Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Диана Илиева

Участници
 • Общо Съдържание

  4371
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  12

Репутация Активност

 1. Like
  Диана Илиева got a reaction from АлександърТ.А. in Смял ли се е Исус Христос?   
  "Бийте се, не карайте се!" казваше често на шега една моя любима учителка по математика

  Нещо за смеха, от това, което чета напоследък:
  "Сега да изпеем слога "ха". (Учителят пее сам.). Окултен тон е той. Всеки, който се смее ха-ха-ха, той е добър човек. Аз бих желал всинца, като се смеят да казват ха-ха-ха, а не хи-хи-хи или хо-хо-хо. При слога "ха" се отваря душата."
  Из "Окултна музика", ООК
 2. Like
  Диана Илиева got a reaction from АлександърТ.А. in Обич между хора с различни интереси   
  Разбира се, когато поискаш, си добре дошла
  Казваш компромиси, но според мен не компромиси, а толерантност е нужна - има разлика!

  Ла Горда при нас е точно така, но сме си заедно (вече 17 години) и се чувстваме добре! Когато се срещнахме и двамата бяхме атеисти с една слаба наклонност в мен към окултното въобще. Едва няколко години след като се оженихме нещата започнаха да се променят (т.е аз постепенно променях възгледите и мирогледа си).

  Така че, това го имайте предвид - човекът, с когото сте в момента и с който имате еднакви възгледи засега, в бъдеще може и да ги промени, или вие да промените вашите - и тогава какво?
 3. Like
  Диана Илиева got a reaction from АлександърТ.А. in За измеренията   
  По физика имам 6, не само в училище, ами и в университета, но явно не съм внимавала

  Сега сериозно - времето не може да бъде нито 4, нито кое да е друго измерение; дори горепосочения довод говори по-скоро за неговата относителност, отколкото да ни наведе на идея, че това е примерно 4-тото измерение.
  Любо, темата за измеренията е много интересна, но моето мнение е, че това клипче не я осветлява особено.
 4. Like
  Диана Илиева got a reaction from kipenzov in Агресия и психично разтройство при дете на 3 г.   
  Ами много му се е насъбрало на детето, това е. Премествания, дълги и тежки пътувания, болест (и лекари, които му причиняват допълнително болка с инжекции и др. под.) За него е било огромен стрес всичко това, което е преживяло. Нещо повече, на 2 години детето вече не е бебе, всичко забелязва, чува, разбира и ... съответно преживява и страда. Имам предвид, ако вие, родителите също сте били притеснени, разтревожени, угрижени с тези промени в живота ви. А раждането на братчето, дори при никакви други промени и стрес, се изживява като ревност, съвсем нормално. Ето, пишеш, че им отделяте внимание по равно - първо, то е невъзможно да е така, защото бебето е много по-безпомощно и съвсем естествено е то да получава повече време и грижи и второ - ами голямото дете до скоро не е делило с никого вниманието и обичта ви, всичко е било само за него, а сега наполовина, нали  
  При нас се случи нещо подобно - голямата дъщеря беше на 2г. като се роди сестричката и тя започна да пишка и ака също като нея, в гащите. А преди това отдавна беше се научила и се справяше дори сама с тоалетната. Също така отказваше да се храни сама, при условие, че преди чудесно се справяше и с това. Аз прецених, че тя преди е била сама с двама възрастни, опитвала се е да прави като тях; след това се появява още един член на семейството, който много повече прилича на нея (те, децата, са различни от нас, възрастните) и това бебе пишка и ака тъкмо в гащите, не се храни само, а плаче и мама тъкмо в тези моменти се спуска към него, говори му и го обслужва (= обръща му внимание), следователно, мисли си тя, и аз ще правя така.
  Нещата наистина ще се разрешат постепенно. От това, което прочетох, мисля, че вие му давате достатъчно внимание. Хубаво е да прецените как приема детската градина - нека не е като нещо, което нарочно го дели от мама, за да бъде тя на разположение само на братчето. Повече спокойствие и уют у дома, дано няма скоро някакви други екстремни обстоятелства в живота на семейството, това ще е достатъчно, за да преживее стреса.
 5. Like
  Диана Илиева got a reaction from kipenzov in Перфекционизъм   
  Перфекционизмът ... откривам го и в себе си в определена степен

  Моите уважения към специалистите, но за мен те някак все се хвърлят да класифицират, диагностицират ... (много са ентусиазирани, бе, защо така , напомнят ми моите първи стъпки в астрологията, когато и аз все се хвърлях да определям кой човек какъв е и да обяснявам защо ).

