Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Кон Круз

Участници_
  • Общо Съдържание

    1894
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    22

Репутация Активност

  1. Like
    Кон Круз got a reaction from АлександърТ.А. in Глобализацията - братство между народите или световно господство?   
    Глобализацията не е свързана само с негативи. В наш интерес, в интерес на огромната част от хората е храните, които консумираме да са максимално чисти. Преди години са били по - здравословни, в цялата страна. Следователно е възможно и сега да са така. Но това, което е било, едва ли ще се върне и едва ли ще спрем да сме кош за боклук, ако не е налице съответната политическа воля. Воля, която да се прояви в следствие на натиск отдолу или поради съответни промени в управлението на страната.
  2. Like
    Кон Круз got a reaction from АлександърТ.А. in Глобализацията - братство между народите или световно господство?   
    Донка:
    Защото има интерес за това в наши и чужди среди.
  3. Like
    Кон Круз got a reaction from АлександърТ.А. in Забавно - 2   
    Йосиф Сталин: "Честита Баба Марта. И бели, и червени, бъдете весели и засмени."
  4. Like
    Кон Круз got a reaction from АлександърТ.А. in Тест за полова ориентация   
    Не съм сигурен какъв точно тест си попълвала. Аз съм попълвал един и същи тест на две различни места, като на двете места скалите за оценяване на отговорите бяха различни. Няма верен и неверен. Просто има някакви резултати. Ако приемем за нормално една жена да има женски ориентиран мозък (което е масовото), с оглед на резултата ти си си напълно нормална. Това, че един човек оценява и красотата на собствения си пол не го прави обратен.
     
  5. Like
    Кон Круз got a reaction from АлександърТ.А. in Смисълът на нещата?   
    Какъв е смисълът на едно или друго нещо? Такъв, какъвто ние му предадем?
    Имат ли нещата смисъл извън този, който им придава възприемащия ги?
    Или може би има и Божествен смисъл (който е един), и различни човешки смисли?
  6. Thanks
    Кон Круз got a reaction from Донка in Световна история   
    Даниела Горчева
    16 ч.  ·   Пишем си със Sasha Avramov за Холокоста и си разказваме разни истории. За Корчак, за Върба и Вецлер, за Хенри Левенсон и за патриарх Кирил. И той ми написва следното: "Историите нямат край. Мен ме интересува това, че съвременните българи не знаят, че са известни в света с нещо, което са направили сами. Без Германия, без Русия. Без никаква намеса. Аз съм евреин, но културата съм си получил от българския народ и бит. Може би не знаеш, но европейските и руските евреи, когато видят кръст, се плашат. За тях това е символ на погроми и гонения. Българските евреи виждат спасение.". А аз реших да го споделя с всички вас. Благодаря, Саша.   Източник: Фейсбук.
  7. Like
    Кон Круз reacted to mecholari in Демократично общество - мит или реалност?   
    Няма демокрация.  Има демонокрация. 
  8. Like
    Кон Круз reacted to mecholari in Демократично общество - мит или реалност?   
    Всички те уважават, умния.
  9. Like
    Кон Круз reacted to Ирина - Horus - Чебурашка in Идеен проект "Безусловен Базов Доход за всеки Българин"   
    Това като прочит - звучи поетично и красиво.. Но, като решение на проблемите ни - звучи доста безотговорно.
    Защото в днешно време децата са много повече продукт на обществото, отколкото ни се иска да бъде. А при положение, че ние не можем да им предложим едно здраво общество и не можем да им осигурим реализация в собствената им родина - как можем да очакваме от тях да станат такива "учители", каквито са ни нужни.
    А дори и част от тях да успеят да станат - ние какво ще правим? Ще стоим и ще спим блажено и безотговорно, чакайки те да ни решат проблемите с "магическа пръчка"?
    Или да ни поведат като "пастири", които водят "стадо овце" на паша.. или на заколение (според случая, защото то "учители" се раждат всякакви - и черни, и бели)?
     
    Моля, не го приемай лично - но, на мен подобни изказвания ми звучат твърде много езотерично и твърде малко реалистично.
  10. Like
    Кон Круз reacted to Ирина - Horus - Чебурашка in Идеен проект "Безусловен Базов Доход за всеки Българин"   
    vorfax, ти ме утрепа с мрачните си пророчества 
     
    Виж сега, никой няма да ти плаща, защото си правиш и отглеждаш деца - и даже така по-скоро ще загубиш. Защото, парите са за пълнолетни граждани - то си го пише в Проекта.
    Най-много отчасти това да стимулира хората да се женят (за да си обединят дохода) - ама, не и да раждат.
    Тоест, няма опасност да се събудим някоя сутрин и да се окажем заобиколени от роми и прочее популации 
    Пък, който иска да създава деца безотговорно - той така или иначе винаги ще го прави, със или без пари.
     
