Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Lifetime

Участници
  • Общо Съдържание

    730
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    1

Мнения добавени от Lifetime

  1. Имаше едно въпросче от снощи, но бях много изморена, за да отговоря.

     

    8 меча, 7 чаши, 8 чаши

    Първоначално ми се вижда доста голям контрапункт между 8 меча и 7 чаши плюс 8 чаши. Но на втори прочит, това представлява естествена реакция да се затвори една болезнена рана. Цялата тази схема ми напомня за Колелото, но не в аспекта на съдбовна, надчовешка карта, а като последствие от някакви действия. Но има и нещо надчовешко в нея, така си мисля. И да, има мазохистичен хедонизъм, човек е странно същество. По този повод цитирам с мои думи извадка от една книжка на Дон Мигел Руис: единствено човек наказва себе си стотици, дори хиляди пъти, с мисълта, че го заслужава. И тъй като става въпрос за психика (отношение), 8 меча може да се явява като стигма, която не подлежи на адекватно лечение.

     

    Страхотен анализ и поглед върху нещата.

     

    Още вчера ми направи впечатление, че и по-горе си писала, че Колелото е като отзвук на някоя чаша. Аз съм на същото мнение. Колелото е там именно заради човека и неспособността му да излезе от омагьосания кръг на себенаказването, с надеждата, че рано или късно ще изкупи нечия вина, припозната като своя. Всички тези чаши, които тъжно бележат края на всяка комбинация (и то какви чаши - 4, 7, 8), се преплитат в това Колело на вина, на страх, на пасивност, на застиналост, на едно тъжно, тъжно битие на неудовлетвореност и жал по нещо, което никога не се е случило и няма да се случи.

     

    И както казваш - да, има и нещо надчовешко в нея. С действията си (и бездействията си, също) човек кове съдба. Този цикъл на отваряне на раната, загниването й, затварянето й някак, няма как да доведе до нещо друго, а тук етапът на Обесения вече е преминал - след години носене на плаща на мъченика, вече отникъде няма спасение, вече дебне само Колелото. Всеки шанс на Кулата, Крал меча, 8 меча на трета, например, са били пропуснати и са използвани за самонаказание, което още повече влошава състоянието. Колелото е последната инстанция на бездействието и мазохизма. На желанието да страдаш, за да се усетиш нещо повече от другите, валяйки се в калта; да умреш, метафорично или не, в безизвестност, за да накажеш тези, които обвиняваш за собствения си провал. В този смисъл, 8 меча е стигма - а е могла да бъде лечение.

     

    Тази комбинация конкретно - 8 меча, 7 чаши, 8 чаши, за мен е точно това - една отворена, кървяща рана, която трябва да бъде затворена, за да не умъртви тялото. Рана, която винаги заплашва пак да се отвори - двете осмици имат някаква окултно-циклична връзка помежду си, носят в същността си омагьосаното повторение на урока, който не е бил научен и сега трябва да бъде забравен. Като тежка травма, тежко пиянство и тежък махмурлук, от който се излиза отново с пиянство и временна забрава.

  2.  

    Сещам се за две интересни комбинации за отношения и те са

     

    8 жезли, Крал жезли обърнат, 7 чаши, както и 8 меча, 7 чаши, 8 чаши.

     

    За едни и същи хора са, тоест, може да намерите паралели. Интересно е присъствието на 7 чаши в двете. По същата тема са и 5 чаши, Рицар жезли, Колелото, а също Рицар жезли, Крал меча, 4 чаши.

     

    Който иска - да заповяда :)

     

    Какви са въпросите за тези двама? Или идеята е да се тълкува без тях?

     

     

    Щях да напиша и за това, хубаво, че ме подсещаш.

     

    Не помня какви са. Аз самата много се дразня, когато няма въпроси, защото изучаването на карти не става с празни философии, но много често ми се случва да ги неглижирам, за сметка на комбинациите. Редно е винаги да има въпрос, особено при положение, че пускам комбинации за напреднали и среднонапреднали в тема за начинаещи, но тук просто няма.

     

    Водете се по картите, тези комбинации са много красноречиви. Плюс това, тук не става въпрос за връзка и как тя се развива, става въпрос за отношение на един човек към друг. Помислете и пишете.

  3. Хванала си грешна посока на разсъждения още в началото и оттам си се отнесла.

