб и безкрайно много ти благодаря за клипа. Латина според мен нищо не е свършило, по- скоро предстои да започне получила си прекрасен знак. Любовта която е в нас самите е храмът който сами трябва да отключим и в който да пристъпим с благоговение. Направим ли го веднъж, разтворим ли се за Любовта която е вложена в сърцата ни тя ще бликне като жив изцеляващ извор. Ще ни пречисти и освети, ще ни покаже пътя и ще ни научи, ще ни ръководи всякога стига с доверие да я последваме :3d_053:. Поздрави!

Линк към коментар
Share on other sites

Зад думи като „провокация“, „предизвикателство“, „придаване на импулс“ и „стимулиране“ има нещо общо. На първата (провокация) аз лично придавам повече отрицателен смисъл. Провокиращият разчита на някаква слабост в провокирания от която да се възползва, като я подсили до степен, че той (провокираният) да не може да й устои. При стимулирането имаме опит за подсилване на някаква положителна страна в човека отсреща. Думата „предизвикателство“ според мен може да включва както негативното значение на провокацията, така и положителното на стимулирането, т.е. тя може да се използва и в двата случая. Честно казано не обичам предизвикателствата, които другите ми поставят, но често сам си поставям такива.

Колкото до снимката от откриващия пост в темата, тя очевидно е провокираща. Тя няма за цел (и няма да доведе до) подсилването на каквото и да е положително качество в този, който ще я види, но може да подсили определени зависимости (главно при една част от мъжете). Разбира се човекът, който ще види снимката, може да не се поддаде на провокацията. Сега някой може да каже, че жената от снимката излъчва сила и увереност, но те се основават на посланието „аз съм красива и известна, и ти трябва да ме харесваш (защото всички го правят)“, а не на реална вътрешна сила. Цялото излъчване е външно и фалшиво, а снимката си е чиста проба промиване на мозъци.

Редактирано от Станимир
Линк към коментар
Share on other sites

:thumbsup: Така е, и съм забелязала че масово хората попадат точно на капани от този тип. Просто си се хващат и си се връзват, а попаднали веднъж в тази сфера стават много лесно манипулируеми и си мисля наблюдавайки, как това е старо колкото света и все пак хората си го прилагат едни на други и си се хващат...Е, винаги има и изключения :feel happy:. Станимир, благодаря за мнението! Редактирано от Eлф
Линк към коментар
Share on other sites

За мен предизвикателство означава да предизвикаш доброто или лошото по какъвто и да било начин.Станимир много точно е определил двата вида предизвикателство-провокация и стимул.Не съм любител на провокацията,но понякога тя е единствения начин да разсееш някоя неяснота в живота си.Стимула го одобрявам,защото носи добро както за този който поощрява доброто,така и за другия който го прави.Пазя се от предизвикателства защото не ми харесва нито някой да ме провокира,нито да ме поощрява.Старая се да не провокирам.

Снимката от поста лично мен не ме провокира,но мнозина момичета и жени биха пожелали да приличат на момичето,т.е провокира към подражание.Омръзна ми да срещам по улиците я Преслава,я Мадона я кукла Барби...

Линк към коментар
Share on other sites

Предизвикателствата за мен са подправката във живота. Винаги съм ги харесвала те ме карат да чувствам че мога да направя нещо за другите и за себе си. Мисля че неможем да кажем че придизвикателствата не ни изкушават те по-скоро ни показват какви хора сме. До колко ни стиска да рискуваме,да се бориме и отстояваме извоюваното. За мен има хора със големи усти те са тези които ако ги слушаш със тях просто нямаш никакви проблеми. Другите са тези които аз безкрайно много уважавам харата със големи сърца обикновено те са тези на които им стиска да застанат на пътя на предизвикателствата.:3d_100:

Редактирано от kexlibar
Линк към коментар
Share on other sites

:) Да застанеш на пътя на предизвикателствата означава да си войн който воюва срещу паразитите в самия себе си, защото външното провокира вглеждане във вътрешното, осветяване и пречистване на вътрешния ни свят, едва след като това се случи ще можем да се извисим над външните предизвикателства т.е. ще ги преодоляваме с лекота учейки се все повече и повече на безупречност и обогатявайки се от опита който придобиваме постоянно и в същото време ще останем непривързани, а непривързаността е огромна добродетел. Този който е овладял себе си т.е. този който е могъщ остава непривързан, такива според мен са учителите на човечеството, затова те имат силата и властта да учат и да помагат на душите. Ама яко задълбах...
Линк към коментар
Share on other sites

