Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня 28.7.2014 - 3.8.2014


Recommended Posts

Мисъл за деня - 28.7.2014

Значението на Паневритмията ще стане по-ясно, като вземем предвид това, което наричаме съответствие в Природата. Има съответствие между всичко и всички и то се основава на единството, което лежи в основата на цялото Битие. Например в Периодичната система на химичните елементи след всеки седми елемент се повтарят други елементи с аналогични свойства. Това е така и в спектъра на цветовете, и в октавите на музиката; такива октави имаме и в електромагнитните трептения. Има безброй съответствия в Природата, но нека изброим само тези, които главно ни интересуват в случая: тон, форма, движение, цвят, число и идея. На закона за съответствието между тези прояви в Природата се основава и окултната архитектура; на същото съответствие се основава и Паневритмията.

С други думи казано, Паневритмията е сьчетание между тон, форма, движение, цвят, число и идея. И само когато има такова съответствие, движенията ще са с мощно, магично действие и ще бъдат вече носители на светли идеи. Благодарение на съответствието между движение и идеи, движенията стават въплътена идея и проникват самия изпълнител, като внасят обнова и живот.

 

Паневритмия

 

Молитвен наряд за всеки ден:

Добрата Молитва
Псалом 91
Псалом 23
Господнята Молитва
Да се прослави Бог в Бялото Братство...– формула


Молитвен наряд за понеделник:

Благославяй - №8 от "Духът Божий"
Молитва на царството
Псалом 143

Редактирано от Розалина
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 29.7.2014

 

Човек представлява перпендикулярът на животинското царство. Всичките негови стремежи са в диаметрално противоположна посока на стремежите на животните. Едно животно след като се наяде, легне да си почине. Обаче човек, след като се наяде не се свива, но ще си проточи краката. Животното като седне, събере главата и краката на едно място, човек като се наяде се изправя в една права линия. Докато вие се свивате, вие сте все в животинското царство. Като дойдете да изправите тази линия, то е човешкото царство. Кривите линии са животински, те не са лоши. Доста магнетизъм са събрали животните. Трябва да бъдем в приятелски отношения с животните понеже има доста магнетизъм. Човек има доста електричество. Ако няма електричество, не може да мисли. Двата елемента са необходими за човешката мисъл.

 

Основни отношения

 

Молитвен наряд за всеки ден:

Добрата молитва
Псалом 91
Псалом 23
Господнята молитва
Да се прослави Бог... - формула

Молитвен наряд за вторник:
Ще се развеселя - песен
Пътят на живота - молитва
Псалом 27

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 30.07.2014 г.

 

Казвам: Мисълта на човека трябва да бъде извор – непрекъснато да блика. Тя не трябва да потъва в земята, а винаги да извира. У човека има мисли, които потъват в земята, а има и такива, които отиват нагоре, бликат като водата на чистия извор. Добре е нашите мисли да извират и постоянно да отиват нагоре. Първото необходимо нещо за всинца ни е да вкусим, да опитаме сами плода на нашите мисли и чувства. Като се убедим, че те са първокачествени, да ги предложим и на другите, и те да вкусят от тях. Те са Божественото благо у нас.

 

Пътят на героите

 

 

Молитвен наряд за всеки ден:

Добрата молитва
Псалом 91
Псалом 23
Господнята Молитва
Да се прослави Бог в Бялото братство... – формула


Молитвен наряд за сряда:

Песен за светлия път - от "Песен на Ангелите"
Молитва на братството
Псалом 19
Псалом 103

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 31.07.2014 г.

 

Някога отиваш на някое планинско място или на някоя хубава поляна, но някое същество от невидимия свят е седнало на същото това място и се занимава. Ти се разположиш на това място, извадиш своята торба с хляба и лука и се готвиш да ядеш. Не се минава много време и те хваща главоболие или друго нещо, заболи те кръст, корем или друго нещо. Българите казват: уроки го хванали. Не, ти трябва да разбираш законите. Като седнеш някъде, най-първо ще запиташ, позволено ли е да седнеш на това място или не? Някой казва: аз мога да седна където искам. Не, ти можеш да седнеш само там, където има празно място.

 

Дава плод

 

 

Молитвен наряд за всеки ден:

Добрата молитва
Псалом 91
Псалом 23
Господнята молитва
Да се прослави Бог в Бялото Братство.... – формула


Молитвен наряд за четвъртък:

Той иде
Молитва за плодовете на Духа
Псалом 112

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-1.08.2014г

 

Днес хората казват, че имат свещен морал. Какъв морал е този - едва седнеш между цветята, и започнеш да ги късаш едно след друго? И детето ти прави това нещо, и ти го правиш. Защо късаш тия цветя? Не знаеш ли, че са живи? Това е безморалие. Ти, като желаеш да седнеш на тревата, трябва да поискаш разрешение от нея - ще кажеш: „Моля те, аз се уморих много, мога ли да седна?“; ако тя отговори, че можеш, тогава ще седнеш да си починеш. Ще гледаш на тази трева със страхопочитание. Тя днес е малко, слабо същество, което утре ще израсне. Нейният дух още не е на Земята.

 

 

 

 

Молитвен наряд за всеки ден:

Добрата Молитва
Псалом 91
Псалом 23
Господнята Молитва
Да се прослави Бог в Бялото братство... – формула


Молитвен наряд за петък:

Фир-фюр-фен – песен
Молитва на Триединния Бог
Псалом 44

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 02.08.2014 г.

 

Когато отидете при някой извор, вие веднага събувате обувките си и бързо цамбурвате краката си във водата. Мислите ли, че това е морал? Не е морал. Дойдете ли при някой извор, ще си носите една чашка и ще го запитате: „Мога ли да си взема една чашка вода от теб, моля?“; ако ти позволи, ще си гребнеш водица, ще си събуеш обувките и настрани от извора ще си измиеш краката. Така трябва да възпитават малките деца. Затова, че си потопил краката си направо в извора, той няма да ти каже нищо, но това е престъпление.

 

 

 

 

Молитвен наряд за всеки ден:

Добрата Молитва
Псалом 91
Псалом 23
Господнята молитва
Да се прослави Бог в Бялото братство... – формула


Молитвен наряд за събота:

Бог е любов – песен
Малката Молитва
Псалом 25

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 3 август, неделя
 
Сложи пред себе си този закон, кажи: „Ще ида да посрещна Слънцето“. То може да не дойде при теб, то няма да се отбие от пътя, но ти ще придобиеш всички благословения, които може да ти даде. Ако му кажеш: „Ела ми на гости!“, то ще каже: „Заето съм“. - „Малко се отбий!“ - „И това не мога да направя. Каквото искаш мога да ти дам, но да се спра в пътя си - не може. Когато свърша работата“. Кога ще я свърши - и ние не знаем. Казвам: дръжте примера на Слънцето - никога не се отбивайте от вашия път, каквото и да ви дават.
 
 
Редактирано от Розалина
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...