Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Донка

Глобални Модератори
 • Общо Съдържание

  8775
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  503

Репутация Активност

 1. Thanks
  Донка got a reaction from АлександърТ.А. in 126. Изпитвайте Писанията!-Съборна беседа - 22 август 1922 г.   
  Добрата молитва
  126. Изпитвайте Писанията!-1922 - 22 август 1922 г.
  формула: 
  Няма Любов като Божията Любов. Само Божията Любов е Любов.
  Няма Любов като проявената Божия Любов. Само проявената Божия Любов е Любов.
   Изпитвайте Писанията!-1922
 2. Like
  Донка reacted to АлександърТ.А. in Съвременната журналистика - съвест или манипулатор на обществото?   
  Колкото и да си прав когато прочета подобно изказване .У мен се появява въпроса , какво трябва да правим в такъв случай ? Само да чакам ли ? Защото човек е динамична единица и се питам , Каква е волята на Бога за мен , в този случай ?
 3. Like
  Донка reacted to royalrife in Съвременната журналистика - съвест или манипулатор на обществото?   
  Ние и те. Шумотевица, компромати.
  Това са дребнавостите на живота. Това са уловки. ! Чудите се как е възможно хората да ви причиняват пакости и вие да не се защитавате ? Около нас има същества от невидимия свят, които ни пазят и защитават. Следователно, каквито и пакости да ни правят хората, те са за наша полза. Ние сме дошли на земята да вземем своето наследство. Голямо е това наследство.
 4. Thanks
  Донка reacted to АлександърТ.А. in Съвременната журналистика - съвест или манипулатор на обществото?   
  Dimcho Stefanov Dimov
  Вчера в 10:47 ·  Те отчаяно се нуждаят от нашата вяра и страх. Имат нужда да им вярваме, за да могат да изпълнят античовешките си планове. Без нашето съдействие те са напълно безсилни и затова така неистово пропагандират лъжите си, затова гласуват безсмислени и вражески закони, затова откриха тотална медийна война на хората, затова инвестират практически неограничени средства във тая война срещу човечеството. Да, могат да изпратят армия и оръжия срещу нас, но те не искат това. Те искат да се страхуваме и да им се доверим. Да им принадлежим с душите си. И в мига, в който им повярваме, това ще бъде началото на тяхното безконтролно господаруване над нас. Искат да приемем, че те са единствените, които имат ключ за вратата към бъдещето на човечеството. Но това е безобразна лъжа, защото ние и те принадлежим към различни светове и различни реалности, които нито са паралелни нито имат допирни точки. Ние и те, въпреки визуалните си и физиологични сходства, сме различни същества, с различни ценности и различно битие.
  Всичко зависи от всеки и никой няма право да жертва бъдещето на поколенията и света, заради безумие, родено от подсъзнателни страхове, плод на манипулации, лъжи, машинации.
  Знайте, че страхът от смъртта е основата на всяка религия в цялата история на човечеството. Страхът е храна на демони и божества, на митологии и легенди. Религиозният страх обединява древните хора и ги прави равни пред неизвестното. Точно на тоя подсъзнателен, примитивен страх разчитат новите свещенослужители на култа към "неизвестния яростен враг". Най-глупавото е, че страхът от смъртта не отдалечава смъртта. Страхът от смъртта убива веднага. Смъртта може да не се случи днес, но днешният страх е убиецът, който унищожава твоето усещане за време, пространство и същност. Страхът рисува картини на въображаема реалност, която никога няма да се случи. Страхът убива и те прекрасно знаят това.
  Умират хора. Винаги са умирали хора. И ще умират хора. Всичко, което се ражда и умира. Аз ще умра и не се страхувам от мисълта за смъртта, защото все едно да се страхувам от това, че съм гол, че говоря, че правя любов. Смъртта не е причина да не живеем. Смъртта не е причина да поверим живота си другиму. И ако смъртта е моя лична, защо моят живот трябва да принадлежи другиму. Кой ще ме придружи в мига на моята смърт? Никой. Това е моята лична, персонална, смърт. Моят живот е моя лична отговорност, както и моята смърт е моя лична отговорност. Няма тирания по-голяма от тая, някой да си присвоява правата над моя живот и моята смърт. Няма безотговорност по-голяма от тая, да поверяваме живота си и смъртта си в ръцете на някой друг. Трябва да проумеем, че смъртта е занимание самотно. И не само това. Животът също е занимание самотно. Единственото истинско знание е знанието за смъртта. И ние не знаем нищо за нея. Но означава ли това, че трябва в мига на осъзнаването за неизбежната смърт, да престанем да живеем? Има много, различни версии за смъртта, но нито една от тях не отрича живота. Смъртта и животът са така здраво свързани и сплетени, както тялото и душата. Защото смъртта е душата на живота. Без смърт, животът не би имал смисъл. Какво идва след това ли? Не зная, ще видим. Но по-напред имаме да свършим туй-онуй тук, докато сме живи. И както никой не може да умре нашата смърт, така никой не може да живее нашия живот. Като песен. Все едно да възложиш на някого да изпее твоята песен.
