Jump to content
Порталът към съзнателен живот

vankata_97

Участници
  • Общо Съдържание

    140
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от vankata_97

  1. Дано сте прави, дано наистина открия това момиче, което да отговаря на чувствата ми...

    Сега се сетих, докато четох отговорите ви, че на няколко пъти докато сме си писали, тя ми казваше " много си мил, дано си намериш подходящо момиче за теб..." или нещо подобно... наивен бях и не съм забелязал, че тя намекваше, че не ме харесва. Аз лошо не бих й пожелал никога, но се усещам, че и добро не и желая... просто като се сетя за мисля само за нея самата, не и желая нищо. дано ме разбрахте правилно.

    Другото което е, че доста лесно се влюбвам... може и това да ми пречи, не знам...

    Както и да е, било то каквото било, явно нищо не може да се направи вече по въпроса и просто искам да забравя за нея, защото всеки път когато се сетя за нея сякаш сърцето ми се преобръща...

  2. Сигурен съм, че си ме разбрала какво искам да кажа - под "сърцето ми винаги ще бъде нейно" имам в предвид, че винаги ще я обичам.

    Както казах, ненавиждам това чувство у хората за притежаване на другия...

    и разбира се, че ще се радвам ако тя е щастлива!

    Е, който или каквото решава какво да стане в живота ни, явно си е решил/о, че няма да сме заедно или поне не скоро...

  3. Това е една моя история, надявам се, че няма да ви е досадна, но имах нужда да я споделя с някого...

    Срещнах това момиче преди 4 години. Първите 2 години всичко беше просто едно всекидневие - съученици, познаващи се от скоро...Дори може да се каже, че почти не говорихме помежду си, нямаше и какво... В процеса на това опознаване, разбрах че харесва мой познат от съседния клас - няма лошо, тогава я приемах само като приятелка... Насърчих я веднага да предприеме действия, защо ли? ами такъв съм си - непоправим романтик и знаете ли - гордея се с това, не звучи скромно, но е така. Говорих и с него, но като че ли и двамата не искаха да предприемат нещо сериозно... всичко, може би, е било само влюбени погледи и дотам... Както и да е, в тези години бях прекалено млад, за да се държа като възрастен - знаете, предполагам при всички е било така... доста глупости направих и няма нужда да ги споделям :D

    Две години след като се запознахме, сякаш, някой дойде, удари ми шамар в лицето и си тръгна със сърцето ми...( разбира се не буквално ) сами се досещате кой е това. Просто в един ден, много ме впечатли - държанието, обноските и красотата... Няма думи, с които да я опиша - тя просто ме "плени". Е, сега ще кажете, че е трябвало да действам, да и покажа колко я харесвам и т.н. ...да, ама не. Имаше си гадже, което се държеше малко кофти с нея, като че ли с пренебрежение, сякаш му е даденост... Ненавиждам това! Жените... абе ако срещнете една от многото прекрасни жени на този свят, която да отговаря на чувствата ви това е шанс, който се дава веднъж в живота и изпуснеш ли го съжаляваш, о, и то много! Жената, срещата с Единствената това е може би най-хубавото нещо, което може да се случи на един мъж!

    Доста се отклоних от темата :D. След време те скъсаха, доста продължително късане, но се усети, че вече няма чувства помежду им... След това все се канех да направя "първата крачка", така да се каже, но разбрах, че има доста обожатели и някак ми отиде, и аз не знам къде, и малкото самочувствие дето го имах. И така, останах си само с несподелените чувства, които ме разкъсваха отвътре, и с нелепия флирт, който осъществявах с нея и може би на шега, но и тя ми отвръщаше...

    Е, дойде време всеки да потегли към своя път, аз отидох в една гимназия, тя - в друга. От тогава само си писахме, като аз бях първия, който започваше "разговора". С всеки път той ставаше все по кратък, всичко беше очевидно, но аз не исках да го проумея... просто сърцето ми не допускаше разума.

    Преди няколко дни го осъзнах - изпуснах я! нямам шанс вече, а и тя сигурно е забравила за мен, няма да и напомням, ще си остана с несподелените чувства, със сърцето, което остана в нея, винаги ще бъде нейно! А надеждата, тя умря. Умря в онзи ден, в който проумях колко съм жалък. Колко съм глупав и наивен, останал с грешно впечатление, че тази случка ще свърши с щастлив край... не! а и аз нямам сили да се надявам вече, просто ще приема станалото, или поне ще опитам...