     

    Искам да кажа, между другото, че тези комбинации са много сложни - поне някои от тях, които влизат в категорията за напреднали. Така че, не ги подценявайте.

     

    Помислете и пробвайте пак.

  4. Сещам се за две интересни комбинации за отношения и те са

     

    8 жезли, Крал жезли обърнат, 7 чаши, както и 8 меча, 7 чаши, 8 чаши.

     

    За едни и същи хора са, тоест, може да намерите паралели. Интересно е присъствието на 7 чаши в двете. По същата тема са и 5 чаши, Рицар жезли, Колелото, а също Рицар жезли, Крал меча, 4 чаши.

     

    Който иска - да заповяда :)

  5.  

    Наскоро Лиула беше писала някъде във форума за 10 жезли като предизвикателство, да кажем, което ме подтиква да споделя тази комбинация:

     

    Страшен съд, Паж жезли, 10 жезли - въпросът е до какво ще доведе едно "събитие", вижда се че става дума за разговор, някаква споделена информация. Самото случване на нещата е предшествано и отбелязано от 8 жезли, Кулата, Светът, както и 6 жезли, Умереност, 5 меча. Изглеждат разнородни, а всъщност съставят една цяла картинка.

     

    Не мога да кажа, че това са някакви интересни и изключителни карти, мога да кажа само, че те имат своя чар, защото са реални. Това са съвсем човешки карти за конкретна ситуация и случка. Просто ми направи впечатление, че напоследък няма много такива из форума.

     

    Много добре, много интересни и ясни комбинации, с ясни цели (и предистория, мъчна и трескава, но все пак лесни карти.

     

    На мене ми харесва друго, като дългогодишен "специалист по мартирология" - проекцията на Страшният съд в 10 жезли ... 8 жезли - Светът, 6 жезли - 5 меча, макар, че не можем да говорим за последните както финализиращ елемент, той е съпътстващ ситуацията.

     

    Радостта ми идва от факта, от само единия факт на Страшния съд, като логично продължение има само в една 10 жезли - уникално постижение на духа над социалната и лингвистична еквилибристика на проклети хора, чиято задача е само да търсят неустоите.

    Напротив, израстването на Смъртта и на поуките от неживеенето преминават директно в живеенето и в горенето, каквото могат само едни 10 жезли да дадат на човека.

     

    Това е химн на човешката воля, на човешкото "не", отвъд обстоятелствата, отвъд страха, това е параноично бягство от статуквото, каквото тайно се съзира в Страшният съд (с неговия полубог Император и полубогиня Императрица).

     

    С тъжното усмихване на несъстоял се Глупак и 6 жезли - често срещано при получовеците ...

     

    Затова за мен, отвъд останалите карти, най-важни са Страшният съд чрез интелекта на родената звезда (Паж жезли), става тегоба за собственото си битие, ала и награда, защото само онзи плод, който сам е откъснат, е сладък.

     

    И се е откъснал сам от битието на Съда, съдилищата вече затворени са за него.

     

     

    Какво да кажа, няма какво - радва ме фактът, че тези карти са те вдъхновили за прекрасния анализ, който си направила. Уникален анализ, всъщност!

     

    Благодарна съм, че имаме поводи да видим реални карти и реални истории, със страхотни анализи :) Макар, че въпросът касае човешко битие :)

  6. Момичета, предлагам ви няколко комбинации които са, според мен поне, полезни и хубави за анализ. Касаят психическото състояние на мъж на около 40 и нещо.

     

    Асо жезли, Асо чаши, 6 пентакли 

    2 чаши, Рицар меча, Паж жезли 

    Асо жезли, 8 меча, 7 меча - какво е психическото му състояние,

    2 меча, 3 чаши, 8 меча - как ще се развие в близко бъдеще, ще има ли проява;

     

    Не си спомням въпросите на първите две комбинации. 

     

    Какво ви прави впечатление на пръв поглед? За какво се хващате, какви са отличителните характеристики на тези комбинации и какво мислите е неговото състояние?

     

    Мерси на всички, които проявиха интерес. 

     

    Картите са наистина интересни и има много какво да се разсъждава върху тях. 