  Можете ли да помолите някого да се разходи вместо вас?
  Можете ли да помолите някого да диша вместо вас?
  Можете ли да помолите някого да се нахрани вместо вас?
  Можете ли да помолите някого да е смел вместо вас?
  Защото те именно това се опитват да ви внушат. Че вие не разполагате със здравето си, с живота си, с времето си, със способностите си, с творчеството си, дори със смъртта си. Вие не разполагате с божествеността си. Те се опитват да ви отнемат всичко божествено и красиво, което сте получили от Бог и природа, под абсурдния претекст, че ще умрете.
  Всички ще умрем. Аз ще умра и така изглежда животът. Но това не означава, че животът е смърт. За всичко има време. "Време да се живее и време да се мре."
  Източник »
 5. Like
  Донка reacted to Eldi in Перманентна замаяност   
  Може би сте прав за това, доктор Първанов, че замайването се дължи на това, че към главата ми отива малко кислород, защото като ми омекнат краката или ми се разтрепери, вероятно хормоните работят да бягам, а реално няма от какво. 
  Спорт практикувам рядко, но ще коригирам това. Имам велоергометър вкъщи и ще го подкарам.щ зимните месеци. Иначе правя гимнастика, нещо между йога и пилатес. Добре ми се отразява. Но в такива периоди сякаш нищо не ми се прави. 
  Книгата ще я прочета. Винаги има какво да се научи и да влезе в употреба в живота ни. 
  Работя над това да приемам нещата. Не успявам още, но ми е на дневен ред. 
  Имам чувството, че ако се отърва от деанксита голям товар ще падне от плещите ми. 
  От сума изчетена информация много се притесних за симптомите на отнемане, защото все пак съм го пила 6 месеца. 
 6. Like
  Донка reacted to д-р Тодор Първанов in Перманентна замаяност   
  Здравей!
  https://iztok-zapad.eu/12-te-pravila-na-mozaka
  Това една книга в която е описано как работи нашият мозък. На кратко ще ти разкажа, какво пише за световъртежа .
  Най - често световъртежа се дължи на стрес. Стреса още се нарича ,, реакция на борба или бягство,,. За да,  можем да се борим или бягаме, кръвотока се насочва предимно към краката или ръцете. Така,  към мозъка се насочва по-малко кръв, която носи кислород и той остава в състояние на недостиг на кислород, състоянието се нарича ,,хипоксия,,. Тази хипоксия, нарушава работата на частта от мозъка, която отговаря за пространствената ориентация и това се преживява като ,,виене на свят,,. Трябва да отбележа, че не е възможно в това състояние да се падне на земята, защото това зависи от вестибуларния апарат, който се намира в ушите и не зависи толкова от кислорода. Какво се препоръчва. Спорт, като най- ефективният е простото тичане. Когато спортуваме / бягаме / се отделят хормони, които разширяват предимно кръвоносните съдове на мозъка, това повишава кислорода в него и световъртежа изчезва.
  Започвате да тичате, може да карате колело и използвате велоергометър. Проявете търпение и всичко ще се оправи.
 7. Like
  Донка got a reaction from АлександърТ.А. in 125. Работа за новия живот - Съборна беседа, 22 август 1922 г.   
  Добрата молитва.
  Благословен Господ Бог наш (песен).
  Няма Мъдрост като Божията Мъдрост. Само Божията Мъдрост е Мъдрост.
  Начало на Мъдростта е Любовта. Тя носи веселие и радост за човешките сърца.
  Възлюблени сме сега, чада Божии.
  Пейте Богу, песнопейте на Името Му.
  Всяко дихание да хвали Бога.
  Да се веселят Небесата и да се радва Земята. Душата ни ще се весели в Неговото присъствие.
  Благославяй, душе моя, Господа (песен).
  Аз съм истинската лоза, вие пръчките. Който пребъдва в Мен и Аз в него, той принася плод много (коленичихме на дясното коляно в размишление върху тия изречения.
  В същото положение изговаряме и следните изречения:
  Начало на нашата Любов е Божията Мъдрост. Начало на нашата Мъдрост е Божията Любов.
  Отче наш.
  Молитвата на Духа.
  Запишете си следния стих: Бог на Господа нашего Иисуса Христа, Отец на славата, да даде вам Дух на премъдрост и на откровение, за да Го познаете, и да просвети сърдечните ваши очи, за да познаете каква е необятната надежда на призванието Му и какво е богатството на преславното Негово в светиите наследие – проявената Негова Мъдрост, изявеното Негово Слово.
  125. Работа за новия живот - 22 август 1922 г.
   
