Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Среброто - лечебни свойства


Recommended Posts

Едно време бабите със сигурност не са пили такава вода,каквато тече в нашите ВИК-а канализации.Естествено всеки има право да си реши проблема,както намери за добре.Аз,пък и цялото ми семейство,пием много вода и само една кана или какъвто и да е съд не ми решава проблема,пък и това е водата,която използваме и за банята,и за кухнята.След душ,например,кожата ми не изсъхва и побелява,както преди.Ако се оставят чинии в мивката от вечерта за сутринта,дори и в най-големите жеги през лятото,не се усеща миризма.Пералнята ми не се задръства от варовика.nina7705 ме подсети да кажа също и,че каната,която ползвам за преваряване на вода почти не събира варовик.И аз не съм привърженик по принцип на прилагането на химиите в ежедневието ни,но мисля,че е нормално и да се възползваме в рамките на разумното от модерната техническа мисъл на времето ни.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 5 months later...
  • Отговори 32
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Здравейте

Стана ми много интересно като попаднах на тази тема, незнаех, че можеш да си направиш домашна инсталация за сребърни и медни йони.

Моника13 можеш ли да ме информираш малко по въпроса ?

Тази инсталация на чешмата ли се монтира и има ли някакъв механичен филтър които да хваща ръжди и такива боклуци?

Колко струва и откъде мога да си поръчам такава?

PS Какво производство е?

Благодаря ти предварително :rolleyes:

Линк към коментар
Share on other sites

По Велигден малкият боледува , оказа се гнойна ангина с обострен лимфоденит, която ,след започване на доста силен антибиотик , след няколко дена се влоши.Когато отидохме на повторен преглед ни изписаха още един антибиотик, който беше много силен -3 хапчета за три дена заедно с другия.Аз реших да изчакам и заминахме за един малък град където щяхме да посрещнем празника.Малкият обаче не смъкваше температурата и тъй като другият антибиотик свършваше се принудих да потърся въпросния силен антибиотик.Така се случи , че по празника малкото аптеки които работеха , нямаха този антибиотик.Тогава моя роднина, която има дрогерия , ми препоръча шишенце със сребърна вода.Каза че познати нейни лекари изписвали антибиотици, а те се лекували със сребърна вода.Взех водата и накарах малкия да си прави гаргара и му слагах капки в носа обилно.Въпреки че на листовката пишеше да се разрежда аз реших да му я давам чисто.До вечерта стабилизирахме температурата и положението се подобри , продължих долекуването със сребърната вода.

Разбирам, че и антибиотика си е изиграл ролята, но сребърната вода ни спаси от втория антибиотик.

Едно шишенце струва 2.80лв и се препоръчва за много неща.

За инсталацията- поставя се на изхода на водомера, където започва захранването на целия апартамент.

Има и други видове такива филтри , скоро гледах поставянето на филтър, който работи с морска сол - струва около 1000лв.Водата наистина става различна.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 5 months later...

Все пак да не се препива със сребърна вода, нали знаете за синята кръв на аристократите - само те били толкова богати, че да се хранят в сребърни съдове, а сребърните съединения леко попроменят оттенъка на кръвта...

Иначе среброто е металът на духа, макар да е твърде неустойчиво към околните въздействия, бързо потъмнява и изхабява, но точно затова е податлив към оформяне и изтегляне във фини филигранени спирали.

Луна-сребро-вода

Кръвта на човека поначало е синя, при порязване става червена при реакцията със кислорода.

Линк към коментар
Share on other sites

Много съм чела за лечебните свойства на сребърната вода,но не съм опитвала действието и.Споделеният опит на didi_ts ме заинтригува-ще си купя шишенце от аптеката още утре!

Линк към коментар
Share on other sites

"Кръвта на човека поначало е синя, при порязване става червена при реакцията със кислорода."

Радке, би ли дала някаква справочна литература, защото туй не мога да го повярвам.

Линк към коментар
Share on other sites

:) Всяка артериална кръв разбира се е яркочервена, а венозната като бедна на кислород има синкав отенък, но пак добавен към червеното. Аргирозата при среброто оцветява не кръвта, а кожата и лигавиците, и то в сиво-синкав цвят. Въпреки че среброто е много ефективен терапевтик външно и отчасти вътрешно, не е доказана постоянната му роля на вежн микроелемент за организма. Ето затова, прилагайки среброто, аз същевременно отбягвам да го препоръчвам да се пие с месеци и години. Има леко, но натрупващо се вредно действие, когато се прекалява. Ето защо не е ясно дали плюсовете или минусите преобладават при сребърните кани и при такива пирспособления за целия водопровод. Установено е, че от време на време по 1-2 седмеица да се пие не е проблем, за повече не мога да гарантирам. Пиенето при нужда лесно може да се реализира с 3-левова опаковка от 200 мл, или да речем отмалко чисто сребро, което се залива с гореща нискоминерализирана (най-добре дестилирана) вода. Второто е най-евтиния вариант и макар че изпуска по-малко, отколкото при полученото с електролиза колоидно сребро, ако някой иска да ползва среброто почти без пари - това е вариантът. Но отново, това не е минерал като магнезия, който все повече липсва и може редовно да се суплементира, това е все пак тежък метал - като златото, бисмута и платината - също лековити, но и още по-токсични... Сребърната вода, а също и носенето на сребърни украшения може да помогне за намаляване на използваните антибиотици и други нежелателни медикаменти, това обаче не означава, че е полезно цял живот да пием само такава вода, според мен. :yinyang: Редактирано от Добромир
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...