Jump to content
Порталът към съзнателен живот

АлександърТ.А.

Участници
  • Общо Съдържание

    3115
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    184

Репутация Активност

  1. Like
    АлександърТ.А. reacted to Ahmet in Коментари на събитията в съвременния свят   
    "Украинската армия обстреля с български снаряди българско селище в Украйна"
    "Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) обстрелват селище на етнически българи в района на град Альошки, Херсонска област, с боеприпаси българско производство. Това съобщи ръководителят на херсонския регионален клон на Всеруската обществена организация на ветераните „Бойно братство“, депутатът от регионалния парламент Игор Телегин, цитиран от ТАСС." Още по темата: https://obektivno.bg/ukrainskata-armiya-obstrelya-s-balgarski-snaryadi-balgarsko-selishte-v-ukrajna/?fbclid=IwAR3ivL3LJYg5fq-shhAXoQThqTMAh8zTOjkF63Skw0449cwYHGVg4fg3dA4_aem_AX_GPzG1CcKOhLytagZVBk7CDI5WqNfZl9jKIFjdjeKrPbRGDRy4z1hnAfOp3u53BV0h3fBzA9lYo4NPMkjWhxho#google_vignette
  2. Like
    АлександърТ.А. got a reaction from Донка in Коментари на събитията в съвременния свят   
    Ето един хубав коментар  
     
     
  3. Thanks
    АлександърТ.А. got a reaction from Донка in Коментари на събитията в съвременния свят   
    Ето малко насоки от книгата ,,Култура на мира" продукт на общноста , на конфликтолозите .
    А иначе информация има всякаква , по всички въпроси .  Но това само по себе си е само условие за различни гледни точки в зависимост от развитието на  на съзнание у отделния човек .За това толкова се набляга на медитацията в днешно време , по различни поводи , както здравни тъй и културни , философски и др. . Защото не от информацията а от човека зависи неговия мироглед . И от там , на всичко което прави .
    Значи накратко да обобщим   Културата на войната се състои от всякакви деиствия за манипулиране и подтискане на хора . Сега най яростните битки са за умовете на хората . Всеки с власт желае да се настани в мислите като верния човек/фракция/партия или група .
  4. Thanks
    АлександърТ.А. got a reaction from Донка in Коментари на събитията в съвременния свят   
    ,,Миритворците " Пращат боеприпаси с обеднен уран за Украйна .Може би е пресилено да мислим че си правят ,,научни" опити , или просто нямат нужда от хора по тези места .
     
     
  5. Thanks
    АлександърТ.А. reacted to Донка in 249. Пробуждане съзнанието на ученика - Съборна Беседа, 22 август 1927 г.   
    Само съвършената Любов може да ни приближи към Бога.
    Тайна молитва
    249. Пробуждане съзнанието на ученика - Съборна Беседа, 22 август 1927 г.
    Добрата молитва
     