  Молитвата на Духа.
  Няма Любов като Божията Любов.
  Само Божията Любов е Любов!
   Работа за новия живот
 8. Like
  Донка reacted to АлександърТ.А. in Вирусни проблеми (защо умират хората)   
  съжалявам че не запазих първия клип с д-р Ботев от преди няколко месеца .
   
 9. Like
  Донка reacted to АлександърТ.А. in 680. Новата любов - Неделна беседа, 30 януари 1938 г   
  Неделни беседи - 1938 г
  По образ и подобие (1937–1938)
  Новата любов
  Отче наш.
  Бог е Любов.
  Сега ще ви прочета само десет стиха от десета глава на Евангелието от Йоана, от 1–10 стих.
  Духът Божи.
   
 10. Like
  Донка got a reaction from АлександърТ.А. in 124. Истината - Съборна беседа - 21 август 1922 г.   
  Тайна молитва
  Няма Любов като Божията Любов.
  Само Божията Любов е Любов (три пъти).
  124. Истината - 1922  - 21 август 1922 г.
   
  Няма Истина като Божията Истина.
  Само Божията Истина е Истина.
   Истината
 11. Like
  Донка reacted to royalrife in Имаме ли си въобще идея какво е добро и зло?!   
  "човек, като започва да живее, едновременно става и добър, и лош. Тия две сили – зло и Добро – са творчески. Те вървят в две противоположни посоки."
  "Ако тия две сили вървят по една крива линия, и то така, че всичката им енергия да се използва постепенно, то при това свое движение те ще се приближат, ще се срещнат, без да се произведе между тях някаква експлозия. От движението им се образува един кръг. Обаче ако човек е задържал в себе си тия сили, то щом те се срещнат, ще произведат експлозия. Следователно, като се срещнат добрият и лошият човек, те образуват взрив, защото са две положителни сили. Всеки човек, който не прави Добро, става лош човек; всеки човек, който не прави зло, става добър човек. Такъв е законът. "
  "За вас, които ме слушате тук – всичко това е недостъпно при сегашните условия за вашия ум. Каквото и да ви казвам, няма да го разберете, все ще си изгубя времето."
  "Ще ви кажа едно правило: в света Бог всичко е предвидил. Абсолютно всичко става за Добро. Туй трябва да го знаете. Не мислете, че Господ е намислил да направи някому зло или да му изпрати някакво нещастие. Злото идва, защото вие мислите, че ще ви сполети някакво зло, та привиквате тия сили."
  "Всеки познава подобния си. Това е закон в света! Чистият ще познае чистия, любещият ще познае любещия, мъдрият ще познае мъдрия, силният ще познае силния, праведният ще познае праведния и т.н. Това са закони, в които няма изключение за никого. Трябва да се познавате, да се обичате."
  Добрите и лошите
   