  4. Виж ще пропусна клишетата за това, колко е хубаво, че си споделила, че това е пътя към промяната... че е хубаво че мислиш за тези неща...

    Няма да кажа и че те разбирам, просто не е честно към тебе...

    Може би ще е по-добре да спреш да мислиш за всичко и всеки! Като излезеш навън си мисли за свежия въздух или небето или просто за това, колко готин човек си, ей тва да не го забравиш никога!!! Може да ти казват, че проблем се решава с мислене, но грешат!!! Д-р Хаус е казал :

    - Time changes everything.

    - That`s what people say, it`s not true. Doing things changes things. Not doing things leaves things exactly as they were.

    Тук някъде в сайта имаше една притча, горе-долу звучеше така:

    Имало едно време, един човек. Живял щастливо, имал прекрасна съпруга, прекрасен дом. След много години, когато съпругата му умряла, той не бил същия весел човек. От сутрин до вечер той седял на люлеещия се стол, пред къщата, и плачел.

    Веднъж, едно детенце отишло при него и седнало в скута му. Така стояло цял ден. Майка му го видяла, но си замълчала. Вечерта, като детето се прибрало, майка му го попитала какво правело при стареца, детето смирено казало:

    - Помагах му да плаче, Мамо...

    Виждаш ли..., ти самата каза, че имаш нужда от някого да те изслуша, някой, който да те изкара от света ти... Драсни едно ЛС, ако още е така, ще съм насреща... Не те познавам, но ми приличаш на добър човек...

    И още нещо - като за начало, постави си една цел, лесно постижима. Постигни я, след това започни с друга и така, докато не постигнеш всичко желано!!!

    Ей, да не забравиш да ни пишеш, като започнеш да се чувстваш по-добре, ще зарадваш всички ни!

  5. Чакай сега малко... говорил си с няколко приятели, направили са ти лошо впечатление и сега слагаш всички под общ знаменател (нищо лично и не се обиждай)?!?

    Има хора дето мислят само за пари, дрога и пиене - факт. Има и хора дето с мярка си пият - също факт. А даже има и хора дето тия неща не са ги правили - странно, но факт. И всичкото това идва от възпитанието на родителите, не мислите ли ...имаше един сайт. та там беше издадена нещо като статия за възпитанието на децата - ето пример - "ако учите децата си да бъдат търпеливи, като пораснат ще бъдат мачкани от другите. ако учите децата си да говорят открито за всичко и всички, като пораснат ще станат твърде наперени..." и още много подобни.

    За следващото ми мнение ще използвам един цитат - "Американски форум - питаш и те ти обясняват. Руски форум - питаш и те ти обясняват всичко друго, но не и питаното. Български форум - питаш и всички ти обясняват колко си тъп."

    Казваш, че всички ще те гледат накриво ако заговориш за Бог? Или най-вече никой не говори, точно за това. Всеки го е срам от мнението на другите, най-вече щото ще започнат да ти се присмиват!Това е най-малкото жалко.

    Лошото е, че всички се задоволяват с думите, че нищо не може да се направи и всички свикват с това. Добре дошли в нашият свят!

  6. Искам за ви питам какво е мнението ви за тази статия и по-точно - дали да я започна, имайки предвид написаните по-долу рискове.

    Мисля да започна с 1-3 пъти гладуване в седмицата. Но все пак искам да чуя и вашето мнение.

    Подробно обяснение на принципа, както и преглед на методиките за редукция на енергията чрез циклично гладуване в интервали от 20 до 36 часа, които се повтарят с определена периодичност, за да редуцират общото количество енергия, консумирана от отслабващия на фона на неговия енергоразход във времето. Методиката е позната и като "Пулсиращо гладуване" или "Ям - Не ям - Ям".

    Ще стане дума и за приложението на на кратките гладувания при "Воинската диета", в методите "Бързи 5 (Fast-5)" и "Постен прираст (Leangain)".

    Що за хранителен режим е Периодичното гладуване (ПГ)?

    Това е методика за редукция на мазнини, която разчита на периодично лишаване от калории за периоди от 20 до 36 часа, които могат да се редуват с нормално хранене за определени периоди от време, а могат и да бъдат всекидневни в система, отново за определен период от време.