    Пробуждане съзнанието на ученика
  6. Like
    АлександърТ.А. reacted to Ahmet in България. Ще я бъде ли?   
    Русия със сигурност не е рай, но изглежда там има повече ред и по-здравословна среда.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------
    @Georgi-Petrov
    преди 5 дни В България е така, за това моята съпруга с която сме заедно от 14-15 годишни, когато беше дошла тук се преместихме. Сега сме на 24 и миналата година сключихме брак и тя пожела да се върне и да заживеем в нейната родина, защото средата тук е абсрудна за отглеждане на деца. И така сега сме в Санкт-Петербург. Тук не може да видиш непълнолетни по дискотеки и улицата, защото полицията арестува, бие и глобява. Така и трябва. Свободията и демокрацията са за глупаци, некадърници и умствено изостанали примитивни форми на живот. Велика държава се гради с твърда ръка и желязна дисциплина. Тук емигранти няма , защото на границите има войници с Калашници. Целуваш ли се на обществено място с някой от твоя пол или да пропагандираш LGBT следва арест, защото всичко това е забранено от закона. Има 2 пола мъж и жена и има баща и майка, а не родител 1 и родител 2. Тук хората масово се женят млади и държат на брак и традиции. България е кочина, Русия е рай!
  7. Like
    АлександърТ.А. reacted to Донка in 248. Обич към знанието - Съборна Беседа, 21 август 1927 г.   
    Само светлият път на Мъдростта води към Истината.
    Размишление
    248. Обич към знанието - Съборна Беседа, 21 август 1927 г.
    Само светлият път на Мъдростта води към Истината!
     Обич към знанието
  8. Thanks
  9. Like
    АлександърТ.А. got a reaction from Донка in 806. Новото откровение - Неделна беседа, 13 април 1941 г.   
    Неделни беседи - 1941 г.,1941
    Възпитанието (1940–1941) Том II
    Новото откровение
    „Отче наш“
    „Иде, иде“
    Ще прочета само тринайсети стих от дванайсетата глава от евангелието на Йоана: „Взеха вейки финикови и излязоха да го посрещнат и викаха: „Осанна, благословен, който иде в името Господне.“
    „Духът Божи“
    Една много актуална за днес беседа .
  10. Like
    АлександърТ.А. reacted to Донка in Можем ли да се откажем от абсолютния контрол над живота?   
    Зависи от спорта, за съжаление. Преди всичко зависи доколко спортът е комерсиализиран и някой не-спортист получава финансова изгода от убиването не само на умственото и духовното, но и на физическото тяло на спортистите. Иначе професионални спортисти са Нешка Робева, Илиана Раева... сигурно има и други примери, в които няма съмнение за хармонично развитие на телата.... 
    По темата - след доста години с интерес препрочетох мненията  Оставам на старата си позиция - да можем и не само можем, но без това не можем да живеем естествено. 
  11. Like
    АлександърТ.А. reacted to Донка in 246. Братя в единомислие - Съборна Беседа, 20 август 1927 г.   
    Ето, колко е добро и колко е угодно да живеят братя в единомислие! (Псалом 133:1)
    Само Божията Любов носи пълният живот!
    246. Братя в единомислие - Съборна Беседа, 20 август 1927 г.
    Добрата молитва
    Господнята молитва
    Братя в единомислие
  12. Like
    АлександърТ.А. got a reaction from Ahmet in Историята на България   
    Независимите Новини
    4 дни  · 
    На днешния ден 4 януари 1878 година град София е освободен от турско робство.
    На 4 януари ген. Гурко превзема София, като разгромява армията на Осман Нури паша.
  13. Like
    АлександърТ.А. got a reaction from mecholari in Бъдещето на България - идеи!   
    Кога ще се оправим?  Когато разберем какво искаме да се оправи .И това да разберат повечко хора .Не чак всички , но колкото повече , в името на Бога на Любовта , толкова по лесно ще стане .
     
     
  14. Thanks
    АлександърТ.А. got a reaction from mecholari in Бъдещето на България - идеи!   
    Мерси за клипа . Ивелин Михаилов не съм го наблюдавал .
    Ние , като търсачи на истината , имаме  метод завещан ни от Учителя и наречен ,,метод на Любовта" . Това означава че всяко нещо , не принасящо полза за всички , всяко разделящо хората , всяко отнемащо  от някого по нещо .Особенно свободата .Тези работи ги изоставяме като остарели и вредни  .Придържаме се към ,,Новото " учение според което , да правим всичко с любов .
     Когато става въпрос за доказан Човек , коментарите са излишни . Това че много  крякат от своя си гьол е показателно за големината на Човека . За мащаба на влиянието му и правотата в изявите .Изяви напомнящи всеки път , че човек е духовно същество и е длъжен да се държи като такова .
     
  15. Like
    АлександърТ.А. reacted to Донка in Коментари на събитията в съвременния свят   
    Особена благодарност за демонстрирането на един от най-често срещаните и ефективни средства за промиване на мозъците. Последното означава изтриването на способността за критично възприемане на услужливо и дори агресивно поднасяната информация.
    Та средството се нарича "персонификация на злото". Надявам се присъстващите тук събеседници ще се досетят какво имам предвид.
    Колкото до Учителя Беинса Дуно, надявам се събеседниците да са чели беседите, а не техните преразказани от някое съвременно гуру варианти. 
     
  16. Like
  17. Like
    АлександърТ.А. reacted to Ahmet in Музикални поздрави - 6   
    Стига толкова политика за днес. Ето малко музика.
     
  18. Like
    АлександърТ.А. got a reaction from Ahmet in България. Ще я бъде ли?   
    Демокрацията не е нещо конкретно . Тя е неуточнена идея , обяснявана по различни начини .Но общо взето , е идея за управление на обществото , изповядвана от управляващите .Характерното е , че говоренето по темата не съответства на практиката , на същите управляващи .
    Сега за убиване на хора  и техните права се говори повече а много малко се прави .Но идва един друг проблем , които забравиха . Относително малка група забогатява , до като милиони други мизерстват . А единственото видимо което се прави е да се концентрира все повече капитала и управлението , като за голямата маса хора , най благосклонно се грижат да са нахранени и заети с работа за оцеляването си .
    Разбирам че това са благоприятните условия за развитие . Щом ти е осигурен хляба , водата , въздуха , другото всеки да разбере как се постига . Но не веднага а като следствие собственото усъвършенстване ...Днешното противопоставяне на хората във всички социални нива  е липса на търпение и незачитане душата на другия . Масово се желаят благата а отхвърлят трудностите по създаването им .Отглеждането на една ябълка е по ценно от доста депутатски безумия . 
     
