Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Aliya

Участници
  • Общо Съдържание

    164
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    2

Профил Коментари добавени от Aliya

  1. "Аз не съм философ, който се опитва да създаде система от мисли. Аз съм мистик, който се опитва да предаде мистериите, които ми се откриха. Аз ще Ви смутя!

    1. Покажи предишните коментари  %s още
    2. Aliya

      Aliya

      А за Бау...! какво ще кажеш:)

    3. Орлин Баев

      Орлин Баев

      Ами какво да ти кажа? След изявлението ти за баш мистика, който ще предава мистерии, предпочитам да си мълча ... :)

    4. Aliya

      Aliya

      Мълчанието е отваряне на вратата, за да могат мистериите да влязат в теб! Другото има на мълчанието е медитация.

  2. "Аз не съм философ, който се опитва да създаде система от мисли. Аз съм мистик, който се опитва да предаде мистериите, които ми се откриха. Аз ще Ви смутя!

  3. „Истинският духовен учител няма какво да преподава в обичайния смисъл на думата, няма какво да ви даде или да добави към вас – нова информация, вяра или правила на поведение. Единственото, което може да направи духовният учител, е да ви помогне да премахнете онова, което ви разделя от истината кои сте всъщност и от познанието, което вече имате дълбоко в себе си. Духовният учител има за задача да ви разкрие измерението на вътрешната дълбочина, която е и покой.“ ЕКХАРТ ТОЛЕ – „ГЛАСЪТ НА ПОКОЯ“

  4. Да се отказва открито дискутиране на важни теми, свързани с личността и словото на Учителя, не може да става по преценка на отделни личности, защото тогава се нарушава най-важното правило в един публичен форум - свободата на искреното слово.Значимостта на Учителя е твърде голяма и общочовешка, за да бъде позволено нейното тълкуване само на определен кръг от шепа хора.

    1. aiia

      aiia

      Много правилно и точно Aliya

  5. Желая на Всички Вас една много Весела Коледа и много Щастлива Нова година, пълни с Любов и Благодарност!

    1. Розалина

      Розалина

      Благодаря и на тебе много Светлина по пътя Aliya

  6. Здравей и Благодаря!

    Само човек, който има своето добро излъчване, може да забележи и това на другите.

  7. Когато покрай теб мине един Исус, или един Буда, или човек като Учителят, не може да не го последваш. В такъв човек Любовта се е изляла и когато погледнеш в очите му, безкраят те понася със себе си. Едно просветлено човешко същество е като магнит за човешките сърца, като полъх от вечността, който разгаря позагасващия и посипан с пепелта на безброй ненужни желания огън в собствената ти душа.

    1. Aliya

      Aliya

      Когато Исус те погледне, цялото Съществувание те гледа през неговите очи. И тогава разбираш, че всичко, към което си се стремял до сега - постове, пари, имане, е просто плява, подир която напразно си търчал да я събираш през всичките отминали години. Когато Самата Любов те гледа през очите на един Учител, ти самият вече не си, разтваряш се в Неизразимата Единствена Истина, разтапя се металната броня на всичките ти досегашни съображения и вярвания и заедно с разтопения метал си отива и всичко ...

    2. Aliya

      Aliya

      ... ненужно и излишно от живота ти. Пръстите на ръцете ти, доскоро стискали в здрава хватка любими притежания, вещи и хора, заблуди и идеи, отпускат своя юмрук и през тях оставяш да изтече цялата "митарница". Защото ти вече не си митар на служба, а си се превърнал в танцуващ в екстаз дервиш, открил най-ценното съкровище - свободата да бъдеш себе си.

  8. Нали знаеш, че нещата винаги се случват "неслучайно", а както Той пожелае:)

  9. Признателна съм на всички Вас за подкрепата Ви!

  10. Птиците си отиват – реят се високо в небето, поели пътя на своята съдба, и нехаят за нас тук долу, на земята.

  11. Птиците си отиват – реят се високо в небето, поели пътя на своята съдба, и нехаят за нас тук долу, на земята.

  12. Христо, Ти си този неповторим и уникален Христо, който трябва да бъдеш. Съществуванието се нуждае от теб, такъв, какъвто СИ, без теб то щеше да е по-бедно и непълно.

×
×
  • Добави...