Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Орлин Баев

Психотерапевти
  • Общо Съдържание

    6027
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    263

Блог Коментари добавени от Орлин Баев

  1. Какво е фразеологизъм?

    Защо да не се слага дума в кавички?

    Какво е литотата?

    Защо да не обобщаваш - губи се аха ефектът ли?

    Защо без сравнения?

    Защо без реторични въпроси?

    Защо да не се смесва висок и нисък стил - нали в живия живот се смесват, както и в съзнанието на всеки, включително на читателя?

    А защо да не разконцентрираш невнимателния читател? Всеки ли трябва да те чете? Не е ли по-добре да имаш целева група от хора с мозъци?

    Къде може човек да прочете нещо сбито за авторски сти, стилове на писане, кратки правила и т.н. ? :)

  2. Да, изродско е! Да, нечовешко е! А кое е човешко и хората както живеем сега, мислим и чувстваме сега хора ли сме? Не мисля! Делфините се избиват масово, китовете също! А животните? Дивите особено - тяхното убийство, така нареченият "спортен" лов за мен е равносилно на убийството на хора! Каква е разликата - почти никаква! Животните имат точно същите емоции както и ние! Имат интелект колкото 3-10 годишни деца, в зависимост от вида си! За мен убийството на кое да е животно е равносилно на убийството на човек! Нима убиваме децата си, защото са по-нелогични? По-нелогични да, но далеч по-свързани с целокупния живот, с Вселената ако щеш! Ако преди столетия и хилядолетия убиването на животни е било що годе в крак с еволюцията ни, сега е проява на чудовищна примитивност, варварщина, безсърдечно малоумие, духовна тъпота и липса на Човешко в двуногите убийци! Цялата ни цивилизация сега е толкова механистично плоско принизена, ориентирана е в посока разрив с всичко човешко и свято! Ценностите са преобърнати. Хората винаги са доказвали как умеят да задоволяват малоценността или примитивността си като се изтезават един друг, убиват и наслаждават на убийствата си! Колко е по-лесно да се убиват животни - за тях дори закони няма. В Б-я например няма. Всеки може да застане на площада и да изтезава до смърт висш бозайник - нищо, че по сърдечна интелигентност този бозайник е по-човек от повечето хора! А огромните организирани касапници, в които живите същества са третирани като продукти, като стока, като производствени единици?

    Разумът на интелекта е важен - съвременното човечество обаче дотам се е насочило единствено към него, че все повече се откъсва от онзи по-всеобхватен и цялостен разум на сърцето, на целокупното възприятие на света и процесите в него! Ако логиката е мерило за човечност, всеки компютър (AI) би бил по-човек от който и да е въглеродно процесиращ информацията интелект (биологичен човек). Да, но не е. Само инструмент е в ръцете на една по-широка интелигентност, връзката с която официалната наука все по-тотално губи. А нали науката е съвремената религия... За щастие има много Хора, които са Човеци в истинския смисъл на думата - с жива връзка с цялото! Бъдете Човеци...

×
×
  • Добави...