Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Илен

Участници
  • Общо Съдържание

    406
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    3

Репутация Активност

  1. Like
    Илен got a reaction from Кон Круз in Ромите   
    Благодаря ти Христо за съвета,но майка ми реши да сподели преживяното с психиатър чак след 5години.Просто не искаше да се връща към лошите спомени,и сега не иска.Все пак вече на 63г.,но ще я попитам,както тя реши.За да не ме вземете за съвсем черногледа,както казах в живота си срещнах едно изключение.Това е един мой съученик-ром,който завърши гимназия,никога не предизвикваше конфликти,все едно нещо гените му бяха объркани.Сега синът му Мирослав е съученик на дъщеря ми-пълен отличник,много възпитано дете.Как да си кривя душата,да кажа на бялото-черно.Но като цяло,на мен ми е трудно да го приема този етнос,като нормални граждани.Може да е от психологическа обремененост,незнам,но не мога да лицемернича,да кажа-"хубави хора са,няма проблем".Просто немога,поне не и на този етап.
  2. Like
    Илен got a reaction from Кон Круз in За женитбата, свободата и любовта   
    Брака по моему е също един вид изпитание. 
  3. Like
    Илен got a reaction from Кон Круз in Окосмяването   
    Ирина е дала прекрасен отговор на Канел.Аз обаче искам вмъкна някои мои наблюдения,като потвърждение на казаното от нея.За побеляването на косата,генетичния фактор играе голяма- на мой съученик косата му побеля 80% още в 9-ти клас,каза,че прилича на дядо си.От друга страна,неочаквания стрес,ужас също може да доведе до побеляване на косата-приятел на баща ми,миньор бива затрупан в мината.Когато го изваждат е бил с напълно побеляла коса/преди това е бил с тъмна/,бил е на 31г.
  4. Like
    Илен got a reaction from Кон Круз in Правилата за участие. Как да ги подобрим?   
    Да Христо, прав си, бъркам, вярно е, че беше в началото на миналата година, но помня, че имаше такъв париод. Както и да е.........
  5. Like
    Илен got a reaction from Кон Круз in Ролята на тъщата в семейните отношения   
    И аз ги разбирам и двамата Jil, затова и ми е трудно да дам преценка кой е прав, той или тя след като му се е разсърдила, защото не и е казал навреме истината. Но, пак казвам, всичко зависи от мястото в което се намира човек в една такава ситуация, субективността е голям фактор.
  6. Like
    Илен got a reaction from Кон Круз in Ролята на тъщата в семейните отношения   
    Тъщи всякакви, свекърви всякъкви, хора всякакви.
    Тъй като в темата става въпрос за вмешателство бих искала да разкажа един случяй, който се отнася за един тъст. Този мъж беше моя пръв учител, човека, който ми е държал ръката за да изписваме заедно първите буквички. Светла му памет!
    Един ден той отива по работа в окръжния град в който живее семейството на дъщеря му, отива без предупреждение просто работата е била инцидентна, пък и навремето тел. комуникации не бяха толкова развити. В късния следобяд след като си свършва задачите решава да отиде до апартамента на дъщеря си и да ги изчака да се върнат от работа. И тъй като имал ключ за жилището, отворил си човека и влязал кротко вътре. В един момент обаче дочул шум от спалнята и след минута вече бил наясно какво става там, зет му бил с друга жена. Съвсем тихо и внимателно учителя ми напуснал апартамента и се прибрал в провинцията. Никой не разбрал за неговото посещение там в този ден, той не споделил с дъщеря нищо, нито пък променил отношението си към зет си. 15г по-късно семейстото на дъщерята се разбива, заради изневяра на съпруга. Тогава той споделя с нея старата история, но тя му се разърдила, защото сметнала, че чрез своето мълчание той е станал съучасник в лъжата на бившия и ако е знаела по-рано за неговите действия щяла да предприеме навреме мерки и да се раздели с него, а така излиза, че живяла в лъжа цели 15г. Кой е прав в случая? Можем ли ние с лека ръка да кажем кое вмешателство е вреда и кое помощ? Аз лично не се наемам, нещата, както винаги са много субективни и касаят личния живот на хората, а той свещен за всеки от нас.Пак опираме до гледната точка, от ъгъла в който се намираме и гледаме от него на ситуацията.
    Тази история я научих години по-късно от бизки до семейството на учителя и тя ми даде много материал за размисъл, но така и не мога да реша поведението на кой в крайна сметка е правилно.
  7. Like
    Илен got a reaction from Кон Круз in Ролята на тъщата в семейните отношения   
    Права си Пламъче, наистина беше такъв - мъдър и разумен, той един от най-светлите образи в моя живот. Мир на праха му!
  8. Like
    Илен got a reaction from Кон Круз in Мания за величие   
    Какво значи да си велик?
  9. Like
    Илен got a reaction from Кон Круз in Мания за величие   
    Според мен реална самопреценка е невъзможно човек да си направи. Както и се преценява, откъдето и да се гледа човек, надали оценката ще бъде реална. Нито пък мисля, че отстрани е възможно да се направи такава, може би психолозите биха успели до известна степен да направят реална оценка на даден човек.
  10. Like
    Илен got a reaction from Кон Круз in Поп Фолк   
    Пирин-фолк се провежда в Сандански и си е комерсиален, айде да не кажа друго, като се сетя кой му беше патрон допреди няколко години...пък и там вече май пеят на плейбек, особенно тези които правят рецитали на фестивала. Добре, че композитора Вальо Пензов още държи отчасти организацията, та се чува и там по някой талант, но и чалгата има постоянно присъствие в извявите, всяка година.
    А Златен кестен си е фестивал в Петрич на старата градска песен и си е истински, макар и не толкова популярен, но си има фенове.