  19. Like
    АлександърТ.А. got a reaction from Донка in Коментари на събитията в съвременния свят   
    Ама това е проблема ! Или няма проблем . То въпрос на желание е да се правиш на вол .А за Русия се знаеше какво ще стане . До като тук за нас е малко мътно , неопредлено . Не сме излезли от дупкат . От по високо се редят нещата .
  20. Like
    АлександърТ.А. got a reaction from Ahmet in Коментари на събитията в съвременния свят   
    Ама това е проблема ! Или няма проблем . То въпрос на желание е да се правиш на вол .А за Русия се знаеше какво ще стане . До като тук за нас е малко мътно , неопредлено . Не сме излезли от дупкат . От по високо се редят нещата .
  21. Like
    АлександърТ.А. reacted to Ahmet in България. Ще я бъде ли?   
    Предполагам грижата, която виждаме демонстрирана в България през последните 35 г., която виждаме и в Щатите, където има крещящи социални неравенства и не знам колко народ клошари. Страната с над трилион долара военен бюджет годишно (безапелационен №1 в света). Щатите които са пръснали трилиони долари за военни действия, водени от тях или техни марионетки. Голяма грижа за американския народ и за всички други замесени народи. Подозирам че, когато през 2003 г. Америка и нейните съюзници започнаха да освобождават Ирак (на база на скалъпено обвинение за притежаване на химически оръжия и без одобрение от ООН), то тогава бая противници и жертви на Садам Хюсеин са съжалили, че ги освобождават...
    А колкото до Путин - мисля че не е добре дето заставаме на пътя му. Ванга е предсказала, че нищо няма да може да спре славата на Владимир. Едно момче писа веднъж, че предсказанието може и да се отнася за един руски светец. Аз обаче, ако управлявах България нямаше да рискувам...!
    Какви нови територии, какво "жизнено пространство" (както са се изразявали разни диктатори от миналото) присъединиха Щатите към себе си в последните стотина години, като водиха толкова много войни, струващи трилиони долари, като причиниха смъртта на това много свои и чужди хора? Не казвам, че трябва да се водят войни, обаче техните действия изглеждат и още по-егоистични, още по-обслужващи тесни кръгове хора.
  22. Like
    АлександърТ.А. reacted to Ahmet in Разговорки - 2   
    Ако ставаше дума за Върховния Модератор, най-вероятно нямаше само с това ми мнение да стане проблем. Пък и в него най-ясно се виждаше, че не смятам насилието за добродетел.
    Навярно причината за изчезването е само и единствено при мен (предоверяване на софтуера на сайта и недостатъчно търпение в коментираната ситуация). Защото за разлика от други случаи, не си направих копие чрез десния бутон на мишката. Преди да се опитам да постна, не проверих дали съм изхвърлен от профила ми. В някои други моменти като съм проверявал и виждал, че вече не съм логнат, отварял съм друга страница, логвал съм се отново през нея и тогава съм натискал бутона за постването там където съм го натиснал и първия път (но без през втората страница да отварям темата). Прекалено разчитах, че мнението ще е съхранено в клипборда, както вече се беше случвало. Навярно грешката беше, че вместо да вляза повторно от страницата на която написах мнението, то аз влязох в същата тема през друга страница. Хората имат склонност да виждат това което желаят, без значение дали то реално е там или пък не. Мнения, които струва ми се са по-неудобни за теб видяха бял свят.
  23. Like
    АлександърТ.А. reacted to Ahmet in Коментари на събитията в съвременния свят   
    Искам да припомня как след избухването на войната в Украйна, ЕС (за някои едва ли не втори по демократичност в човешката история след САЩ) забрани руските канали. И хем беше погазена демокрацията (беше ограничен достъпът ни до алтернативна информация), хем хората плащаха за канали които не могат да гледат, което не ми звучи особено демократско. И по един по-конкретен начин ще насоча вниманието към споменат вече законопроект, за който подозирам че една от целите му е да се стигне до ограничаване на съдържание, което е неудобно за определени държави и кръгове по света и у нас: "Законопроект на ПП-ДБ предвижда въвеждане на мерки за превенция на дезинформацията" (https://ppdb.bg/zakonoproekt-na-pp-db-predvizhda-vavezhdane-na-merki-za-prevencziya-na-dezinformacziyata/?fbclid=IwAR2nDDMK5xf43eejiMTAdx3b36dk4IQZJNEglJD1SjlaO2qBtJP0Xh3mEbI ).
