Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Представяне Бележникът на Учителя - 2 юли в Пловдив


Recommended Posts

На 2.юли. (петък) 2010 г., 18 часа в Пловдив

клуб "Берьозка"

Представяне на книгата

ЛИЧЕН БЕЛЕЖНИК НА ПЕТЪР К. ДЪНОВ

Ще присъстват Андрей Грива - председател на общност "Бяло Братство" и представители на издателствата на Национална Библиотека "Св.Кирили и Методий" и Общество "Бяло Братство".

Вижте също темата: Представяне Бележникът на Учителя Петър Дънов - 12 май в София

Филм за теглене: Представяне бележника на Учителя

Линк към коментар
Share on other sites

Представянето на "Бележника на Учителя" в Пловдив се превърна в едно от най-вълнуващите преживявания за всички, които са се докоснали до Словото. Приятната и непосредствена атмосфера създаде усещането за празничност. Разказите на гостите, свързани с работата по издаването на книгата, ни направиха съпричастни към техния труд. Музикантите - Надежда Няголова и Пламена Гергинова ни просълзяваха с изпълненията си, а на голям екран през цялото време се сменяха рилски пейзажи и страници от Бележника.

От това, което Людмила Димитрова сподели за тежките моменти в живота на Учителя, се пренесох в годината 1899. Никога до сега,не се бях замисляла за Учителя в чисто физически план. Никога не ми беше хрумвало,че всичко това, което говори за страданието, като необходимо условие за израстване на Духа, той самият също го е преживял, макар и да знам съветите му да не вярваме на нищо, което не сме опитали. След разказа на Людмила Димитрова, Пламена Гергинова изпя "Молитва", а представянето завърши с Медитацията от Слънчеви лъчи. Не ми се напускаше този свят на чистота, духовна сила и в същото време - на нежност и крехкост... Отнесох мисълта за ранимостта на нежните души и когато се прибрах в къщи и разтворих "Бележника...", попаднах точно на същия пасаж, за който говори Людмила. Заспала съм, а на сутринта сънувах, че съм притеснена, защото съм изпуснала автобуса за Пловдив, а вече е късно и няма да има друг. Срещнах една жена от групата, в която четем беседи, която ми се усмихна и каза да погледна към свечерилото се небе. А там какво да видя - Луната и Слънцето стояха съвсем близо... Събудих се...

Държа Бележника на Учителя в ръцете си и усещането ми за личността му вече има други измерения. Това доближаване до най-съкровените му чисто човешки мисли, го превръща в част от мен, създава ми усещане за споделеност и взаимност.

Благодаря от дълбините на душата си за това представяне, за това издание!

Редактирано от Надеждна
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...