Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Лечение с прана


Recommended Posts

Енергийната страна на бременността и как да сме (си) полезни.

Тази тема ми беше подсказана, но силно се надявам да има и други мнения, и опит от ваша страна. Ето някои неща, които се сетих и някои цитати от книгите на Мастър Чоа.

“УМЪТ МОЖЕ ДА ВЪЗДЕЙСТВА В ИЗВЕСТНА СТЕПЕН НА СТРУКТУРАТА НА ЕНЕРГИЙНОТО ТЯЛОТО

Ясновидци са наблюдавали, че видимото физическо тяло се формира след енергийното тялото. Умът може съзнателно или несъзнателно да влияе върху структурата на енергийното тялото. Хора, добре запознати с езотеричните науки, насърчават своите бременни съпруги да гледат красиви неща, да слушат мелодична музика, да чувстват и мислят положително, да се занимават със сериозно учение и да избягват обратното. Тези дейности не оказват влияние само на бъдещето на нероденото бебе, но също и на неговите емоционални и умствени възможности и наклонности. Ако влиянията са положителни, тогава и резултатите са положителни. Ако влиянията са отрицателни, тогава и резултатите са отрицателни. Бременните жени трябва да имат в предвид това, за да могат да раждат по-добри деца.

Тази идея, че мозъкът може до известна степен да влияе върху енергийното тяло и действително да го моделира не е нова. Има една библейска история в Сътворението, която описва точно това. Тя се отнася за начина, по който Якоб успешно създал свое собствено стадо. Якоб работил за тъста си, Лабах около 20 години и се стремял да се закрепи финансово. Между двамата имало споразумение, че всички пъстри, на петна и на ивици гъски, и всички агнета родени черни ще принадлежат на Якоб. Лабах, като хитър собственик още на същия ден отстранил всички мъжки гъски, които били на пъстри или на петна и всички пъстри или на петна женски гъски (всички, които имали бяло по тях), а също и всички тъмно оцветени агнета. Генетически би трябвало да е много трудно, ако не и невъзможно, да се отгледат животни с обещаната му окраска.

Якоб, с помощта на божието ръководство, “взе прясно нарязани клони от топола, бадем и чинар, и направи бели ивици по тях, като обели кората та да се покаже бялата вътрешна част на клоните. Тогава той сложил обелените клони във всички корита за поене, така че да са точно пред стадата когато отиват да пият. Когато на животните им било горещо и отивали да пият, те се съешавали пред клоните. И се родили малки, които били на ивици, пъстри или на петна. (Сътворение 30: 37-39). По този начин Якоб преуспял. Относно резултата, засягащ черните агнета, Светата Библия не дава ясен отговор.

От тази история става ясно, че каквото виждаме, чувстваме и мислим, може да повлияе на енергийното тяло и особено на енергийното тяло на неродените деца."

Какво не трябва да правим. Цитат от същата книга:

"ТЕХНИКА НА ДИШАНЕ ПРЕЗ ЧАКРИТЕ

Бременни жени не трябва да практикуват дишането през пъпната, половата, далачната, менг мейн и основната чакри, тъй като това може да окаже отрицателно въздействие върху нероденото дете.”

Цитат от книгата на Мастър Чоа Кок Сюи „Advanced pranic healing”, Philippine, 9th printing with minor revisions, 2005

“При бременните жени обикновено се наблюдава силна чакра на слънчевия сплит, чакра на пъпа, полова чакра, основна чакра и менг мейн чакра. При сканиране, тези чакри обикновено са по-широки и по-дебели от другите чакри. Ако жената е бременна от няколко (шест или седем) месеца тези чакри са преактивирани, а чакрата менг мейн е малко по-малка от преактивираната основна чакра. Аджна чакра е активирана и червеникава.”

„РАЖДАНЕ ПРИ ДОМАШНИ УСЛОВИЯ

Авторът е женен мъж. Като се основава на описанието дадено от съпругата му, относно раждането в болница, въпреки вещината и ефективността на медицинските работници, за съжаление отношението там е доста студено, ако не и нечовешко. Възможността за раждане в къщи, където има човешка топлота и обстановката е естествена, трябва да бъде обмислена сериозно. Това е времето, когато майките трябва да предявят желанието си с тях да се отнасят като с човешки същества, към които трябва да проявяваме чувствителност, достойнство и топлота, а не просто като към бременни тела.”