    Няма и да ти е изгодно да напускаш работа, защото надали с тези пари кой знае колко ще успееш да си уредиш живота.
    Да, който си е бил лентяй - ще си остане такъв. И това е по-скоро опасност за младото поколение у нас, които нямат изградени все още навици да работят и да оцеляват сами. Но, тук отговорността и вината няма да е на държавата - а на родителите им и възпитанието, което са им дали.
    Моето лично мнение е, че на по-зрелите хора им се работи и не искат да лентяйстват. И те няма да се примирят с това да получават този минимален доход от държавата - а ще търсят начин за повече.
     
    Парите за този доход няма да се вземат от сираците и т.н., нито тези държавни звена ще бъдат ощетени - защото всички знаем колко малко пари отиват за поддръжката на тези държавни инфраструктури и звена, а колко много пари всъщност изтичат в частни джобове.
    Тук проблемът е да се регламентират тези потоци и да се съблюдава техният контрол. И именно така ще се установи, че след покриването на тези звена - ще останат достатъчно пари, за да могат те вместо по частни джобове - да се разпределят на хората.
     
    Това не е утопия. Това трябва да е устройството на всяка една държава - имаща претенции за правова.
    Да, това на този етап не се прави - не защото е невъзможно, а защото така е удобно на управляващите и те нямат никакъв натиск от страна на хората, за да го направят. Въпросът е да бъдат притиснати.
    Въпросът е и в това - хората да не продължават да чакат друг да им оправи живота, а да си размърдат "мозъка и задника" и да го поискат.
     
    "Идиотите" като теб, които работят - няма да са ощетени с нищо. Те ще си получават и заплатата и допълнителния доход. Ще си плащат и данъците като всички останали. Какво ще те бърка тебе после дали тези пари отиват, за да помогнат и на всички останали - след като и на теб ти дават същите помощи? Единствено ще те бърка само това - дали тези пари отиват по равно за народа, или потъват някъде по трасето в чужди частни депутатски джобове. И ако е така - вземат се мерки, тези крадци да се дисквалифицират от схемата.
     
    А лентяите, на които така или иначе не им се работи - те няма да работят при никакви условия, независимо дали имат или нямат пари. Това, че ще получават някаква помощ от държавата, за да не умрат от глад - хич няма да им реши проблемите или да ги направи щастливи като калинки по време на цъфтеж.  Напротив, те пак ще си останат на нивото, което са - но, това вече ще е въпрос на манталитет. Защото подобни хора не са жертва на обществото - а са продукт на своя собствен избор.
    Всички останали, които имат стремеж да учат и да се развиват - ще го правят със или без подобен доход от държавата. Просто тези пари ще са им в помощ за едни базисни материални разходи - така, както ще са в помощ и на останалите. А това никак не е малко! И при всички случаи ще е по-добре, отколкото те да бъдат крадени от държавата и институциите, за да си купуват отделни частни лица имоти, хотели, лимузини и прочие..
  11. Like
    Кон Круз reacted to Ирина - Horus - Чебурашка in Идеен проект "Безусловен Базов Доход за всеки Българин"   
    Аз знам неговата истина и мотиви - той ми ги е казал. И ги приемам.
    Нямам нужда от публични обяснения или да се създава такава ситуация, в която Никола и аз да бъдем коментирани за лични неща. 
    Защото, макар че въпросите по Проекта да са "принципни" и касаещи обществени дела - истината е, че каквото и да си говорим - не вярвам да има човек, който дотолкова да е узрял духовно, че да игнорира напълно личните си мотиви и те да не се отразят за сметка на общите интереси. 
    Също така, аз самата колкото и да претендирам, че съм готова да загърбя всичко лично - честно казано, засега не мога да ти потвърдя със сигурност, че след всичко случило се ще имам желание за сътрудничество с Никола оттук нататък. Нямам и претенции от негова страна той също да има такова желание - и не очаквам нищо такова от него.  
    Защото, в подобни случаи всеки има своите мотиви и причини. Виновни в човешките отношения няма  - има само разминавания. А при наличието на разминавания между хората -  няма как да се работи и по общите дела. Или.. поне аз на този етап не го вярвам, че е възможно да се получи сътрудничество между нас с Никола.
     
