Jump to content
Порталът към съзнателен живот

who stole the cheese?

Участници
  • Общо Съдържание

    33
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    who stole the cheese? got a reaction from Слънчева in Отвори сърцето си за Лори!   
    Браво на малката и храбра Лори! Браво на доброто детенце и на всички, които са се отзовали (аз научавам твърде късно за това и не съм сред последните)
  2. Like
    who stole the cheese? got a reaction from Слънчева in По подаръците ще ги познаете!   
    Най-хубавите подаръци се получават като продукт от време, отделено за приготовление, достатъчно пари и време, за да се насладиш на подаръка.

    Аз вярвам, че най-хубавите подаръци са преживяните такива - пътувания, изненадваща резервация в отдалечен хотел (когато момичето до теб започва да се пита с всичкия ли си е да те следва на майната си по нощите) или грижливо скрити из цялата къща дреболии, които човекът трябва да намери като разгадава пъзела на части... докато не се добере до заекът от шоколад или картичката, гушната от плюшена играчка

    А вярно е и това, че да подаряваш подаръци е дори по-приятно от това да ги получаваш
  3. Like
    who stole the cheese? got a reaction from val68z in Защо вече не пишете и не четете дори Портала?   
    Чудя се колко ли точки от правилата за ползване на този сайт ще наруша, ако отговоря, че които и да са те не пишат, защото вече им е скучно.
  4. Like
    who stole the cheese? got a reaction from _edno_momi4e_ in 10.10.2010- най-щастливият ден от началото на века.   
    Днес приятелката ми има рожден ден
  5. Like
    who stole the cheese? got a reaction from Пламъче in 10.10.2010- най-щастливият ден от началото на века.   
    Днес приятелката ми има рожден ден
  6. Like
    who stole the cheese? reacted to Максим in Защо вече не пишете и не четете дори Портала?   
    Защото не го спомена. Той е един от хората с най-обективен ум, които някога съм срещал. Не се поддава на емоции, манипулации, игри и политика.
  7. Like
    who stole the cheese? reacted to Максим in Защо вече не пишете и не четете дори Портала?   
    Реклами имаше преди, но нали не чета вече редовно и не пиша редовно не съм забелязал промяната. А аз се възхищавам и на Васил, който беше единият от триото създатели на сайта, който обаче умишлено се "забравя", защото може би не мислеше удобно за екипа...Е поне знаете, че неговото мислене ми е най-близко и най-присъщо, отколкото на всеки друг тук...
  8. Like
    who stole the cheese? got a reaction from Пламъче in Тълкуване на ПОДПИСИТЕ (Тук)   
    Да не ти казвам каква разправия стана днес в квартала, заради любимите ни животни...

    Едно бяло и пухкаво котенце с един скок се метна върху един гълъб и започна да си играе с него. Известно време наблюдавах сцената без да вземам ничия страна, но си казах, че макар да не е моя работа, ще застана на страната на по-слабия. Завтекох се след котката, тя пусна гълъба, който люто ранен се опита да полети, но не можа да се издигне и започна да се блъска в дърветата... Котката беше далеч, но жаждата за кръв беше по-силна от респекта към човеците (аз бях между нея и гълъба) и тя се спусна след птицата.. аз се затичах след нея, а след мен, едва ли не, се пусна един квартален маргинал, придружаван от виковете на стопанката на кварталните котки... "Знаеш ли тези котки колко са ми стрували? Аз тези котки съм ги хранила, кастрирала съм ги и съм ги ваксинирала! Те поддържат еко-баланса на тази част от Слатина! А той, моля ти се, иска да ги убива!". Хванахме се гуша за гуша с криминалния тип - "Ще отида до вкъщи да си взема брадвата, ама нейсе, че ще те лежа, еди къде си.., даже не там, а някъде другаде..." (явно беше много в час с българските затвори). Може би трябваше да му кажа блага дума и да обърна и другата буза, която той нямаше да пропусне шанса да удари, но му се изрепчих, блъснах го и му казах да носи брадвата! Той се прибра вкъщи, живее на първия етаж, хвърли по мен първия попаднал му по-тежък предмен - една дамаджана - "... тази дамаджана ще я напълня с твоята кръв, само да сляза". "Слизай", казвам му. Не ще. Все пак бях достатъчно галантен да му позволя да излезе с достойнство от ситуацията, отдалечих се, за да може да излезе и да си вземе дамаджаната обратно. Все пак не е вещ без никаква стойност.