  Проблемът е, както каза и Станимир, когато нещото, в случая перфекционизма, дойде в повече. Ама то така е и с всички други неща.
  Също така далеч не всички деца са склонни да го развият, независимо че растат при описания тип родителско поведение. При другата част от децата неподходящото родителско отношение се пречупва по други начини, често пак нездравословни, но една част от децата дори се справят добре.

  Да ходим на терапевт - да, може, чудесно дори. Но пак зависи от човека, може и без терапевт, с помощ от приятел, дух. общност, учител, може с есенциите на Бах, може и сам ... всеки си е различен.


 6. Like
  Диана Илиева got a reaction from VischkoShteSeOpravi in Апатия и деградация   
  Мда, да се присъединя към казаното за девойките, а и не само за тях
  Знаеш ли, зависи към какви хора се стремиш. Явно се стремиш към, както хубаво го е казала mvm, "по-засуканите" хора (не само девойки), но ти определено не се вписваш и те искат да се дистанцират/отърват от теб, като се държат надменно. Аки искаш да си с тях и да те приемат като равен, ти трябва ни повече, ни по-малко да станеш като тях; при това не толкова като собственик на определено количество финикийски знаци, ами като ценности, като начин на живот, като интереси и т.н. А аз не вярвам да искаш и да можеш да бъдеш като тях.
  При това положение просто търси хора, които са като теб!
  Вярно, че онези, другите, се държат много нахакано, приличат на доволни, на успели, на победители - повярвай ми, не е така; това са комплексарски изпълнения. Да не говорим, че много от хората с наистина много пари, някои несъзнателно, но други съвсем съзнателно, са в шок и ужас - по дяволите, имам толкова много пари, а животът ми нито е щастлив, нито е подреден, нямам истински приятели, нямам истински любим/а, не виждам смисъл ... и т.н. И наистина, като се замислим, какво могат да ти дадат многото пари - Ок, ще си купуваш все по-скъпа кола, после яхта, после самолет и ... после какво?!?
   
  Намери своя си път в живота, според своите си разбирания и такъв, какъвто го харесваш.
  Лошото е, че според мен си живял с едни илюзии, как малкия град, от който си, е хубав, но големия е по-хубав, по-перспективен, въобще по-привлекателен; твоите приятели и роднини в малкия град са добри, но в големия град хората са по-силни, по-умни, по-успели. Ако е така и след като си се убедил как е на едното место и как на другото, прецени кое е по-ценно за теб. Включително усещам, че за теб връщането в родния град е равносилно на провал, на несправяне. Малкият град има и недостатъци - всички се познават, всеки знае (почти) всичко за другите и е съвсем нормално да те разпитват за личния ти живот, може и да има шушукане и коментари, как големият град се е оказал "голяма лъжица за твоята уста". Не се впечатлявай от това. Остави хората да си мислят и говорят каквото си искат. Хорското мнение никога на никого не е помогнало. И ако се огледаш, ще забележиш, че другите се съобразяват повече с тези хора, на които не им пука от общественото мнение. Гледай своя си живот.
   
  П.С. Не знам какво образование имаш, но в момента има много програми, по които човек може да направи свой малък агробизнес например или нещо друго; огледай се и помисли и в тази насока.
 7. Like
  Диана Илиева got a reaction from Донка in Eгрегори   
  Хайде още един въпрос и от мен - Егрегори само хората ли могат да създават?
  Дори още един за насочване - Бог или други същества могат ли да създават егрегори?