     

    Аз бих подходила към тях аналитично - първото нещо, което се набива на очи са ниските карти - аса, двойки, тройки. Тоест, тук всичко е една маса, директно идваща от несъзнаваното. Второ, няма големи аркани - няма идентификация с архетипен образ. Трето, има 8 меча, която на въпрос за общата картина на състоянието му е на втора - това е състоянието, на моменти латентно, но в което той е вкопчен; в следващата комбинация за скорошно развитие на болестта, 8 меча е трета, тоест, предстои криза, казано иначе - повторение

     

    Колкото до 6 пентакли, която е и единственият пентакъл, с Лиула обсъдихме, че тя индикира наследственост, но това вече подлежи на по-сериозен анализ.

     

    П.С.: Не мога да не отбележа, че Ceca има значителен напредък и много добри попадения. Въпреки липсата на достатъчно опит си се справила прекрасно :) Браво!

  7. Рицар Жезли, Асо Пентакли, 4 меча обърната - картите засягат мъж, които от дълги години не може да има деца. Не това обаче е проблема. Рицар Жезли не е проявен заради обърната 4 меча. Тук няма дори и секс, няма мъж, няма нищо. Бих пояснила по-добре с картите 9 меча и Император като негово отношение към секса, както и картите Паж жезли, 8 пентакли обърната с Паж чаши. Заради последната комбинация е възможно проблема му да е само с неговата жена. Не изключвам вероятността да има и друга с която той да няма този проблем. Бих се обосновала с картите Кралица Пентакли, Отшелник и Кралица меча

     

    Тази комбинация най-много се доближава до съществото на проблема, само че от гледна точка на психологията.

     

    Комбинацията не е за конкретна жена, макар че има такава, тя е за конкретната му представа за жена, която обърква ясната преценка за това кой действително кой е, и налага неловката употребата на някаки ролеви игри в комуникацията с жената. Тази жена е властна, тя е любовница, майка, тя е, ако щеш дори, Бог - тя е далеч от него. Това е мярката, по която той се определя (без успех, само идейно) и на фона на която мъжът винаги остава едно кастрирано дете, което не знае как да задоволи и как да подходи към това плашещо създание, този силен образ.

     

    Трагично е, че няма идентификация с мъж и мъжка роля, само един сковаващ образ на жена.

  8. Наскоро Лиула беше писала някъде във форума за 10 жезли като предизвикателство, да кажем, което ме подтиква да споделя тази комбинация:

     

    Страшен съд, Паж жезли, 10 жезли - въпросът е до какво ще доведе едно "събитие", вижда се че става дума за разговор, някаква споделена информация. Самото случване на нещата е предшествано и отбелязано от 8 жезли, Кулата, Светът, както и 6 жезли, Умереност, 5 меча. Изглеждат разнородни, а всъщност съставят една цяла картинка.

     

    Не мога да кажа, че това са някакви интересни и изключителни карти, мога да кажа само, че те имат своя чар, защото са реални. Това са съвсем човешки карти за конкретна ситуация и случка. Просто ми направи впечатление, че напоследък няма много такива из форума.

  9. Момичета, предлагам ви няколко комбинации които са, според мен поне, полезни и хубави за анализ. Касаят психическото състояние на мъж на около 40 и нещо.

     

    Асо жезли, Асо чаши, 6 пентакли 

    2 чаши, Рицар меча, Паж жезли 

    Асо жезли, 8 меча, 7 меча - какво е психическото му състояние,

    2 меча, 3 чаши, 8 меча - как ще се развие в близко бъдеще, ще има ли проява;

     

    Не си спомням въпросите на първите две комбинации. 

     

    Какво ви прави впечатление на пръв поглед? За какво се хващате, какви са отличителните характеристики на тези комбинации и какво мислите е неговото състояние?

  10. Днес дъщеря ми има изпит. Попитах как ще протече той. Моето предположение е за Справедливост, Рицар чаши, 7 пентакли. Обаче това си е чисто предположение мое. Аз имам виждане за това как ще протече изпита и според това и предполагам картите. Незнам как да се предпазя от тази проективност. 

    Реално изтеглените карти са 3 жезли, 9 жезли, 9 пентакли.

     

    Предположих първата комбинация, защото имам съмнения, че не беше много сериозна в подготовката за него или се залъгваше, че работи съвестно и ще й се наложи да изтърпи последиците от това, т.е. ще я скъсат.

     

    По втората - нещата сякаш вървят на добре, по-скоро се надява да препише (работа в екип :)) Определено се страхува и е мобилизирала силите си днес, като е готова ако не успее сега да опита отново (така или иначе ще й се наложи, ако не го вземе) 9 пентакли и трябвало да завърши нещата с успех, но не съм сигурна. Как бихте я тълкували? 

