Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Съборът на Бялото Братсво през август. Как да се подготвя?


Recommended Posts

Здравейте,

Първо искам да благодаря за прекрасния форум и да ви пожеля на всички мир ,любов и Божията благословия по пътя на усъвършенставането!

А сега към многобройните ми въпроси с малко предисловие, та от известно време в мен се зароди желанието да присъствам на събора на Бялото братсво през август на Рила,но всъщност не знам много за това събитие. Много бих се радвала ако можете да кажете накратко как се провежда, кога се тръгва, как се отива до Рила (в България живея в София)? Също така има ли някаква специална подготовка за това пътуване или може би поход не знам как точно го наричате (в смисъл с формули и молитви)? Може ли всеки който пожелае да го осъществи или са избрани хората които могата да присъстват на този събор? Трябва ли непременно да съм член на Бялото братство? Колко дни е ? Дрехите трябва ли да са бели непременно? И накрая с кого трябва да осъществя връзка как и къде (тел адрес)?

Това се сещам в момента.

Мир и Любов за всички!3d_041.gif

Линк към коментар
Share on other sites

:dancing yes: Здравей nonik

Има тема http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=7329&st=20 в която ще получиш повече от отговорите които са ти необходими.

Но нищо от всичко не е задължително.smile.gif

Ако до сега не си ходила, може би е добре да се настаниш в близка хижа и просто да усетиш атмосферата през тези дни, може да отидеш по- рано и да се насладиш на спокойствието, да наблюдаваш пристигащите, много е интересно smile.gif.

Ако си ходила на езерата знаеш, че там разстоянията не са особено големи и дори и в близка хижа или хотел лесно можеш да се качиш горе. Ако пък искаш да се потопиш изцяло в атмосферата, просто си вземи палатка и се качи с храна за два- три дена(ако не ти се слиза през деня до Паничище) малко топли дрехи и това е.

Ако пък искаш да помедитираш, да се поизчистиш, да почетеш са ти нужни само топли дрехи, любима книга и малко плодове. Всичко е въпрос на личен избор, усещане, настройка. Нищо по- различно от това да отидеш на палатка за два- три дена, където и да е.

Аз например, когато съм в планината, особено на езерата почти не се храня, нямам такава потребност, лека вечеря, много вода( там има в изобилие), и няколко кафета или чай на ден са ми напълно достатъчни. Затова и багажът ми не е голям, но всеки преценява за себе си.

На часто то въпросите ти: не е задължително да си член на Бялото братство, хубаво е да имаш някоя бяла дреха, но не е задължително, дните престой ги определяш сама, а връзките ще ги намериш в линка по- горе ако не се лъжа.

Приятно изкарване 3d_047.gif

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей , nonik,

ще споделя някой факти, които за планинарите са много елементарни,

но тези, които не са се качвали трябва да ги знаят:

* На Рила сутрин с много студено (3-8 градуса) и за посрещане на изгрева хората са със зимни якета и обувки;

* през деня става супер жега и шапки, очила и слънцепредпазни кремове са задължителни;

* На старата хижа, която може да се окаже и затворена, се изисква много ранна резервация. Сега едва ли има вече места, дори на тавана на нарове; А да не говорим, че за къпане в банята се иска да се записва и да се чака ред, тоалетните са външни и човек си мие очите и зъбите на рекичката

* Новата хижа е хотел с добри условия, но и за там се иска резервация от много рано - поне за м.август.

*За прериода 1-14 обикновено се играе или на третото езеро (работна група) и като се увеличат хората - и на Платото под вр. Харамията. Т.е. доста далече от новата хижа - около 2 часа преход средно темпо.

* По време на събора и дните около него може от новата хижа да се иде спокоино до мястото за игра на паневритмия, но пътят пак с поне 1 час или повече (не помня), а и зависи от темпото.

* добре е човек да си изтегли от Портала всички филми и материали за паневритмяита, и ако няма с кой и къде, поне да си играе сам у дома.

(ако е в чужбина и няма група за паневритмия)

П.П.: Ако сега правиш резервации, май делото е обречено и остава вариант палатка. Ето малко ... битовизми:

Желателно е

*палатката да е качествена, двуслойна, за планина, с мрежа против насекоми;

*да има и дебел найлон, които да се подложи под нея;

*спален чувал с комфортна температура около и близо над нулата поне; +много добро шалте;

*желателно и да се вземе и малко газово котлонче с чай - забранено е късането на билки в района; както и празни бутилки, с които да се налива вода за пиене и къпане/обливане.