 12. Like
  Донка got a reaction from АлександърТ.А. in 123. Музика, работа и пост - Съборна беседа, 21 август 1922 г.   
  Добрата молитва
  123. Музика, работа и пост - 21 август 1922 г. 
  Господнята молитва
   
 13. Like
  Донка got a reaction from Иво in Сатурново възвръщане - наблюдение и споделен опит   
  Сега мога да се включа в темата като човек, минал и минаващ през двете възвръщания. 
  Първото беше бурно и болезнено, но с добри резултати в нещата, за които го послушах. Годините бяха 1989/1990. Само цифрите стигат на тези, които сме ги преживяли. бях пред разпад на семейството с две малки деца, пред загубване на работата си, която обичам много, преместихме се в ново жилище, аз в ново училище. Децата преболедуваха от скарлатина, едното - операция на сливиците, другото пневмонии. За кризите и социалните промени, за опашките и недоимъка няма да говоря. В личния план избрах да търпя в името на запазването на семейството - преди пресичането на асцендента се разпадна, но вече с гръм и трясък - след много години страдание на всички.
  В професионален избрах доброволната промяна - ново следване и запазих и развих професията си в успешна кариера. С любов приех отказването от стария успех, който бях вече натрупала и започнах нова кариера, в която включих и старата си подготовка. 
  Рожденият ми сатурн е в съвпад с луната в първите градуси на Козирога в самия край на 5 дом (може би навърха на 6ти, защото не съм сигурна в часа на раждане) в тригон с плутон и венера в дева (съвпад), секстил с нептун и квадрат с марс във везни - всички под хоризонта. 
  Второто още протича - изпитът на мъдростта. Вече е осъзнато и подготвено. Сега е съпроводено и от Юпитеровия възврат. Имам 2 внучета и осъзнавам, че имат нужда от мен - те и децата ми. Изчистих всякакви амбиции кариерни, семейни (Небето се погрижи за това да осъзная как може човек да се вкопчи в "собственостите" си и как трябва да се раздели с тях - при тежкото боледуване и заминаване на втория ми съпруг, с когото живяхме хармонично). Готова съм да стана гражданин на планетата и домът да ми бъде светът вън и вътре в мен.... 
 14. Like
  Донка got a reaction from Иво in Минало, настояще и бъдеще съществуват едновременно   
  И миналото е пластично, но в по-различен смисъл от бъдещето. Пластична е интерпретацията на фактите, докато самите факти не са. Но ако приемам, че за нашето съзнание фактът е равносилен на името, с което го наричаме.... 
 15. Like
  Донка reacted to iti in Философията на настоящия момент   
  Философия е доста сериозно понятие, аз не бих го ползвал в тоя случй. Това е просто реакция към човешко поведение, една реализация че е проблемно и трябва да се избягва. Но нещо солидно като философияюпсихология аз не виждам. По-скоро е въпрос на филосогия на какво се дължи това човешко поведение, и то не е сведено просто до проблем с умението да се живее в настоящит момент, но и проблем с оценката и анализът на миналото, както и стремеж и изграждане на настоящето. Ако се замислиш, повечето хора нямат умението да работят нито с миналото, нито с настоящето, нито с бъдещето. Те живеят просто във фантазиите си, в емоциите си подклаждани от спомени, не в реалността. И всеки човек с малко научно мислене, а не с дуални представи за грешно и правилно, би предположил, че това поведение е дълбоко свързано със самата природа на човека, а и физическият свят като цяло (чийто проява е той) . Това вече е въпрос на философия.