Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Кон Круз

Участници_
 • Общо Съдържание

  1887
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  22

Репутация Активност

 1. Like
  Кон Круз reacted to Слънчева in Джон Кехоу и позитивното мислене   
  В подсъзнанието може да има страхове, може да има приятни мигове, всичко заложено в нас още от детството и преди него... Изчистване и овладяване на подсъзнанието ни помога да израстнем в съзнанието.
  Но самосъзнанието /себепознанието/, обръщането навътре /разбиране на причини-следствия/ ни свързва със свръхсъзнанието, с Висшият аз, с Духа...
 2. Like
  Кон Круз reacted to Креми (късметче) in Джон Кехоу и позитивното мислене   
  Да, и аз съм размишлявала върху това, че Кехоу силно отключва критицизма в хората. Защо? След като е толкова сериозен реалист.
  Ефектът според мен се получава от няклко стъпки:
  1. Резултатите му са много добри, около тях започва да се шуми и той придобива известност, граничеща със скандалната.
  2. Хората го прочитат веднъж, смятат, че всичко са разбрали, и забравят половината от твърденията му, като в главите им остават само новаторските, "скандалните'. Така се получава леко изопачаване на неговите обяснения.
  3. Ако първият опит на някого е несполучлив, най-лесно е да се обвини авторът. Забравяме, че и каране на колело сме научили с рани по колената.

  Аз също много уважавам Кехоу, защото ни учи да работим съзнателно с мисълта и са понасяме последствията от това - т.е. да сме отговорни и в тази ( доскоро езотерична = скрита) област от живота.
  Освен това ни учи да се отървем от модела "Магарето и моркова", т.е. да не забравяме постигнатото. Който не е осъзнал това, няма смисъл да ползва техниките му.

  И последно - правейки познанието по-достъпно за мнозинството, той е пропуснал един момент - ако човек постъпва по Божията воля, всички компоненти от живота му започват да се подреждат , все едно че е ползвал тези техники. Но все пак Кехоу е дал основите препоръки за добър морал, без който техниката би се върнала като бумернаг върху ползващия я.

  Благодаря, Донче.
 3. Like
  Кон Круз reacted to Лиула in Всичко започва и свършва все някога с Маркес   
  „Винаги има едно утре и животът ни дава и други удобни възможности, за да направим нещата така, както трябва, но в случай, че направя грешка и ни остава само днес, бих искал да ти кажа колко те обичам и че никога няма да те забравя.”
 4. Like
 5. Like
  Кон Круз reacted to Донка in Джон Кехоу и позитивното мислене   
  "Успехът и парите" - това беше причината да оставя настрани Кехоу преди години. Тогава съм проявила гордост, може би. Сега осъзнавам, че е било за мое добро - нямаше да ми подейства и да ми помогне, защото нито успехът, нито парите някога са били моя представа за пътя към щастието и любовта. Признавам, че съм се отнасяла с леко презрение и съжаление към хора, които ги преследват.
  Животът ми даде урок. При мен започнаха да идват на уроци - един след друг, хора от бизнеса. Явно само професионалното ми усещане за близост с човека - ученик, можеше да ми помогне да изчистя гредата от окото си. След месеци работа (усвояването на езика "отваря" душата на човека), аз със срам вътре в себе си трябваше да призная, че бях се самозаслепила, лепвайки етикет на тези хора. Опознавайки ги все по-близо, всеки път молех за прошка за всичко, което бях мислила и чувствала по техен адрес преди. Те си бяха същите такива човеци като мен. Те също носят духовност - дори понякога повече и по-мълчалива и практическа от моята. Един от тях осинови ударено куче, което прибра от шосето и излекува. Но това е нищо - трябваше да усетите болката и любовта, с които беше написал за случката на своя елементарен английски.
  Така че ако успехът и парите за някого са пътят към щастието и любовта, пътят към вътрешната промяна, защо не?

  За воюването - не съм съгласна, че Кехоу призовава към воюване, но ще се върна в книгата и пак ще потърся дали наистина няма такъв уклон някъде.
  Благодаря.
 6. Like
  Кон Круз reacted to Деяна in Господ чува молбите на хората,които искат да забравят омразата,но е глух за тези,които искат да избягат от любовта   
  Не това е моето послание и не това е моята идея! Ти не го разбираш и аз не желая да чета подобни коментари! Ако обичаш спри да обсъждаш публикациите ми! Не ми е приятно
×
×
 • Добави...