  Ани, книгата определено е интересна, има я мисля съвсем свободно в спиралата.

  Към Станимир - защо егрегорите да не могат да предложат нищо ново? Кой в същност може да предложи нещо ново? Всичко си съществува в природата, просто ние се настройваме/фокусираме събирателната си точка/хармонизираме се ... и т.н. според различната терминология към съответното енергоинформационно ниво. Ако това ниво е по-висше от нашето собствено в момента, то това определено ни помага, това за нас е едно движение нагоре.

  Защо имам чувството, че самата думичка егрегор по незнайни за мен причини е придобила лоша слава и сега с вас си говорим за едно и също нещо, но тя именно смущава комуникацията

  Стана въпрос и за клониране.
  А какво мислите за създаването на изкуствен интелект? - аз като студентка съм работила извънредно по такъв род проекти, беше интересно. С терминологията на програмистите, егрегор за мен е една стихийно (а защо не и съзнателно?) създадена подпрограма в разработената от Бог програма за "изкуствен" интелект, която, съществувайки, ползва съответни ресурси и която, ако бъде лишена от ресурси и предназначение - отмира. Извинете, сега бързам, но темата е мн. интересна.
 8. Like
  Диана Илиева got a reaction from Кон Круз in Още за родните медии...   
  Алекс каквото се търси, това се предлага. И аз съм се чудела, но се оказа, че медии, които наблягат на хубавите събития не оцеляват. Има такива опити и сега и по-рано, още когато предимно радиостанции са били.
  Остава да си обясним защо болшинството хора харесват/търсят/искат лошите новини?
  Може би проблеми със завистта си имаме все още. Или по принцип ни е трудно да се справяме с живота си и някак ни олеква, като чуем, че и на други някои им е трудно - с една дума не сме само ние, ето на и на други се случва, и те страдат, и те не се справят. Предполагам точно по тази причина се харчат и жълтите вестници - сигурно е съблазнително да прочетеш как еди кой си, красив, успял и т.н. също има проблеми, че иначе не ни се струва никак честно.
  На мен не ми харесват моите предположения/обяснения, така че ако имаш други - давай!

  П.П. Уточнение - не са само родните медии така!
 9. Like
  Диана Илиева got a reaction from Кон Круз in Застаряването и демографският проблем на България   
  А аз не разбрах, ти всъщност какво предлагаш?
  И какво си направил и правиш относно въпроса, който те вълнува?
  Или идеята е да се вайкаме само?
  Аз също забелязвам разни тенденции и правя каквото мога; други хора също и правят примерно петиции, организират сдружения (например сдружение "Слънчогледи") и провеждат определена дейност, пишат писма, статии ... Такива инициативи подкрепям, когато сметна, че допринасят полза. Иначе ... не виждам смисъл от това да се възмущаваме само.


  Не мога нещо да ви разбера. Днес било трудно, ами преди 50, или 100, или 200 години по-лесно ли е било? По-голяма разумност ли е имало, по-голяма любов? Колко е струвал/се е ценял човешкия живот? Дали преди 100 години е нямало недоимък, дали е имало добро медицинско обслужване или възможност за безплатно образование?
  Недейте така.
  По тази логика още пещерните хора щяха да се тръшнат и да измрат доброволно, за да не са слепи за фактите - ами че те НАИСТИНА са нямали условия да живеят, ама съвсем буквално.
 10. Like
  Диана Илиева got a reaction from Кон Круз in Сънуваме ли всяка вечер?   
  tomodashi, не плачи, ами се замисли защо е така. Ако помислиш, ще видиш, че е нормално да е така. Щом в реалността си депресиран и не се чувстваш комфортно, няма как в сънищата да си спокоен, радостен ... Двете неща са пряко свързани.

  Колкото и да се жалваш и колкото всички ние да ти съчувстваме и да се опитваме да те подкрепим, ободрим и насърчим, нищо няма да се получи, ако ти сам не решиш да предприемеш нещо, за да се променят нещата.