    Аз като маке да взема отношение...........
  11. Like
    Илен got a reaction from Кон Круз in Сребърна вода   
    Аз използвам сребърна вода, помага. Откакто ползвам нея спирт и др. дезинфектанти не ползвам. Тони, как да си я правим? Аз я купувам от аптеката.
  12. Like
    Илен got a reaction from Кон Круз in Хомосексуалност и морал   
    Хомосексуализъм и морал! - темата ми е малко странна..... Нима моралното и аморалното поведение не са характерни, както за хомосексуалните, така и за хетеросексуалните? Или сега ще мъдрим кои са по-морални? Примери и за едното и за другото поведение можем да видим със собствените си очи ежедневно и за двете групи.
    Аз не мога да кажа, че имам богат опит в общуването с гейове, но както и преди споменах, имам впечатления от една гей-двойка - жени и съвсем отговорно мога да твърдя за тях, че изобщо не са аморални, напротив. Но пък хетеросексуални около тях, чиито поведение минава всякакви морални граници - бол.
    И защото все Азис споменават, като се каже гей, искам да споделя лично мое мнение по въпроса : Ами Азис според мен е хетеро или най-много би. Въобще цялото му гей поведение и демонстрация е цирк, един Болшой театър, нищо повече.
  13. Like
    Илен got a reaction from Кон Круз in Цистит   
    Да,опитайте с хомеопатия, аз откакто се лекувам по този начин от две години вече, нямам проблеми с цистита, иначе всяка зима ме навестяваше без да пропуска, повече от 10г. В началото по време на криза, пиех 1-2л отвара от мечо грозде и ми помагаше, но с течение на годините този ефект изчезна, трябваше да мина на атибиотик. Сега, да чукна на дърво нямам проблеми, потърсете кл.хомеопат и се консултирайте с него.Вярвам, че накрая всичко ще се оправи, успех.
  14. Like
    Илен got a reaction from Кон Круз in Прошката - магията за чистене на кармата   
    И доколко човек е господар на паметта си?................Защото аз не съм........................
  15. Like
    Илен got a reaction from Кон Круз in Малтретиране и измама с животни   
    Пример със стар кървъв случай, в който убиха кучето на мой приятел, въпреки, че уж службите и властите се задействаха, на извършителя нищо не му направиха..........
    Но ние сме длъжни да направим каквото зависи от нас.......животните на кой да разчитат да ги защити?




