Jump to content
Порталът към съзнателен живот

semiramida

Участници
  • Общо Съдържание

    27
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Thanks
    semiramida got a reaction from АлександърТ.А. in Целта на духовния Път   
    ,,Животът е танц, а когато танцуваш не мислиш къде ще стигнеш... Смисълът и целта на танца е да танцуваш.,,
    Алън Уотс
    ...Така е и със пътя - смисълът е да пътуваш.
  2. Like
    semiramida got a reaction from Петко_П in Целта на духовния Път   
    ,,Животът е танц, а когато танцуваш не мислиш къде ще стигнеш... Смисълът и целта на танца е да танцуваш.,,
    Алън Уотс
    ...Така е и със пътя - смисълът е да пътуваш.
  3. Like
    semiramida got a reaction from Донка in Целта на духовния Път   
    ,,Животът е танц, а когато танцуваш не мислиш къде ще стигнеш... Смисълът и целта на танца е да танцуваш.,,
    Алън Уотс
    ...Така е и със пътя - смисълът е да пътуваш.
  4. Like
    semiramida reacted to B__ in Генетично изследване: българите не са тюрки....   
    ....българите са народ с европейска генетична структура, а тюркските гени са едва 1,5%....
    Генетично българите са по-близко до италианците, северните гърци и дори унгарците, отколкото до останалите славяни....
    ..оказа се, че имаме изключително малко славянско влияние в нашия народ - ние стоим много далеч от основните славянски народи....
     
    Източник: http://actualno.actualno.com/Kraj-s-lyjata-za-turkskija-ni-proizhod-news_449997.html#ixzz3OsFe71y4
     
    Лично аз това го усещам като доста освобождаващо. За да попаднем под разни влияние какво ли не са ни втълпявали.
  5. Like
    semiramida reacted to Геoрги in Колко от Вас са вегетарианци?   
    Срещнах много теми в този форум на тема вегетарианство и тук не смятам да обсъждам ползите и "вредите" от него, като само желая да вметна личната си позиция, че човекът не е хищник и съотношението полза/вреда е поне десетократно и последната лесно компенсируема. Споделям това, за да е ясно какви са позицията и мотивите на питащия. Любопитството ми е насочено към това кои от членовете на форума са вегетарианци и коя е средната възраст на тази аудитория, в която стават вегетарианци? Има ли хора от тук, преживели заболявания или други смущения от вегетарианството, които биха желали да споделят личната си история? При какви условия и по какъв начин спазвате вегетарианската диета, имате ли някакви междинни периоди, в които си позволявате консумация на плът?
    Аз лично съм вегетарианец повече от две години. Малко над двадесет съм. От малък съм приучван към консумация на животинска плът и много често в детството си, съм намирал това в разрез както с моята природа, така и с телесните и психичните ми потребности. Често съм усещал, че не мога да гледам на един жив организъм, който носи в себе си всичко, което и ние - емоции, дело е на любов, има излъчване, енергия и етерно тяло като на храна. От известно време, работя в училище с деца в начален курс, когато срещна в учебниците по чужди езици рибата и птиците в категория "храни" се чувстват отвратително и прозирам в каква "мисломелачка" се е  превърнало съвременното образование, като това е един дребен пример. Вегетарианството при мен не бе нито планирано, макар че винаги съм мислел, че един ден няма да ям животинска плът. Една сутрин, неволно нараних няколко животни и от тогава просто приех идеята, че повече няма да вкусвам животинска плът. Не чувствах никакви липси или ограничения от това. Само след седмица - две, започна моето "микропрераждане", както го наричам. Промених из основи вижданията си за заобикалящите ме материя и енергия, станах многократно по-духовен човек и постигнах осезаеми промени в тялото си (свалих много излишни килограми, които са ми били бич доста години, израстнах и на ръст, макар в тази възраст да не се расте), започнах да се чувствам много по-свързан с мъдростта на природата и да търся все повече моменти, в които да се отдавам на нея, направих много свои прозрения, промених социалното си положение и живота, както и още купища други аспекти, като не спирам с това. Именно от тук, идва и никнейма ми - процес, хората сме непрекъснат процес, гледам на смъртта като на следващия етап от него. Разбира се, не мисля, че вегетарианството е било разковничето на всичко това, по-скоро това е бил един неосъзнат тласък, един осветен път, който винаги е бил пред мен, по потънал в тъмнина, началото на моя съзнателен живот, е било съпроводено от вегетарианството, едва ли всичко е тръгнало от него. През зимата, хранетето ми бе особено небалансирано и неправилно, поради което започнах да чувствам симптоми на анемия, но не се обърнах към конвенционалната медицина за това, а просто направих продължителен отдих от обичайния си ритъм и се опитам да опозная нуждите на тялото и духа си, след което започнах постепенно да правя по-ползотворни и уравновесени дейности и успях да разреша това. През живота си съм бил особено болнав до преди началото на това микропрераждане, след него боледувах значително по-рядко и чувствах, че всяка болест е разстройство или на баланса на духа, или енергийния такъв. Отдавах се на възстановяването им, и дали поради внушение, или поради специфична форма на плацебо ефект, изцелявах тялото си по този начин. 
  6. Like
    semiramida got a reaction from Орлин Баев in Чесънът   
    Чесънът технически не е забранен, но е тема табу сред будистките монаси в Китай и някои индуси. Според тях чесънът е свещен, защото се смята за храна на Боговете.
  7. Like
    semiramida reacted to Слънчева in Мисъл за деня-11.07.-17.07.2016г   
    Мисъл за деня-11.07.2016г
    ...когато вие идвате, не очаквайте от мене всякога да ви кажа нещо, но вие можете да дойдете при мене с вашето желание и да ви се отговори на мисълта и желанието мислено. Когато ти пожелаеш някъде да отидеш, ти си отишъл вътрешно, отишъл си мислено, след туй с чувствата, после с волята. Най-първо, трябва да отидеш в умствения свят, после трябва да отидеш в астралния свят и най-после да отидеш във физическия свят – в трите свята. Някой казва: „Отишъл при учителя“, но как е отишъл, горе отиде ли? Аз тук го виждам. Най-първо, горе ще идем, в духовното поле, а после на физическия свят.
     
