Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Канел

Участници
  • Общо Съдържание

    973
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    1

Блог Коментари добавени от Канел

  1. съвременния човек на първо място му е нужно -да започне от себе си,да работи върху собственото си духовно израстване.Едното не изключва другото.Но водещо според мен е самоусъвършенствуването на човека.

    Кой го отрича това? А кой може да каже кой колко е израснал в предишни животи? Тук не визирам себе си конкретно, а по принцип.

    А и човек постоянно се развива, ще не ще.

    Да се съберат хора и да си направят еко-селище,за мене е проявление на втората част ,а именно работа на външно, физическо,материално ниво.

    Нещата първо се случват на идейно ниво преди да се въплътят в дела. Така че това делене на духовно и физическо е съвсем условно. Във всеки случай не се предвижда в селото да бъдат събрани хора от кол и въже, а такива с определена подготовка, знание и мироглед, т.е. отговарящи на определени критерии. Но най-важното е да си хармонират.

    А развитието, както писах, е постоянен процес и не може да чакаме да станем съвършени преди да направим нещо. По-скоро ще бъде учене чрез практика.

    Предлагам всеки да опита по начина,който смята за правилен.

    :thumbsup:

    По въпроса какво бих избрала на физическо ниво да правя ,аз съм поддръжник на идеята за родови имения.

    Аз пък усещам нещо фалшиво в тези родови имения, съжалявам, че трябва да го кажа така прямо. :31:

  2. Но питам се .Какво се случва с вече похабените територии?Тях кой ще почиства?

    Да не се заблуждаваме - отговорността е преди всичко лична, т.е. на човека + неговото непосредствено обкръжение. Аз не съм пряко отговорен затова, че арабите построиха изкуствени острови в Дубай или че ВР замърси Мексиканския залив с петрол. Да не размиваме отговорносатта.

    Кой ще почиства боклуците на старата цивилизация? Както винаги мама Гея. Едно цунами и въпросните изкуствени острови в Дубай ще се отмият. Или в крайна сметка ще си ги чистят тези, които са ги правили, има си карма.

    Но дай сега да изхвърлим бебето с водата, така ли? Не.

    Похабените територии са си похабени територии, новите са си нови. Нека се фокусираме върху това, което може и трябва да бъде, а не върху отпадъците на стария свят.Ето и Дънов го казва същото (първия цитат) - по стария начин не вървят нещата, трябва нов.

    И има ли достатъчно място,ако желанието внезапно осени всички жители на планетата?Къде ще се изнесат от досегашните си обиталища?

    Това е като въпроса: какво ще стане, ако всички изведнъж станат вегетарианци? Или: какво ще стане, ако всички изведнъж станат адепти?

    Накратко: няма как да стане. ;)

×
×
  • Добави...