И тя естествено не е от вчера, а се дъвче от хилядолетия. В основата и са желанията и неспособността на човек да ги задоволи. Те са като яденето, около което се върти практически целият ни живот, но когато се заситим, не усещаме "положителното", просто сме постигнали неутралност. Това е истинската причина за това човекшко поведение на бягане от реалността и "страдание", ако използваме представи от източната философия.
  Физическото желание никога не може да бъде удовлетворено, защото то няма положителни качества. Зад желанието, всъщност се крие нуждата, която е негативно качество, можеш само да спреш да усещаш негативните му прояви. Този въпрос е разискван от Шопенхауер, но много малко хора го приемат, тъй като смятат много неща в живота за положителен характер, докато реално отдолу винаги стои нещо с негативен характер. Положително и негативно не в субективен, а в логически смисъл. Това е и причината за човешкото поведение да се избягва живеенето в настоящия момент. Този момент не съдържа удовлетворението, емоцията, желанието. Той е изпразнен не само от нуждата, но и от желанието. Човешката психика инстинкивно търси удовлетворение, но то е имагинерно, защото съществува само чрез нуждата, и веднъж постигнато, то се изпарява. Една садо-мазохистична комбинация, която повечето хора осъзнават до някъде, но много трудно могат да се откажат от нея, защото по същество това представлява животът, или Самсара. Няма такова нещо като "нищоправене". Духовните практики са за преодоляване на човешките желания, доколкото е човешки възможно. Но това не е "решение" на проблем, още по-малко популярно такова. Това е дълбока реализация за това какво представлява човешкият живот и желание за откъсване от него. Хората които са го практикували, а може да има и малцина които го практикуват наистина и в днешно време, не правят нещо кой знае колко по-различно в живота си, разликата е в нагласата с която го правиш. Това е непостижимо за повечето хора, защото те са емоционални роби на желанието. Това да не изпитват страдание е също един вид жаление етествено, което по ирония ги тласка към някакви духовни практики които няма как да разбират. Но пък ако дори в своето неразбиране постигнат някакво по-балансирано съществуване, защо не... Принципно религията навремето е играла тази роля на смирение на желаният. Живеем във времена където консумеризмът, желанието, фантазиите са издигнати в култ, балансът е силно изгубен... Проява на този баланс е примерно минимализмът който не е много популярен, но стои най-близо до същността на духовните учения и е реална философия как човек да се справи наистина с този проблем. Защото един вид той си е практикуване на духовно учение, но в по-лек и осъществим за повечето хора вариант.
 16. Like
  Донка reacted to АлександърТ.А. in Философията на настоящия момент   
  Стремежа да се обясни с думи сега случващото се , е философия . Ето малко добри обяснения .
   
