Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Иво

Администратор
 • Posts

  3,939
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Reputation Activity

 1. Like
  Иво got a reaction from Слънчева in Имало един човек...   
  Хубава история!
 2. Like
  Иво got a reaction from Слънчева in Пророчествата на толтеките-Дон Мигел Руис, Мери Керъл Нелсън   
  Това си е твое мнение, което аз например не споделям... особено, когато е така фанатично изречено.
 3. Like
  Иво got a reaction from Слънчева in Пророчествата на толтеките-Дон Мигел Руис, Мери Керъл Нелсън   
  Новото прониква и обновява всички сърца и умове, всички учения и религии, всички науки и изкуства, всички социални и икономически движения. Чувствителни хора, хора на Новото, от всички краища на света го подемат и изявяват под една или друга форма. Зрънца от Новото мога да бъдат намерени от много автори.

  Който вибрира на тази вълна може да го усети и във въздуха даже.
  Който не вибрира, даже и най-съвършенната изява да му посочите пак ще остане сляп и глух... докато му дойде времето.
 4. Like
  Иво reacted to Розалина in Моите снимки от рилския събор 2011   
  Благодаря за хубавите снимки .
 5. Like
  Иво reacted to Надеждна in Хвалене и критика   
  Благодаря! 6. Like
  Иво reacted to Розалина in Хвалене и критика   
  Благодаря .
 7. Like
  Иво reacted to Надеждна in Хвалене и критика   
  Днес се събудих със сън, от който не помня почти нищо друго освен гласът, който ми повтаряше без да спира "самсара, самсара..." Когато отново отворих блога ти сега, първите думи, които ми се набиха в съзнанието бяха следните:"Ако в тоя живот не можем много да постигнем, то в другия живот,
  но туй не трябва да ни обезсърчава. Когато дойде твоят ред, тогава ще бъдеш
  готов – тъй трябва да гледа ученикът. Той трябва да използва настоящето заради
  ония далечни цели на своето битие." Вкопчването в битието е сила, която не се преодолява лесно, но сигурно си струва усилията...


  Просто исках да споделя... 8. Like
  Иво reacted to Розалина in Житен пост 2011(21.02.2011-02.03.2011)   
  Учим се Ани.Всеки ден ,всеки час и всякоя минута.

  За пръв път ползвам лимец .Много ми хареса.Има някои особености на приготвяне спрямо описаната технология за житото,която знаем.Първият ден го направих ,както си знам -запарвайки с гореща вода за през ноща.Не ми допадна .Стана много меко и сякаш нагарчаше.Втория ден го залях със студена вода ,в която да престои една нощ.Установих,че така е много по-добре.А най-добър за консумация ,от моя гедна точка, стана,когато един ден го накиснах със студена вода на обяд,за следващия ден.

  Тази година установих,че ме тегли към ябълките.Мед ползвах съвсем малко,което е ново за мен.Приемах всяка от храните самостоятелно,та да усетя по-добре вкуса и как ми действува.
  Установих,че всички продукти ми бяха много добре като количество.Мисля,че за пръв път осъзнах ,колко добре и точно са дадени пропорциите и вида храни в този суровояден режим..Не чувствувах изобщо глад или друг хранителен дискомфорт. през цяото време....Точно обратно ,на 10 ден,който за мен беше в сряда, имах желание да продължа,толкова добре се чувствувах на физическо и нервно-психическо ниво.Все пак отпостих,защото вече сме в новолуние.По-добре да се повтори след друго пълнолуние,отколкото да се удължи сега.Така реших.

  Що се отнася до очистителните процеси,такива имаше и при мене по всички направления.Беше интересен и запомнящ се опит, във всяко едно отношение.


  Поздрави
 9. Like
  Иво reacted to Ани in Житен пост 2011(21.02.2011-02.03.2011)   
  Роза, благодаря за споделеното! И при мен протече почти по същия начин с тази разлика, че бях на обикновено жито. Последните дни ябълките и орехите почти ги бях спряла. Наистина имунитета като, че ли се засилва. И при мен имаше вируси. Но тази година най-лошото беше нервното напрежение и безсънието по време на режима. По едно време имах чувството, че съм се провалила и бях решила да го спра. Но статията на Живко Стоилов "Трите състояния: Sattva, Rajas, Tamas" ми помогна да се ориентирам. Ясно ми стана, че си имам проблеми с Rajas и че това е някакво чистене.

  Опитът, че може да се живее 10 дена само с 1 кг. жито наистина е много ценен.
 10. Like
  Иво reacted to infinity1305 in Ще прескоча   
  Желая висини, за да прескочиш не само пропастите, а и скалите...
×
×
 • Create New...