    Методиката има доста разновидности и разностранно приложение, но при всички тях винаги има периоди на лишаване от храна (калории), т.е. гладуване.

    Причината гладът да е основа на системата е в това, че за кратки интервали от време върши няколко неща, които системното три-четирикратно и повече пъти на ден хранене няма възможност да направи:

    • Увеличава инсулиновата чувствителност - така по-малко молекули инсулин могат да свършат повече работа и да не се стигне до отлагане на мазнини. По време на глад тялото не произвежда или произвежда малки количества инсулин и те биват достатъчни, за да се свърши цялата работа по транспортирането на вещества в тялото.
    • Създава отрицателен калориен баланс в мащаба на калорийната седмица и чрез ежедневната активност и основната метаболитна обмяна (BMR) се реализира сериозен разход на енергия.
    • Периодите са достатъчно дълги, за да започне изгаряне на мазнини и недостатъчно дълги, за да започне сериозен спад в общия обем на метаболизма.

    Разновидности на Периодичното гладуване

    Според дължината на гладуването и периодите между две гладувания методите, ползващи принципа, биват:

    • Гладуване 1 до 3 пъти на седмица;
    • Ежедневни гладувания (воинска диета, Leangain, Fast -5);
    • Смесени методики.

    Гладуване в 1 до 3 пъти седмично (1-3/седмица)

    Простичко казано, гладува се веднъж до три пъти седмично през ден или през два по 20 до 36 часа, като в периода се включва и времето за сън.

    Пример: Ако изберем да гладуваме във вторник, гладът стартира след ранната вечеря в понеделник и приключва с късен обяд в сряда.

    Тази система е вид калорийна и въглехидратна ротация и притежава всички положителни страни върху инсулиновите нива. Тя позволява постигане на отрицателен калориен баланс на седмичен принцип и по-голям потенциал за снижаване на седмичния порцион килокалории в сравнение с монотонните режими (консумиране на същите ккал/ден всеки ден).

    Пример с проста сметка:

    Лицето Х има дневна нужда от 2 000 ккал, за да поддържа тегло (=BMR* коефициента според формулата).

    Избира да следва монотонен равномерно балансиран режим на 1 500 ккал за 4 седмици.

    Седмичният му разход на енергия е приблизително 13 850 ккал усреднено за целия период, тъй като тялото забавя метаболизма си и компенсира недостига на ккал всеки следващ ден.

    С 1 500 х 7 дни на ден = 10 500 ккал седмично. Приемът само на толкова енергия ще създаде недостиг от 3 350 ккал/седмица.

    Ако избере да използва равномерно балансирано хранене в 4 дни с 2 000 ккал/ден и 3 гладувания от по 24 часа, картинката би била следната:

    4 х 2 000 = 8 000 ккал/седмица.

    Разликата? В биоматематическо отношение така отслабващият би изгорил 2 500 ккал в повече. Без да забравяме, че това има своята цена - ако липсва изчислен прием на храна в дните на хранене.

    Метаболизмът отново се забавя във времето, но в по-слаба степен, тъй като преспиванията в енергиен недостиг (тялото адаптира метаболизма си в голяма степен по време на съня) са с 4 по-малко в сравнение с монотонното рестриктивно хранене.

    Разбира се, този метод на ПГ не изгаря само мазнини. Като всяка форма на рестрикция и тук имаме загуби на мускулна тъкан.

    Ежедневни гладувания (Воинска диета, Leangain, Fast -5)

    Този тип хранене принуждава тялото да е в режим на ускорен катаболизъм на веществата през по-голямата част от денонощието, най-често активната, през която се изразходва енергия.

    Основните калории за деня, включително по-голямата част от въглехидратния порцион се консумира в тесен прозорец от време, от четири до пет часа на денонощие.

    Най-често това е времето от късния следобед до вечерята. Конкретиката варира при различните популярни методи, използващи принципа на ежедневните гладувания.

    Смесени методики

    Тук се комбинират няколко големи гладувания с няколко малки и дни с нормално хранене.

    Пример: понеделник, сряда и петък нормално хранене, вторник и четвъртък - глад, а през уикенда глад през активната част от деня и хранене в тесен интервал от време от късния следобед до вечеря.

    Съществуват доста различни комбинации. Принципа на разпределение на глада е - в активната част на деня, за да може да се разчита на максимално оползотворяване на мастните депа.