    Времето ще покаже какво трябва да стане.. и дано да не закъснеем 
  12. Like
    Кон Круз reacted to Ирина - Horus - Чебурашка in Идеен проект "Безусловен Базов Доход за всеки Българин"   
    Права си mvm – нещо вече започнах твърде много да се разгорещявам.. и е време да прекратя безсмисленото си участие по темата.
     
    Казвам безсмислено – защото:
     
    1. Вече изложих мнението си по Проекта.
     
    2. Казах, че съм готова да го представя публично - и дори лично и най-нахално се самопредложих за тази цел.
     
    3. Към момента аз не виждам това да е довело до някаква промяна.
     
     
     
    Затова, не виждам и смисъл повече да се дъвчат едни и същи неща безспир.
     
    Нямам намерение вече и да чакам да получа отговор на въпросите си дали ще имам някаква подкрепа и съдействие от автора на проекта и от останалите.
     
    Само по себе си цялото това туткане и препредаване на информация от страна на трети лица, ваденето на чужди „кирливи ризи” и оправдания – действа демотивиращо като цяло на всички и само се излагаме.
     
    Не ме интересуват и тези, които продължават да ми предлагат от мое име да говорели с Никола – а после да ми препредавали и копирали той какво мисли..
     
    Време е да спрем да се занимаваме с обсъждане на.... Никола - защото вече от всички се вижда реално кой „колко” и в „какво” го бива.
     
     
     
     
    Съветвам и Галина да не вярва на чужди фантасмагории и да не се оставя повече да я манипулират на емоционална основа. Защото Никола е достатъчно умен,.......
     
    Аз няма да се подмамя и да вляза в подобни режисирани игрички – като започна да се обяснявам или оправдавам като него.
     
    Ще предложа на Галина сама да стигне до истината, като сама си зададе въпросите:
     
     
     
     
    - Защо Никола като е толкоз честен, открит и няма от какво да се притеснява - не вземе сам да ми вдигне телефона и да се разберем, а вместо това ...... блокира профила и контактите си и ми забранява да го търся?
     
    Ами, че да излезе с някакви реални и сериозни аргументи срещу мен очи в очи –.......
     
     
     
     
    - Защо на Никола да му е по-удобно да говори с Галина или с друг един страничен човек, който няма наблюдение върху отношенията му с мен и който лесно може да бъде заблуден и подведен?
     
     
     
     
    - Защо въобще той допуска някой друг да се намесва и да му разпространява думите, след като той сам трябва да си поеме отговорността, ако някъде нещо се обърка в този „развален телефон” – че да не стане така, че после за негово удобство пак някой друг да му излезе виновен?
     
     
     
     
    -.......
     
     
     
    И какви са тия глупости и оправдания - с примери от типа на: „Ходила Червената шапчица за гъби в гората, сготвила като подарък чорба за баба си, после настоявала да й я изядат.. Но тя Червената шапчица нямало да яде от чорбата си, щото пък много й дошло от толкоз бране и готвене..!”
     
    Или от рода на: „Гонят ме, мамо, тука едни политици – искат да ме купуват. Дали да се дам, дали пък да не се дам.. Не, няма да им се дам! И суратя си, мамо, няма да им покажа – щото и без това ме чернят, та ако се покажа – ептен шъ ма попилеят, та и сектант накрая шъ изляза..!”
     
     
     
     
    - ......
     
    И най-важното: При това положение – струва ли си въобще да очаквам, че с такъв човек мога някога да се разберем като зрели и разумни хора, както и въобще мога ли да върша някаква сериозна работа с някой, който иска да си играем на „сляпа (а в случая и на глуха) баба”?
     
    Защото аз не мога да взема насериозно някой, който ми се държи насреща по този начин – а още по-малко пък ще предприема да върша с него някаква работа с обществена значимост.
     
     
     
     
    Вече започвам и аз да се съгласявам с думите на Станимир: „Аз ако бих се ангажирал с реализирането на подобен проект, нямаше да си направя труда да осъществя някаква връзка с Н. Дамянов, Просто защото не считам, че ми е необходим за реализирането на проекта. Нищо лично към него, просто за проекта биха ми били нужни хора с други качества и познания.”
  13. Like
    Кон Круз reacted to Ирина - Horus - Чебурашка in Сериозните връзки и възрастта - каква е разликата между поколенията?   
    Божидаре, разбирам накъде вървят разсъжденията ти - но, явно ти не си ме чел внимателно 
    Защото никъде не съм казала, че човек трябва да се фиксира и фанатизира в някакви си възрастови ограничения. Даденият от мен пример не беше за това, че един мъж на 40 трябва да бъде само с жени на 28.. а че в случая под този праг не е приемливо да слиза, според антропологията (като се има предвид, че изчисленията са индивидуални за всеки, според възрастта).
    Може би, не си ме разбрал - и защото аз приведох научни данни, а не свое мнение..
     