НЯКОИ ПРЕПОРЪКИ не само от мен, а и от други източници

1. На фона на преактивираните чакри (вж. по-горе) и най-малкото казано или направено добро е огромно, и дори и най-малкото казано или направено не-добро е огромно не-добро. Всички около бременната жена трябва просто да се превърнат в свещенослужители. Ако трябва да кажете нещо, което няма да се хареса го кажете без да влагате в него онова, което кара нещото да не бъде харесвано. Критикувайте с любов.

2. На фона на горното ако си имате духовна практика от дълго време и организмът ви вече я понася добре се замислете и ПОЧУВСТВАЙТЕ как я понася новият живот във вас. Няма стандартен подход. Ние сме различни и всичко ни влияе различно. По-разумно е обаче, да прекъснем за известно време практикуването на напреднали медитации. Поне препоръката на хора по-разбиращи от мен е: „Разстоянието между практикуващата напреднала медитация и детето да е минимум ДВА мерта!” Звучи като шега в горния контекст, но е приложимо за след раждането. Но въпреки това, на мен 2 метра ми се струват малко.

3. Храната внася много в тялото ни. Енергийното й състояние е точно толкова важно, колкото и химичният й състав. Когато във вас расте живот имате огромни сили да го пазите. Използвайте ги, за да подготвите храната, която ядете, и която чрез вас детето ви яде, за да бъде то силно и здраво. Енергийното състояние на храната променя усвояемостта на веществата в нея.

Не си мислете, че алхимията е била неработеща наука и практика! Всичко работи, когато ние работим. А когато ние работим, някой работи чрез нас.

4. Определено не практикувайте Йога за мозъка (Superbrayn yoga)

5. Прочетете една стара книга за хранене на детето в различните периоди от живота му.

Ето и един цитат от „Детска кухня” Лиляна Трифонова и Надежда Русева, Медицина и физкултура, София, 1990.

„ ...нужно е да се съобразяваме с поведението на детето и да не се мъчим да въвеждаме еднакъв режим на хранене при всички деца. Всяко бебе си има свои особености, свои нужди на организма и трябва да се съобразяваме с него. Предлаганите схеми трябва да се считат само като ориентировъчни. Все пак нужно е да се избягват големи отклонения, които не са физиологични и могат да доведат до нарушение в развитието.”

6. Ако искате да разберете дали сте прави в решението си, просто сканирайте. Почувствайте енергията между дланите си след като зададете въпрос, на който можете да дадете еднозначен отговор.

Ако се сетя още нещо ще го напиша...

Линк към коментар
Share on other sites

Ако се сетя още нещо ще го напиша...

7. Цитат от "Pranic Crystal Healing" от Мастър Чоа Кок Сюи

"Ако бременна жена носи кристални бижута, това може допълнително да активира вече свръхактивираните по-ниско разположени чакри и това да стане причина за високо кръвно налягане или спонтанен аборт.

Бременните жени е за предпочитане да стоят по-далече от големи или голям брой кристали, особено ако тези кристали не са били изчистени или “обработени”. Те могат да замърсят или да повлияят неблагоприятно на нероденото дете."

8. Физически упражнения - малко, но достатъчно. Ако никога в живота си не сте опитвали, то сега е момента. Само не залитайте в посока на твърде "енергийни" упражнения. Елементарните са за предпочитане. Целта е раздвижване на физическото тяло и нежно изчистване на енергийното тяло. След кратко време ще имате нужда от по-силно физическо тяло, а чистото енергийно тяло ще ви гарантира и по-добро физическо и психическо здраве.

9. Всички техники за изчистване на физическо, психическо и умствено ниво са добре дошли. Сега е момента да започнете да практикувате "изграждане на характера". И да поработите малко за карма.

Един цитат по памет: "От нас не се очаква да бъдем перфектни. Поне не в това прераждане"

---МЧКС

Линк към коментар
Share on other sites

Първо,прана е общо понятие,тя има различни проявления.Второ, с леченията трябва да се внимава,защото последствията са и за лечителя и за лекувания.Има много методи,но трябва да сме на ясно какво предприемаме.Болестта идва от липса на хармония и лекувания трябва правилно да използва помощта,която му се оказва.

ЛЕСНО Е ДА ЛЕКУВАШ.Трудно е да разясниш защо се е появила болестта и още по трудно някой да приеме фактите от собствения си живот.

