Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Паневритмична вълна на 11 юли. Включете се и вие


Recommended Posts

Благодаря, хубава идея и ще се осъществи, само моля нека за София се определи точния час и местата за игра. Ще се включа с радост.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте, време е идеята за паневритмична вълна на земята да стъпи в реалността, нали! Снощи с група приятели, между които и модератори на сайта (това стана непосредствено след представянето на изданието на Личния бележник на Учителя!) обсъдихме възможността на 11 юли, НЕДЕЛЯ, от 7:30 МЕСТНО ВРЕМЕ да се играе паневритмия в колкото може повече точки на света! Така ще се създаде паневритмична вълна. Идеята да се играе в едно и също време не е уместна защото когато за едни е изгрев слънце за други е полунощ и не бива да играят паневритмия, това би противоречало на основните принципи.

Ще се обърнем към всички приятели в чужбина. Вероятно е да останат непокрити часови зони, но това е неизбежно.

Да си пожелаем успех!:sorcerer:

:thumbsup2::3d_097::3d_053:

Линк към коментар
Share on other sites

Слънчева, здравей! Ще помоля за София информацията - кои групи ще се включат да бъде оповестена на сайта за паневритмия: www.panevritmia.info Така, че поглеждай в следващите дни.

Линк към коментар
Share on other sites

Хасково е на линия - точка 42° 00' СШ, 25° 50' ИД - покрита3d_097.gif

Линк към коментар
Share on other sites

Оказа се, че изпита ми ще бъде следобед! Щастлива съм, че ще мога да се включа и аз в това изключително събитие! :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

60.gifАко не съм на път, аз ще се включа в Старозагорската група!
Линк към коментар
Share on other sites

Идеята да се върши духовна работа целенасочено ,в много райони на света,е добра.Няма значение дали е молитва или паневритмия.

Но за нейното реализиране се изисква добра подготовка.Защото,за разлика от нас,в някои други страни братята и сестрите си планират голяма част от дейностите за много дни през годината.Необходимо е да се помисли и за началния час.Ако трябва да се пошегувам ,този час е ''пловдивски''.Защото тогава е началото на паневритмията в тази братска група. Аз може би най-малко имам право да давам астрологически и нумерологични препоръки.Но чисто интуитивно тази половинка на часа не ми харесва.А и до този момент не знам някоя световна духовна инициатива да не е започнала на кръгъл час.Освен в случаите ,когато се знае точното време на някакво изключително духовно събитие.

Идеята ще има успех.Но заслужава да се ''доизглади''. А СЛЕД ТОВА ДА СЕ РЕАЛИЗИРА ДУХОВНО И ПРОФЕСИОНАЛНО.

Редактирано от solej
Линк към коментар
Share on other sites

По-голямата част от бургаското братство ще бъдем на 11юли на събора в Айтос. За съжаление, не зная точно в колко часа ще започне Паневритмията там.

Линк към коментар
Share on other sites

Братко Солей, написах ти дълъг отговор, който изчезна някъде поради техническата ми неграмотност. Дублирам го: Идвай по-често в Пловдив 60.gifи тогава ще знаеш, че Пловдивската група играе Паневритмия в 7:00, с изключение на адаптационния период в началото на сезона. Но си прав по отношение на това, че часът е съобразен с удобното време за задграничните групи - за хората в Москва, Полша, Холандия, доколкото знам и в Атина това е обичаен час, а разбрах, че и за тези от Монреал, :rolleyes: които ще се включат е по-добър. От чуждестранните групи, за които аз знам, само тази в Гринич май играе от 7, но не съм сигурна, а и те не са се обадили още.Освен това - всяко нещо, което е първо, е несъвършено, това е закон, който знаем от беседите. Следващия път може да се обсъжда кръгъл час, вероятно е да има повече участници и изобщо, всичко да е по-. Не се шегувам, това наистина е закон. Сега срокът беше много къс и ще има както винаги хора, които ще кажат: "Ако знаехме по-отрано.." Е, хубавото е,че това е само ЕДНО НАЧАЛО. Датата е била предложена наистина по-рано във форума. Окончателния тласък да се осъществи дойде след представянето на Личния бележник на Учителя, което събра хора от няколко града и спонтанно от няколко страни дойде импулсът за реализация - СЕГА.

