Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Aliya

Участници
 • Posts

  164
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Status Updates posted by Aliya

 1. Птиците си отиват – реят се високо в небето, поели пътя на своята съдба, и нехаят за нас тук долу, на земята.

 2. Птиците си отиват – реят се високо в небето, поели пътя на своята съдба, и нехаят за нас тук долу, на земята.

 3. „Истинският духовен учител няма какво да преподава в обичайния смисъл на думата, няма какво да ви даде или да добави към вас – нова информация, вяра или правила на поведение. Единственото, което може да направи духовният учител, е да ви помогне да премахнете онова, което ви разделя от истината кои сте всъщност и от познанието, което вече имате дълбоко в себе си. Духовният учител има за задача да ви разкрие измерението на вътрешната дълбочина, която е и покой.“ ЕКХАРТ ТОЛЕ – „ГЛАСЪТ НА ПОКОЯ“

 4. Христо, Ти си този неповторим и уникален Христо, който трябва да бъдеш. Съществуванието се нуждае от теб, такъв, какъвто СИ, без теб то щеше да е по-бедно и непълно.

 5. Да се отказва открито дискутиране на важни теми, свързани с личността и словото на Учителя, не може да става по преценка на отделни личности, защото тогава се нарушава най-важното правило в един публичен форум - свободата на искреното слово.Значимостта на Учителя е твърде голяма и общочовешка, за да бъде позволено нейното тълкуване само на определен кръг от шепа хора.

  1. aiia

   aiia

   Много правилно и точно Aliya

 6. Когато покрай теб мине един Исус, или един Буда, или човек като Учителят, не може да не го последваш. В такъв човек Любовта се е изляла и когато погледнеш в очите му, безкраят те понася със себе си. Едно просветлено човешко същество е като магнит за човешките сърца, като полъх от вечността, който разгаря позагасващия и посипан с пепелта на безброй ненужни желания огън в собствената ти душа.

  1. Aliya

   Aliya

   Когато Исус те погледне, цялото Съществувание те гледа през неговите очи. И тогава разбираш, че всичко, към което си се стремял до сега - постове, пари, имане, е просто плява, подир която напразно си търчал да я събираш през всичките отминали години. Когато Самата Любов те гледа през очите на един Учител, ти самият вече не си, разтваряш се в Неизразимата Единствена Истина, разтапя се металната броня на всичките ти досегашни съображения и вярвания и заедно с разтопения метал си отива и всичко ...

  2. Aliya

   Aliya

   ... ненужно и излишно от живота ти. Пръстите на ръцете ти, доскоро стискали в здрава хватка любими притежания, вещи и хора, заблуди и идеи, отпускат своя юмрук и през тях оставяш да изтече цялата "митарница". Защото ти вече не си митар на служба, а си се превърнал в танцуващ в екстаз дервиш, открил най-ценното съкровище - свободата да бъдеш себе си.

 7. Желая на Всички Вас една много Весела Коледа и много Щастлива Нова година, пълни с Любов и Благодарност!

  1. Розалина

   Розалина

   Благодаря и на тебе много Светлина по пътя Aliya

 8. "Аз не съм философ, който се опитва да създаде система от мисли. Аз съм мистик, който се опитва да предаде мистериите, които ми се откриха. Аз ще Ви смутя!

  1. Show previous comments  5 more
  2. Aliya

   Aliya

   А за Бау...! какво ще кажеш:)

  3. Орлин Баев

   Орлин Баев

   Ами какво да ти кажа? След изявлението ти за баш мистика, който ще предава мистерии, предпочитам да си мълча ... :)

  4. Aliya

   Aliya

   Мълчанието е отваряне на вратата, за да могат мистериите да влязат в теб! Другото има на мълчанието е медитация.

 9. "Аз не съм философ, който се опитва да създаде система от мисли. Аз съм мистик, който се опитва да предаде мистериите, които ми се откриха. Аз ще Ви смутя!

 10. Признателна съм на всички Вас за подкрепата Ви!

 11. Нали знаеш, че нещата винаги се случват "неслучайно", а както Той пожелае:)

 12. Здравей и Благодаря!

  Само човек, който има своето добро излъчване, може да забележи и това на другите.

×
×
 • Create New...