Линк към коментар
Share on other sites

ЛЕСНО Е ДА ЛЕКУВАШ.Трудно е да разясниш защо се е появила болестта и още по трудно някой да приеме фактите от собствения си живот.

Здравей, Северен, добре дошъл.

И все пак какво е твоето мнение - да опитваме да боравим с това трудно нещо или да оставим болния ( или себе си като болен) на ... знам ли и аз на какво? Божиите ръце са приемали в моя живот конкретната форма на човешки ръце ( :) а няколко пъти и на котешки лапи :) , може би и на други конкретни триизмерни неща, които не съм осмислила ).

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря на Ники и Креми за чудесния семинар Лечение с прана с използване на кристали. :3d_056:Лечението става още по-лесно и бързо.

Линк към коментар
Share on other sites

ЛЕСНО Е ДА ЛЕКУВАШ.Трудно е да разясниш защо се е появила болестта и още по трудно някой да приеме фактите от собствения си живот.

Здравей, Северен, добре дошъл.

И все пак какво е твоето мнение - да опитваме да боравим с това трудно нещо или да оставим болния ( или себе си като болен) на ... знам ли и аз на какво? Божиите ръце са приемали в моя живот конкретната форма на човешки ръце ( :) а няколко пъти и на котешки лапи :) , може би и на други конкретни триизмерни неща, които не съм осмислила ).

Всеки решава за себе си.Опитвам се да спазвам нещо като среден път-ако не ме търсят не се меся,но и не отказвам,ако мога да съм полезен.С рекламна цел по някога минавам мярката,но един от най-често задаваните въпроси е дали съм известен.Не съм,това е самотен път и път навътре-кой да те познава и защо?

Линк към коментар
Share on other sites

ЛЕСНО Е ДА ЛЕКУВАШ.Трудно е да разясниш защо се е появила болестта и още по трудно някой да приеме фактите от собствения си живот.

Здравей, Северен, добре дошъл.

И все пак какво е твоето мнение - да опитваме да боравим с това трудно нещо или да оставим болния ( или себе си като болен) на ... знам ли и аз на какво? Божиите ръце са приемали в моя живот конкретната форма на човешки ръце ( :) а няколко пъти и на котешки лапи :) , може би и на други конкретни триизмерни неща, които не съм осмислила ).

Всеки решава за себе си.Опитвам се да спазвам нещо като среден път-ако не ме търсят не се меся,но и не отказвам,ако мога да съм полезен.С рекламна цел по някога минавам мярката,но един от най-често задаваните въпроси е дали съм известен.Не съм,това е самотен път и път навътре-кой да те познава и защо?

Съгласна със Severen - това пък с известността е тъкмо в духа на нашето време, а толкова далече от стойностните неща ...

Другото - дали може да се намесваме - за мен също е много важен въпрос и ако модераторите преценят, нека създадат отделна тема за това. Защото в случая става въпрос не само за прана лечението на този мастер, а въобще за алтернативните методи на лечение. Дори и без тях, все повече хора има с развита интуиция, виждащи аури, полета, излъчвания ... Но от друга страна, не може ей така, както си вървиш по улицата, срещаш някой и да му кажеш - Ей, ама твоята аура еди какво си - вземи мерки. Или можеш?

Линк към коментар
Share on other sites

Диана,ще ти отговоря от позиция на практикуваща Лечение с прана и Класическа хомеопатия,все енергийни методи.

Помощ получава само този,който я потърси.Тези дето не търсят,просто си страдат каквото ,колкото и както имат да изстрадат ,

защото дори да им кажеш, все едно не си го направил.Ефектът е много интересен-сякаш говориш на стена...

Под казване разбирай просто информиране с няколко думи,че въпросното състояние може да се повлияе в положителна посока чрез даден метод, а не лекция и убеждаване...

Редактирано от Мария-София
Линк към коментар
Share on other sites

По въпроса дали да се намеся или не? Как да се намесиш ако не ти поискат помощ? Ако помощта е желана - ще бъде получена. А ако просто решите да излекувате някой, докато се разхождате по улицата и скучаете, се сетете за закона за карма. Най-малкото не е етично да нарушаваме личното пространство на хората. Когато са готови, те ще ви намерят, ще намерят начина да получат облекчение...

Линк към коментар
Share on other sites

дали може да се намесваме

Не мисля, че има разлика с останалото ни поведение като обществени същества. :)

Всяка информация може да се поднесе в подходящ вид и обем според този, към когото е адресирана.