    Диетологични и здравословни предимства на Периодичното гладуване

    • Подобрява инсулиновата чувствителност.
    • Смята се, че увеличава клетъчната готовност за съпротивление срещу токсичен стрес, породен от кислороден недостиг. Ефектът наподобява резултатите от системно спортуване. В това число има протективна роля върху централната и перриферна нервна система и сърдечно-съдовата система.
    • Дава възможност за постигане на най-голям калориен дефицит за седмица/месец и минимум забавяне на метаболизма в сравнение с другите известни методики.
    • По-лесно е в сравнение с най-близкия като ефект (забавяне на метаболизма) вариант - ротационни хранителни режими.
    • Не поставя забрани върху храни, стига да се спазват определени норми според периодиката на глада.
    • Работи отлично при обездвижени хора, възрастни хора със свръхтегло (затлъстяване), хора с висок процент мазнини и ниско активно тегло, които не могат да индуцират допълнително енергоразход със спорт заради нисък потенциал за това (липса на тренинг) и/или бавно възстановяване. Ендоморфите печелят най-много от ПГ методиката.
    • Спомага за "изчистване" на храносмилателната система.
    • Отличен хранителен режим за хора с кондиционни или скромни фитнес цели, занимаващи се с интелектуален труд или ниска физическа активност в работния си ден.

    Диетологични и здравословни недостатъци на Периодичното гладуване

    • Отразява се зле на гликогеновите депа в мускулите и намалява саркоплазмения прираст в мускулната маса.
    • По-рядко можете да спортувате и няма как да извършите тренировка с голямо общо повдигнато тегло или енергоразход, защото възстановяването на мускулатурата ще бъде възпрепятствано по време на гладуването. Иначе казано, ако сте атлет с бърз метаболизъм (високо активно тегло + голям обем ккал/ден), дори и да имате 20% подкожни мазнини - този метод на хранене може да ви бъде повече във вреда, отколкото от полза. Използването на ПГ не е в синхрон с висок атлетизъм по отношение на функционални или визуални критерии. Ако искате да сте изчистени или да вдигате тежко, не се захващайте с него.
    • Ефективността на метода спада рязко при неконтролируем прием на храна в дните с храна. Причината не е в свръхприема, а във възможността да се яде по-малко, отколкото е нужно. Това води до консервиране на метаболизма и редукция на активно тегло. При спортуващи - до претрениране.
    • Ефективността спада след преминаване на 20% подкожни мазнини, а по-нататъшната редукция в теглото води до спад най-вече на активната маса, включително мускулите. Това автоматично изключва комбинацията: масивна мускулатура на напреднал атлет, чиста преса и ПГ.
    • Може да доведе до спад в кръвното налягане и снижена кръвна захар.
    • Не се препоръчва на инсулинозависими диабетици, заради чисто прагматични проблеми в регулацията на инсулиновия прием.
    • Води до раздразнителност в "гладните дни". Увеличава агресивния поведенчески модел. За хиперактивните и нервни хора е по-добре да се откажат от ПГ. Възможни са пристъпи на "тъпчене с храна".
    • Гладуването е проблем при язви и гастрити.
    • С ПГ не бива да се занимават хора с нестабилна психика и проблеми със себевъзприятието и приемането. В това число булимици и анорексици или склонни към залитане в крайности.

    Научна основа на методиката

    Изследвания, провеждани с плъхове, показват удължаване на живота при хранене по модела на периодичното гладуване дори и без съществен калориен дефицит.

    Смята се, че причината за общото благотворно въздействие на ПГ се корени в намаления обем на приетите калориии и умерената кетоза.

    При изследванията с лабораторни животни, подложени на няколко седмици ПГ се споменават следните потвърдени биохимични параметри: увеличена инсулинова чувствителност, намалени нива на глюкоза в кръвта, увеличен растежен фактор IGF-1, намалени нива на лептин, увеличени нива на бета-хидроксибутират.

    Ефектите са по-добро оползотворяване на инсулина, увеличени стимули за растеж, намаляване на отлагането на мазнини, увеличена активност на мазнините в метаболизма, увеличена антиоксидантна активност и по-добра защита срещу токсини и срещу свободни радикали. Изследванията с хора са в самото си начало, но потвърждават голяма част от откритията при животните.