  Честно казано много хитро си го измислил това да си представяш, че си генетично различен, но помисли - ако беше така, ти щеше да си световно известен, ухажван от най-престижните генетични лаборатории .
  До сега съм чувала за генетично променени растения, но за животни и хора .
  Тази измишльотина за гените ти помага да продължиш да бягаш от отговорност - защото колкото и да не ти се иска да го чуеш, точно това правиш: не желаеш да поемеш отговорност за собствения си живот в каквото и да било отношение.
  Във всичките ти постове блестят ярки противоречия - малко примери:
  - тъп съм, за нищо не ставам <-> учих се добре, приеха ме за студент;
  - не мисля лошо за хората, искам да съм с тях <-> хората се държат грубо с мен, искам да избягам от тях;
  ...
  Но ти си затваряш очите, строиш нелогични конструкции, само и само да не погледнеш страшната истина в очите - а именно, че ти сам държиш ключа както на твоето страдание, така и на твоето щастие!
  И така вече 29 години! Докога?!?
 11. Like
  Диана Илиева got a reaction from Αέλιος in 07. Мястото на красотата в природата   
  7. Мястото на красотата в природата
  В хората има заложени критерии за красивото/красотата, които обаче не ни е лесно да изкажем/обясним. И въпреки липсата на обяснения, болшинството хора ще определят едно и също нещо като красиво, а друго нещо като грозно - било то образ/картина, съзвучие/музика и т.н. Оказва се, че хармоничните(правилни, симетрични и пропорционални) линии/фигури импонират на нашето възприятие и ги определяме като красиви, както и обратното. При музиката е същото - има разработена дисертация от компютърен инженер/музкант, който е измислил начин да проектира музиката като образи/фигури (подобно на изображението на сигнали чрез осцилоскоп); хармоничните съзвучия, които се определят като благозвучни от 99% от анкетираните от него хора, образуват правилни, симетрични фигури.
  В природата наблюдаваме една феерия от разнообразни форми, но като правило всички те са правилни, симетрични ... с една дума хармонични и респективно красиви. Т.е хармонията е в основата на сътворената природа и затова именно ние я определяме като красива.
  Има и друго - хармонията (т.е красотата) е и най-ефективното решение, оптималния модел/план, най-подходящото съчетание ... Винаги, когато изследваме природата, в крайна сметка установяваме, че това, което наблюдаваме в нея, е най-изчистения, съвършения модел. Човек съзнателно или несъзнателно копира хармонични форми, съчетания и т.н. от природата и тъкмо тогава се получават най-сполучливите човешки творения.
 12. Like
  Диана Илиева got a reaction from АлександърТ.А. in 07. Мястото на красотата в природата   
  7. Мястото на красотата в природата
  В хората има заложени критерии за красивото/красотата, които обаче не ни е лесно да изкажем/обясним. И въпреки липсата на обяснения, болшинството хора ще определят едно и също нещо като красиво, а друго нещо като грозно - било то образ/картина, съзвучие/музика и т.н. Оказва се, че хармоничните(правилни, симетрични и пропорционални) линии/фигури импонират на нашето възприятие и ги определяме като красиви, както и обратното. При музиката е същото - има разработена дисертация от компютърен инженер/музкант, който е измислил начин да проектира музиката като образи/фигури (подобно на изображението на сигнали чрез осцилоскоп); хармоничните съзвучия, които се определят като благозвучни от 99% от анкетираните от него хора, образуват правилни, симетрични фигури.
  В природата наблюдаваме една феерия от разнообразни форми, но като правило всички те са правилни, симетрични ... с една дума хармонични и респективно красиви. Т.е хармонията е в основата на сътворената природа и затова именно ние я определяме като красива.
  Има и друго - хармонията (т.е красотата) е и най-ефективното решение, оптималния модел/план, най-подходящото съчетание ... Винаги, когато изследваме природата, в крайна сметка установяваме, че това, което наблюдаваме в нея, е най-изчистения, съвършения модел. Човек съзнателно или несъзнателно копира хармонични форми, съчетания и т.н. от природата и тъкмо тогава се получават най-сполучливите човешки творения.
 13. Haha
  Диана Илиева got a reaction from Кон Круз in Инверсия на реалността   
  Системен, и аз много пъти, при твои въпроси лично към мен, съм ти отговаряла в този дух:

  Ти обаче не искаш някак да ни чуеш и след кратко време пускаш серия нови въпроси, но пак на същата вълна.
  Замисли се. Първо доста хора ти пишем едно и също, защо ли? Е, има вероятност, разбира се, всички ние да сме тесногръди, заблудени и т.н., но тя намалява с броя на хората, които ти отговарят и то хора с твърде различни убеждения, знания и опит.
  Второ - избягваш основни, но много резонни въпроси, на които не можеш да дадеш подобаващ отговор. Например какво може, какво е постигнал и как самият В. Зеланд?
  Друго - на теб ти се иска всичко това, което пишеш да е вярно, защото много ти допада. Ти си мислиш - теорията на Зеланд е чудесна, аз съм я прочел, разбирам я и ми харесва, но ми убягва някакъв съвсем дребен детайл, някакво ключе. Затова непрекъснато питаш, дали някой от нас е така добър да ти го даде, за да може ти - хоп - и да станеш ... не знам какъв, духовно могъщ, ще летиш, ще ти пораснат нови зъби, ще командаваш другите хора като марионетки, ще командваш приридните явления и всякакви такива. Е, не е вярно това. Най-малкото не стават така тези неща - щракваме с пръсти и ставаме съвсем други.

  Ти си човек с толкова голям потенциал. Въоръжи се с търпение, упоритост и добра воля, за да постигнеш най-доброто на което си способен. И започни от малките неща, стъпка по стъпка! Успех!
 14. Like
  Диана Илиева got a reaction from Кон Круз in Румънската революция през 1989 г.   
  За тези различия според мен имат заслуги най-вече съответните управляващи в двете страни тогава.
  Мисля, че много хора подценяват Тодор Живков, не може да му се отрече, че имаше чудесен политически нюх. Докато румънските управляващи като че ли до последно не искаха да повярват, какви процеси са тръгнали в целия соцлагер.
 15. Like
  Диана Илиева got a reaction from Орлин Баев in Какво мислите за виртуалните социални мрежи?   
  Хм, вижте, аз съзнавам, че виртуалните социални мрежи са факт.
  Приемам това.
  Но не приемам, че непременно щом са създадени, значи хайде да си ги ползваме.
  Ние, хората, сме създали много неща. Примерно оръжия, отрови, лекарства против някакво заболяване, които след изпитване се оказват по-вредни, отколкото полезни, атомна бомба ... По тази логика, ами щом имаме създадена атомна бомба - хайде да си я ползваме, щом имаме картечници - хайде да ги ползваме, лекарството не помагало - нищо, толкова време и пари са вложени при разработката му, ще си го ползваме (то се и оказва, че често така и става, нали е важно фармацевтичните компании да си "избият" разходите).
  Намирам, че (особено напоследък - имам предвид последните около120 години) има много повече изкушения във всички области, "слизат" на земята всевъзможни идеи, които не бих казала, че спомагат за развитието на отделния човек, нито на обшеството като цяло. Във всяка такава изкусителна идея винаги има нещичко полезно, нещо, което да ни хареса, да оценим, за да го приемем (да не подценяваме Ариман), а най-хитрите идеи дори ни обвързват към себе си, стават "жизнено" важни за нас, в един момент вече не можем да си представим живота си без тези "придобивки". А отявлено вредните неща пък се създават все с някакъв благороден мотив - примерно ядреното оръжие е под мотото "Да спрем фашизма!".

