Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Телемах

Участници
  • Общо Съдържание

    193
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от Телемах

  1. :thumbsup: много ми хареса, благодаря!

    Дали може да си отиде любовта? Дали може да си отиде нещо което е вътре в нас? Дори понякога дълбоко погребана тя е там- в душата, сърцето, ума или духа.

    Кой не обича? Нима лошият не обича и няма любов? Има, но просто не я проявава.

    Затова това е силата непобедима, защото тя е навсякъде, във всеки и във всичко. Огледайте се и ще се видите обградени от любов, нима Слънцето което ви грее не ви обича, нима тревата която газите не ви обича, нима птичките които ви пеят не ви обичат, нима ябълките които хапвате не ви обичат....... нима Бог не ви обича???

    Здрави, мъдри и милостиви!

  2. всеки ден да си задава поне три въпроса: 1. Кй съм? 2. Откъде идвам? 3. Накъде отивам? Сигурно така постепенно човек ще започне да задава все по- правилни въпроси. За да получава все по- правилни отговори. Само да внимава, да не задава въпроси от любов към спорта.

    Научих се всеки ден да си задавам първо един въпрос : Отче наш , каква е Твоята Воля за мен днес?

    Бъдете здрави , мъдри и милостиви!

  3. всеки ден да си задава поне три въпроса: 1. Кй съм? 2. Откъде идвам? 3. Накъде отивам? Сигурно така постепенно човек ще започне да задава все по- правилни въпроси. За да получава все по- правилни отговори. Само да внимава, да не задава въпроси от любов към спорта.

    Научих се всеки ден да си задавам първо един въпрос : Отче наш , каква е Твоята Воля за мен днес?

    Бъдете здрави , мъдри и милостиви!

  4. Има значи тъпи , неуместни и разни подобни други въпроси :D случвало ми се е да се чудя на себе си :1eye: как така го зададох този въпрос - напълно излишен :whistling: повечето случай само за да се обадя - ей така , да се направя на интересен :P тъпо е отстрани

  5. :v: Много сме жилави, издържливи, твърди българите.

    За сега съм имал само положителни срещи и преживявания със сънародници, когато съм бил в чужбината.Все добронамерени хора!

    :v: Да са живи и здрави всички гурбетчии! И близките им също!

  6. Сещам се за една мисъл, която много ми харесва - "Не търси следите от стъпките на древните, а търси онова, което те са търсили" - не се сещам за автора и.А рицарските истории и символи са ми някак си доста чужди и излишни! Виж за прабългарите , Тангра и Колобар - са ми много по близки :thumbsup1:

    :v: Светлина + Любов

  7. Разумните противоречия ни помагат да растем , а неразумните противоречия направо си ни забиват надолу в кладенеца на живота. При мен най много грешки - противоречия имам във взаимоотношенията си с другите :blink:

    :v: Светлина + Любов

  8. Аз съм от ревнивците, но не го показвам или така си мисля.Но ми е много неприятно, когато флиртуват или се държат свойски с друг в мое присъствие.Или докато ме няма - излиза с друг. Прекъсвам връзката учтиво и това е :thumbsup:

    :v: Любов + Светлина

  9. :v: Здравейте!

    Мисля , че първо хората е добре да започнем да работим по - добре и качеството на всичко произвеждано и продавано да е по - добро!

    Ние българите все считаме, че работим много, а ни плащтат малко.

    А ний работим в действителност малко и некачествено, затова и ни плащат малко.

    Внушавано ни е с векове да мразим чорбаджиите. И да ги крадем.

    Менидж значи работя , правя.

    :v: Здраве + късмет+ берекет

  10. :v: Добре го е казал Учителя - както винаги!

    Истинските празниците са си истински празници - и външните, и вътрешните - те зависят много от нашата добра воля за добро настроение и отношение. Няма особено значение къде си като място и колко е претрупана софрата, а най - вече с кого си и колко ти е леко на душата.

    Избирам си с кого и как да празнувам истинските празници и досега е било хармонично всичко.

    :v: Любов + Светлина + Мир + Радост

  11. :v: Здравейте!

    Таня, мисля че имате мания за цитиране.Аз обаче нямам излишно време за четене, особено когато си в интернет зала. Уважавам кратките цитати и по същество да са.Който иска да чете беседите на Учителя - ги чете.Това е почти като молба.Благодаря.

    Това за ревността и прилежанието го мисля :sleeping: но аз съм от ревнивите без да го искам, а ревнив и ревностен да си си е различно.

    Верен + Истинен + Чист + Благ ! Благост, благодаря !

    :v: Любов + Светлина + Мир + Радост

  12. :) Ясно е , че няма ясност! От многото четене и разна информация само се задръстваш още повече , същото и с цитирането за секса, енергии, кундалини - кой каквото прочел и разбрал недоразбрал пишем ли пишем.

    За себе си знам със сигурност , че нямам ли дълбоко осъзнато желание за близост/секс - не я допускам , просто секса го пропускам. :whistling:

    Иначе се усещам зле и омърсен. :thumbsup: Независимо от позата, начина или размера на бюста :harhar:

    :v: Любов + Светлина + Мир + Радост

  13. :v: Здравейте! Благодаря на Донка , Венци и Ради за написаното.

    Случката е преживяна и преразказана достатъчно емоционално и пристрастно, даже ми беше неприятно като я четох. Пример е какво е да си подвластен на чувствата си , как се освобождаваш споделяйки ги и как се разпространяват излишно отрицателно сред другите.

    А отговарянето с цитати е страх от мислене със собствената глава и измъкване когато си поставен на тясно.Познато ми е.

    Принципно е и въздейства зле и когато се прекалява с цитатничеството и да се "вмъкват" цитати от Учителя като доводи, вместо да се отговори със свои думи. За да оценяваш или даваш мнение за някого ти самият трябва да си чист.

    :v: Умни и справедливи да сме!

  14. :v: Здравейте!

    Децата се поддават на всякакви сладки и бонбонки, което си е също вредно - не им се рзрешава.Те не знаят какво искат.

    От родителите и бабите и дядовците зависи.Те са отговорни.

    :v: Любов + Светлина + Мир + Радост

×
×
  • Добави...