    Съвместимост с базовите хранителни режими за поддържане на тегло и отслабване (РБД, НВД и ВВД)

    Периодичното гладуване по методиката 1-3/седмица се нуждае от дни с увеличен прием на въглехидрати, затова влиза в синхрон с равномерно балансираната диета.

    Прилагането на нисковъглехидратна диета за поддържане на тегло и дори високомазнинна - нисковъглехидратна диета (НВД и дори ВМ-НВД) в дните с храна не може да осигури достатъчно стимули за поддържане скоростта на метаболизма в частта "възстановяване", и на практика рязко увеличава специфичния недостиг на енергия (глюкоза и нейните метаболити), което се отразява на мускулния и чернодробния гликоген във времето.

    Ползите от двете системи на хранене се припокриват, но не се усилват - даже напротив, водят до бързо забавяне на метаболизма, дори да сте в малък калориен дефицит.

    Затова, ако изберете да използвате метода на периодично гладуване, насочете храненето си в дните с храна към РБД или дори към високовъглехидратна диета (ВВД), ако имате високо активно тегло.

    "Лоши храни" за ефективността на методиката

    В гладните дни не консумирайте бавно разграждащи се храни (зрели бобови и ядки), а също храни с ниско съдържание на вода и висока калоричност. Избягвайте храни с висок гликемичен индекс и нисък гликемичен лоудинг.

    Все пак е "гладен" ден. В това число влизат:

    • фъстъци, зрял боб, леблебия, леща и други бобови;
    • бадеми, лешници, орехи, кашу, шам фъстък и други ядки;
    • слънчогледови семки, тиквени семки, лен, сусам и други семена;
    • бързи храни като чипс, пуканки, зръчно и други въглехидратни бомби;
    • захар, сладки плодове, сладка, пюрета;
    • големи порции мас, масло, олио, зехтин;
    • храни, богати на мазнини и захар - шоколад, сладолед, кремчета, пастички, торти и други очарователни и вкусни боклуци на съвремената хранително-вкусова индустрия.

    "Правилните храни" за редовните дни при целодневно периодично гладуване 1-3/седмица и смесената методика

    Това са всички храни, достъпни в избраната от вас поддържаща диета, била тя РБД или ВВД.

    Идеята на храненето в тесния прозорец от време на третия ден след излизането от глада и до настъпването на съня е да консумирате по две калорични хранения с параметри за ВВД или РБД

    "Правилните храни" за гладните дни при целодневно периодично гладуване 1-3/седмица и смесената методика

    В този ден се консумират калории от зеленчуци и нискокалорични течности. В това число влизат: супи, айрян, нисковъглехидратни плодови сокове.

    Използвайте въображението си, като се опитате за целия гладен ден да консумирате не повече от 20-40% от калориите за редовен ден с храна.

    "Правилните храни" за Х-часовия интервал при всекидневно гладуване и смесената методика

    Когато използвате системата на всекидневното гладуване, в гладните часове се храните с нискокалорийни четности: супи, зеленчукови пюрета и сокове, айрян, протеин, а 40-60% от калориите за деня си консумирате в тесен времеви прозорец (3-5 часа във втората половина на деня си), като наблягате на естествени храни с до умерен гликемичен индекс и умерен към висок гликемичен лоудинг.

    Протеиновото разпределение следва кривата на калориите. Това е основният недостатък на повечето схеми за ежедневно гладуване.

    Подробно за разпределението на храна можете да прочетете във воинската диета, която е ПГ на всекидневен принцип. Изборът на храна в часовете на интензивно хранене следва избора на РБД или ВВД.

    Разпределение на калориите при ПГ

    • В гладни дни по 1-3/седмица методика: 20-40% от калориите в норма (BMR + коефициента).
    • В полугладни дни, които се явяват междинни за 1-3/седмица методиките: 40-60% от нормата в тесния часови интервал за интензивно хранене.
    • В полугладни дни, които са основа за методиките с ежедневно гладуване: 60-40% в гладните часове на много малки порции и 40-60% в тясната часова зона за интензивно хранене. Калорийният баланс за целия ден тук се избира според методиката и целите (редукция на тегло, поддържане на тегло, маса).
    • Дни с храна: 100 до 200% от нормата, според целите на човека - отслабване или преформиране (поддържане на тегло при намаляващ % подкожна мазнина и покачващо се активно тегло).

