Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Ivan Ivanov

Участници
  • Общо Съдържание

    4
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от Ivan Ivanov

  1. Здравейте, акос е замислите трезво сами би трябвало да стигнете до идеята, че НСА е доста странно решение за място на което да обучавате по Паневритмия. Там хората са повечето изключили развитието си на духовен план-такива са там. Ако искате да бъде приета добре Паневритмията нека бъде преподавана на друг тип хора, на други университети, факултети...хора които наблягат на духовното си развитие. 

  2. Съг

    преди 9 часа, Орлин Баев каза:

    Йога не може да навреди - защото е сливане с Бога, със Себе си. Нито пък думите на Дънов за инволюционните методи (принципно верни) имат общо с практиката на интегралната и холистична, съвременна йога. Може да навреди невежото практикуване, несъобразено с конкретния човек, телесна и психична структура и динамика. Или може през нагаждане на хипотезата, през хистерични механизми търсещи печалбите на внимание, да бъде нарочена йога практиката, докато всъщност става дума за инфантилно и фантомно соматизиране, както малко дете се "разболява', търсейки грижа или избягване от училище. Или психиката, самопоставяща се в ролята на жертва и изнасяща отговорността навън, да захване това си обвинение в някоя практика. Но, в споменатите два примера на пси динамика, йога няма общо, а е възможно тя, както и друг факт или обект да попаднат в случването на такава динамика, а йога има общо с това колкото невежеството с мъдростта. 

     

     

    Съгласен съм-всичко е индивидуално, но все пак не съм сигурен колко е осъвременена йога

  3. Според мен сте отключили процес на детоксикация и бързо сте енергетизирали тялото си, което явно е нямало навика да има толкова енергия. Освен това едни методи са добри за едни, а други-за други. Затова е добре да имаш жив учител. МОЖЕЛО Е ДА ПОПИТАТЕ ИНСТРУКТОРА-той е там за това и със сигурност знае нещо по въпроса! А относно ученията-да, йога е древно учение, което е било добро за древни времена и направено за индийците. Освен това е направено за времената на инволюция("падане"), а сега сме във времената на еволюция("въздигане"). НО НЕ казвам, че не е подходящо за вас.

    СТАРИТЕ ИНВОЛЮЦИОННИ МЕТОДИ СА МОЖЕ БИ ПО_ПОДХОДЯЩИ ЗА НЯКОИ ХОРА-ВСИЧКО Е ИНДИВИДУАЛНО-ЗАВИСИ КАКВО ВИ Е НУЖНО.

    От мой и на други хора опит, както и по собствените думите на Учителя Беинса Дуно, той дава най-безопасните методи за развитие и здраве за тези времена и за бялата раса-европейци и т.н.

    Даже е добавил и че ние вече сме минали по пътя на индийците и др народи и вече сме на по-високо ниво, и ни  е нужно друго учение и той преподава своето. И то на нашия език-голям късмет, наистина! Естествено, всемиров учител живее в БГ и рпеподава на български-ясно е че за целия народ (или поне повечето хора) това е най-доброто учение. Повтарям-от мой и чужд опит, от думите на Учителя -неговото учение е най-безопасно. При методите на йогите,(и не само) има и опасни моменти. НО ако имате жив учител-инструктор или др на по-високо ниво, би трябвало да може да ви преведе през опасните места.

    Ще повторя , че има хора, за които, макар и да са българи, европейци е по-добре да изучават друго учение.

    Зависи човека какъв е-иска да слезе на земята, или да се качи в небесата-един се нуждае от едно, а друг-от друго. и т.н.

  4. Здравейте, задачата на тази тема е да си обменяме идеи кои дялове от учението точно в кои професии/занаяти ще са ни полезни. Представете си, че сте добър в хиромантията-как можете да сте полезни на себе си и другите? В търсене на работа към коя професия можете да се насочите тогава? Имаме познания в дадена област, но не ги практикуваме-е, нека го променим.

    Чрез кои знания ще сме по-предпочитани от своите конкуренти за дадено свободно място, или пък тези знания ще ни дадат повече резултати.

    Моля в темата да се дискутира и дава мнения само за това, без разводняване. Пример:

    Приложение на френологията и астрологията: Ако си специалист "Човешки ресурси"

×
×
  • Добави...