Обаче точно вчера осъзнах нещо друго: на 11 юли има слънчево затъмнение, което наистина няма да се вижда в нашето полукълбо, но въпреки това си въздейства върху емоционалното и мисловното състояние на човека. Като астропсихолог наблюдавам този процес няколко години и има хора, по-чувствителни, които ми се оплакват, че им въздейства още в предишния ден или дори дни. Та ,вчера осъзнах, че вълната от светлина, създадена от паневритмичния пояс ще се движи часове преди затъмнението. А може би дори ще неутрализира негативните му ефекти?.... На рождания ден на Учителя! Ще видим какво ще се получи. Когато нещата стават спонтанно, без да ги умуваме много, май са най-точни.

Редактирано от Светла_Б
Линк към коментар
Share on other sites

:feel happy: Фир Фюр Фен – Тао Би Аумен + поздрав от Лондон и мен !

Любов преизобилна + Любов свята + Любов пресвята + дъгата в единен паневритмичен пояс .. обливат + опасват+ обхващат Земята !

Чудесно се случи , че предложението за единния Паневритмичен пояс на 11 юли дойде от Гринуич меридиана :thumbsup2:

БлагоДаря на всички, всички светли душички за съПричастието + съУчастието + съДействието !

Датата 11 юли 2010 е само началото на Паневритмичния пояс, който ще бъде постоянен + непрекъснат !

Импулсът и Методът за Работа са в човека + Условията и Средствата се дават отвън!

В Гринуич Парк в неделя ще сме по изгрев + наряда + Паневритмията и единението в Паневритмичния пояс от 7:30 часа :sorcerer:

Публикувано: 15 юни 2010 - 16:43

thumbup2.gif Фир Фюр Фен - Тао Би Аумен + поздрав от Лондон + от Гринуич меридиана и мен !

hypocrite.gif С Бога всичко мога / можем + идеята идва от Божествения свят + има достатъчно готови души по света + считайте , че вече сме го направили ( добре ще е датата да е 11 юли 2010 ) + в Лондон играем Паневритмия на 3 места и то рано сутринта след изгрев тук + на/до меридиана в Гринуич парк в събота от 7:30 + Хайд парк от 7:00 през седмицата + Ричмонд парк в неделя от 10:00 + възнамеряваме да играем в Гринуич парк и в неделя от 7:30 sorcerer.gif ще е чудесно на 11 юли след наряда да съпреживеем Паневритмията.... който + където + когато може !

60.gif Любов + Светлина + Мир+ Радост !

:v: Верни + Истинни + Чисти + Благи винаги да сме !

:v: Верни в Любовта + Истинни в Мъдростта + Чисти в Истината + Благи в Правдата!

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост !

Редактирано от Благост
Линк към коментар
Share on other sites

thumbup2.gif

Поздрав на всички светли души от Атина!

Радвам се ,че идеята ще се осъществи!

В 7.30 Паневритмия на Акропола!!!

С много любов и светли мисли! sorcerer.gif

Линк към коментар
Share on other sites

Светла,няма да навлизам в подробности за един от големите проблеми на всяка братска група.Той е дали да се започне Паневритмията малко след изгрева/след кратък наряд/ или да се изчакат да дойдат повече хора ,които /за разлика от времето на Учителя ,когато са пътували пеш през нощта/ имат някакъв проблем с предвижването.И затова началният час е по-късно.