    Тренировъчна активност и физически труд при отслабване с периодично гладуване

    Спортуването и прилагането на ПГ имат подобно въздействие като стимули и краен ефект върху тялото и метаболизма.

    За увеличаване на крайния ефект е нужно да се следва програма, която да гарантира, че калориите в редовните дни с храна ще обезпечат тялото ви така, че да не се стигне до калорийна криза и рязко забавяне на метаболизма.

    Това не е толкова лесно, ако не се спазва изчислен хранителен режим и лесно се греши. Пропуск на дори 500 ккал в редовния ден може да ви докара хипогликемия в следващия гладен, по време на спортната активност.

    Затова внимавайте, когато изчислявате калорийния си баланс - направете го на седмичен принцип, за да се види с колко % сте в отрицателен калориен баланс спрямо вашата норма.

    Сбъркате ли тук, само ще сте изхабили време в спортния център. Дори по-лошо - претренирането дебне зад ъгъла.

    Именно заради тези трудности хората, избиращи ПГ, или спортуват нискоинтензивно или спортуват по план, или не спортуват, докато следват методиките на ПГ. Ако все пак искате да спортувате, ето какво можете да си позволите:

    Ежедневно гладуване

    Ако това е основната методика, дори и да се практикува с ниска калорийна рестрикция (до 10% отрицателен калориен баланс), в мащаба на времето тя изключва системни бодибилдинг и кросфит тренировки, както и всички други тренировки за силова издръжливост с голям калориен разход.

    Подходящи са силово-кондиционни тренировки. Кардиото в класическия му продължителен и монотонен вариант не е подходящо за режима на хранене.

    Възможно е включването на високоинтензивно интервално кардио с кратки сесии от 10-15 минути, веднъж до два пъти дневно.

    Целодневно гладуване 1-3/седмица - редовни дни

    Няма тренировъчни ограничения. Подходящи са всички видове спорт и спортуване, чиято продължителност няма да измести часовете за редовно хранене.

    Целодневно гладуване 1-3/седмица - полугладни дни

    Подходящи са силово кондиционни, силови тренировки с умерен и малък обем. Нискоинтензивни тренировки с голяма продължителност и нисък енергоразход като йога, пилатес, стречинг, изометрия на виброплатформи. Може да се включи интервално кардио в кратка сесия.

    Целодневно гладуване 1-3/седмица - гладни дни

    Придържайте се към нискоинтензивни тренировъчни занимания с кратка продължителност и нисък енергоразход - пилатес, йога, стречинг, изометрия, тай чи, ци гун и т.н. Никакво кардио.

    Смесени методики

    Тук нещата варират изключително според спецификата на методиката. Общи заключения като при предните две методики на гладуване не са възможни. Такива схеми обикновено или са развити в цяла концепция като система от хранене и трениране, или се правят индивидуално от експерт за конкретен клиент.

    Здравни рискове при провеждане на периодично гладуване

    Като цяло, при умно изчислен калориен баланс за седмица принципът и методиките, които го следват, не създават опасност за здравето на здрав човек в активна възраст.

    При хората със затлъстяване и възрастните (особено ако имат затлъстяване) трябва да има контрол от страна на специалист. Рисковете при прилагане на ПГ са специфични:

    • Ежедневно гладуване: възможност от претоварване на бъбреците и черния дроб с протеини (пикочна киселина и урати) в случай на преяждане в зоната за интензивно хранене. Избягвайте при чернодробни и бъбречни заболявания.

      Пристъпи на хипоглекимия и спад в кръвното налягане избягвайте, ако имате колебания с кръвното или ако сте инсулинозависим диабетик, заради трудността в изчисляването на инсулиновата доза и следенето на полуживота на инжектирания инсулин.
    • Целодневно гладуване 1-3/седмица: намален риск от отравяне с урея и урати на фона на ежедневните гладувания, и увеличен риск от хипогликемия в сравнение с ежедневното гладуване. Прилагайте под контрол по хранителна програма, ако сте диабетик, без значение дали сте инсулинозависими или не.
    • Комбиниран вариант: всички рискове, изброени по-горе.

  7. очертал се е спор, та дрънка..., няма да се включвам на страната на никого, т.к. винаги ще има хора дето си мислят, че тяхното мнение е по-правилно от това на другите, и такива дето спорят щото си избиват комплекси.