Разбира се, на мен също понякога ми е трудно да проявя достатъчно такт и въображение, но при повече желание ...

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

Ако все пак е ви е трудно да оставите някой да се "мъчи", просто му предложете помощ... и ако човека е готов, ще я приеме. Ако ли не ще ви погледне странно, ще каже нещо по ваш адрес, може да спомене и роднините ви и ... А вие просто му простете - но не го правете на глас! И ще осъзнаете, че сте дали много, но човека не е бил готов да приеме всичко. Обаче малкото, което е приел ще работи... и някой ден или нощ... нещо ще се случи.

Линк към коментар
Share on other sites

Добра новина! Книгата на Кришна Мохан "Pranic Agriculture (Земаделие прана) - A new Revolution (Една нова Революция)" е вече факт и в малко по-голям тираж. А не само първите 100 сигнални броя.

За съжаление тамил не ми се отдава затова ето съдържанието в оригинал на английски с лек превод

1. Introduction - Въведение

2. Pranic Agriculture - Земеделие с прана

3. Soil - Почва

4. Humus - Хумус

5. Micorrizal fungy - Simbiotic relationship - Микоризни гъби - Симбиотични взаимоотношения

6. Cosmic Rhythms - Космически ритми

7. Protocols - Протоколи

8. Cow - Крава

9. Neem - Ниим

10. Management of Pests and Insects - Управление на вредителите и насекомите

11. Bio Pesticide - Био пестициди

12. Crop Rotation - Сеитбообръщение

13. Bio Dynamics - Био динамични (препарати)

14. Liquid Manures - Течни торове

15. Fertilizers and Growth Boosters - Торове и стимуланти на растежа

16. Playing with colours/ communication with crops - Игра с цветовете/ комуникация с културите

17. Pranic Agriculture with Crystals - Земеделие с прана с кристали

18. Testimonials - Разкази

19. Tips - Полезни съвети

20. Conclusion - Изводи

21. Bibliography - Библиография

Започвам да се замислям да отделя земеделието с прана в отделна тема...

А догодина може би ще успеем отново да доведем Рамакришнан Нагасами в България!

Линк към коментар
Share on other sites

Ще споделя малък опит.

Бях с приятели на маса и ипих около 50гр.алкохол.След като си легнах получих болки в палеца на едната ръка,забираше с голяма скорост,не можех да заспя.Започнах да си правя прана,но не се получаваше,просто алкохола беше блокирал предаването ми на енергия.Ефектът дойде чак след около половин час....

Имах и опит с човек,който е изключителен материалист,повярва,че не му говоря мои измислици и фантазии чак когато му показах книгата Чудесата на лечението с прана,тоест-такова нещо съществува и аз не съм напълно луда...,но това не помогна да приеме лечебна енергия. Усещането ми беше за нещо като бетонна и непробиваема стена,свръх плътна материя.Типът на така наречените нелечими пациенти,при тях работи само конвеционалната медицина и то донякъде.

Линк към коментар
Share on other sites

Мария, вероятно си попаднала на суперкостелив орех. В семинарите сме говорили за това, как се работи в такива случаи, има поне 3 - 4 метода ... ако пациентът иска да бъде излекуван, естествено.

Има поне още един, който съм сигурна, че не си ползвала. ;) Аз също го забравях в началото. Практиката ни прави по-добри.

Сред методите заслужава да се спомене преди всичко молитвата, която насища обстановката с благоприятна вибрация.

Срещала съм и аз такива случаи, макар и малко. След това си правя разбор - все съм стигала до факта, че моята амбиция да им покажа е била голяма. Излязла е на по-преден план от основното.

Лечението с прана е адресирано към болните, защото са най-нуждаещи се. И все пак не е задължително да се случи точно тук и точно сега. Изчакай човека да узрее. :) Защото здравето е важно, но по-важно е духовното узряване. Лечението само го подпомага.

Принципно не разказвам за лечение на хора, но хайде да споделя и аз малко опит - като преподавател.

Моя много близка на възраст 70+ завърши първо ниво от любопитство повече. Но не практикува. Веднъж й бях на гости и тя се оплака как паднала и й станала синина с оток и болка. Предложих й да я лекувам, но тя се притесни и отказа. Тогава й казах да се лекува сама, ако не държи да си усеща болката. След известно време го направи, макар и с малко грешки, които не апострофирах. Сама се учуди и се усмихваше почти като дете, че болката я няма, а отокът е намалял.