Аз задодох принципен въпрос.Много често ние задоволяваме човешките нужди и дори капризи.Затова правим големи компромиси.Предпочитаме да тичаме срещу вятъра ,но групата да бъде по-голяма.И резултатът най-често е една голяма умора.Затова началният час трябва да бъде много добре обмислен.Отново подчертавам ,че не аз съм експертът ,който може да даде най-доброто предложение.Но наистина ми е любопитно какви за духовните мотиви/за човешките разбрах/ за избора на това начало на Паневритмията.

Съществува и проблем с началото на Паневритмията на събора в Айтос .Искрено се надявам този път нарядът там да бъде по-къс.Навярно е възможно да има съгласуваност между братята и сестрите на събора и братските групи от различните градове.

Линк към коментар
Share on other sites

Знам, брат! Съгласна съм, че ако започнем да търсим удобствата ще играем паневритмия по обед и дори след обед. И аз съм се възхищавала и продължавам - на братята които са извървявали пеш цяла София за да идат на сутрешна беседа от 5:30, както и на тези групи, които провеждат и сега сбирките си в 5:30, както е Шумен, Пловдив, може би и другаде. Но трябва да се съобразим с обстоятелствата, а те са че приятелите зад граница играят малко по-късно. Всъщност сега е моментът да се постави въпросът за началния час за следващия път, хората вече ще са имали някакъв опит. Знам,че от 5:50, когато е изгревът (приблизително) до 7:30 има час и половина. Всяка група трябва да си реши как ще го уплътни. Ние ще го направим с дадения наряд при изгрева и с упраженения. Ако се върнем към първия Е-мейл на Никола Дамянов, който внесе идеята за паневритмична вълна, той споменава за трудна органзизация. Трудна е наистина, затова всеки трябва да даде едно рамо с каквото може, ключително и с добра мисъл. Уважавам и ценя мнението ти, а и се познаваме не от вчера, така че се надявам да се включиш.

Линк към коментар
Share on other sites

За 11.07.2010 г.няма какво да се умува.Решението вече е взето.

Написах по-горните мнения ,защото преди много години с Бориславил имахме много сериозна опитност.Трябваше да се помолим във връзка с много сериозен проблем.Но не бяхме избрали подходящия час.Получихме ''строго мъмрене'' от достатъчно високо духовно ниво.Беше ни''пояснено'',че за всяка духовна работа трябва да се търси точния момент.От тогава ,когато се опитвам да върша някаква духовна дейност ,се опитвам да ''усещам'' и ''тълкувам'' числата.Не съм специалист по окултни науки ,но имам някакъв практически опит.За някои дейности, като окултното земеделие, съм проверил изключителната роля на числата.Там броят на дърветата или стръковете може силно да намали или да увеличи реколтата.

Не е случайно ,че Учителят е посочвал и часове за лягане за сън и молене.

Не бих искал да се заяждам с никого.Със Светла сме близки от около 20 г. Просто искам да бъдем не само емоционални при вземането на такива решения ,но и разумни ,и интуитивни.А на мен и интуицията ,и разумът не искат да приемат този начален час.Но може да не съм прав,Очаквам и други мнения.

Линк към коментар
Share on other sites

И аз мислих по въпроса и solej има право, но вече нещата са в ход. Ще е добре да дадем най-доброто от себе си, да имаме Любов и да пръснем Светлинка според силите си. Може пък така часът да се окаже малък проблем. Нека след, като мине всичко да анализираме и да разберем кое как. Ако трябва за вбъдеще да има поправки, промени...

Пожелавам Светлина и хармония по време на Паневритмията на всички!

Линк към коментар
Share on other sites

Естествено,положителен резултат ще има.Защото, дори когато гребем срещу вятъра , не стоим на едно място.От сега виждам възторжените мнения във форума след Паневритмията.И ще се позабрави проблема с часа.

В много от духовните инициативи се опитвам да внасям трезв разум.Защото ни е завещано да бъдем будни.