Редактирано от Дъгата
Линк към коментар
Share on other sites

отговор на това мнение

helen , добре са дошли не само пишещите, но и четящите. Важното е да носят в сърцата и душите си Словото на Учителя и Неговата любов! Защото ходенето на Езерата по това време на годината, не е просто туристическа екскурзия и атракция. Събират се около 1000 човека със сходни идеи и разбирания, със сродни души. С любовта и хармонията, които царят между тях, те привличат множество светли същества. Енергиите стават изключително силни. При тези, които не са достатъчно чисти, започва процес на чистене - болест или нещо от този род. При тези пък, които са чисти и абсолютно настроени в унисон с тази Божествена вълна, се откриват нови измерения и те могат да видят неща, които остават скрити за очите на другите нищо неподозиращи присъстващи. И още нещо се забелязва - присъставащите на Събора внимателно трябва да следят нещата, които им се случват (най - добре е да си водят дневник), защото много често под символична форма ни се дава това, което ще се случи през следващата година, и ни се откриват изпитанията, през които ще трябва да преминем.

Линк към коментар
Share on other sites

Привет,

На мен ще ми бъде първи събор на Рила. Иначе съм ходила на езерата два пъти, но на новата хижа, защото усещах, че имам да си върша мои си работи преди да се включа в Паневритмията.

Интересното е, че си мислех, че и тази година ще съм на новата хижа, защото пак не се чувствах готова. И даже се разбрах с приятели, които са за новата хижа.

Но, понякога промените стават скообразно, и сега усещам, че трябва да съм на палатка. Къде ще бъде тази палатка, кой ще бъде с мен - нямам си никаква идея 3d_146.gif

А, даже и палатка нямам още.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Виждал съм списък за необходимите неща ,които трябва да носите при лагеруването край Седемте рилски езера, някъде в този форум,

Но аз ще ви представя и моя .Може някои неща да са различни.Макар че се базират на приблизително еднакъв опит.

Ето още веднъж най-необходимото за пребиваването ви в лагера:

1. Документи за самоличност.

2. Пари (необходими ви са поне 200 лв. за пътуване и пребиваване в лагера,но зависи и от коя част на страната сте).

3. Фонокарта "мобика" ( Телефон имаше на х."Рилски езера" ,но може вече да няма.Затова си носете GSM.Ако имате възможност, качете и поне още една резервна батерия.Ако хижата не работи ,ще останете без връзка.А ако работи ,много трудно ще намерите свободен контакт за зарядното.).

4. Палатка (лека и за планина).

5. Раница (най-добре- голям "самар").

6. Спален чувал ( най-добре за минусови температури и с гугла).

7. Одеала – 2 бр. ( за тези, които не издържат на студ ).

8. Шалте (може и надуваем дюшек).

9. Обувки ( 1 бр. планински , 1 бр. маратонки , сандали или джапанки).

10. Дебели дрехи.

11. Дебело яке .

12. Тънко яке.

13. Анцунг.

14. Дебели чорапи – 2 бр., летни чорапи – 4-5 бр.

15. Фенерче.

16. Бели дрехи за Паневритмия, томче с беседи, молитвениче

17. Тениски.

18. Дрехи за защита от дъжд ( или дъждобран).

19. Найлон за пълно покриване на палатката по време на дъжд .

20. Прибори и съдове за храна.

21. Съдове за готвене.

22. Газов котлон.

23. Храна ( хляб, заленчуци, плодове, чай, ядки, вафли и др.) .

24. Голяма игла и дебел конец.

25. Малки игли, конци/различен цвят/.

26. Крем за защита на кожата от слънцето /с по-висок защитен фактор /.

27. Бяла лятна шапка

28 Шапка за предпазване от вятър / Може да ви послужи и при много студени нощи или ако ви е страх от бубулечки и комари ,когато сте легнали в палатката./.

29. Ръкавици за защита от студа .

30. Кибрит или запалка .

31.Голям нож..

32. Малка аптечка.

Повече информация за основните теми ,свързани с пребиваването на Рила, можете да намерите ТУК или ТУК.

Линк към коментар
Share on other sites

Преди няколко дни приключи по-голямата част от работата на работната група в лагера край Седемте рилски езера.За жалост, времето на Рила е било доста дъждовно.Дори е имало и градушка.Пострадали са палатки /скъсани са/. Затова не подценявайте планината.Препоръчвам ви да си вземете от по-дебелите найлони /за оранжерии/ или някакво покривало за палатките си.Добре би било да ползвате и еластични връзки за закрепване им /разпъването им/. Понякога те предпазват от скъсване /при силен вятър/.