Дори когато виждаме, че нещата се случват пред очите ни, е трудно да повярваме в тях, особено ако повечко годинки са натрупали в нас принципи и закостенели възгледи.

Лечението с прана не само лекува, то променя възгледи.

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

Още малко светлина по темата.Не съм преживял всичко това,но опитът ми до четвъртото тяло го потвърждава.

'' Какво представлява прана и как се проявява в седемте тела?Прана е енергия-жизнената енергия в нас,животът в нас.

Във физическото тяло жизнената сила се проявява като влизащия и излизащия дъх.Казваме дишане,но това са две противоположни неща-влизащия и излизащия дъх.Енергията,която вкарва дъха вътре е прана.Енергията,която поема дъха навътре,която го защитава,която изхвърля дъха навън е прана.

На етерен план съществува едно фино влияние,може да се нарече любов или омраза-привличане или отблъскване.Когато си привлечен или отблъснат-това е второто тяло.

Астралното тяло притежава магнетични сили.Неговият магнетизъм е неговият дъх.Когато магнетичната сила влезе в тебе,ти си велик.Когато е излязла от тебе ти си просто никой.

В мисловното тяло мисълта влиза и излиза.Мисълта сама по себе си е енергия.В менталното тяло енергията се проявява като възникване на мисъл и изчезване на мисъл.

Атмосферата на петото тяло е животът.Затова в петото тяло,влизането е моментът на живота,а излизането е моментът на смъртта.При петото тяло разбираш.че животът не е в тебе,той просто влиза и излиза.Затова дъх и прана са се превърнали в синоними-заради петото тяло.

И т.н.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

СПОСОБНОСТИТЕ НА СТАРИЯ И НОВИЯ ЧОВЕК

Възможно е някой да си зададе въпроса как се извършва това тотално прочистване на ауричното поле, това имунизиране срещу всички възможни вредни влияния, като се има предвид ситуацията, в която ние като диалектични хора живеем.

Тази възможност е напълно установена чрез знанието, че ауричното поле разполага с три свойства, всяко едно от които може да бъде управлявано посредством ядрото в съзнанието на човека.

Първото свойство има привличаща сила, второто – отблъскваща, а третото неутрализира всичко, което се задържа в астралното поле. Важно е тези способности да се прилагат не негативно, а с позитивно и разумно разбиране.

При нормални обстоятелства човекът има съвършената свобода отвътре да управлява тези три способности. Но е необходимо първо да се разбере, че диалектичното ядро в съзнанието непрекъснато се върти в един съдбовен кръг и след възход винаги се преживява падение, при което личността остава пленник на ограничеността на този свят.

На второ място трябва да се разбере, че човекът трябва да умре според тази природа, за да може новият живот да получи възможност да се изяви, за да може Другият в микрокосмоса да израсне.

Това вътрешно познание обаче може да се управлява от аза само до един определен момент. Не е възможно един ученик да е в състояние напълно и изцяло да проведе този процес на обновление със собствени сили, защото диалектичното съзнание може да действа само в съгласие с неговата собствена природа.

Когато някой реши да тръгне по Пътя, водещ до истинско себепознание, много скоро една сила, която не е от тази природа, започва да изпълва неговото същество. Посредством тази свръхестествена сила ученикът реално осъзнава съществуването на един по-висш свят. И чрез това осъзнаване той може да вземе решение да поеме по Освобождаващия път и за части от секундата да прозре състоянието си на абсолютна зависимост от собственото си кръвно състояние. Ученикът се нуждае от това познание, за да може да осъзнае процеса на промяната, която ще трябва да се извърши в неговото същество.

Съзнателно прилагане на трите способности

Така ние установяваме, че ученикът взема своето решение въз основа на сигурната връзка с една сила, която не произлиза от тази природа и се явява връзка между него и неговата първоначална Прародина. Ние наричаме тази сила, тази връзка подсъзнателен спомен, чрез който Божествената любов ни стимулира към определена дейност.

Чрез този подсъзнателен спомен кандидатът започва съзнателно да прилага трите свойства на своето дихателно поле. Той отново съзнателно отхвърля всички влияния, които могат да навредят на постигането на поставената цел. Целият този процес може да се извърши чрез прилагане свойството на неутрализацията.

