Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Донка

Глобални Модератори
 • Posts

  8,766
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  495

Reputation Activity

 1. Like
  Донка got a reaction from АлександърТ.А. for a мисъл, Ако дойде една ваша мисъл и вие започнете да я къпете, а тя вряска, оставете я настрана.   
  Ако дойде една ваша мисъл и вие започнете да я къпете, а тя вряска, оставете я настрана. Щом не вряска мисълта, къпете я. Ако дойде едно желание, и ако то дига шум, вряска, оставете го настрана, щом си дава мнението. Кажете: „Ела по-после.“, понеже туй желание няма да ви ползва. Туй желание мисли за себе си. Тази мисъл мисли за себе си. Ако дойде една постъпка, която вряска, и тя мисли за себе си. Ония мисли, които мълчат, ония желания, които мълчат, и ония постъпки, които мълчат, те са Божествени – които работят заради нас. Онези, които си дават мнението, работят за себе си.
 2. Like
  Донка got a reaction from Кон Круз for a мисъл, Ако човек мисли за себе си, че без да е работил, наготово му са дадени дарбите и способностите, той е на крив път.   
  Ако човек мисли за себе си, че без да е работил, наготово му са дадени дарбите и способностите, той е на крив път. Всичко, което човек днес носи в себе си, е резултат на усилена работа. Справедлив е Бог. Неговото око зорко бди и възнаграждава всеки, който работи усърдно. Бог е велик, от нищо не се нуждае, но възнаграждава всеки, който прави усилия да се подигне. Той пръв е възлюбил човека, пръв е изявил любовта си към него. Следователно, на човека не остава нищо друго, освен да отговори на Бога с любовта, която е приел от Него.
×
×
 • Create New...