Хората заболяват, хората сами си натрисат рак, диабет, левкемия, инсулти, инфаркти и т. н., защото се опитват да озаптяват Любовта, да поставят диги пред нея, да не й дават свободен израз, преграждат и променят пътя й… Но Любовта е Божествен поток и помита всичко и всеки, който се изпречи на пътя й. Когато се опитваме чрез писани и неписани укази, наредби, закони, брачни договори и халки, нравствени постулати, изисквания, претенции, манипулации… когато се опитваме чрез всичко това да задушим пламъка на Любовта, ние предизвикваме и се сблъскваме с другото лице на Бога (като „огън пояждащ”), ние задушаваме себе си, блокираме цялостното разгръщане на нашия личностен потенциал, в резултат на което подобни блокажи започват да се формират и в нашето физическо тяло, проявявайки се като болестотворни изменения, а ние се чудим откъде ни е дошло. Но… не можеш да осакатяваш себе си (пък и другите) и да искаш в същото време да бъдеш здрав и цялостен. Затова през 1988 година, когато, подтикнат от ревност, се опитах да противодействам на една зараждаща се любовна връзка, Учителят ми се яви на сън. Много строго ми каза: „Рекох, не пречете на душите, които искат да се слеят и да станат едно!” Тогава разбрах – връзките между душите не са от днес или от вчера, а Любовта изисква свобода. Тези, които потъпкват свободата, унищожават и Любовта. А когато унищожаваш Любовта, ти извършваш посегателство срещу Самата Светая Светих на Живота. А това е възможно най – големият грях (да скверниш Светостта на Живота) – грях, който не се прощава и заради който заплащаме я със здравето, я с живота си… докато се научим да не бъдем себични, нарцистични… да не проявяваме своенщина, да не ограничаваме, да не насилваме (нито вътре в нас, нито вън от нас) Любовния поток, а да му даваме свободен, непринуден израз. Това означава да уважаваш Светостта на Живота - да я чувстваш, преживяваш, проявяваш – и самият ти да станеш свят. А да си свят означава да си цялостен, здрав (тялом и духом). И само тогава можеш да бъдеш истински холизатор! И само тогава ставаш способен да провеждаш холистично лечение и да помагаш на хората! И само тогава, когато хората придобият смелостта да премахнат издигнатите диги от пътя на Любовта, условията на Земята ще се променят, човешките души ще разцъфтят, ароматно благоухание ще се разнесе над цялата Земя, която ще стане благословена от Бога планета. Човешкият живот ще бъде пълноценен – красив, смислен, вдъхновен, творчески… И само тогава ще можем да говорим за култура на Любовта! Паролата на тази култура е: „Аз искам ти да бъдеш щастлив!” А щастието идва тогава, когато човек е в хармония със самия себе си – има свободата да изявява себе си такъв, какъвто е, да разгръща всестранно, цялостно своя потенциал и да живее своя живот, по свой собствен сценарий, а не по нечий чужд! Затова и Учителят казва: „Единственото нещо, което иска Господ, то е абсолютно всички същества да бъдат свободни като Него. Еволюцията е закон за свободата на духа. Свободата е право на човека. Без свобода култура не може да съществува! Да бъде човек свободен, това подразбира да остави Бога свободно да действа в него. За да бъдем свободни, трябва да бъдем в хармония с Бога, т.е. да мислим, да чувстваме и да постъпваме като Бога. Вървим ли успоредно с Бога, ние ще придобием вътрешна свобода и хармония. Човек трябва да доведе своя ум и своето сърце в равновесие, в съгласие с Истината. Тогава той ще бъде свободен. Да бъде човек свободен, това значи да носи светлината, знанието на Мъдростта. Човек е способен да постъпва така или иначе, но след това има съдба, т.е. ще претърпи последствията на природните закони. Те ще го ограничат, ако не е постъпил в съгласие с тях. Свободата е необходима за вътрешния растеж на онзи висш идеал, към който се стремим. Когато почувстваш свободата, тази тежест, която усещате в душата си, ще изчезне. Вие ще почувствате един мир, едно разширение, и всички благородни заложби на вашето естество, които от хиляди години чакат благоприятни условия, ще израснат.” (из спомените на Методи Константинов, „Изгревът” том 4)

Линк към коментар
Share on other sites

така,така...