 17. Like
 18. Like
  Донка reacted to АлександърТ.А. in Философията на настоящия момент   
  https://www.facebook.com/hashtag/ротариклуб
   
  https://www.facebook.com/paskov.plamen/videos/396885835324662
   
   
 19. Like
  Донка reacted to Иво in Курс за преподаватели по Паневритмия - 6-7 ноември в Пловдив   
  Комисията по Паневритмия обявява новия курс за преподаватели

   
  Първото събиране ще бъде на  6 и 7  ноември в Пловдив.
  Необходимо е желаещите да са практикували най-малко три години Паневритмия и да са съпричастни с принципите и идеите в учението на Учителя Петър Дънов.
  Курсът се състои от 9 семинара, всеки от които ще се провежда в рамките на една събота и неделя и ще завърши в края на 2022 година. Семинарите ще бъдат всеки месец или през един  месец.
   Участниците осигуряват сами нощувките си.
  Необходимо е желаещите да попълнят Формата за записване.

  повече информация
 20. Like
  Донка got a reaction from Иво in Черната ложа, черен учител   
  Това е заблуда и изкривяване на Словото на Учителя. Казвам го пред всички с пълна отговорност и съзнание. Нищо подобно не е казвал Учителя. Поради подобни изказвания на Петьо Йорданов от Варна, нарекъл себе си с псевдоним Елеазар Хараш, преди години спрях всякакви контакти с неговото "творчество". Предпочитам да пия вода от Извора - т.е. от беседите на Учителя. Преразкази не искам. 
  Бог никого никъде не праща! Бог позволява съществуването им и оставя на човека свободен избор, но не го освобождава от последствията. Избрал си черната ложа - ще си понесеш последствията. Ако си я избрал от невежество, ще са шамарчета, убождания, които да ти напомнят да изчистиш нещо и да си повдигнеш вибрациите. Ако съзнателно си отишъл там, очаквай нещо повече. Да, ще имаш пари, власт, влияние върху хората, но.... Гьоте го е разказал по-добре от когото и да е. 
  Бог никого не заблуждава. Да се твърди подобно нещо е кощунство и приравняване на Божествената енергия към ниските вибрации на черното братство.Именно това е опит за заблуда на хората. Но ... всеки да чете и да мисли с разумното си сърце. 
  Истинският Учител винаги можеш да го различиш и няма нужда да се заблуждаваш. Пътеводната светлина към него е Божията Любов. Господнята и Добрата молитви, но осъзнати и приложени, са изпитани методи да повдигнем мислите и сърцето си. 
  Ако сериозно и добросъвестно се вчетете в една която и да е част от написаното от Е.Х., не ще мине много време, ще започнете да забелязвате вътрешните противоречия, разминаванията със Словото на Учителя, с Евангелията и въобще със сферата на Христос. И тогава свободата е ваша - избирайте сами с какво да пълните умовете и сърцата си, но бъдете готови за последиците. 
  Противоположни процеси
  Ето това е Истината за Словото на Учителя. В почти всяка беседа можете да го откриете - Пътя.
 21. Thanks
  Донка got a reaction from АлександърТ.А. in 121. Много плод принася - Съборна беседа, 20 август 1922 г.   
  формула: Няма Мъдрост като Божията Мъдрост. Само Божията Мъдрост е Мъдрост!
  121. Много плод принася - 20 август 1922 г.
   
  Всичко, което Любовта може да направи в света чрез нашата воля, ние можем да го сторим.
  Бог е Любов и тази Любов може всичко да стори.
  Няма Истина като Божията Истина.
  Само Божията Истина е Истина.
  Много плод принася
 22. Like
  Донка got a reaction from АлександърТ.А. in 122. Утринна беседа (без заглавие)-Съборна беседа - 21 август 1922 г.   
  Добрата молитва.
  122. Утринна беседа (без заглавие)-21.08.1922 
  Господнята молитва
   
 23. Like
  Донка reacted to stef.jeleva in Глюкозата ~ храна за нашия мозък   
  Когато приготвяме храната си, не може да взимаме предвид само гликемичния индекс на дадена храна. Много е важно как са комбинирани храните. Ако в едно хранене е включен само въглехидрат, влиянието върху организма ще е едно, ако към въглехидратната храна прибавим протеин и мазнини, тогава влиянието и усвояването на храните ще бъде съвсем друго - много по-полезно за организма.
   
  Таблица за хлебни единици (ХЕ), гликемичен индекс (ГИ) и калораж
  БРАШНЕНИ ПРОДУКТИ
  К-во в гр.
  ккал
  ГИ
  ВАРИВА (варени)
  К-во в гр.
  ккал
  ГИ
  ХЛЯБ ,,Бял”
  25
  63
  75
  Леща
  50
  60
  30
  ХЛЯБ ,,Добруджа”
  25
  62
  74
  Зрял фасул
  50
  64
  30
  ХЛЯБ ,,Типов”
  25
  60
  69
  Грах
  120
  82
  45
  ,,Грахам”
  25
  57
  66
  картофи
  72
  55
  70
  пълнозърнест
  30
  65
  60
  Ориз бял начупен
  50
  55
  70
  франзела
  22
  59
  72
  Ориз бял цели зърна
  50
  55
  42
  Сухар-бяло брашно
  15
  65
  70
  Ориз кафяв
  50
  48
  40
  солети
  20
  65
  70
  МЛЕЧНИ
   