    Двете 9-ки говорят ли тук за получаване на нещо (някакъв успех, в случая вземане на изпита)?

     

    Засега знам само, че е изтеглила от двете една кофти тема и резултатите ще са ясни към 12 часа на обяд днес.

     

    Аз ще отговоря извън темата, просто конкретно по картите.

     

    9 пентакли, спрягана за велико щастие, често пъти е сигнал за блокаж, както е отбелязала и Лиула. 9 жезли на втора пък няма никакъв живот в себе си, специално в областта на изпитите. С 3 жезли на първа, подготовката е била в съвсем начален етап и не е достигнала до никакво реално покритие. Извън тия практически насоки, картите реално не дават отговор, както и сама си забелязала. 

     

    Просто като допълнение ще ви дам реални, тоест непроективни и така нататък карти за изпит, който е протекъл и има резултат. Картите са 10 пентакли, 6 пентакли, Паж пентакли. Тук всичко е съвсем буквално и неслучайно всички карти са пентакли - тук вече няма жезли, защото този етап на подготовка е минал, т.е. тази комбинация е показ на знанието, не добиването му, не емоциите покрай изпита, просто реален резултат от реални усилия.

     

    Това беше малко лирическо отклонение :)

  11.  

    Въпросът ми е: Какво ме очаква в любовен план? Излязоха:
    Жрецът, Рицар чаши и 6 чаши

    Тълкувам го като ново начало с човек от моето минало...

    Така ли ви изглежда и на вас?
     

     

     

    Любов или не, тези карти говорят за твоето душевно успокоение, за намиране на емоционален баланс, на удоволствие в нещо - временни или не. Аз бих казала, че това е твоята "вълна" към момента.

     

    По тези карти едва ли ще се случи това, което мислиш, но няма и нужда - ти имаш други неща, които да те удовлетворят. Това би могла да бъде дори приятната комуникация с хората около теб. 

     

    Уловила си някакво временно спокойствие :)

  12. Зададох въпрос, кога нещо ще се случи - 5 пентакли, 9 жезли, Справедливостта. Заради Справедливостта си мисля, че "нещото" ще се осъществи, като резултат от дълъг процес на борби, изпитания и страдания ( 5 пентакли, 9 жезли ). Тук Справедливостта я виждам като справедлива награда за трудностите, преживени по предходните карти. Събитието ще се случи, но пътя към това осъществяване няма да е лек.

     

    Това би било апатия, ако имаше 5 чаши, 4 чаши например. В твоите карти, обаче, има някакво търсене, успокоение, което душата не намира, което повлиява и материалния свят на човека, и неговото самочувствие.

     

    По 5 пенатакли със Справедливостта, това е надвиснало над теб като сянка, това изпитание на духа, а ти се чудиш какво още лошо ще ти дойде на главата, и си настръхнала да го посрещнеш, по 9 жезли - по-скоро те плаши мисълта, да не ти се стовари нещо "изневиделица". 

     

    Питаш кога ще стане, за съжаление това не е нещо, което става в някакъв конкретен момент. В тези карти има равносметка за преживяно - постигнато; поемане, също така, на някои отговорности, пред себе си най-вече. 

     

    Успокой се и насочи мисълта си другаде, където имаш силата да промениш нещо.

  13.  

     

    Истина ли е едно нещо или не? Картите са - Справедливостта, Луната, 7 меча. Мисля, че по-скоро си въобразявам, прилича ми на бягство от действителността. Не мога да разбера ролята на Справедливостта тук, до Луната.

     

    Защо бягство?

     

    Имаш Луната на втора - ти и твоето съмнение, но това в никакъв случай не е бягство. Всъщност, ти много добре знаеш отговора на въпроса. Със Справедливостта и 7 меча нещата се случват, независимо кой какво си мисли, или за какво се съмнява.

     

    Кажи още нещо по тези карти, или пък за ситуацията, развий ги.

     

    Понякога 7 меча ми е излизала като бягство от отговорност и задължения. Тук си помислих, че става въпрос за бягство във въображаем свят ( Луната ). Обаче, като се замисля,  7 меча може да значи и помощ, скрита помощ от някой, а Справедливостта - че нещата са резултат от предишни събития и решения.