    Според мен, въпроса не може да се отнася за Божията любов. Това си познатата на всички хора, земна любов. Т.к. няма смисъл да давам мнение за Божията любов, ще дам мнение за по-предполагаемата посока на темата - за да има безусловна любов, трябва да си опознал човека до такава степен, че всеки недостатък на този човек, да го възприемаш като плюс, а всеки плюс, да го виждаш като дар от Бога.

    А понеже виждам, че темата е взела и такъв обрат, ще кажа нещо и за условната любов. Някои хора просто не могат да приемат нещо даром, т.к. са свикнали всичко да е с условие...

  8. не вярвам в Бог :)

    Поздрави

    Ако ние не вярваме в Бог, а той съществува, само ще сгрешим, защото ще се лутаме в търсене на друго значимо нещо, в което да вярваме. НО, ако ние вярваме, а Бог все пак не съществува, няма да изгубим нищо.

    Ще направя един банален пример - дядо коледа... Той, не съществува нали, или поне не сме го виждали. Все пак е възможно точно това, което ни сплотява на този празник, точно това, което ни кара да бъдем по човечни, добри и щедри на този празник, точно това, ние несъзнателно, но може би уместно, ние да наричаме дядо коледа, защото вярата и надеждата, които той ни носи да е подаръка, който ние чакаме, от който се нуждаем.

    Може и да си прав, кой съм аз, че да те съдя?!? Но никой не е сгрешил, ако единственото нещо, което го крепи, е вярата и надеждата, че не сме безцелно на този свят и че всичко си има смисъл, всичко си заслужава...

    Тези две неща, ако ги имаш, няма да има невъзможни неща...

    След като съм тръгнал в тази посока, препоръчвам тида гледаш "Агенти на Съдбата"

    А относно темата - ако бях Бог, бих подарил на сърцата на всеки един човек на земята, всички добродетели, за които знам!

  9. dcveta, отвори си третото оченце (нали имаш дарби) и виж, че Ванката е още тинейджър, стига си го хокала. :3d_133:

    И наистина е добре да понамалиш възклицателните, щото става доста емоционално.

    Той пък да не се вързва много, много, да се забавлява повече, дори когато спорим.

    На мен нещо, което не ми отърва го пропускам . Понякога и аз се вързвам, забравям, че става въпрос за нета, все пак.

    Иначе се сетих преди години, когато и аз съм била тинейджър четох една книжка за пшеничният зародиш. Лекарят беше правил изследвания повече от двадесет години и описал резултатите - имаше много излекувани болести чрез този пшеничен зародиш.

    И аз го правех известно време, наистина ефикасно. Рецептата беше с лъжица мед и прясно мляко 1 ч/за ваше съжаление/ и пшеничен зародиш.

    Споко де, малко критика даже е здравословна, но не повече и от млякото 3d_146.gif .

    Както и да е, добре че все още има хора дето казват точно каквото мислят - много ме кефят такива!

    А относно млякото, сиг не съм се изразил правилно, няма значение, идеята беше, че всичко с мярка може да е и здравословно.

  10. О, за Бога, престанете с това мляко. ВСИЧКО ОПИРА ДО ТОВА, КАКВО КОЛИЧЕСТВО ПРИЕМАТЕ!!!!! Ми то ест, че ако пиете само и единствено мляко през целия си живот, ще се разболеете!

    С риск да променя посоката на темата - вие изобщо знаете ли за лекарства от змийска отрова?!?!?!?! Ми аре щом има такива лекарства и помагат, да почнем да си ги консумираме само, а и тва мляко, дето едвам не го сложихте на пиедестал, и да видим кво ще стане, а да - ако не е достатъчно здравословно що не се къпете с ледена вода, щом е помогнала на някого и на нас ще помогне!?!?! Абе вие изобщо чувате ли се!?!?!?!

    Както и да е мен това не ми пречи, просто мразя безсмислени спорове...

    Искам да благодаря на всички, които дадоха точни и коректни отговори по темата.

