Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мартин1977

Участници
  • Общо Съдържание

    26
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Мъж

Мартин1977's Achievements

  1. Още един хубав ден - още една възможност да покажем най-доброто от себе си :)!

  2. Тази най-много ми харесва Бих я нарекъл "Израстване"
  3. Много красива рисунка Мисля че на-подходящо име за нея би било "Любов"
  4. Учителят казва горе-долу следното "Няма време остава половин час до последния трен"Какво да се разбира това?

    1. shining_star

      shining_star

      Всеки различно разбира. Учителя е говорил за новата епоха.За това, че трябва да се подготвяме, за да не бъдем от "изхвърлените вън".На друго място той казва, че е дошъл да учи хората да прилагат на практика учението на Исус, което до сега не е било приложено.А Исус пък казва "мислите ли, че когато падна силоамската кула и уби десет човека, те бяха по-грешни от останалите? Казвам ви: не, но ако не се осъзнаете, всички така ще загинете."

  5. Моето запознанство със словото на Учителя беше доста интересно. Та....аз произхождам от семейство на хора "здраво" стъпили на земята и доста слабо религиозни хора, а мнението ми за Бялото братство беше че е някакъв род секта. Та един есен ден на 2008г както обикновенно си "ловувах" книжки в Ориджа на Скай сити и гледам една червено-синя книжка "Българската душа". Аз съм запален националист и като такъв книжката веднага ми грабна окото! Въпреки някой свой резерви я купих и си я отнесох в къщи. Късния следобед същия ден отворих да видя какво пише вътре и се зачетох....В края на първата страница имах доста особенно усещане - изпитах силно изразеното чувството че току-що съм се събудил! Това беше странно защото часът бе около 16 и от сутринта не бях лягал нито задрямвал- напълно буден си бях! Това беше първия ми досег с словото на Учителя - сега вече имам доста негови книги Най-интересното от цялата история е че покрай мен със Словото се запозна и моята приятелка! Но черешката на тортата беше майка ми - закоравелия материалист взе да се интересува от молитви и прочее. А що касае мен преди да открия Словото в храната си бях направо вълк -без месо не сядах на масата! Сега съм вегетарянец 90 до 100 процента според случая-колко ме насилват или изкушават с меса, на какво да се прави като месото е във почти всяка храна около нас....
  6. Извини ме Диана но ти нямаш избор на кой кораб да си . За този ти живот вече са те зачислили на кораба "БЪЛГАРИЯ". Но аз имах друго прдвид - дори и велик капитан не може да превърне стар разнебитен кораб / казвам го по принцип нямам предвид България/ в модерен презокеански лайнер! Да, той може да го удържи на повърхността, да го пребоядиса но...дотам .... А един голям и модерен кораб например-САЩ дори и ограничен и глупав капитан като Буш младши не успя да го потопи.
  7. Кавалерство ще има когато има дами ! Изхождайки от своя си опит ако се опиташ да бъдеш кавалер ще изживееш доооста конфузни ситуации Наскоро на с едно архитектче-приятелче си говорехме на кафе по темата. Той тъй като е възпитан в кавалество се чувстваше доста неразбран. Аз му казах горе-долу следното бъди кавалер когато има дама отсреща, а когато виждаш много елементарно същество /да бъда дипломантичен/ е.... все си гледал чалга клипове ясно ти е модела на поведение на който те реагират. За женската аудитория моето мнение може да не хареса на какво да се прави - "каквото повикало такова и отговорило"
  8. Inatari поздравления за хубавите расъждения! Донке, не съм съгласен с теб че всеки народ си заслужава властниците! АКо така смятаме значи Германия заслужаваше Хитлер, а Русия - Сталин така ли? Издигането на дадения човек на коримилото на властта понякога е случайно, понякога зависи от късмет, а много често е резултат на качествата на този човек - каквито и да сеа те! Много хора пропускат най- важното не е толкова важно кой е начело, а в какво състояние е корабът! Имаше една тема с предсказания на Славка Севрюкова - май така се казваше, та тя предричаше че в България щял да се роди Давид - легендарния еврейски цар и тои щял "да оправи" нещата! Хубаво да се ражда! Ама каво може да направи той?! ДА завладее Балканите ли ?! ДА управлява "честно"! Една доста съсипана страна колкото и честно да се управлява тя пак си остава.... съсипана! Тогава има ли значение кой е отгоре?
  9. Сериалите са вид дрога- включваш телевизора и......за един час преживяваш красиви неща, богат си и имаш любов. Не че това променя нещо в действителността, но предполагам че тушира недоволството им от живота....
  10. Под насаждане е отгоре надолу имам предвид че това е когато властта-тоест Държавата посредством своя пропаганден апарат възхвалява определени добродетели и модели на поведение и ги внушава на народа. Тоест нещо много подобно на това което се правеше по време на комунизма -стремеж със средствата на пропагандата да се развиват у хората определени добродетели. Ето в момента средствата на масова информация масирано насаждат определена визия за живота. Аз мисля че идеята за централно поощряване на хората не е лоша, но това много зависи от това какви хора са те. Всъщност от великите манипулатори - комунистите могат да се вземат доста добри идеи за възпитане на обществото....но все пак всичко зависи от ХОРАТА отгоре....
  11. Аз вярвам в Доброто в хората но то много бавно си пробива път отдолу нагоре. А отгоре надолу засега никой не го насажда. Аз определено смятам че голямо предизвикателство и опасност би обединило хората и би ги накарало да излязат от черупките си. Подчертавам - опасноста, не нещастие - има голяма разлика между двете!
  12. За много хора сериалите са вид бягство от действителността - особенно когато декорите са красиви. Хората лекуват разочарованията си от действителността и липсата на Любов в живота си съпреживявайки с геройте си на екрана. Това е по принцип- а що се касае до турските сериали там работата е друга...... Те се правят с пропагандна цел "Моля приемете ни в ЕС ние сме европейци" Но за тяхна беда се увличат и често показват такива неща от който косата направо ти настръхва! За пример - турско семейство живеещо в Берлин ПРОДАДЕ дъщеря си като крава на бъдещия и мъж без въобще да я питат иска ли го или не. След това дъщерята избяга а родния и баща изпрати брат и да я УБИЕ защото била "ОПОЗОРИЛА" семейството!!! Добре запознат съм по темата защото вкъщи имам фенове на въпросните сериали
  13. "Божието царство не се дава, а се взема" Интересно а какво значи това?