Който тръгва по този Път, повежда една голяма вътрешна борба, защото двете различни жизнени сили не могат да се свържат една с друга. Така започва един процес, чрез който подсъзнателният спомен, намиращ се в един от мозъчните центрове между големия и малкия мозък, започва интензивно да вибрира. Тази вибрация отваря седемте мозъчни кухини за Универсалната прана, за дъха на Божествения живот. Розата се разтваря за небесната слънчева светлина и нейната седморна сила се захранва от силата на Светия Дух, за да може чрез тази духовна сила да се постигне победа над стария живот.

http://lectorium-ros...ications/01.htm

Редактирано от Мария-София
Линк към коментар
Share on other sites

Рядко може да се прочете по форумите нещо предварително осмислено и след това предложено-Благодаря!

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

http://pranabg.webno...-s-kursove-png1

Горната схема съдържа всички семинари по системата на Мастер Чоа.

От нея се вижда, че не само тези, които искат да се занимават с лечение, а всички могат да намерят за себе си нещо интересно и полезно.

Това е друг подход към живота.

Източник: http://pranabg.webnode.com/ (мой блог)

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Заповядайте на кратка презентация за Йога за мозъка на МЧКС, която може да стане и голяма ако имате желание.

В София на 20.01.2012 от 18:00 ч. или малко по-късно ако някой е възпрепятстван нека се обади.

Място на провеждане бул.Цар Борис III N 19, ориентир - бившия хотел "Славия", а сега "Форум",

Вход свободен, освен ако не решите друго!

Редактирано от prana_plovdiv
Линк към коментар
Share on other sites

Извинете, че е на руски. Статията е само информативна, да не се ползва като учебно помагало, защото има малка грешка в картинката и за цветните енергии се прави прецизиране на процентите.

Моля, ако правите нещо, посъветвайте се предварително тук.

Статия от Юлия Пал:

«Я впервые на сайте, попробовала почистить чакры, результат удивил. Супер!»

Биоэнергетическая первая помощь: результат удивляет

cleansing.png

Каждый человек может легко овладеть техниками Пранатерапии – для этого не надо обладать экстрасенсорными способностями и даже не требуется верить в «ауру» и «чакры».

Простые техники энергетической чистки и подзарядки практически всегда дают незамедлительный положительный эффект – даже у новичка и у «неверующего Фомы». Этот эффект особенно ярко выражен при лечении легких заболеваний.

Ниже приводятся простая процедура пранической помощи, которую каждый может применить сам – для себя, родных и близких. Предварительные целительские навыки не обязательны.

Зеленая и голубая прана для лечения свежих ожогов

green-blue2.jpg

При ожоге слабой степени немедленно и осторожно очистите или промойте холодной водой поражённое место.

При свежем ожоге пораженный участок наполнен горячей красной энергией. Для удаления этой энергии лучше всего подойдет зеленая прана, а для успокоения и охлаждения места ожога – голубая прана.

Проведите локальную чистку (30-50 движений руки) светло-зеленой и светло-голубой праной попеременно. Одновременно выполняйте ритмичное брюшное дыхание.

Чистка выполняется в виде сметающих пассов над пораженной областью в направлении от тела. Это напоминает очищение лобового стекла автомобиля от снега. Ваша задача – убрать из тканей избыточную энергию ожога, а также «больную» энергию, образовавшуюся в результате травмы.

Выполните сметающие движения пять раз, соберите больную энергию в руку и энергично встряхните руку над тазиком с соленой водой, сбрасывая туда собранную энергию. Если у вас нет тазика с водой, мысленно представьте (призовите) Фиолетовое Пламя и сбрасывайте «больную» энергию в него. Тазик с соленой водой или Фиолетовое Пламя необходимо использовать для разрушения «больной» энергии.

Вам не надо знать техник излучения энергии. Ваши руки, когда они раскрыты, всегда излучают биоэнергию – осознаете ли вы это или нет. Именно поэтому при ушибе мы интуитивно сразу же начинаем растирать больное место рукой – и боль уменьшается.

Вам также не надо знать «профессиональных» техник излучения цветной праны. Просто мысленно придайте излучаемой энергии нужный цвет. Сделайте его очень мягким, пастельного тона.

Отдельной подпитки пораженного места при ожоге не требуется.

Эта процедура способствует быстрому снятию боли при ожоге, а также ускоряет заживление тканей.

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря на всички, които дойдоха! (виж #271) Радвам се, че ви хареса - особено на бг мамите!

