Jump to content
Порталът към съзнателен живот

12.06 - Проблемът 2012 година: дискусия върху лекцията на Константин Златев


Recommended Posts

Проблемът 2012 година – край на света или ново начало?

Лекция на Константин Златев

http://www.spiralata...p?lng=bg&pg=947

Дискусия върху лекцията ще се проведе на 12 юни /събота/ от 13 ч . в Бялата къща .

ЗАПОВЯДАЙТЕ !!!

адрес на Бялата къща: ул. „Ген. Щерю Атанасов” 6, София 1113

Редактирано от Ани
Линк към коментар
Share on other sites

Цитат от http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b11/kzlatev/2012_(lekcija).html :

2. Космическа перспектива, човешки очаквания и възможности за подготовка:

Наблюдението на Вселената и на нейни елементи, от които планетата Земя е част, показва, че в разглеждания период от време – края на 2012 г. – приключват три големи космически цикъла:

1) Завъртането на Слънчевата система около звездния куп Плеяди (цикъл от 26 000 години).

2) Движението на Плеядите около центъра на нашата галактика – Млечния път (цикъл от 230 милиона години).

3) Движението на самия Млечен път около Великото Централно Слънце на Вселената (огромен цикъл от милиарди години).

Тук в същност са пропуснати доста важни астрономически цикъла като:

1. Третото движение на Земята. Земната ос както знаем е наклонена на 23° градуса и прави конусообразно движение в полюсите, като пресечната точка е в центъра на земното ядро. Така оста в полюсите прави прави пълен кръг за 26 000 години(25 920 ако трябва да сме точни). На база на това движение екватора "плава"(амплитуда) с 46°, и това води до огромни климатични промени в рамките на тези 26000 години.

2. Ритмичния цикъл на земното магнитното поле, който е 5125 години.

3. 11 годишния цикъл на слънчевата активност

За съжаление не мога лично да присъствам на тази дискусия, тъй като не живея в България, но тези дни мога подробно да предоставя повече информация, разбира се ако има желаещи да четат :)

Поздрави на всички :)

Линк към коментар
Share on other sites

Разбира се, още информация е добре дошла!:thumbsup1:

Ще чакаме включване ;)

П.П. Ако тук не е уместно (не засяга пряко лекцията на К. Златев), то в Портала има поне още няколко теми за 2012.

2012

Спиралата и 2012-та година

Линк към коментар
Share on other sites

След едно представяне на тази лекция пред публика .се уговорихме с Константин Златев тя да бъде представена и в интернет.Така тя попадна в сайта http://www.bratstvoto.net ,a след това от там и в http://www.spiralata.net .Но това не е толкова важно.По-важното е ,че тя наистина предизвика дебат във форума на сайта и не само там.Според мен, от съществено значение е посланието/изводът/на лекцията ,а не цитираните факти.Ние живеем в ''забързано'' духовно време.И каквото и да се случи през 2012 година /а дори и да не се случи в такъв размер/, трябва да започнем още по-интензивно да използваме различни духовни методи /дишане,молитви,упражнения/,за да се подготвим духовно и физически за катаклизмите.Какви ще бъдат те -трудно може някой със сигурност да каже или напише.Но че условията ще стават по-трудни ,се вижда и от дните ,в които днес живеем. Затова ,според мен, теоретичните спорове по темата са само проява на някакви знания и интелект.Без вземането на необходимите поуки и създаване на необходимата духовна мобилизация във всеки от нас ,тази информация ще си остане само част от знанието ,което сме придобили и което много рядко може да ни послужи.Или ...поредният повод за ''гимнастика ''на мозъка.

Редактирано от solej
Линк към коментар
Share on other sites

Когато човек има информация може да си "поразмарда" съзнанието и да потърси и приложи своите духовни практики. Трябва да се говори и хората да имат избор-да се променят...:feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Да информацията е важна, но тъй като следях дискусията в сайта на bratstvoto.net - "Нашето отношение към темата "2012г." през призмата на Новото учение" с голям интерес, то стигнах до заключението, че има нужда да се разбере по скоро посланието, което отправя Константин Златев в своята лекция. Поне на мен това ми е по-интересно тъй като съм малко скептично настроена относно "края на света" на 21.12.2012 г. :) Напълно подкрепям думите на Паро:

...Според мен, от съществено значение е посланието/изводът/на лекцията ,а не цитираните факти.Ние живеем в ''забързано'' духовно време.И каквото и да се случи през 2012 година /а дори и да не се случи в такъв размер/, трябва да започнем още по-интензивно да използваме различни духовни методи /дишане,молитви,упражнения/,за да се подготвим духовно и физически за катаклизмите.Какви ще бъдат те -трудно може някой със сигурност да каже или напише.Но че условията ще стават по-трудни ,се вижда и от дните ,в които днес живеем. Затова ,според мен, теоретичните спорове по темата са само проява на някакви знания и интелект.Без вземането на необходимите поуки и създаване на необходимата духовна мобилизация във всеки от нас ,тази информация ще си остане само част от знанието ,което сме придобили и което много рядко може да ни послужи.Или ...поредният повод за ''гимнастика ''на мозъка.

:thumbsup:

Линк към коментар
Share on other sites

solej, и за да имаме куража да казваме истината... за да си вадим истински заключения...

Това не е истина:

1) Завъртането на Слънчевата система около звездния куп Плеяди (цикъл от 26 000 години).

Не знам от къде господина има тази информация.

Ако започнем да бъркаме фактите, може да объркаме и пожеланията, и преводите на писанията - най-свеж пример са различните преводи на Библията, и за това човеците не я разбират.

Истината е че Слънчевата система се върти около центъра на галактиката за около 226 милиона години със скорост 217 km/s.

А за да разберем смисъла на 2012, сравнете календарите на старите цивилизации: Египет, Маите, Пра-Българите, Китайците, Индийците, Гърците, и ще видите че периодите в 26 000-я цикъл са едни и същи, с различни имена.

И както е писано преди 2000 години за тази дата(2012) от есините:

- Който търси покрив вън, няма да намери, защото покрива е вътре в вас.

Който мисли, че извън съзнанието има нещо(реалност), живее в илюзията на егото си. Съзнанието създава материята, а не обратното - "В началото бе словото..." т.е. вечното съзнание.

P.S. Един атом съдържа в себе си 99,999999999999% празно пространство. Всичко което ви се струва плътно в същност е игра на трилионите магнитни полета на атомите.

Лек ден и усмивки :)

Редактирано от ivail
Линк към коментар
Share on other sites

Днес бях на дискусията по лекцията на К. Златев и много ми хареса това, че се представиха различни гледни точки-астрологични аспекти, мнения и търсения на обикновените хора.

Много важно е и това, че лекторът не претендира за абсолютна изчерпателност, отворен е за обмен на идеи и виждания. И това по-скоро - споделяне на мнения по една тема винаги дава обогатяване и доближаване към истината.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...