Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Имам нужда от помощ


Recommended Posts

Здравейте приятели от форума!Принуден съм тук при вас да търся помощ ,защото вече с нищо не мога да си помогна.Казвам се Ивайло,на 40г.съм.До 20 ноември миналата година бях весел,жизненорадостен,имах си работа-най-важното и тогава я загубих.Колкото и да бях,старателен,трудолюбив,дисциплинниран- аз бях крайно шокиран от това че бях в групата на освободените работници(поради намаляване обема на работа)....И оттогава от 20 ноември всеки един ден съм се борил да си намеря работа...Какво ли не съм опитвал,използвах всички методи на търсене на работа-толкова много CV по интернет изпратих,в бюрото по труда бях,в 3 частни трудови борси съм записан,пускал съм обяви,на място съм ходил в фирми-оставял съм и там CV,имах и няколко интервюта,всеки един ден съм си купувал вестници с обяви.Звънял съм много по телефона.Използвах всички мои познати за които се сещам,за някаква връзка с някои работодател....и нищо, никакъв късмет досега. Чак в края на април ме взеха на една работа(по ремонт на покриви),носъжаление само 2 седмици-изненадващо тогава ме повали тежък бронхит и сигурно затова май повече не ме взеха...Иначе по професия последно работих като монтажник на алуминиева и пвц дограма.Бил съм и шлосер на други местоработи......Някога в началото на трудовата си кариера бях (1 год.)и като електрошлосер....И сега тези 6 месеца в които се боря да оцелея,да сполуча да ме вземат на работа -кандидатствах всичко което е свързано в производствената сфера-и като складов работник,катооператор на машини,в мебелите,работник в разни цехове и мн.други длъжности...Отдавна съня ми се разби,и главоболиее си имам,февруари и март -и сърцето ме стягаше.....Затова моля тук в саита,ако има някои от вас работещите,някаква информация за работодател или при вас да има свободно работно място ,нека ме пише.Ще ви бъда благодарен много!В момента ми е много,много притеснено.Времето много ме притиска....Вече не знам как си помогна.По голяма психотерапия от това ,да сполуча даси имам работа,да се върна в живота-няма! Благодаря ви предварително!

Линк към коментар
Share on other sites

Е, споко! Всичко ще се оправи! Питай в астро секцията как са ти транзитите... Нищо не продължава вечно, колкото и трудно да е. Аз бих ти препоръчал като начало да се хванеш каква да е работа - просто за да не буксуваш. Сега има масова криза с работата, така че в това отношение просто ситуацията е такава. Това, което би могъл да направиш, е да кандидатстваш наистина навсякъде, дори на необичайни за теб места. Дори като продавач на сергия за 30лв./ден. Временно ще ти е добър опит, контактуване, обмен на информация и енергии... А оттам животът ще те насочи. Както казва мъдрецът, нашат аработа е да хлопаме по вратите, да продължаваме да хлопаме и пак да продължаваме. А отварянето на някоя от тях е сигурно! Засега просто снижи критериите си за работа - не е срамно. Аз съм бил чистач на кухни и тоалетни, мияч на чинии, метач, нощен боклукчия на кораб, камериер, общ работник по складове и строежи, строител, сладкар, сервитьор, барман, викач, салонен управител, масажист, охранител в банка, ръководител на екип, сервитьор по стаите (бел бой), градинар, преводач, животновъд, въоръжено инкасо и т.н. и т.н. Няма срамна работа! Всяка носи опит, общуване, приятели, нужното търкане и сблъсък с характери, израстване, гъвкавост! Та, намери в себе си тази гъвкавост и започни просто нещо! Освен външните фактори, знаем че има и вътрешни - характеровата ни реакция при избора ни на възможности например. Същото е с жените! Отхвърлянето им често е бягане от нараняване. Така и с работата, при ограничаване на кръга от търсени позиции. Та, засега - просто започни НЕЩО! Дори непривично за теб!

Ако някой от тук или друггаде ти предложи работа директно, разбира се, супер!

..........................

Отвъд горното! Каква е ТВОЯТА работа в дългосрочен план. Такава, в която душата ти се радва и в която наистина можеш да се развиваш и твориш, да с евлагаш с радост и вдъхновение? Знаеш ли я? Има ли професия, работенето на която би било голяма част от смисъла на живота ти? Попитай душата си! Мислил ли си за преквалификация, за допълнителни обучения, курсове, езици, професия?

Редактирано от Орлин Баев
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...