В това "арт и хоби" магазинче определено има какво да се види. До нови срещи!

Линк към коментар
Share on other sites

Втората същина, или вторият принцип на индусите, е праната, която вечно съществува. Ние я наричаме сила и от нея излизат електричеството и магнетизмът. Тя създава техните форми. Етерът, въздухът, водата, всички планети и комети излизат все от праната и от акашите. Индусите имат школа, в която изучават законите на акашата и на праната. С това те искат да станат господари на света. Това е голяма амбиция. В това отношение индусите са много амбициозни. Като стане йога, индусът има амбиция да стане цар не само на хората, но и на цялата природа. Те имат амбиция да заповядват и на боговете. „Прана“ на български се казва „Яна“. Българите разделили тази дума на две думи: прана-яна.

За да се ползуват от енергията на акаша и на праната, индусите трябва да имат положителна основа в живота. Те нямат тази основа, затова именно тези два принципа съществуват без никакво отношение към тях. Зад праната и зад акаша седи нещо друго, което ние не знаем какво е, каква е неговата същина. Акаша и праната са изявления на една същина, която седи зад тях и за която ние нямаме ясна представа.

За да се ползува от праната, човек трябва да изучава нейните закони, защото от неправилното разпределение на праната в човешкото тяло произлизат различните болести. Когато праната не е разпределена еднакво в човешката глава, заражда се главоболие; ако не е разпределена еднакво в дробовете, явява се туберкулоза; ако не е правилно разпределена в стомаха, явява се разстройство на стомаха, вследствие на което храносмилането не става правилно; ако в мускулите не е правилно разпределена, явява се ставен ревматизъм. Изобщо, болестите произтичат от неправилното разпределение на праната в човешкия организъм. В някои органи има повече прана, а в други – по-малко, вследствие на което едни от тях са крайно бедни, а други – по-богати. Следователно, между сиромасите и богатите се явява известно стълкновение.

Науката за праната има за цел да разпредели тази енергия равномерно между всички органи и клетки, да не бъдат едни бедни, а други богати, да не страдат едни за сметка на други, но всички клетки да живеят добре. Индусите поддържат, че човек не може да има един здрав организъм, ако не разбира законите на праната. В този смисъл дишането не е нищо друго освен метод за акумулиране на праната. И мисълта, и чувствуването, и постъпките са методи за акумулиране на праната. Защо трябва да постъпва човек правилно? За да може да събере праната и да я употреби правилно. Ако умът, сърцето и волята ти не работят, ти ще се лишиш от праната, която ти е необходима. Щом се лишиш от праната в мозъка, ще страдаш от главоболие, вследствие на което мисълта ти няма да функционира правилно. Ако не мислите и не чувствувате и не постъпвате правилно, вашата дихателна, както и стомашната ви система, а също така и нервната ви система ще се лишат от праната и няма да извършват правилно своите функции. Вследствие на това ще се създадат ред противоречия.

За да се избегнат болестите, както и противоречията в живота, всички учени хора са започнали да изучават праната и акаша, да могат правилно да се ползуват от тях. Те ги изучават във всичките им форми. Сегашните хора се стремят да създадат нов свят. В какво седи новият свят? В новото разбиране на нещата. Ние казваме, че работите ще се уредят, но как ще стане това? Ние имаме пред вид един разумен начин за уреждане на работите. Срещам едно малко, но бедно дете. Виждам, че главата му е добре оформена, то има условия да стане музикант или певец, роден е за такъв. Тогава аз ще му кажа, че неговото щастие е в самия него и трябва да вярва в себе си, да работи, за да си пробие път. Щом му се дадат малко условия, то започва да работи и в скоро време се проявява...

Казвам: Докато човек не се научи с радост вътрешно в себе си да понася своите страдания, да гледа на тях като на школа, той нищо не може да постигне. Има мъчнотии, чувства, мисли и постъпки, които се явяват в живота на човека като школовка. Ако той не може да понася тия мъчнотии с радост, как ще понася по-големите страдания и мъчнотии, които идат отвън? Ако човек не може да помага на себе си, как ще помогне на другите? Човек може да помага на окръжаващите дотолкова, доколкото може да помага и на себе си. Доколкото светлината може да проникне в твоя ум, дотолкова може да проникне и в умовете на ония, на които говориш. Доколкото топлината на твоето сърце може да топли самия тебе, дотолкова тази топлина може да стопли и другите хора около тебе. Доколкото си силен ти, дотолкова можеш да предадеш от своята сила и на другите. Човек е мерило на нещата. Божественото учение седи в това – човек трябва да разбира първо законите на своята мисъл, която трябва да бъде свързана с Божествената мисъл. Значи мисълта на човека трябва да бъде свързана с праната.

