Jump to content
Порталът към съзнателен живот

hristo_vatev

Участници
  • Общо Съдържание

    323
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Блог Постове добавени от hristo_vatev

  1. hristo_vatev
    Наставление: никога не излизай вън от граници­те на възможното. Не искай за себе си, ни за другите това, което не знаеш дали ще им е полезно или вредно. Не насто­явай за това, което веднажд ти е отказано. Где знайш, можи би в него се крие твоето добро. Никога и никъде не упорсшвувай против истината. Никога и никъде не се колебай в добродетелта. От человек двое личен се пази, от твърдо-глав, упорит, горделив и щеславен стой на страни. Първото си впечатление, пър-вият съвет на твоя Ангел Хранител пази. Това, което ти кажи за другите, дръж го за истинско мерило. От първия глас на съвестта си се не дели. Не принужда­вай душата си в това, което й е по начало противно. Не работи против собствената природа на твоя дух, защото ще пострадаш. Вълкът овца да направиш не се труди, понеже е вън от границите на твоята възможност. Овцата в устата на вълка не давай. Не изменявай убежде­нието си за хубавия изглед на нещата, защото в тях се крие зъминска отрова. Кога ти говори някой за любов, питай го какво иска, дали кужу­ха ти или душата ти. Ако се оправдава, помни, че и двете ще завлече. Правило
    на живота си дръж, че всякой, който се старае да се оправда­ва е виноват, защото правия в сърдие няма нужда от подобна защита. Всякой, който ти се мажи знай, че иска да те подкопай. Всякой, който ти се показва, че е повече от това, което виждаш, знай, че иска да те въ[з]сяда. А всякой, който се дига повече от тебе знай, че мисли да те управлява. На превзет человек съвет не давай, на хитър услу­га не показвай, а на зъл дума не казвай. Знай, че качествата на нещата винаги си оста­ват такива, каквито си са. Злото в добро не можеш да преобърнеш, но можеш да го заместиш. Затова в борбата с него не мисли, че ще го уничтожиш, защото е невъзможно. Свободен ако искаш да си в добродетелта стой, тя ще ти е щит неразрушим; в нейните крепости винаги ще си защитен. Помни сега това, което ти казвам и ще си блажен.

    "Личен бележник на Петър К. Дънов"
  2. hristo_vatev
    Книгата е първото факсимилно издание на личния бележник на Петър К. Дънов с разчетен текст и коментар и в това се състои нейната уникалност. Основният работен принцип е пълното и точно представяне на оригинала. Бележникът е сред малкото запазени оригинални документи на Учителя. В него той прави записи в продължение на близо осем месеца - от 3 март до 16 октомври 1899 г. По това време, според запазените документални свидетелства, П. К. Дънов е във Варненско.


  3. hristo_vatev
    Приятели слагам снимките които направих на Събора 2007г. за да ги разгледате. Миналата година пропуснах защото ми се роди дъщеричка на 15. август но мисля че тая година ще дойда с нея.
    Ето и снимките и ако някои се види на тях и не иска да е там нека ми пише за да я махна.

    Галерия 1
    Галерия 2
    Галерия 3
  4. hristo_vatev
    Да помогнем с положителна мисъл

    Здравейте приятели, искам да ви покажа една инициатива за обща положителна мисъл в сайта, който съм направил
    Там има над 200 приятели с увреждания, който са си направили представяния и още два пъти повече, които не са.
    Започнахме всяка вечер да изпращаме положителни мисли към тях. Знам, че тук има много добри и светли хора, който ще се включат с положителни мисли и молитви за всички хора с увреждания от сайта - мисля, че те заслужават. Отдавна обмислям как да им помогна и това е един от начините направен е общ чат в Скайп и който желае, може да се присъедини на skype- dgerry00, за да се създаде още по-голяма близост между хората, които харесват идеята.

    Всичко добро и до скоро.
×
×
  • Добави...