  Въпросът ми беше виждате ли негативи в социалните мрежи (оказа се, че виждате; а освен тези, които сте посочили на чисто материален план, има и такива на по-фин план), те повече ли са от плюсовете, ако да - ползвате ли ги, колко често, защо? Ако имате дете, за какво бихте го насърчавали - за виртуално или реално общуване. И т.н.
  Съзнателният живот предполага съзнателно отношение към всичко.
 16. Like
  Диана Илиева got a reaction from Петко_П in Възлюбете злото, за да го направите на добро   
  За мен има някакво "изгубване в превода", ако мога така да се изразя.
  Да обичаш злото не означава да му съдействаш, да се жертваш в негова полза и т.н., каквито мнения виждам, а да му отговаряш с любов, т.е. подобно на максимата "Обичай враговете си!", в разширен вариант.
  Затова и аз казах - да излъчваме любов.

  Между другото, злото е необходимо за нас и за света, в който живеем. Не бива да го унищожаваме, да го изтикваме някъде и т.н., а само да го ограничаваме:

  Положителни и отрицателни сили в природата, ООК, год.2


  Добрите и лошите, ООК, год. 3.
 17. Like
  Диана Илиева got a reaction from feya in Духовност и удоволствие   
  Никъде не съм казала, че щастливия край е гарантиран. Нито пък да се чака.
  Казах, че няма смисъл да хвърляме сили, енергия и т.н., за да се отървем със силата на волята само от различните зависимости и че е добре човек да работи за своето осъзнаване, което става по много начини, но не и като съзнателно си наложим определено поведение, реакции и т.н., които никак не са ни присъщи.
  Идеята, че ако реагираме така възвишено, макар и изкуствено/без да ни идва отвътре, то след известно време това ще ни стане навик и ще стане естествено, е погрешна.
  Не случайно е трудно да се откажат наркозависимите, или алкохолиците, или пушачите ... Метадоновото лечение, без промяна на психологичен план, е трайно успешно само в малко случаи, когато зависимостта е била само физическа (или химическа, не зная как е по-точно да се каже). Колко пушачи се заричат да откажат цигарите, но когато не са готови за това, въпреки цялата воля, която мобилизират, им е трудно, ако през деня се държат здраво в ръце, то пушат на сън. През деня пък имат нужда да правят нещо друго вместо пушенето, което да го замести и ако е по-здравословно като действие, дори се радват и го препоръчват и на други. Но погледнато в дълбочина зависимостта си стои. И макар и не пушили месеци или години наред, пак има шанс да пропушат, ако не са се променили същностно през това време.
   
  Иначе да, това казвам и аз, не да чакаме, а да се развиваме. Но да се развиваме, това не значи просто да се командваме волево - това ще правя, защото е добро/полезно/правилно, това няма да правя, защото не е добро/полезно/правилно.
 18. Like
  Диана Илиева got a reaction from feya in Какво означава за вас Волята Божия?   
  Как наричаш това, в което вярваш - съдба ли? А възможно ли е да е едно и също с Бог?
 19. Like
  Диана Илиева got a reaction from feya in Миналите Животи - практика?   
  Да, доста отдавна съм чела книгите на Д-р М. Нютон и от още няколко автора със сходно съдържание, но споделям възгледа на Венцислав:

  А вторият абзац кореспондира с поста на Мона.

  Също моите разбирания съвпадат с тези от последния пост на Кристиян, той много добре е обяснил, няма нужда да го повтарям.
  На мен лично ми е по-интересно да опозная този си живот, защото той наистина е доста по-сложен и всеобхватен, отколкото сме свикнали да го възприемаме. Моето лично мнение е, че болшинството хора живеят ей така, някак по инерция. Дори и тези, които забелязват това, са склонни да поставят бърза "диагноза" на хората от типа на: Да, така е, защото не се замислят; или Да, така е, защото не го чувстват. А те нещата са много по-комплексни и взаимосвързани. Но стига, че излизам от темата.
 20. Like
  Диана Илиева got a reaction from feya in Прошката - магията за чистене на кармата   
  Е, защо да не го разбираш? На теб как ти изглежда, че пострадалият е съвсем случаен човек, който по никакъв начин не привлича (дори и подсъзнателно) това, което ще му се случи?
 21. Like
  Диана Илиева got a reaction from feya in Магиите...   
  Аз знам за какво говори aorhama, защото съм минала през нещо такова, без да имам днешните познания и осъзнатост. Това беше отдавна, но явно процесите се изчистват или поне нормализират трудно. Няколко години след това имах един сън, в който почти на яве се чувствах парализирана от ужас от една особа, изглеждаща като жена.