    Криминалнопроявеният охранител нахълтал в сервиз “Автоцентър” и нарязал част от аксесоарите и стола на продавача, после излязъл навън и убил кучето, освободиха го след 24 часа в ареста, без да му вземат проба за наркотици




    Гардът на експрезидента на ФК “Вихрен” и настоящ на “Локомотив” /Пловдив/ Коко Динев - Ангел Михайлов, обезглави пред свидетели 4-месечна кавказка овчарка. Инцидентът станал завчера към обяд, когато охранителят със самурайски меч нахлул в сервиз "Автоцентър" на околовръстния път на изхода за ГКПП - Кулата. Ангел нарязал с меча няколко щендера с автоаксесоари и стола на продавача, като крещял: Къде е кучето, къде е кучето...?!? След това излязъл навън и се насочил към вързаната кавказка овчарка и отсякъл главата на беззащитното куче. Сигнал в полицията е подаден от Стоян Георгиев. На място пристигнал дежурен полицейски екип и разяреният гард е укротен и обезоръжен. Закаран е в полицейското управление и със заповед на началника на полицията Стоян Младенов е задържан за 24 часа.
    Вчера към обяд Ангел Михайлов бе освободен, след като прокуратурата отказа да удължи предстоя му в ареста. От пресцентъра на обвинението в Сандански обясниха, че е образувано досъдебно производство срещу Ангел Михайлов по чл. 216 - за унищожаване на чужда движима вещ. Свидетели на инцидента станали десетки клиенти на сервиза и работниците в близост. Ангел Михайлов е гард на Коко Динев откакто пое футболния клуб и откри хотел в Сандански и казино в Кулата.
    Свидетели коментираха вчера, че Михайлов е бил във видимо неадекватно състояние. Той е отказал да бъде тестван за наркотици. Гардът е с криминално минало, има повдигнати обвинения за кражби и сбивания.
  16. Like
    Илен got a reaction from Кон Круз in Справедливо ли е съвременното българско общество?   
    Така излиза............. често проявената справедливост към едни е проявена несправедливост към други........... въпрос на кьоше.............. виждаме го всеки ден това явление.
  17. Like
    Илен got a reaction from Кон Круз in Малтретиране и измама с животни   
    Може и да е коментирано, но де факто какво бе наказанието за това деяние? Нали въпроса е да се спрат по някакъв начин тези хора.......
    Пожелавам на Янина успех в разобличаването!
  18. Like
    Илен got a reaction from Кон Круз in Не мога да се съвзема!   
    Здравей 
    inpetrov, аз преживявам почти същото. Баща ми почина през август м.г и.още не мога да го приема. Когато си отиде близък човек не можеш ей така за приемеш, че повече никога няма да го видиш, поне на мен ми е трудно. Приятели, които са го преживели споделят, че с времето се свиква с тази мисъл, но липсата от присъствието на този човек се усещала винаги. Пожелавам ти да успееш да излезеш по-бързо и по-леко от травмиращата ситуация, в която рано или късно всички попадаме.
  19. Thanks
    Илен got a reaction from Кон Круз in Лесно ли е да си жена   
    Аз се чувствам добре кожата си на жена, въпреки нелекото раждане на дъщеря ми, а и други премеждия през които ми се налагало да мина   .Може би е въпрос на усещане- индивидуално. 
  20. Like
    Илен got a reaction from Кон Круз in Загуба на любим човек. Изповед.   
    Миличка,приеми цялото ми уважение към скръбта ти.Аз не съм психолог, но въпреки това искам да те помоля да не се обвиняваш,защото ти просто нямаш никаква вина.Бях чела някъде,пак в този сайт,че Бог понякога прибира при себе си деца и млади хора без време,когато прецени че няма да могат да издържат изпитанията,които ги чакат в бъдеще.Дали е така само Бог знае.Съпругът ти със сигурност не би искал да се погубваш от скръб след неговата смърт.Грижи се за детето си и нека Бог Ви даде сили и вяра в този тежък момент във вашия живот.Ако споделиш с някой, който е преживял такава или подобна загуба,може би ще си помогнете взаимно.
  21. Like
    Илен got a reaction from Кон Круз in Как да изберем психотерапевт   