    1. Покажи предишните коментари  %s още
    2. aiia

      aiia

      Ха-ха Мартине трябва да покажеш голямо желание+постоянство ама и това не е гаранция че ще те пуснат.

    3. shining_star

      shining_star

      Ето какво написал един будистки монах на вратата на стаята си: "Господин Амида Буда, тази стаичка е тясна. Мога да ви приютя само временно. И не си въобразявайте, че ви моля да се преродя във вашия рай."

    4. pavli82

      pavli82

      означава според мен, че трябва да сме активни, да сме създатели, да се грижим за Творението, да решаваме проблеми тук на земята, да не чакаме някой нещо да ни спусне "отгоре" като награда, а сами да претворим Божието Царство тук на земята с делата си.

  14. Човече това с което си се захванал си е направо магистрала за АДА! Ама това ще бъде твоя личен персонален АД! Като виждам че използваш думата "разтурен живот" това ме навежда на мисълта че си човек консервативен и без много опит с жените..... Та виж сега принципа е "БИЛО КАКВОТО БИЛО" НЕ РОВИ, НЕ ПИТАЙ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАЙ!!! Поне ако искаш да сте заедно! А и още нещо важно - НЕ Я СЪДИ!!! Това е най-важно! Така е мислила така е правила....Тя е и човек а не икона - това също помни! И не се дръж като монах от Света гора - извеждай я, прави нещо което тя не очаква - ако трябва поизложи се! Целта на занятието е да разбере че се е хванала с пълнокръвен МЪЖ а не с монах! Така трябва да действаш ако искаш да я задържиш-това е цената.....А за книжки и подобни работи забрави-тук играе само живия опит! А и още нещо вожно накрая -Да не си посмял да и приказваш за това "Какъв разтурен живот е водила"-това е най бързия начина да се раздулите! Тя може и сама да стигне до този извод след време но ти задължително си трай! Айде успех!
×
×
  • Добави...