Бъдете готови и за големите братски трапези по време на празничните дни на 19,20 и 21 август.Носете си постелки за сядане и за слагане на храната.Не забравяйте вода и прибори.Заделете и част от храната ,която носите за лагеруването, за тези много ценни за Братството дни. За да не се чуствате малко неудобно.Макар че всички са поканени и никой не е останал гладен.

Редактирано от solej
Линк към коментар
Share on other sites

Можете ли да ми дадете някои практични съвети?

Каква палатка,какви обувки, и др. най-необходими неща трябва да взема за едно преспиване ?

Как въобще се спи в палатка при буря?

До колкото разбрах няма свободни легла в нито една околна хижа,бунгало или заслон,и за това ще си нося палатка.

Ако все пак има и др.начин пишете ми.

Предприемам пътуването от далеч със сина си и искам да събера повече информация

Линк към коментар
Share on other sites

Ако не сте били на палатка в по-ниски планини, по-добре е да не го правите за първи път на Рила, освен ако съзнателно не търсите силни усещания. Това не трябва да стряска никого, но лекомисленият подход може да му донесе горчиви уроци. Разбира се, има братя и сестри, които дори и в дъжд сутрин са на Молитвения хълм, но всеки ли е с такова съзнание и устойчивост? Има възрастни хора от Братството, които докато "мърдат" задължително се качват на Езерата, но е това е воля, школувана в много години труд.

Често срещано препятствие е намирането на удобно място за палатка, там няма как да си занесете матрака от вкъщи, а да не говорим, че почти задължително ще бъде под наклон. И бъдете готови за среща с мокрото, колкото и да се опитвате да го избегнете, ще ви навести. В такива случаи многото молитви помагат.

Не случайно е казано Духовна Школа на Рила.

П.П. И все пак, ако категорично умът, сърцето и душата ви жадуват срещата с Рила, то си струват средствата, отделени за стабилна алпийска палатка, хубава стелка и солиден планински спален чувал.

Линк към коментар
Share on other sites

Аз мога да споделя от личен опит, че не е толкова страшно. :)

Миналата година се качих за първи път( първи път на Рила и за първи път спах на палатка). Нямах никаква екипировка, нито психическа подготовка. :) Единственият проблем при мен беше ниската температура през нощта. Наистина става много студено и е важно да имате топли чували... е и иначе се преживява, но е по некомфортно. :)

Линк към коментар
Share on other sites

От доста време мечтач и планувам ходенето ми до езерата за събора.Купих си оборудване ,запалих невероятно желание в сина си/13г/и брат си.Родена съм в Благоевград ,и въпреки ,че баща ми и чичо ми многократно са но живея далеч.посещавали събора аз не съм ходила.Явно за мен момента е узрял сега-след 30 те.

В този ред на мисли се обръщам с огромна молба към всички.Как наистина да присъъствам на празника?

Днес ми казаха ,че имало ограждения,полиция,пускали само с пропуск,не можело да си сложиш палатката?

Не мога да повярвам.Разбирам ,че отвсякъде има черногледи хора и дори така да е обстановката ,пак ще се кача ,защото според идеалите в които вярвам такава делба е мн.съътранна.

Моля ви да ми съдействате с информация.

Ще спя на палатка.Към отговорника на лагера ли да се обърна?Как да стигна до него?Пропуск ли се взима?

Ако не ви затруднявам ,моля ви пишете.

Линк към коментар
Share on other sites

Днес ми казаха ,че имало ограждения,полиция,пускали само с пропуск,не можело да си сложиш палатката?

Не мога да повярвам.Разбирам ,че отвсякъде има черногледи хора и дори така да е обстановката ,пак ще се кача ,защото според идеалите в които вярвам такава делба е мн.съътранна.

?!?!?

Няма такова нещо.

Да, лагерът е ограден, но тази дума е прекалено силна за тънкото бяло въженце, което по-скоро посочва, откъде започва лагерът.

Няма проблем да опънеш палатка, но трябва да я регистрираш. Всеки ще те упъти, къде можеш да сториш това. Мисля, че най-важното изискване в лагера на Бялото Братство е абсолютната чистота и правилното отношение към природата и към хората около нас.