    Преди 2 дни, докато заспивах, телепатично усетих моя починал приятел да ми казва едни неща, успокояваше ме и се зачудих, дали наистина е той или започвам да полудявам. 

     

     

    Тя значи това. Приеми, че си я получила :)

  14. Истина ли е едно нещо или не? Картите са - Справедливостта, Луната, 7 меча. Мисля, че по-скоро си въобразявам, прилича ми на бягство от действителността. Не мога да разбера ролята на Справедливостта тук, до Луната.

     

    Защо бягство?

     

    Имаш Луната на втора - ти и твоето съмнение, но това в никакъв случай не е бягство. Всъщност, ти много добре знаеш отговора на въпроса. Със Справедливостта и 7 меча нещата се случват, независимо кой какво си мисли, или за какво се съмнява.

     

    Кажи още нещо по тези карти, или пък за ситуацията, развий ги.

  15. Рицар меча, Рицар чаши обърнат, Глупакът - какъв е основният проблем на някого?

     

    Надявам се да ви е интересна.

     

    Не знам дали тия комбинации не са за Таро и психопатология, само дето такава тема няма :D

     

    Императрица, Рицар чаши обърнат, Император

     

    Рицар жезли, Рицар чаши обърнат, Крал жезли

     

    Толкова упорита карта така да излиза за някого не бях виждала. Как бихте коментирали тия комбинации?

  16. Lifetime, благодаря! В такъв случай какво би казала за следната комбинация на въпрос: "Какво ще се случи, ако остана да работя в ... фитнес?

    Изпадна: Отшелникът

     

    Светът   4 Пентакли   9 Пентакли 

     

    Отдолу: Крал Мечове

     

     

    С тези 4 Пентакли и изпаднал Отшелник.. хич не ми харесва.. Но нещо днес ми е много трудно да ги разбера тия комбинации :( Понякога картите ми говорят разбираемо, а понякога не.. или пък аз съм си запушила ушите, не знам..

     

    По тези карти нещата са застопорени, макар че на теб това ти тежи. С 9 пентакли, подкрепена и от другите карти, тук нямаш много избори - те ще бъдат забавени.

     

    Няма как винаги всичко да е разбираемо - винаги пробвайте да тълкувате първо сами, трудно или не. Така постепенно нещата стават по-лесни :)

  17. Скоро гледах едно видео, един руски учен доказваше, че хомосексулаността си е точно заболяване

    вид изкривяване в мозъка,

    човекът предупреждаваше, че  такива хора не трябва да се назначават на отговорни постове и длъжности,

    просто защото те не могат да разсъждават адекватно

     

    Ще изразя скромно мнение.

     

    Първо, определението "руски учен" на никого нищо не говори - това е една клиширана формулировка, която всеки чул-недочул използва, за да обясни всяка една неясна концепция, дошла от т.нар. "научни среди". Редно е да дадеш име/цитат/линк/референция преди да се изказваш, само колкото да ни покажеш, че си гледала "видео на учен".

     

    Второ, не можеш да "докажеш" нещо, тъй като това директно го изключва от полето на научните открития - можеш само да подкрепиш хипотеза. Всичко, което не може да бъде опровергано, спада към псевдо науките, по ред очевидни причини.

     

    Трето, какво значи "изкривяване в мозъка"? 

     

    Четвърто, можеш ли да дефинираш какво значи "адекватно разсъждаване", защото по моите критерии, аз такова при теб не виждам?

     

    И, накрая, защо не можеш да си структурираш мисълта логично и да сложиш точка на изречението си, а слагаш етикети наляво и дясно?

     

     

    П.С. Силните негативни чувства към определена група хора говорят за несъзнателната идентификация и отхвърлянето й на съзнателно ниво. Дали пък ти не принадлежиш към тази така "вредна" общност?

  18. Какво ще се случи, ако започна работа в .... фитнес като инструктор по групови занимания?

    Първо да поясня - тегля три карти, но винаги се осланям на интуицията си и понякога (както сега) усещам, че е нужно да изтегля още карти. Важно е и как ги подреждам (оставям ръцете си свободно да се движат) и накрая се получава една цялостна картина.