   
   
  геврек
  20
  60
  62
  Краве прясно мляко 2%
  250мл
  125
  30
  Баничка сирене
  30
  125
  52
  Краве кисело мляко 2 %
  250гр
  125
  15
  Кифла с мармалад
  22
  62
  60
  Гауда сирене
  250гр
  1000
  5
  Кроасан шоколад/крем
  30
  120
  62
  ПЛОДОВЕ
   
   
   
  Зърнена закуска за директна консумация
  15
  55
  80
  Диня
  200
  56
  75
  Хрупкави кръгли хлебчета (средно 3-4 рулца)
  18
  90
  65
  Пъпеш
  200
  60
  65
  Пица вегетарианска
  50
  260
  52
  Праскови
  150
  55
  43
  Хамбургер
  40
  95
  50
  Кайсии
  125
  55
  55
  Обикновени бисквити
  15
  70
  63
  Грозде
  75
  95
  70
  Шоколад млечен
  30
  160
  44
  Банани
  60
  55
  55
  източник
   
 24. Like
  Донка got a reaction from АлександърТ.А. in Забавно - 2   
  Руски мъдрости
  1. Ако димът се стеле по земята - върнете се и изключете ютията; ако се вдига стълбовидно - може вече и да не се връщате
   2. Ако ви сърби лявата ръка - това е на пари, ако ви сърби носа - това е на пиячка; ако са и двете - това е на пиячка на аванта
   3. Котките си имат поверие - ако негър им пресече пътя...
   4. Ако мъжът подарява цветя без причина, значи - причина все пак има.
   5. Ако жената има пръстен, значи най-вероятно е омъжена. Ако има гердан, това нищо не значи. Ако има и пръстен и гердан - омъжена е, но това нищо не значи
   6. Винтът, забит с чук, държи по-здраво от пирон, завъртян с отвертка
   7. Ако искаш да се почувстваш звезда - сядай на елхата!
   8. Дошъл си - благодаря, отишъл си си - мноого благодаря...
   9. Животът на човек се дава само веднъж, основно случайно
   10. Поради изчезването на мъжа са възбудени ... двама съседи
   11. По-добре с Петров на Майорка, отколкото с майор на Петровка (Петровка 38 - адресът на московската милиция)
   12. Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
   13. Ако гледате телевизия, сигурно сте забелязали, че добрите винаги побеждават лошите - с изключение на новините в осем часа.
   14. Граждани! Летете със самолетите на Аерофлот! Побързайте - останаха съвсем малко!
   15. Ако смятате, че никотинът не влияе на гласните струни на жените, пробвайте да изтръскате пепелта от цигарата на килима.
   16. Когато жена казва, че няма какво да облече - това означава, че няма нови дрехи. Когато мъж казва, че няма какво да облече - това означава, че няма чисти дрехи.
   17. Хубаво нещо е "умрелият полицай" - и скоростта ограничава, и да го прегазиш е приятно.
   18. Руснаците наричат път мястото, през което възнамеряват да преминат.
   19. Ако дълго време не са се обаждали роднините или приятелите - значи всичко им е наред.
   20. Хубаво е не там, където ни няма, а там, където никога не сме и били!
   21. Да ви помогна ли или да не ви преча?
   22. Често, когато сутрин гледаш някоя жена, с ужас разбираш, че снощното съблазняване е нейна, а не твоя заслуга.
   23. Когато в семейството има само една жена, тя израства егоистка.
   24. Причините за неявяване са три - забравяне, запиване или зае*аване.
   25. Ако искате да разсмеете Бог - разкажете му плановете си.
   26. По-страшен от руския танк е пияния му екипаж.
   27. Както и да се въртиш, задникът ти все е отзад.
   28. И вълците сити, и агнетата цели, а на овчаря - вечна му памет.
   29. Ако имаш прекрасна жена, ослепителна любовница, страхотна кола, нямаш проблеми с властите и данъчните; ако когато ходиш по улицата, винаги грее слънце и минувачите ти се усмихват - кажи НЕ на наркотиците!
   30. Комарите са много по-хуманни от някои жени - когато комър ти пие кръвчицата, той поне престава да бръмчи.
   31. Има три начина да се направи нещо - направи го сам, наеми някой или забрани на децата си да го направят.
   32. Животът естествено е неудачен, но всичко останало е нормално.
   33. Да направиш жената щастлива не е трудно - трудното е ти да останеш щастлив.
   34. Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.
   35. Правилно хвърленият мъж обезателно се връща - като бумеранг.
   36. Аз безкрайно уважавам чудовищния избор на моя народ.
   37. Когато времето е малко - не ти е до приятелство, а само до любов.
   38. Руският мързел не е грях, а изключително необходимо средство за неутрализация на кипящата активност на ръководителите - идиоти.
   39. Безпричинен смях - признак, че или сте идиот, или красива девойка.
   40. Извинявайте, че говоря, докато Вие прекъсвате.
   41. Лотарията е най-добрият способ за изчисляване на броя на оптимистите.
   42. Истинската жена е длъжна да отсече дърво, да разруши дом и да отгледа дъщеря.
   43. Болният отиде на поправителен, но не стигна.
   44. Изпратете четири капака от тоалетна чиния и ще получите безплатна ролка тоалетна хартия!
   45. Глупаците се женят, а умните се омъжват.
   46. Американските университети са мястото, в което руски евреи преподават математика на китайците.
   47. Животът отминава толкова бързо, сякаш не му е интересно с нас...
   48. Зелевият сок - утрешната напитка.
   49. Мързелът е подсъзнателна мъдрост.

