Jump to content
Порталът към съзнателен живот

За Витоша


sunproject

Recommended Posts

Здравейте приятели,нов съм тук и искам да ви помоля да ми помогнете да разреша един въпрос ,който ме вълнува от моето детство.Когато бях дете имах няколко пъти един сън в ,който гледайки Витоша от софийското поле от нея се стичаха огнени реки от лава ,а навън беше нощт и ясно си личаха светлините на огнйоветв стичащи се към София.Нямаше да ви разказвам всичко това ,ако този сън не го бяха сънували и други мой приятели и приятелки,а за последно бях 2004година на един пленер в Созопол и там едно момиче(от София) с около 6-7 години по-малко от мен ми разказа ,че и тя е имала такъв сън.Иначе това съм го сънувал някъде през1985-86-87 година когато съм бил на 5-7 годинки.В последствие обаче научавам ,че нашите светила в науката заключават ,че Витоша няма вулканичен произход и никога не е била вулкан.Остава ми само 3 предположения 1во учените може и да грешат;2ро лавата от съня ми може да е била символично показание на това ,че София ще бъде пречистена с "огън"слизащт от планината;и 3то това може да е нещо което предстои да се случи в далечното бъдеще или пък се е случило в далечното минало.Ако имате мнение по въпроса моля пишете.

Много съм любопитен също какво е мнението ви за така наречените морени.Мога само да предполагам и да си фантазирам,че те са някакви руини и останки от гигантски здания строени във врвмвна в които историците и археолозите не вярват ,че са били въобще.Или пък ,че морените са струпани точно на тези места зада захлупят месности ,които хората не бива да видят и знаят за тях.

От един човек който бил много години хижар на витоша знам следния разказ:ПО ВРЕМЕ НА КОМУНИЗМА в България археолозите са намерили древна тракийска мина за добив на злато,точно там където сега е ГЪБАТА под Черни връх ,а военните веднага взели инициативата ,в свой ръцеИ до ден днешен достъпа до и около гъбата е ограничен.Дали е била открита само мина или нещо много по- ценно това не знам,но знам ,че военните крият истината от хората,защото освен няколкото секретни поделения на Витоша ,те имат и още някакво знание ,което е извесно само на шепа хора (това си е лично мое мнение де).

В тона на всичко казано до тук категорично заявявам,че съм привърженик на учението на бялото братство и искрено и непоколебимо вярвам във правотата на словото на Беинса Дуно,но не съм ходил на езерата от детството ми ,обичам много планината и мисля ,че момента в който ще се присъединя във физически аспект към това общество вече е много наближил! Чел съм някой истини за Витоша дадени от учителя,знам,че е свещенна планина със филиал на рилската школа на Агарта . :))))))))благодаря,че ме изслушахте,и предварителни благодарности за отговорите ви ,за така лубопитаната за мен тема(теми).

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Е явно темата не е интересна или пък прекалено издайническа за да се коментира в публичното пространство на форума,но аз все пак ще запазя надеждата ,че все някой ,ще пише по нея каквото знае или е чувал или прочел:)

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Аз също някога бях сънувал подобен сън. Бях много малък, но си спомням, че това беше детския ми кошмар, че Витоша изригва. Помня, че в този период разглеждах разни енциклопедии и четох за вулканите. Тъй като знаех, че Витоша е с вулканичен произход, в комбинация с теориите за спящите вулкани от енцилкопедиите, доста се плашех, че може и Витоша да е такъв. И за мен е чудно това че и други хора са сънували подобен сън. Не съм се замислял за символично тълкувание обаче.