    Затова - първите три карти са:

    8 Чаши   3 Жезли   Крал Чаши ; след което идват: 2 Мечове   Асо Мечове ; Отдолу: 9 Пентакли;

    Моето тълкуване: (8 Ч) След постигнатия успех на сегашната ми работа, търся нови предизвикателства; неудовлетворение, въпреки постиженията; готова съм да заменя сигурността на това, което имам, за новият път, който ми се открива, последвано от 3 Ж - добро напасване на новата работа, това, с което се захващам тепърва ще се развива все по-добре, докато се стигне до Крал Ч - най-артистичният от всички крале, при това е Крал, а не "ниска" карта и за мен означава разгръщане на творческият ми потенциал. Първите карти, според мен, са свързани с периода на обучение, който предстои. Следващите карти указват започването на самата работа в последствие - преход (2 М): период на застой, липса на развитие (мястото е ново и ще е нужно време за разработването му). За да преодолея 2 М ще са ми нужни качествата на Асо М ( Асо М означава и изчерпване на търпението, задвижване на нещата), което ще доведе до 9 Пентакли - мисля, чак есента ще видя удовлетворяващи резултати от това начинание. По принцип при мен картите отдолу показват по-далечното бъдеще.

    Какво ще кажете вие? :)

     

    Втората тройка от карти, за мен лично е безсмислена - тя не дава никаква допълнителна или полезна информация. Може би все пак е добре да се придържаш към нормално гледане с три карти.

     

    Колкото до самата комбинация, Крал чаши в случая е ниска карта - той не е на мястото, на което да е в силата си, и на което да значи нещо съществено. Не мисля, че има проблем да започнеш работа като инструктор, но се съмнявам, че това ще те удовлетвори, или пък че такава смяна ще ти донесе някакви бенефити - Крал чаши на трета често се явява доста безполезен, когато става дума за такива неща.

     

    С две думи, търсиш утеха, където няма да я намериш.

  19. Много ще съм благодарна ако споделите какво мислите за следните карти.

    Какво значеше сънят?

    8 пентакли - Смърт - Кралица жезли 

    Има комбинации, които като ги видя и в главата ми е просто черно петно. Ето това е една от тях.

     

    Модераторска забележка: Моля, пишете в съответните теми. Мнението ти е преместено тук.

     

    Опитай се, все пак, да разтълкуваш картите сама.

  20. Рядко ми излиза 9 пентакли, затова реших да споделя следната комбинация - 9 пентакли, Императрицата и Рицар пентакли ( не става въпрос за взаимоотношения или любов ). Мисля си, че картите говорят за заземяване. Нужда от поставяне на по-реалистични и конкретни цели. Съветът е да се използва творческия потенциал, да се радваме на малките неща в живота. Много хубави, слънчеви карти  :) .

     

    За какво си питала? :)

  21. Да кажа все пак нещо съвсем просто като техника - ако картите "лепнат", то те най-вероятно имат нужда да си починат от вас, което е и нещо естествено - подредете ги някъде на широка повърхност, може и да се прехлупват, може и да не се, и просто им дайте малко въздух за една нощ. Дайте и на себе си. Това е достатъчно :)

  22. Има ли правило при подреждане на колодата,аркан,боя...как стои колодата,с лице на горе,или с лице на долу, това с открита карта.

    Коя карта е първа(къде е долу,горе),има ли желателна подреденост-аркан,боя т.н.

    Това с подредените карти може да е и просто за ,,почивка,, на колодата.

    За чистене мисля сол,огън подходящи методи. Как и колко време,по кое време не знам,мисля луната е важна,ние също...

    А как зареждате,самото зареждане предполагам е за нас,ние да се очистим,и заредим.

    Това са практики,полезни да се знаят,но не са много таро,таро в смисъла,за ежедневни,начинаещи любители.

    ???

     

    Хубаво е, че задаваш такива въпроси, които малко или много вълнуват всички, които искат да навлязат в Таро.

     

    Ще се опитам да ти отговоря, макар че точен отговор няма.

     

    Аз лично си оставям колодата с лице нагоре - не си "захлупвам" картите.

     

    Колкото до подредбата, не те съветвам да ги подреждаш по конретен начин - избягвай да влияш на тяхната енергия, те сами знаят как да си подредят, за да си "комуникират" помежду си :)

     

    За останалите неща - който както го усеща. Това е въпрос на личен избор. Ако ти си напрегната, такива ще са и картите, това е нормално - не ги насилвай. Ако мислиш, че те имат нужда от чистене, отппусни се и намери сама начина, който ще е най-добър. В по-горните мнения има дадени примери за т.нар. "чистене". Но това е само пожелателно :) 

×
×
  • Добави...