  24. Like
    АлександърТ.А. reacted to Ahmet in Коментари на събитията в съвременния свят   
    Изобщо нямам предвид подобни злоупотреби. Преди 10 г. питах една случайна млада рускиня нещо от сорта на дали има диктатура в Русия. Тя отрече и заяви, че руснаците стоят зад техния президент. Явно доста народ там (поне по онова време)  не са се чувствали потиснати. Няколко години по-късно нашумя един руски престъпник, който се криеше зад маската на духовни идеи. Попитах друга рускиня дали е чувала за него, че той е водач на секта и е бил затворен от руските власти. Тя първоначално не ме разбра правилно, помисли си че  твърдя, че руската държава преследва хората по религиозен признак. Жената е аполитична, занимава се с йога и езотерика. Отговори ми, че в Русия има религиозна свобода и хората са свободни да вярват в каквото си искат и да се събират на база на духовни интереси. Помня че спомена за клубове по йога, харе кришна. И тук говорим за страна, която някой определят като "путлеров райх". Така че, това някой да има повечко власт не означава, че ще тръгне да тормози определяните като "дъновисти", камоли да гори книгите със словата на Дънов. Визирам упражняване на власт насочена към благото на обществото, власт действаща срещу хората които явно или тайно ощетяват обществото, и нямам предвид отнемане на основни свободи (като правото ни на придвижване, свобода на словото и т.н.). Дори преди 9.09. не е имало такива сериозни действия спрямо Дънов и негови хора, каквито посочваш. Имало е заклеймяване и отделни инциденти, но не и масови гонения. А сега живеем във време, когато като цяло има повече свобода. Обаче в последните години се върви към ограничаване на тази свобода, а уж живеем в много демократична страна. Даже има идея за закон, който да ограничава свободата на изразяване в интернет.
    Като говоря за "интелигентен авторитарист", визирам човек който заедно със своя екип и с народна помощ ще работи срещу определени зловредни явления (като например срасналата се с държавата ни мафия) и ще полага усилия за това да има подобрения във всички сфери на живота. Това изключва гонения на база духовни разбирания. Искам начело да е човек, който да е готов да погази определени писани правила или най-малкото да ги измени/да натисне други да ги изменят, ако това е наистина добро за обществото. Да има силата да се намеси решаващо (явно или скрито) навсякъде, където престъпни сили дърпат конците било чрез заплахи или подкупи. И навсякъде където някой се опитва да се облагодетелства за сметка на останалите. Например да е готов да наруши/измени определени правила, за да се намали рязко силата на организираната престъпност. Върху законите и прилагането им влияние оказват мафиоти и олигарси. Следователно сляпото им следване и неизменянето им не е възможно най-доброто, което би могло да се направи. Един достатъчно интелигентен човек, който е и достатъчно духовен, няма да ползва властта си за да мачка редовите граждани с цел да укрепи властта си. Няма да фалшифицира изборите и да се мъчи да остане на власт, ако мнозинството вече не го ще.
  25. Like
    АлександърТ.А. reacted to Ahmet in Какво мислите за виртуалните социални мрежи?   
    Нещо от 2022 г.
    1. Цитат: "На потребителите на Facebook и Instagram в някои държави ще бъде разрешено да призовават към насилие срещу руснаци и смъртта на Владимир Путин, според изтекли имейли, предава Ройтерс." Цитираното е из по-кратък материал, за който прилагам линк: https://glasove.com/tehnologii/facebook-shte-si-zatvarya-ochite-za-rech-na-omrazata-sreshtu-rusiya-i-putin.
    2. Ако ви се чете по-детайлна статия по темата, можете да ползвате адреса, който пък следва след ето този цитат (за да се види цялата статия, трябва да се влезе с имейл адрес):
     
      Източник и на втория цитат: https://www.dnevnik.bg/sviat/voinata_v_ukraina/2022/03/17/4325429_za_edni_moje_za_drugi_ne_dvoen_li_e_standartut_na/
×
×
  • Добави...