аз за себе си намирам най-голямо предизвикателство да застана пред огледалото :3d_146:

как да ви кажа... ако трябва да ви се опиша съм висока, стройна, с дълга лъскава лешникова коса.

с изразителни дълбоки очи. изтънчени нежни черти със замечтан израз...

след което поглеждам в огледалото ... и си умирам от смях:3d_092:.

преди време не беше така- колко горчиви сълзи съм ляла над въпроса :защо съм грозна, след като мога да забележа това?нали човек трябва да обича себе си? най-накрая стоплих, че отговорът се съдържа във въпроса.но без горчивината, която изпитвам понякога не бих имала тези мигове пред огледалото изпълнени с накакъв вид свобода.

п.с. когато бях малко злинче и имах пари само за хляб, книги и колело (тогава свирех на чужди цигулки), веднъж просто си смазах веригата и броните с олио тъй като корозията просто беше взела застрашителни размери. от глупаво- по-глупаво, но тогава наистина цепехме стотинката на две.

след като колелото ми клеяса - твърде очаквано, ми се случи някаква нвприятност по път и трябваше да питам в някакъв чужд сервиз дали могат да ми сменят жилото (това беше станало). те видяха как изглеждат броните и ме попитаха:а, защо така изглеждат, с какво ги смазвате? (много строго и авторитетно :3d_157:. аз им казах с половин уста (направо си потъвах в земята): ами, ...ъъъ...с олио...

какво!!! с олио!!! това да не ви е тиган! :3d_040:

Поздрви, Приятели!

:3d_039:

ппс. поредната десетка Елф!!!

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря за песента! направи ми впечатление един ред: научи се да страдаш тихо, без стон, мълчаливо.. извинете ме за перифразата. това ме накара да се замисля, че всъщност това е едно голямо предизвикателство, тъй като то вечно променя условията си. страданието има много измерения. още веднъж благодаря за безценната идея!

Линк към коментар
Share on other sites

Знаеш ли, по този повод ще ти разкажа. Веднъж ми беше много тежко, страдах за нещо и незнаейки какво да правя отворих книгата Авалира- Книга на мъдрите индианци, ето какво прочетох -

Превърни сълзите си в свещена вода

Сълзи ли имаш в очите си, приятелю?Да, сълзи виждам, приятелю. Превърни ги в Свещена Вода, защото само свещеното ще те заведе при Уахира Танка. Не е ли скрита вечна радост в тези сълзи?

~~~

И още нещо от същата книга -

Можеш ли да носиш болката достойно

Искам да знам можеш ли да седиш с моята или твоята болка, без да направиш дори едно, каквото и да е движение, за да я скриеш, потушиш или изцелиш.

Редактирано от Eлф
Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря специално на Бориславил!

Предизвикателство е да постъпя по закона на Любовта и да не го наруша.

А първом трябва да го разпозная...

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

:whistling:

набийте ме :)))

:3d_146:

Ми добре :3d_094:. :3d_039:

Злинчо, хубаво клипче и предизвикателно.:thumbsup:

Понякога, дори и да не искаме, се налага да излезем от утъпкания коловоз и да открием нов, свой собствен път. Това безспорно е предизвикателство и може да води напред и нагоре. В този смисъл малко дързост е добре дошла, помага да се преодолее неизвестността и несигурността. Имам предвид назряването на моментът количествените натрупвания да доведат до ново качество. Може би за това младите тинейджъри, например, понякога се държат толкова предизвикателно.:smarty:

Искат се малко дързост и кураж, за да отговориш на предизвикателството. Както и мъдрост и добра воля, за да не се поддаваш на провокации.

До сега не дискутирах началната снимка, където виждам една девойка, защо не тийни, опитваща се да се направи на тайнствена и интригуваща в сексуален план. За мен лично няма интрига в нея и не ме вълнува, може би защото съм жена.

Знаеш ли, по този повод ще ти разкажа. Веднъж ми беше много тежко, страдах за нещо и незнаейки какво да правя отворих книгата Авалира- Книга на мъдрите индианци, ето какво прочетох -

Превърни сълзите си в свещена вода

Сълзи ли имаш в очите си, приятелю?Да, сълзи виждам, приятелю. Превърни ги в Свещена Вода, защото само свещеното ще те заведе при Уахира Танка. Не е ли скрита вечна радост в тези сълзи?