Линк към коментар
Share on other sites

Полицията е задължена поне да минава покрай лагера.Все пак в него има различни хора и нека не се заблуждаваме -понякога се срещат и такива, които не са за това място.Но все още няма изградена ефективна система за допуск до лагера.Има много спорове,идеи,но....Някои братски групи си правят списъци и раздават нещо като пропуски.Но до този момент никой не ми е искал такъв ''документ'' при регистрацията./А личната карта се показва само ако има проблем, свързан с полицията/.

Въжета наистина има ,но те очертават границите на лагера и от там -голяма част от от отговорностите ни по отношение на природата/районът се почиства след събора/.

Не подценявайте екипировката си.Особено ,ако имате с вас дете.Аз имам доста голям опит на Рила /и на студ,и на пек, и в големи дъждове и ветрове/.Истината е ,че има хора ,които си навредиха на здравето ,заради несъобразяване с условията/вкл.и аз/.И Учителят е казал ,че трябва да се съобразяваме със силите си.Зависи много и от натринираността на конкретния човек.Засега не се очакват много ''неприятни ''дни.Но кой знае?

А по-горен пост съм дал линкове и за вида палатка ,и за обувки ,и за спални чували.,,,Вече има достатъчно добри фирми за екипировка и в България.Но не бих искал да правя явна реклама.

Редактирано от solej
Линк към коментар
Share on other sites

Преди няколко дни приключи по-голямата част от работата на работната група в лагера край Седемте рилски езера.За жалост, времето на Рила е било доста дъждовно.Дори е имало и градушка.Пострадали са палатки /скъсани са/. Затова не подценявайте планината.Препоръчвам ви да си вземете от по-дебелите найлони /за оранжерии/ или някакво покривало за палатките си.Добре би било да ползвате и еластични връзки за закрепване им /разпъването им/. Понякога те предпазват от скъсване /при силен вятър/.

Бъдете готови и за големите братски трапези по време на празничните дни на 19,20 и 21 август.Носете си постелки за сядане и за слагане на храната.Не забравяйте вода и прибори.Заделете и част от храната ,която носите за лагеруването, за тези много ценни за Братството дни. За да не се чуствате малко неудобно.Макар че всички са поканени и никой не е останал гладен.

"Когато нечисти хора отиват на чисти места, планината не ги пуска. Времето се разваля и те се връщат. Когато нечисти хора отиват на чисти места, планината не ги пуска. Времето се разваля и те се връщат. Когато нечисти хора отиват на чисти места, планината не ги пуска. Времето се разваля и те се връщат. " П.Дънов за планината

Линк към коментар
Share on other sites

Който ходи в пътя, той все ще се умори. Кой е онзи, който, като ходил на дълъг път, да не са излезли пришки на краката му? Кой е онзи, който, като е ходил на дълъг път, да не е страдал? Като излезеш вън, все ще има и дъжд, и вятър, и бури, лошо време и несгоди. Всеки мисли, като излезе на този път, за който се говори, ще бъде като сегашните дами облечен, нагизден, ще се разходи малко и като се върне, ще каже: „Ходих на разходка!“ Това не е никакъв път. Път е, като излезеш на планината, да отидеш на най-високия връх. Този път не е направен тъй хубав, добре изгладен, но той е каменист път. Той сам по себе си не е лек, не е лесен.

Красивата страна на живота

Който служи на Бога, той се ползва от чистия въздух, от светлината, от водата, от храната, както и от всички блага на живота. За него няма лоши дни, лоши условия, лошо време.

Възможности за щастие

Между другото - времето вече е прекрасно! :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Няма лоши условия, има неподходяща екипировка! :)

И още нещо много важно - мускулната треска. Ако от един режим на обездвижване се премине към свръх движение, резултатите се досещате какви ще бъдат. Само интусиазъм не стига. Носете си лепенки за мазолите и ги слагайте при най-малката им проява. И не сама заради болката, имфекцията е малко по-неприятна.

Едно от първите ми големи ходения по байрите ми даеде интересен опит. Решението за похода и групата бързо се сформира. Не бях купувал обувки, за това взех каквито намерих, някакви стари пионерки. Стягаха ми тук-там ама си казах: а бе.., те ще се разтъпчат. През първия ден свикнах с постоянната болка, през втория обувките пак не се отпуснаха, а аз вече понакуцвах. През третия вече ми капеше кръв. Последва малка инфекция, а със нея и малко инджекции.

От тогава не съм се връзумил кой знае колко много, но гледам да не прекалявам толкова с мазолите или поне да вземам мерки за тяхното почистване.

А за това как разбрах кое е по-добре, челник или фенерче, ще разкажа някой друг път. :)

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...