Относно гъбата, според мен там няма нищо. Принципно официално е забранено преминаването от там, но лично аз съм се разхождал многократно в района и зиме и лете и не съм имал проблем, освен една зима когато имаше 2 побеснели помяра, които само лаеха и изглеждаха агресивни, но всъщност бяха плашливи. Иначе, като особено специфично място на Витоша за мен си остават Комините. От малък съм бродил в района съвсем самичък от интерес, и все още обожавам това място, да се разхождам, да се спускам със ски или да си свиря на дудука от скалата, целия склон ехти, чудо на чудесата е. За красотата на мястото да не говорим. Преди 2 години там се случи нещо много особено за мен. Беше ден, в който не беше съвсем ясно горе, но от време на време изгряваше слънце. Имаше една мъглица, която леко прозираше и зад нея се виждаше долната част на склона и част от софийското поле. Случи се така че зад мен изгря слънце, а под мен, в пропастта, беше мъглицата. Аз бях на ръба на една скала и сянката ми падаше право върху мъглицата. Около главата ми в отражението имаше цветен ореол. Успях дори за заснема мигa. Уникална снимка, на божествено явление. Какво беше това чудо изобщо не знам, знам само че беше прекрасно изживяване на едно любимо място, което стана за мен още по-специално.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 months later...

Ето едно мнение, научно, според което морените на Витоша са човешко дело? Мисля, че много от вас са виждали многократно морените на Златните мостове, Селимица и останалите из Витоша. Вероятно имате и ваше виждане как са се образували. Ето едно мнение на учения Георги Велев - ТУК

Линк към коментар
Share on other sites

Da, Витоша е с вулканичен произход и само със скъпа сателитна техника - например с тази, с която следят магмената камера под Йелоустоун, може да се каже какво става там долу...

Факт е, че има златоносни жили, както и много редки и чисти, високо концентрирани редки метали и минерали. Те не са разработени, защото рудите им са със сравнително малки запаси и не биха били икономически изгодни за експлоатация.

В планинити и склоновете около Витоша има разработвани в момента комерсиални златни находища.

Преди 60-70 години на склоновете на Витоша са се търкаляли огромни и красиви аметисти, но вече отдавна ги няма.

Произходът нa морените все още е дискутируем, но е факт, че това са редни образувания.

Vitosha, каменните реки на Витоша

Линк към коментар
Share on other sites

Учителя започна екскурзийте по планините с Витоша, с нейния източен дял и завърши тази дейност пак с Витоша с нейния Западен дял.Това символично показва изгрева на слънцето- създаването на школата на Изгрева и непрекъснатото посещаване на източната част на на Витоша и неговия залез на запад, посещаването на Западна Витоша от Учителя и Братството преди неговото заминаване от този свят.

След заминаването на Учителя братята и сестрите от с.Мърчаево почти всяка година посещават местата, по които са ходили заедно с Учителя, особено вр.Острец, за който Учителя казва, че е връх на светиите.

Планините са създадени за хората, за да възприемат от тях Божествените мисли и идеи, силите и енергиите, които протичат постоянно през тях.Те са велика школа на чистотата и закаляване на човека-по- лесно се справя с мъчнотиите в живота.Всяка трудност, разрешена на планината, после лесно се се разрешава в долината.От планините се излива Божието благословение към нас и ние трябва да благодарим за хубавите условия, при които сме поставени, и за възможността често да ги посещаваме и да се радваме на тяхната неземна красота.

Из"Учителя Беинса Дуно за Рила и екскурзиите по планината" Светозар Няголов

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

Странното е, че и аз познавам хора, които са имали сънища свързани с бъдещо изригване на Витоша и разрухата на София в последствие. :hmmmmm:

Явно това е много широко разпространено явление... и то въпреки факта, че хората нямат актуална информация за това дали там изобщо има някаква вулканична дейност. Въпреки, че това е опасение, което никога не е било кой знае колко популярно, нито е било разтръбвано като медийна клюка.

Даже мисля че официалното становище е, че Витоша никога не е била вулкан. И все пак... сънищата са масови.

Линк към коментар
Share on other sites

А аз - напротив, сънувала съм, че Витоша ще приютява много хора и няма опасност от нея.:feel happy: Малко повече грижа е нужна обаче;)

Линк към коментар
Share on other sites

Аз пък сънувах преди 10 години едно 500-600 метрово цунами в полите на Витоша. Тогава се учудух, но минаха години и разбрах за какво идеше реч.

Ако говорим буквално, мисля, че за София има много по-голяма опасност от земетресение.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...