    Както е Он чист
     

  8. Like
    semiramida reacted to Ани in Покана Братски събор на връх Шипка, 24.06.2016 - 25.06.2016   
    Покана
    Братски събор на връх ШИПКА
     
    Обични братя и сестри,
    Каним ви на братски събор на връх Шипка, който ще се проведе на 25 юни събота, а които желаят, могат да пристигнат още на 24 юни (петък). В програма са включени: паневритмия, братска трапеза, беседа, поетичен рецитал. 
    Съборът ще се проведе на открито, на поляната западно от хотел "Шипка" на вр. Шипка.
    Възможности за нощувка: 
    - хотел "Шипка" на вр. Шипка - 30 места с цена на нощувката 18 лв., gsm - 0895605213. 
    - къмпинг "Шипка" на вр. Шипка /т.н. 25-ти километър/ - бунгала с баня и тоалетна, 18 места с цена на нощувката 15 лв., gsm - 0894201200. 
             Моля, носете си прибори и съд за храна.
             За въпроси -  Тончо gsm 0888266838. 
     
    БРАТСКИ СЪБОР вр. ШИПКА
    ПРИМЕРНА ПРОГРАМА
     
     
    25 юни 2016 г. събота
     
    10.00 ч. - Гимнастически упражнения и Паневритмия - на поляната западно от х. Шипка
    12.30 ч. -  Братски обяд - на поляната пред х. Шипка 
    14.00 ч. - Беседа, поетичен рецитал, музика, песни, разходки сред природата.
    Възможни са промени в програмата.
     