Затова ще се позова отново на пример от моя скромен духовен живот.Преди няколко месеца в един форум се формира чудесна група от потребители ,които желаят да правят Житния режим.Това е нормален процес/и желание/ ,защото през последните три години популярността на тази' '''диета'' нарастна много.Както някои от вас се досещат ,основната цел на тези хора не беше духовна ,а физическа.Най-вече -желаеха да смъкнат понатрупаните килограми.Независимо от целта,аз се възхитих на волята им и на желанието да правят все по-правилно режима.Но....понякога се появяваше нов ентусиаст и решаваше ,че веднага трябва да се включи.Получаваше се нещо като хващане на селското хоро.Въобще не искаше да прочете за астрологичните и другите условия за започване. В повечето случаи следваше разочарование /отказване,невъзможност да се постигне поставената цел/.Но на тези хора им е простено.Повечето от тях нямат почти никакви духовни знания.

За жалост ,много често и ние сме като тях.Въпреки знанията.Оставяме се на емоциите и бързаме да '''вкусим'' от духовната наслада.И често вършим задачите си наполовина.

Нека има повече световни духовни инициативи ,на които сме инициатори или партньори.Чувството да си част от тази световна духовна вълна е прекрасно,Всеко един от нас става частица от чудото,наречено .Но нека се ръководим от ''високия идеал'' .Има астролози, нумеролози....Нека и те да си напишат мненията.Предлагам да се проучат и възможностите за начален час в чужбина.Но да не се съобразяваме с това ,че за някои най-подходящият час е десет /по различни причини/.За да има по-голям ефект от играта ,може да се направи подходяща концентрация преди началото на Паневритмията А защо не в нейния край да се хванем за ръце и да отправим молитва за мир и благоденствие по целия свят.

Линк към коментар
Share on other sites

Радвам се на ентусиазма на Светла и Никола.За жалост ,ние сме много далеч от ''световен паневритмичен пояс''.Имам някакъв опит в духовните отношения с чужденците.Мога да получавам и достатъчно актуална информация за играенето на Паневритмия по света/ такава получих и днес/..

Каква е ситуацията в чужбина? Паневритмия се играе най-често в много големите градове.Там предвижването е трудно.А и манталитетът е друг. Първо се хапва и после се качват на колата ,за да отидат до мястото за игра.Може да е 10-11 часа.Има и държави ,където е ''вредно''да се обадиш по телефона преди 9 /Испания/.Някъде е и опасно да се движиш в ранните часове.А на други места могат да те арестуват.Парковете се охраняват и е забранено влизането в тях преди 6 сутринта.

Не са малко и групите ,където ,ако се съберат 12 човека .ще е малък празник.Хората имат достатъчно лични проблеми.

Някой може да ми възрази ,че е ходил в чужбина и е видял хора ,които са искали да играят Паневритмия.Сигурно е така.Но курсовете и кратките срещи са едно ,а системната игра и вникването в дълбочината на Паневритмията-съвсем друго.Не е случайно ,че на призива в този форум откликнаха много малко хора извън България.

Не съм против идеята.Но нека да не я кичим с гръмки имена.Засега пояс просто няма как да има ,А може само ''да поиграем заедно Паневритмия''.И в България ,а който може-и по света.

Редактирано от solej
Линк към коментар
Share on other sites

:thumbsup: Фир Фюр Фен - Тао Би Аумен + паневритмичен поздрав от Лондон и мен !

От Лондон има добра новина - утре рано сутринта ще играем Паневритмия на две места в начинанието за Паневритмичния пояс : Гринуич парк + Хайд парк ! Това си е сериозно постижение + брат Солей верно представя картинката в чужбина + днес на Гринуич бяхме 12 приятели + 1 бебче и беше наистина празник:feel happy:

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост !

Линк към коментар
Share on other sites

Гост
Тази тема е затворена за писане.
×
×
  • Добави...