    Искам да попитам как да изберем правилния психотерапевт за работа с алкохолозависим?Какви въпроси би трябвало да зададем и какво следва да очакваме?Благодаря!
  22. Like
    Илен got a reaction from Кон Круз in Как да изберем психотерапевт   
    Искам да благодаря на всички за отговорите, съжалявам,че не можах по-рано да го направяно от пет дни съм придружителка на дъщеря ми в болницата,която беше приета спешно с диагназа - остра вирусна инфекция,по-късно преминала в бактериална.Иначе моят близък с алкохолната зависимост засега не желае да влиза в общност,свързах се с една терапевтка от Благоевград,коята твърди,че има опит с алкохолозависими,но знам ли?Мисля,че ако на моя близък в началото му се помогне чрез някой сеанс да осъзнае нуждата от колективната помощ,после ще бъде по-лесно.Ще видим какво ще направим,но първо здравето на дъщеря ми.
  23. Like
    Илен got a reaction from Кон Круз in Защо постъпи така?   
    Диляна може да е права, че възрастта оказва влияние на поведението, но аз твърдя, че това се отнася само до определен процент от хората в това отношение.Трябва да ти кажа, че познавам хора на 50- 55, които живеят чрез лъжа, те просто са си такива, не могат без да лъжат, независимо дали е в личния живот, работа или др.социални отношения. Това поведение те си го намират за нормално. С годините те остаряват, но няма промяна в съзнанието и поведението. Такива хора може да минат през сериозни, разтърсващи премеждия в живота си, но не всички се променят, някои ак си остават актьори, хитреци, смятащи, че сценарият им е блестящ и никой не може да го пропука.  Смятам, че за теб е добре, че връзката е приключила така.
  24. Like
    Илен got a reaction from Кон Круз in Ромите   
    АЗ ромите не ги харесвам,мислете ме за каквато искате.След като преди 15г. нападнаха майка ми в парка,като се прибирала от работа,направо повечето от тях не мога да ги гледам.Бяха я пребили 5-6 цигани с тояги,взели й бяха палтото,ботушите,чантата,най-лошото бяха й потрошили ребрата и гръбнака.Един мъж,който си разхождал немската овчарка я пуснал срещу нападателите-Господ е бил с майка ми.Тогава те се разбягали.Спомням си,че пак беше преди Коледа,а аз тогава не учех в града,когато се прибрах за празниците майка ми беше на легло,не ми бяха казали по телефона да не се притесня.Как мислите,как преживяхме всичко това?Знаете ли,че майка ми до ден днешен има неописуем страх от цигани,психическата й травма е огромна.И сега,като се сетя за подробностите около тази трагедия и ми се плаче.Сигурно сега ще ми кажете,че и българи има такива.Вярно е,но при ромите процента е много,много висок,мисля си ,че при тях лъжата и агресията някак са заложени.Сигурно има и изключения,не може да няма,но аз съм съм срещала само едно такова за целия си живот.Някои ще ми кажат,че съм злопаметна.Ама няма как да го забравя,разберете.Това е психология,нека специалистите изкажат мнение.
  25. Thanks
    Илен got a reaction from Кон Круз in Ромите   
    Склонна съм, защо не............ " Никога не казвам - никога!" Но специално за най-интелигентната българка аз имам информация, че от 5г. живее в Англия, жена над 40-те, с две висши образования, знаеща 7 езика писменно и говоримо и с 4 деца, гледах интервю с нея, но беше отдавана /преди 2 год, може би/, точно тогава я обявиха за най-интелигентна жена - българка. нищо общо обаче си нямаше жената нито на име, нито на визия с циганка.
    Не знам какво са направили за теб хора от ромски произход, аз знам какво направиха на майка ми преди около 15г, писала съм някъде тук, но не искам да се връщам към този момент, защото се разгарят спорове. Никой не отрича, че съществуват и съвестни хора сред циганите, но както и по-горе Ворфакс спомена, говорим обощено за тази етническа група.
    Не искам да влиая на никой, всеки има право да си мисли, каквото си иска, но не искам и на мен да се опитват да ми влияят, аз мога да преценя откъде какво да взема за себе си.
×
×
  • Добави...