Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Упражнения от Учителя, записани от сестра Теофана Савова


Guest devashaktika

Recommended Posts

Guest devashaktika

Упражнения, записани на събора във Велико Търново, 29 август 1925 г.

Първо упражнение:

Изнесете ръцете си настрани и десния крак надясно. Съберете ръцете си и поставете десния крак при левия. Като правите това упражнение, изговорете следната форума: „Аз мога и с ума си да върша моите работи в съгласие с живата природа”.

После изнесете ръцете настрани и левия крак наляво. Приберете ръцете си и поставете левия крак при десния. Като правите това упражнение, изговорете следната формула: „Аз мога и със сърцето си да върша своите работи със съгласие с живата природа”. Значи аз мога и със сърцето си, и с ума си да върша разумна работа.

Ще направите тези упражнения 3 пъти с левия крак и три пъти с десния. Ако имаш някаква дисхармония у себе си, ще направиш упражнението ту с левия, ту с десния си крак и при движението ще произнасяш формулата: „Светлина в ума (с десния крак), топлина в сърцето” (с левия крак). Като произнасяте думата „светлина”, разбирайте „хармония”, за да може да се тонирате.

Второ упражнение:

Поставете ръцете си напред и дланите нагоре, започнете да концентрирате ума си и свивайте пръстите на ръцете си, като свивате и ръцете си до раменете, като че вдигате някаква тежест. После бавно протегнете ръцете напред и отворете пръстите. Когато свивате ръцете си, ще вдишвате дълбоко въздух; като протягате ръцете си напред, ще издишвате.

Тези упражнения са прости, но много ефикасни. Те са за тониране. Като правите упражненията, ще си представяте, че сте на работа, ще знаете, че вършите една много важна работа – приемате енергия от природата. Ръцете са силови линии, по които протича живата енергия. Щом вярваш, ти свързваш ръката си с живата природа и по всеки пръст протича тази жива енергия. Като туриш волята си в действие, веднага тия токове ще потекат, ще потече тази енергия. Като се свържеш с Бога, Бог ще подействува да потече тази енергия.

Из "Летопис на Изгрева", кн. 1, стр. 87- 88, Теофана Савова

Редактирано от devashaktika
Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...