  Но сега вече си мисля, че прабабата на Донка е била поне 99% права. А aorhama пък е много прав за "личното изграждане на вяра".

  Колкото до "низостта и тоталното отвращение", както казва той, просто повечето хора, докато не им се случи някоя случка (негативна), нямат склонността доброволно да почнат да се възвисяват и въобще в някакво отношение да си променят живота ... Та в тази връзка и черните учители са учители и от тях можем да научим също толкова много, само че по по-болезнен начин.
 22. Like
  Диана Илиева got a reaction from feya in Можем ли да се откажем от абсолютния контрол над живота?   
  Ех, сега пък защо сме били коментирали абсолютния контрол - ами защото темата е за него, затова.

  Иначе Донка дава конструктивна посока - вярно е, от деца ни е внедрено това за контрола. Като се започне от това да контролираме естествените си нужди и стигнем до контрол на емоции (Ти си голяма/ти си момче, а големите/мъжете не плачат!), чувства, мисли ... Идеята за това лъха отвсякъде - семейство, училище, общество... И всичко това е все под благовидни предлози, едва ли не за благото на обществото, а в крайна сметка израстваме едни ограничени, наплашени и фрустирани същества.
  Много хора не успяват да се отскубнат от хватката на контрола, въпреки ограниченията и страданията, които носи (обаче изобщо не допускат, че това е една от главните причини, да е такъв животът им).
  Други се опитват да живеят с тази идея, като обличат на контрола дрехата на необходимостта, опитват се да убеждават сами себе си, колко е важен и как без него ще настъпи хаос.
  Една малка част успяват да усетят какво се получва в следствие на уж така нужния контрол (обикновено чак като им "изпушат бушоните", както каза някъде по-напред Слънчева).
  И много малко успяват истински да се отърсят от него.

  А защо е нужен контрол?
  Е, та кой се контролира по-лесно, хора, които уважават контрола и го считат за нужен или ...?
 23. Like
  Диана Илиева got a reaction from feya in Да си играем ли със съдбата   
  Какво означава "нелеп случай" - нещо, което 1. е станало случайно и 2. е несправедливо/незаслужено?

  За мен случайности няма как да има. Ако има, ще ми е интересно, как се появяват тия случайности на бял свят - кой ги поражда и на какъв принцип.
 24. Like
  Диана Илиева got a reaction from feya in Убийството   
  Според мен не е точно така. Ако допуснем това, става странно, защо му е трябвало на духа да "слиза" въобще дотам и да се свърза с разни неща, дето не само, че не му са нужни, ами и го спъват и му пречат.
  В действителност е невъзможно духът да се осъзнае без да е минал през всичко това, което изрежда Христо. И това става поради невежество, да, но по-точно е да се каже поради неопитност, неукрепналост ... И си е точно еволюционна необходимост.
  Това, което е извън еволюционната необходимост е човешкото "застояване" при 7-те смъртни гряха. Но очевидно и то е малко или много предвидено, затова именно през определени интервали на Земята слизат мирови Учители, които да тласнат човечеството напред.
 25. Like
  Диана Илиева got a reaction from feya in Изборът да живея или не?   
  В много случаи от чувство за безизходност.
  Но това чувство може да се породи само в човек, който се чувства сам, сам във всяко едно отношение. И когато животът го притисне, а това рано или късно става, се случват две неща:
  - или човекът приема, че не е сам, че има Бог, Логос или както искате го наречете, че е частица от едно голямо Цяло, което го подкрепя и му дава сили, когато той самия желае да е в хармония с това Цяло, т.е приема това, на което му казват Вяра;
  - или не приема горното, след известно време съвсем логично му свършват силите и дори и да не се самоубие, ще продължи да функционира като курдисана играчка, изпразнена от съдържание и смисъл.
×
×
 • Добави...