Всеки ден по един час човек трябва да мисли за праната, която иде от Слънцето, за да може да я възприема в себе си и да се ползува от нея. Праната иде и от другите звезди, от планетите, но главният извор на праната иде от Слънцето. Значи с мозъка си, със своята мисъл ти акумулираш праната от Слънцето и оттам я изпращаш по цялото си тяло. Ако ви боли известен орган, ти можеш да извадиш част от събраната прана в мозъка и да я отправиш към болния орган, да го лекуваш. Този орган се нуждае от такава енергия.

Преди всичко трябва да престанете да се безпокоите. Безпокойството трябва да остане отвън. Всичко, което ви безпокои, ще го турите настрана. Ако нямаш пари, ще се радваш, че нямаш, защото ще ти се даде възможност да опиташ, че и по друг начин можеш да си доставиш пари. Казваш: „Аз не мога да живея без пари.“ Чудна работа! Растенията, птиците, рибите, животните как живеят без пари? А човек не може да живее без пари. Човекът, който стои над рибите, над птиците, над растенията и над животните, не може да живее без пари, а те живеят без пари. Тогава ще излезе, че човек стои по-долу от животните и от растенията. Аз по-скоро бих повярвал, че парите не могат да живеят без човека, отколкото човек да не може да живее без парите. Парите са от по-добро произхождение. Така по-скоро бих се съгласил, но не мога да се съглася, че човек не може да живее без пари.

...Сега аз не искам непременно да вярвате в това. То е наука, която вие ще изучавате. А да ви доказвам, това не е нужно. Ако приемете, че е така, приемете го. Ако не го приемете, може да го отхвърлите. Вие сте свободни да приемете или да отхвърлите думите ми, но като ви говоря така, аз само раздвижвам въздуха около вас. Това е механическо действие. Сега, думите ми пък, които влизат във вас, представят динамическо действие. И това, което разберете от тях, то е духовната страна. Което приложите пък, то е Божественото. Според мене чувствата ви, мислите ви, както и постъпките ви съединени в едно и реализирани, представят Божественото в човека.

Следователно, когато умът се съедини със сърцето и сърцето с волята, резултатът, който придобием в дадения случай, представя Божественото. Божествени неща са само ония, които се постигат и същевременно стават основа за нови постижения. Вие не можете да кажете още, че сте постигнали всичко. Ако мислите, че всичко сте постигнали, това показва, че не разбирате Божествения закон. Когато хората искат да бъдат добри, те трябва да развиват сърцето си, да придобият прана. Доброто е необходимо, за да бъде сърцето здраво. Умът като мисли, търси истината, защото само чрез истината праната се акумулира. Само така човек може да мисли правилно. Като упражнява волята си да постъпва справедливо, човек пак събира праната в себе си.

Следователно, ако ти във волята си не приложиш правдата като метод, ако в сърцето си не приложиш доброто като една възможност и най-после, ако не поставиш истината в ума си като една същина, ти не можеш да се ползуваш от праната, от тази жизнена енергия. При това положение, тя не може да дойде и да се всели в организма ти, да го направи здрав. При това положение нито мисълта ти може да бъде ясна, нито сърцето ти и волята ти ще действуват добре. Каквото богатство и да имаш, колкото сили и да имаш, ти ще бъдеш недоволен, по-недоволен и от последния сиромах. Вътрешното доволство зависи и от човешката мисъл. Задачата на религиозните хора седи именно в това, да черпят прана за бъдещото поколение. Мнозина се питат каква е целта на религията. Целта на религията е да събере прана от Слънцето, която е тъй необходима за цялото човечество. Те събират тази енергия чрез сърцето си. Учените хора пък, които се занимават с науката и работят с ума си, те складират тази енергия, праната, освен за себе си, още и за бъдещото поколение. Те събират тази енергия още и с добрия си живот и със силната си воля.

Пожелавам ви сега да се сприятелите с вашия ум, с вашето сърце и с вашата воля.

Акаш и прана

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

Гост
Тази тема е затворена за писане.

×
×
  • Добави...