    Братски новини
  9. Like
    semiramida reacted to Alexander in За д-р Самуел Ханеман - бащата на хомеопатията   
    Е, все пак това не е безпристрастен научен труд върху неговия живот и постежения, а емоционална възхвала на един наистина велик ум, надскочил и изпреварил епохата в която е живял с 200 и повече години.
    Роден е в края на средновеконието, а и сега има хора, които с удоволствие бихо го изгорили на клада!
    Да не сме толкова наивни, живеем в ерата на Консумативното общество и всяка новост може да обърка сметките на мултинационални тръстове за милиарди долара печалби! Съпротивата с-у всяка новост, полезна за човека е огромна.
    Само ще припомня за гигантската манипулация наречена "Свински грип"...
  10. Like
    semiramida reacted to Мария-София in Безопасна ли е хомеопатията?   
    Ще ви разкажа случая на моя приятелка накратко:Тя е бременна с второто си дете,когато лъсва изневярата на съпруга и.Какви чувства е изпитала тогава ,няма да обсъждам.Тя ражда и веднага след това развива автоимунна тромбоцитопения.Не е в състояние да се грижи за детето,поема го майка и,а тя започва дълго и мъчително пътуване към смъртта с мисълта за децата,които не може да гледа.Независимо от медицинските опити,състоянието и се влошава с всеки изминал ден-тромбоцитите/червените кръвни клетки/ намалява и стигат почти 0.На легло в болницата,почти неподвижна,без коса...Лекарите я чакат да умре,даже се чудят как още е жива почти без тромбоцити.И тогава някой им казва за хомеопатията,съпругът и я изнася на ръце от болницата и хомеопат се заема с нея.Това се случва преди около 10г.Днес тази жена си гледа двете деца и един от многото благодарни пациенти.Последовател на Учителя е и работи върху себе си.Този случай е подкрепен и с медицински изследвания,ако някой се интересува.
  11. Like
    semiramida reacted to Мария-София in Безопасна ли е хомеопатията?   
    Самият факт,че си достигнал до хомеопатията е вече избор.Сестра от братството ,от най-добрите хомеопати в София,казва,цитирам:Хомеопатията е дар Божи и не е даден всекиму".Учителят говори много за нея.
    Иначе си много прав за мирогледа,но това е по-висш етап.Хомеопатията ти дава енергията да направиш промяната,когато осъзнаеш измеренията.
    Не случайно в хомеопатията симптомите са на 4 нива-ум,емоции,физически и общи.Има много психология , език на тялото,делюзи,усещания.Поради това интервютата са дълги...
  12. Like
    semiramida reacted to Креми (късметче) in Безопасна ли е хомеопатията?   
    Абсолютно!
    И не в друг живот, а съвсем след кратко време, защото сега времето е много забързано.

    Без изясняване на емоционално-психическите причини всяко лечение е бяла магия. Също и леченията с енергия. ( Които обаче имат предимството да се възприемат като "чудо" и оттам се активира процеса на размисъл и търсене.)
    Единственият правилен път е да покажеш на болния, че Има лечение, да му дадеш вяра и надежда, но да го включиш активно в процеса на излекуване, за да се получи Изцеление - цялостна промяна на личността. Само така се избягва връщането на причината за болестта.

    А иначе официалната медицина ни дава прекрасна възможност да станем велики - днес те излекувам от бъбреци, след 6 месеца те излекувам от синузит, след 12 месеца - от някаква сърдечна болест ... не ти обяснявам, че коренът на болестите стои в тебе, а те ( както е видно от примера) се вкопават във все по-вътрешни и жизненоважни органи.
    Всеки избира как да ползва инструментите, дадени му от Бог.
  13. Like
    semiramida reacted to Ани in Детско списание "Изворче"   
    "Изворче" е книжка за деца, насочено предимно към предучилищна и първоначална училищна възрастови групи. В него ще намерите материали, даващи знания за природата и учещи децата на любов и уважение към нея; приказки – за деца и от деца; забавни игри. Една голяма част от материалите са писани от деца, списанието се радва на добра обратна връзка в стремежа си да стимулира детското творчество.
     
    Можете да четете списанието или да го изтеглите от тук
     
    Във фейсбук ще откриете "Изворче" и неговите автори на страницата "Детско Списание Изворче"
     
    Заповядайте! И малки, и големи!
     
     

×
×
  • Добави...