  11. ... Началото на историята ми датира от ноември или декември миналата година. Еми, влюбих се... Няма аналогичен на този случай така, че не мога да изпадна в детайли, но все пак...:

    Сигурно са минали около 4-5 месеца докато събера кураж докато се реша да направя нещо, а през това време писах доста стихотворения за нея. Е, реших се да и дам едно, по-скоро един приятел и то даде анонимно... Може би там ми е била грешката. Оттогава нищо не направих докато по-миналата седмица не реших да й пиша по скайпа- просто, за да разбера дали и е харесало... Не отговори на въпроса ми, но каза, че си има гадже и не и си занимава с глупости. Аз, обаче, не мисля да се откажа... Просто не може всичко да свърши така!

  12. Виж, едва ли някой може да те разбере, предполагам, защото сигурно чувството е единствено по рода си, т.к. и момичето сигурно е единствено? НО , докато стоиш в тази мъгла може и да пропуснеш момичето, което наистина може да ти отвърне със същите чувства. и все пак по-добре ще е да оставиш миналото зад гърба си, да забравиш, че бъдещето съществува и да живееш за настоящето.

    Не исках да използвам клишета, но това е вярно- Времето лекува всяка болка, но не я отстранява! това е нещо, което сам трябва да направиш!

  13. Защото те обичам, думите излишни стават,

    когато те видя, очите ми говорят.

    Сърцето ми отдавна ти принадлежи,

    мисълта ми за теб, около него кръжи.

    Няма дума на света, определяща любовта,

    Там където любовта настъпва,

    всяко сравнение отстъпва.

    Защото те обичам, свобода ще ти даря...

    Обичайте без думи!

  14. Както всички вече знаете ще пиша първо СМГ, но не мога да спра само с това затова съм избрал "план Б" да е СГСАГ "Христо Ботев". Хубаво, ама има един-два профила дето ми съмняват... - Транспортно строителство и/или Парково строителство и озеленяване...

    Това относно това училище...

    Най-последно училище мисля да пиша ( но се чудя кое да избера ) НТБГ ( Национална търговско-банкова гимназия ) / НФСГ ( Национална финансово стопанска гимназия ) .

    Аз клоня към НТБГ, най-малкото, защото има по-висок минимален бал от НФСГ.

    Така аз мисля, но нека по-опитните от мен да си изкажат мнението по въпроса...

  15. Ако ученикът се окаже дотам чувствителна душа, че послуша съвета на учителя,забрави ума(защото ума си имал други задачи) наистина не му остава нищо друго освен да се разплаче и всички ние, които наблюдаваме случващото се да си поплачем заедно с него.Защо не бива да плачем ?

    Плачът по-скоро изобразява просветлението на душата му. Чрез него той се освобождава от "старата" енергия, за да има място за новата- един вид духовно израстване...

    Ако се бориш с нещо с идеята то да изчезне, да го няма, да не те притеснява повече – това е погрешно отношение към борбата.

    По-скоро трябва да трансформираш това нещо вътре в себе си... Т.е. да го приемеш, а не да се съпротивляваш с него, защото това, с което се бориш си ти и ти си това, с което се бориш. Т.е. да се бориш срещу себе си- безсмислено е!!!

    Докато не приемем това, " Това, с което се бориш, само се усилва"

  16. По въпроса с отричането,имам пример пред себе си,за който също си напомням,когато усетя,че се увличам.Един мой приятел от младостта, много яростно отричаше и се бореше срещу постъпка на баща си,който беше изоставил семейството си,за да търси любовта другаде.Толкова непримиримо се бунтуваше моят приятел.Случвало се е ,да му казваме ,ние хората , около него,че не бива да съди баща си така остро.Но той беше непримирим .Живота му обаче така се извъртя,че го постави пред същата дилема и житейски казус.Всички запознати с историята,бяхме удивени от повторението в най-малкия детайл на случилото се.От тоя случай разбрах за себе си,това,за което се говори в заглавието на тази тема.

    И като се замислиш, че всичко идва от мисленето по този въпрос... А е трябвало просто да приеме ситуацията и да си извади урок от всичкото това.

  17. Любовта е толкова древна, че едва ли някой знае основни правила, намеци и пр. Всички, обаче, са се нарамили с тежката задача да конкретизират пътя до любовта, гадаейки за принципите й, та това да не ви е математика или друга наука?!? Един човек, който е открил своята любов в този живот ще ти каже своя начин, друг неговия и така ще получавате най-разнообразни съвети, напътствия и какво ли още не. Ако SweetKiss е момче, трябва да си намери своя начин, ако е момиче... пак същото!!!

×
×
  • Добави...