Jump to content
Порталът към съзнателен живот

kipenzov

Участници
 • Posts

  871
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  51

Reputation Activity

 1. Like
  kipenzov reacted to Рассвет in Паранормальные явления в человеке   
  Благодаря Ви за информация!
  Аз намирах «Работа в изменённом состоянии сознания" (автор – С.И. Павлова») в Интернет и мисля, че в случай на необходимост мога да свалям тази книга.
  В настоящия момент аз чета повторно «АллатРа» (http://allatra.bg/library/  - текст на български).
  Благодаря Ви още веднъж!
 2. Like
  kipenzov got a reaction from Слънчева in Ницше   
  ,,Количествените натрупвания водят до качествени изменения!"
  Да, но комунизмът е утопия! Красотата на утопиите е, че свеждат до съзнанието възвишени идеи. Грозотата им е, че са неприложими на практика, защото те не са за/от този свят, тъй като се базират на еднопосочно хиперболизиране на едно качество и екстраполирането му в цялостен модел на общество.
  Елементарният пример е Теорията и ,,редуцирането" й от ,,човешкия фактор" при прилагането й в Практиката.
  И така - Маркс и диалектичният му материализъм. Колкото и добре да са представили идеите му, като цяло има един слаб момент. Човекът е разумен!
  На Вилхелм Райх му коства доста оборването на това твърдение. Дори самият му живот служи за пример за неразумността в лицето на изградените предразсъдъци и агресивното им проявление, когато някой си ,,позволи" да противоречи на ,,нормалното".
  Наместо Маркс, аз самият съм повече за синтеза. Някак по-реалистично ми е! Една такава синтеза е между Фройд и Маркс! Кефи ме Ерих Фром! 
  Няколко примера:
  Фройдомарксизъм
  ХУМАНИСТИЧНАТА ПСИХОЛОГИЯ НА ЕРИХ ФРОМ
 3. Like
  kipenzov got a reaction from АлександърТ.А. in Ницше   
  Спрях да гледам Viasat History след поредица от филми за Втората световна война. Аман от пропаганда. Също и Hallmark, след филма ,,Язон и аргонавтите", в който Орфей беше ,,музикално ориентиран негър". Неолиберастите отвъд Ламанша и Атлантика нямат никакво уважение към бита и културата на малките народи, освен ако не са ги ,,задушили в клетка" като ,,опитни мишки".
 4. Like
  kipenzov got a reaction from Слънчева in Ницше   
  Лелее, хвърли ме в дълбоката символика! Ма явно съм имал нужда от предизвикателство!!
  Тая беседа е доста ,,по-наситена" от други, които сте публикували във форума!?!
 5. Thanks
  kipenzov reacted to Слънчева in Ницше   
  https://beinsa.bg/beseda.php?id=277
   
 6. Like
  kipenzov reacted to Слънчева in Ницше   
  И на мен представянето не винаги ми харесва. Но има анализ, има доста неща, които може да се научат. Все пак всеки сам може да отсее пристрастията.
 7. Like
  kipenzov got a reaction from Слънчева in Ницше   
  Права си! Просто изразих личното си негодувание от манипулативното поднасяне на субективни оценки в тези телевизии, а оценката всеки си я прави сам.
  Но Ницше е громил точно лицемерното ,,религиозничине", което си е конформисткото ,,сливане" със стадото, без изобщо на вътрешно ниво да има осъзнато ,,сливане" със същинската божественост. И като със скалпел ,,отделя" псевдорелигиозната ,,християнственост" от ,,сенчестото" желание за власт и надмощие.
  Никъде в трудовете си Ницше не оспорва Христовия образ! Това се премълчава удобно в полза на ционистката пропаганда, чиято основна цел е да остане неосветена.
  Извинявам се за агресивния тон, просто темата винаги е имала особен заряд за мен, защото я ,,свързвам" с личната свобода!
×
×
 • Create New...