 25. Like
  Донка got a reaction from Иво in Отворено писмо до Ректорското ръководство на Национална Спортна Академия относно обучението по Паневритмия   
  Уважаеми приятели на Паневритмията, 
  Преди години Националната спортна академия „Васил Левски“ организираше курсове по Паневритмия, в които желаещите да участват имаха възможността впоследствие да станат преподаватели по Паневритмия. За съжаление тази дейност срещна немалко препятствия от различен характер, и особено от недоброжелатели или от лица, които не познават достатъчно същността на Паневритмията - те са изпратили официални писма до НСА „В. Левски“, в които са настоявали да бъде прекратено това обучение. Това създава невярното впечатление за изцяло негативно обществено отношение и липса на обществена подкрепа за паневритмията, а оттук създава пречки пред подкрепата на Паневритмията от страна на НСА „В. Левски“ като институция.  В тази връзка ние, подкрепящите тази дейност на НСА „В.Левски“, възнамеряваме да изпратим Отворено писмо до тази институция, както и до Министерство на образованието и Министерство на младежта и спорта, посредством което бихме искали да изразим своята подкрепа за развитието на Паневритмията в България като уникално културно наследство с мащабно значение.
  Молим Ви да подпишете подписката, която изразява Вашата принципна подкрепа за паневритмията и нейното развитие в България:
  Подписка - Отворено писмо за преподаването на Паневритмия в Национална Спортна Академия
  Молим приятелите от различните градове на България да разпечатат отвореното писмо и да съберат подписите и споделеното от хората, които подкрепят каузата, но не ползват електронните средства за комуникация. 
  След събирането на достатъчно подписи, ще обединим всички разпечатки и ръкописни страници и ще ги връчим официално лично на Ректора на Национална Спортна Академия. След връчването на тази подписка планираме да съберем списък от желаещи да изучават в краткосрочни курсове Паневритмия (за инструкторски сертификати) в НСА. 
×
×
 • Добави...