    Ако трябва да изразя лично мнение, то ще е следното:
    Мисля, че има основателен резон в тези твърдения - но, разбира се, човек не трябва сляпо да се ръководи от тях, защото в междуличностните отношения имат значение и редица други фактори.
    Също така, антропологията и науката винаги се базират само и единствено на това, кое би било приемливо и благоприятно за еволюцията на човека като биологичен вид. И според тях - вероятността партньорите да създадат  и отгледат здраво потомство, е именно когато те са в тези посочени параметри (включващи възрастовите и културни близости).
    Да, това важи за връзките от типа "секс" и "семейство". И да, човешките отношения не се изчерпват само с тях. Както и никой не твърди, че по презумпция трябва да се приема, че двама души трябва да общуват само заради секса и създаването на потомство, както и не е задължително те да са интелектуално, емоционално и културно близки, само защото видиш ли били "от едно поколение".. 
    Ако става въпрос, има дори и още по-сурова статистика, според която циклите на привличане между партньорите продължават до 4 години - достатъчно време, за да си кажат думата хормоните и да бъде създадено дете. И това също е в подкрепа на твоето изказване, че "Всяка връзка има начало и край" - и че този край обикновено е следствие на това, че между партньорите са се "изпарили" хормоните и онези ефимерни неща, които най-често са в основата на създаването на връзките в днешно време.
     
    Аз от личен опит и от психологическата си практика през последните десет години - мога да кажа, че наистина не съм срещала изключения от това. Защото, колкото и човек да избира "по сърце и сантимент" даден партньор - то ако между партньорите не са налице физиологически, психологически, интелектуални, творчески и културни сходства - то въпросната връзка е нетрайна като розов балон и е въпрос на време да се разпадне. И тогава най-добре е хората са се разделят, за да не стоят както казваш ти "в тази агония". Да, ако имат вече деца - тогава те може геройски да понасят агонията неопределено време - но, така или иначе връзката вече се е разпаднала отвътре.
     
    А относно твоето романтично изказване, че "Ако съдбата е събрала двамата, то те реално при запознаването си не виждат такива неща като разликата в годините." - аз да ти кажа честно, не вярвам в подобни абстракции като "съдба" и т.н. Защото, според мен, това са извинения - чрез които човек оправдава собствения си избор, приписвайки отговорността на някаква Сила или обстоятелства извън него.
    Истината е, че това, което на пръв поглед може да изглежда метафизично (като съдба, карма, синхроничност и т.н.) - не е нищо повече от сложен масив от причина и следствия, чрез които ние самите сме станали причина за дадена среща или събитие в живота си - защото в действителност светът се обосновава и ръководи от много точни и рационални закони. И ако ние решим да се отклоним от тях - то ще си носим последствията, за които самите ние сме си виновни, а не "Бог, Съдбата.. или някой друг".
  14. Like
    Кон Круз reacted to Илен in Ромите   
    Благодаря ти Христо за съвета,но майка ми реши да сподели преживяното с психиатър чак след 5години.Просто не искаше да се връща към лошите спомени,и сега не иска.Все пак вече на 63г.,но ще я попитам,както тя реши.За да не ме вземете за съвсем черногледа,както казах в живота си срещнах едно изключение.Това е един мой съученик-ром,който завърши гимназия,никога не предизвикваше конфликти,все едно нещо гените му бяха объркани.Сега синът му Мирослав е съученик на дъщеря ми-пълен отличник,много възпитано дете.Как да си кривя душата,да кажа на бялото-черно.Но като цяло,на мен ми е трудно да го приема този етнос,като нормални граждани.Може да е от психологическа обремененост,незнам,но не мога да лицемернича,да кажа-"хубави хора са,няма проблем".Просто немога,поне не и на този етап.
  15. Like
    Кон Круз reacted to Илен in За женитбата, свободата и любовта   
    Брака по моему е също един вид изпитание. 
  16. Like
    Кон Круз got a reaction from АлександърТ.А. in Бъдещето на България - идеи!   
    "В редица държави, като Германия, Франция, Великобритания, Италия, Португалия, Полша и други, кучета от така наречените бойни или опасни породи са забранени за отглеждане или това става със специален режим." Поредния смъртен случай...(https://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/pitbuli-razkysaha-sobstvenika-si-i-raniha-drug-myzh-6084952.)
    И в преносния смисъл ако отглеждаш зверове, накрая може да те разкъсат...
  17. Like
    Кон Круз got a reaction from АлександърТ.А. in Бъдещето на България - идеи!   
    Не бе. Съвсем сериозно. Считам, че реализирането на тази идея, би било плюс (макар и много мъничък) за България. Нямам предвид да се избият тези питбули дето сега живеят, но да се спре внасянето и развъждането им на територията на страната. Не твърдя и че реализирането на идеята би променило драстично живота в България. Просто едно малко добро, което би спасило някой и друг човешки живот.
  18. Like
    Кон Круз got a reaction from АлександърТ.А. in Смял ли се е Исус Христос?   
    Христос може и да не се е смял навремето, но сега като чете коментари из Интернет със сигурност му се случва да се смее.
     
