Jump to content
Порталът към съзнателен живот

kipenzov

Участници
  • Общо Съдържание

    871
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    50

Репутация Активност

  1. Like
    kipenzov reacted to Рассвет in Паранормальные явления в человеке   
    Благодаря Ви за информация!
    Аз намирах «Работа в изменённом состоянии сознания" (автор – С.И. Павлова») в Интернет и мисля, че в случай на необходимост мога да свалям тази книга.
    В настоящия момент аз чета повторно «АллатРа» (http://allatra.bg/library/  - текст на български).
    Благодаря Ви още веднъж!
  2. Like
    kipenzov got a reaction from Слънчева in Ницше   
    ,,Количествените натрупвания водят до качествени изменения!"
    Да, но комунизмът е утопия! Красотата на утопиите е, че свеждат до съзнанието възвишени идеи. Грозотата им е, че са неприложими на практика, защото те не са за/от този свят, тъй като се базират на еднопосочно хиперболизиране на едно качество и екстраполирането му в цялостен модел на общество.
    Елементарният пример е Теорията и ,,редуцирането" й от ,,човешкия фактор" при прилагането й в Практиката.
    И така - Маркс и диалектичният му материализъм. Колкото и добре да са представили идеите му, като цяло има един слаб момент. Човекът е разумен!
    На Вилхелм Райх му коства доста оборването на това твърдение. Дори самият му живот служи за пример за неразумността в лицето на изградените предразсъдъци и агресивното им проявление, когато някой си ,,позволи" да противоречи на ,,нормалното".
    Наместо Маркс, аз самият съм повече за синтеза. Някак по-реалистично ми е! Една такава синтеза е между Фройд и Маркс! Кефи ме Ерих Фром! 
    Няколко примера:
    Фройдомарксизъм
    ХУМАНИСТИЧНАТА ПСИХОЛОГИЯ НА ЕРИХ ФРОМ
  3. Like
    kipenzov got a reaction from АлександърТ.А. in Ницше   
    Спрях да гледам Viasat History след поредица от филми за Втората световна война. Аман от пропаганда. Също и Hallmark, след филма ,,Язон и аргонавтите", в който Орфей беше ,,музикално ориентиран негър". Неолиберастите отвъд Ламанша и Атлантика нямат никакво уважение към бита и културата на малките народи, освен ако не са ги ,,задушили в клетка" като ,,опитни мишки".
  4. Like
    kipenzov got a reaction from Слънчева in Ницше   
    Лелее, хвърли ме в дълбоката символика! Ма явно съм имал нужда от предизвикателство!!
    Тая беседа е доста ,,по-наситена" от други, които сте публикували във форума!?!
  5. Thanks
    kipenzov reacted to Слънчева in Ницше   
    https://beinsa.bg/beseda.php?id=277
     
  6. Like
    kipenzov reacted to Слънчева in Ницше   
    И на мен представянето не винаги ми харесва. Но има анализ, има доста неща, които може да се научат. Все пак всеки сам може да отсее пристрастията.
  7. Like
    kipenzov got a reaction from Слънчева in Ницше   
    Права си! Просто изразих личното си негодувание от манипулативното поднасяне на субективни оценки в тези телевизии, а оценката всеки си я прави сам.
    Но Ницше е громил точно лицемерното ,,религиозничине", което си е конформисткото ,,сливане" със стадото, без изобщо на вътрешно ниво да има осъзнато ,,сливане" със същинската божественост. И като със скалпел ,,отделя" псевдорелигиозната ,,християнственост" от ,,сенчестото" желание за власт и надмощие.
    Никъде в трудовете си Ницше не оспорва Христовия образ! Това се премълчава удобно в полза на ционистката пропаганда, чиято основна цел е да остане неосветена.
    Извинявам се за агресивния тон, просто темата винаги е имала особен заряд за мен, защото я ,,свързвам" с личната свобода!
×
×
  • Добави...