Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Aurora2012

Участници
  • Общо Съдържание

    131
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Статия Коментари добавени от Aurora2012

  1. А аз мислех, че правото черво е най-неприятното и най-важното.

    Мислех, че егото живее там и се мисли за най-важното и в същото време е най-неприятно.

    Една духовна учителка ми каза да медитирам и където почувствам телесно неудобство - там ми е егото. Неудобството беше в лек спазъм в това черво. От тогава знам. Гледам поне веднъж на ден да го изпразват.

  2. Учителят ни вдъхновява да се стремим към Любовта и Светлината, но ни и напомня никога да не се движим успоредно със злото. Нашата задача е да се научим как да разпознаваме злото и как да не се движим успоредно с него. Орлин е предложил неговата идея за това. Благодаря.

  3. Повече за Сведенборг : http://www.swedenborgdigitallibrary.org/ES/epictc.htm

    В миналото бях намерил пълния текст на някои от книгите му на интернета. Вероятно са още там, ако се потърсят и ако има интерес.

  4. "Преди години брат Нестор Чуклев, който си замина на повече от 90 години и който беше играл Паневритмия при Учителя на Изгрева и я играеше всеки ден, лято и зиме, ми каза нещо важно, което искам да споделя за финал. Тогава „синдромът на десния крак" се вихреше около „отварянето" в „Изгрява Слънцето". Кипяха аргументите. Аз наблюдавах как той просто се оттегляше настрани и веднъж го попитах: „Защо не им кажеш как е, ти си играл на Изгрева?". Той махна с ръка: „Остави, не се въвличай в спорове". После постоя малко замислен и добави: „Когато преподаваш Паневритмия, казвай на хората да играят наистина, от сърце, защото тогава светлите същества ще дойдат да играят с тях и ще останат да им помагат в живота". Какво значи „да играем наистина"? Разумното ни сърце чака да го послушаме. Със сигурност тогава споровете стихват, защото чрез Разумното сърце говори светът на единството. Разумната Природа чака човекът да се отвори и да постигне това единение, което е първата крачка към Новата епоха." Цитат

    Благодаря за тази статия! Забележителна!

×
×
  • Добави...