  19. Like
    Кон Круз reacted to АлександърТ.А. in Бъдещето на България - идеи!   
    Несигурноста която усещам , която ми казва ,,нищо не зависи от теб" , е силна ... Но рядко . Когато се сетя , че ,,Живеем в този свят , но не сме от този свят", от вътре се излива спокойствие и яснота ... Светът върви след правещите , живеещите изостават закачени по пътя .
    извинявам се за стила  лозунги . Не се сещам как да го кажа .
  20. Like
    Кон Круз got a reaction from АлександърТ.А. in Къде е границата на търпението?   
    Границата на търпението не бива да се простира отвън линията, зад която е унищожението.
  21. Like
    Кон Круз got a reaction from АлександърТ.А. in Забавно - 2   
    Според един виц...
    Свиня - така жените наричат дебел мъж без пари.
    Мечо - така жените наричат дебел мъж с пари.
    Дъртак - така жените наричат стар мъж без пари.
    Улегнал - така жените наричат стар мъж с пари.
  22. Like
    Кон Круз got a reaction from АлександърТ.А. in Забавно - 2   
    Актрисата Ернестина Шинова, преди години се снимала в италиански филм на ужасите. Била с второстепенна роля на жертва, на която някакъв психар смъква кожата. По лицето и тялото и имало изкуствена кожа, която злодеят щял да смъкне с кука. Била гримирана така, че под изкуствената кожа да изглежда, че все едно е без кожа, а има само мускули и сухожилия. По време на снимките, към нея се приближил мъж с крушовидна глава, три косъма между веждите и очи, толкова близки едно до друго, че чак почти се сливали. Не и направил особено впечатление, защото обстановката била такава, че всички изглеждали ужасно. Този тип и казал, че добре са я гримирали. Тя му отвърнала нещо от сорта на : "И вас също." Оказало се обаче, че човекът въобще не е гримиран, ами това си му е естественият вид и че същият този мъж е продуцентът на филма. По - нататък не я е потърсил за да се снима в някой от филмите му...Христо Гърбов пък каза, че няма как нормален човек да снима хоръри. Та може би, душата и визията на този италианец са били в синхрон.
  23. Like
    Кон Круз got a reaction from АлександърТ.А. in Забавно - 2   
    Американец и руснак си говорят.
    Американецът:
    - Мога да застана пред Белия дом и да викам колкото си искам срещу нашия президент, без нищо да ми направят.
    Руснакът:
    - И аз мога да застана пред Кремъл и да викам колкото си искам против американския президент и няма нищо да ми направят.
    ...............................................................................
    Преди време Иво Сиромахов каза, че щом едно от правилата на медията BTV е да има баланс в представяните позиции, значи като някой каже в някое от публицистичните предавания, че демокрацията и свободата на словото са хубаво нещо, то после трябва да дадат думата на друг, който да каже, че не са хубаво нещо.
     
  24. Like
    Кон Круз got a reaction from АлександърТ.А. in Забавно - 2   
    Ако счупиш огледало - чакат те 7 години нещастие. Ако счупиш огледалото на мутренска лимузина - нещастието ще трае много по - кратко.
    Ако пуснете песен на Джорджано на обратно, може да се чуе послание от Дявола. Обаче има и по - лошо: ако пуснете песента нормално, ще се чуе Джорджано.
  25. Like
    Кон Круз got a reaction from АлександърТ.А. in Забавно - 2   
    Ако някой не е поне малко луд, значи е много ненормален.
    Ако някой е нереално нормален, значи реално е ненормален.

×
×
  • Добави...