    Та, така за нашите любими животинки. От този ден предпочитам кучетата. Котките са създания усойни и неблагодарни.
  9. Like
    who stole the cheese? reacted to Максим in Защо вече не пишете и не четете дори Портала?   
    Ще се опитам да ти повярвам. Но няма нищо лошо и в печеленето на дивиденти в паричен израз, стига те да се разпределят по равно според труда, вложен от всеки от модераторите.
    Иначе поздрави за смелото начинание с школата и за дръзновението да се изправиш срещу училищната система!
  10. Like
    who stole the cheese? reacted to Максим in Защо вече не пишете и не четете дори Портала?   
    Това, което Солей моят стар-нов приятел каза за Донка е вярно, и по повод на мен преди години ми беше посочена вратата с намека да си търся друг форум. Само че, откъде накъде след като модераторите не могат да имат лимит на устата и могат да пишат всичко, другите да не могат да изразят свободно това, което мислят, включително и за модераторите. Но не, те са неприкосновени, правим йерархия и се стремим със зъби и нокти да бъдем там горе, поне с една глава над другите, простосмъртните...Това обаче са непопулярни методи и Учителят е говорил за вредата от организацията, политиката и интересите в групата. В същата клопка са попаднали днес православната църква, йога-групите, защото те са организации, които водят политика и градят йерархия. Искаме ли и Братството да се плъзне по опасната наклолена плоскост на политиканството и фаворизирането на личности?...А Иво постоянно търси хора за помагане, само че дивидентите от големия посетителски поток в сайта и рекламите отиват при него, защото сайтът е разбира се негов, той не е наш...А голямо разнообразие от теми съществува, защото това е в интерес на форума-просто повече посетители и по-висок рейтинг, затова и рекламодателите се предлагат. Иначе напоследък този форум започна да ми прилича на безплатна психопомощ на разклатени от първия удар на живота млади хора, които нямат никакво понятие от духовни учения или духовно развитие, нито интерес, а имат просто лични проблеми в света... Накрая не мога да отрека усилията да се измислят интересни теми, и наистина почти винаги са сполучливи, но аз нито имам време, нито нагласа да се задълбочавам, както правех преди. Иначе форумът идеален или не - е нужен!
  11. Like
    who stole the cheese? reacted to Пламъче in Тълкуване на ПОДПИСИТЕ (Тук)   
    Още малко и ще обявиш мъркащите пухчовци за дяволски създания...
    Знаеш ли,наблюдавала съм бой между гълъби - свирепи са и се бият до смърт.А гълъбът е символ на душата,светлината,силните чувства,мира...
    Гълъбът не е кротка птица,кротки са гугутките,но напоследък не се срещат.Може би защото за разлика от гълъбите се хранят само с чиста храна?
    Не съм сигурна че си е заслужавало да се намесваш в котешко-гълъбовите отношения.
  12. Like
    who stole the cheese? reacted to venito_94 in Тълкуване на ПОДПИСИТЕ (Тук)   
    Мисля,че подписа е нещо много интересно и изразява настроението на човек.Дали моментно или не зависи от човека.
    Ако напишеш например "Всичко е любов" това е послание ,което може да стои много време ..
    Аз обичам да си ги меня,защото ми става кофти когато един подпис вече не съвпада с настроението ми или начина ми на виждане на нещаата...
  13. Like
    who stole the cheese? reacted to Пламъче in Тълкуване на ПОДПИСИТЕ (Тук)   
    Аз пък си мигам ... :)
    Просто котките са любимите ми животни.
  14. Like
    who stole the cheese? got a reaction from Лъчезарна in Защо вече не пишете и не четете дори Портала?   
    Чудя се колко ли точки от правилата за ползване на този сайт ще наруша, ако отговоря, че които и да са те не пишат, защото вече им е скучно.
  15. Like
    who stole the cheese? reacted to veselinvalchev1981 in Пиете ли алкохол? За и против алкохола   
    Във връзка с алкохолът ,жените проявяват по голяма разумност отколкото мъжете ,повечето жени го избягват или ако пият е нещо леко и в малки количесва ,макар че последно време нежата половина са се отпуснали и започват да догонват мъжете ,както в пиенето така и да в държанието ,опитват се да имитират мъжете в поведение и говорене вместо да бъдат самите себе си ,надявам се да е някаква мода и скоро да отшуми .Особенно кофти пък е да види човек пияна жена ,това наистина рядко се вижда за щастие ,или сама пяна жена на улицата ,за мъж както и да е свикнали сме вече ,както се казва за мъж е нормално да пропадне и деградира .Разбирасе консумацията на алкохол незначи ,че човек е лош или пропаднал ,а злоупотребата с него и липсата на правилня мярка довеждат до пагубен резултат ,тази злоупотреба е следствие на психологичен проблем .Това също незначи ,че тия които неупотребяват алкохол са нещо повече от останалите ,и че те няма върху какво да работят .
  16. Like
  17. Like
    who stole the cheese? got a reaction from Орлин Баев in България. Ще я бъде ли?   
    Е, как! Ще я бъде, разбира се!
×
×
  • Добави...