~~~

И още нещо от същата книга -

Можеш ли да носиш болката достойно

Искам да знам можеш ли да седиш с моята или твоята болка, без да направиш дори едно, каквото и да е движение, за да я скриеш, потушиш или изцелиш.

Много ми хареса Елфче!:feel happy:

Редактирано от Атлантида
Линк към коментар
Share on other sites

Атлантида има го и момента на бунт срещу опитомяването :thumbsup: който най- силно като че ли се проявява в тийн годините, но след време повечето хора улягат и реката потича в старото си русло нали повечето хора споделят - Ех, какъв бях, за какво се борех, казвах си че това и това никога няма да го допусна пък ето сега какво стана, станах същият/а като нашите и така... освен ако човек съзнателно не реши да стъпи на пътя на война според както го описват толтеките :). Поздравиkissing.gif!

Злинчо, още един път :thumbsup2:kissing.gif

Линк към коментар
Share on other sites

аплодисментите са вас, Сладурковци, защото широката душа може да приеме всичко що е под слънцето! това, разбира се , не означава да се съгласяваме с всичко!

инак, това беше една приятелска шега от моя страна( може би малко дебелашка, за което се извинявам)

:3d_100::3d_154::3d_039::3d_047:

Линк към коментар
Share on other sites

"но те се основават на посланието „аз съм красива и известна, и ти трябва да ме харесваш (защото всички го правят)“

"Колкото до снимката от откриващия пост в темата, тя очевидно е провокираща."

Тази нито я знам коя е, нито пък бих я харесал заради това, че е известна, нито пък бих се чувствал длъжен да я харесвам, само защото е известна и много други я харесват. Бих я харесал чисто и просто заради визията и и излъчването ..., а не заради това известна ли е неизвестна ли е. Виждал съм снимки (може би необработени като тази), снимки на обикновени неизвестни български момичета, чиито снимки са по - провокативни и естественоизглеждащи. От друго страна има нещо дразнещо ...Особено ако в снимката много се преплитат сексуалност,красота, агресия и прекалена самоувереност. Но чак такива снимки много малко съм виждал. Зависи и текстовото описание какво е... Дразненето може да се появи от това, че се подразбира че момичето преиграва, че това не и идва отвътре ( неестественост/фалш) , че го прави с цел да може да манипулира ( а хората по принцип не обичат да ги манипулират : особено ако използваното срещу тях оръжие е много натрапчиво и агресивно, целящо да използва тяхна природна слабост).

И още по - голямо е Дразненето, ако момичето излъчва : 1)САМОвлюбеност произтичаща от красивата и, или не толкова красива, но пък предизвикателна сексуална визия, която си е докарала на снимката;2) също така ако излъчва прекалена самоувереност и Самонадеяност ( дори надменност), че не може да и се устои и че едва ли не може да върти мъжете на малкия си пръст и да им се качва на главите. :) Между другото, докато четях коментарите и си припомних, че Злинчо е жена, нещо което видях за пръв път вчера в профила. Съдейки по ника, мислих че е мъж. :D

А иначе да, смятам че може да има предизвикателства, които да усилят положителното в нас. Стига да успеем подобаващо да им отговорим.:)

Редактирано от hrisko_89
Линк към коментар
Share on other sites

мнооого смеееешно, Хриско, мноооого смешно-мъж!

че какво му е смешното на мъжа?

:3d_146:

Линк към коментар
Share on other sites

Най - накрая научих как се слагат снимки във форумите на сайта. :) Хубаво предизвикателство. :P

<a target="_blank" href="http://www.sibir.bg/realSize.php?PicID=1662783&albID=300721"><img src="http://m.sibir.bg/uploads_bg/img/0249004/img_249004_1662783_l.jpg" alt="moi snim4ici" title="moi snim4ici" /></a>

Редактирано от hrisko_89
Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...