Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Moonlight

Участници
 • Общо Съдържание

  9
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

Мнения добавени от Moonlight

 1. Така е до един момент, но после човек осъзнава, че не всичко може да постави под свой контрол и не всичко зависи от него.

  това съм го разбрала . също че не трябва да ме боли заради поведението на друг, защото то не зависи от мен. ако някой ме е наранил, това си е негов избор и не трябва автоматично да приемам неговия избор и за мой. и все пак известно време си боли . сигурно съм по-чувствителна.

  Когато си достатъчно осъзнат за да можеш да проследиш събитията в бъдещето и видиш, че нещата отиват към по-добро, въпреки грешките в настоящето, Вярата не само че не страда, но и добива твърдостта и чистотата на елмаз.

  не мисля че може човек да види събитията в бъдеще / поне аз не мога / , тъй като никой не е чел историята на живота си. вярно е, че повечето неща за бъдещето / предимно негативни / ги сънувам. сънищата си , които запомням в детайли са знаци . защо не сънувам позитивното предстоящо - не мога да си обясня.

  Вярата ми не е от слабите. Само в периоди на разочарование отслабва и я чувствам разколебана ... а обществото ни с тази масова меркантилизация и мръсотия, в която живее също ми влияе.

  Сещам се и за друго - добрите хора имат по-силна Вяра, но са по уязмиви към разочарования . Какво мислиш за това.

 2. Moonlight, добро попадение!

  Ето как две само изречения, казани от друг, тласкат напред нашето собствено осъзнаване - дори и този човек да е напълно далечен и непознат. Думите на moonlight ме накараха да се замисля над въпроса:

  Кога и защо човек може да усети вярата в себе си поразклатена?

  Първите отговори, които ми минаха през ума тази сутрин бяха от моя личен опит:

  Когато съм я поставяла в някаква зависимост от поведението, отношението и мисленето на хората около себе си, особено на авторитетите си, близките и любимите.

  Когато съм изграждала някаква своя представа и очакване за тях и оформяла свои лични критерии за истина/лъжа, искреност/фалш

  Когато съм поставяла вярата в себе си в зависимост от реализацията на някакви свои цели и желания.

  ... Сигурно има и още...

  Права си. Обаче може ли човек да изолира субективното от Вярата си. Хората сме социални животни - няма как да зависим само от себе си . Самодостатъчни хора ....хм... такива поне аз не съм срещала ...Постоянно всяко наше действие, цел отношение е и съобразяване с друг субект.

  едно съм разбрала , колкото по-осъзнат е човек, толкова повече го боли от поведението, реакциите на другите ...а от това страда и Вярата му.

 3. поговорката е ' по-добре късно отколкото никога'. за мен съм я перефразирала ' по-добре никога отколкото късно' .

  по-скоро не сме направили правилният избор и не сме се вслушали в това, какво иска душата ни . това е често явление - аз-ът иска едно, а душата друго . тогава след време драпане за да постигнем целта си , а това не става си задаваме въпроса ' защо' .

  кой определя правилният въпрос ?

 4. Доста ми е трудно да вярвам в себе си от известно време. Може би хорското поведение, което е най-вече лъжливо и фалшиво ме кара да се замисля и за Вярата и за Смисъла на думите ' прави добро каквото и да става'.

  Как да не загубя целите си, след като нямаш шанса да ги реализирам.

 5. Осланям се на интуицията си при преценка на хората .

  Аз също, но само в началото, докато не опозная по-добре човека отсреща.

  Разбира се че най-вярно може да се прецени човек след като го опознаеш. При мен в процеса на опознаване досега се потвърждава това, което е казала интуицията ми в началото. Случвало ми се е неведнъж интуицията да ми каже - не си струва да контактуваш с този човек - но съм на принципа че не трябва да се правят прибързани изводи само от повърхността..... след това се е оказвало че ....интуицията ми е била права , а аз за пореден път не съм я послушала.

  Добре дошъл/ла moonlight!

  Когато се определяме стойността на другия човек по неговата ценностна система и житейска философия, коя е мярката, с която ги съпоставяме - някаква универсална мярка има ли или ги сравняваме с нашата собствена?

  Ако има такава универсална мярка за "най-висока човешка стойност", то какви са нейните критерии? Как се замерва ценностна система на друг човек? А житейска философия?

  Ако сравняваме със себе си, то би трябвало нашата собствена стойност да е константна, за да служи за мярка?

  Интересно ми е и какви видове хора по тяхната стойност различавате...

  Благодаря.

  Толкова въпроси на куп ще ме затруднят .

  Всеки човек съди по своя си мярка - хората сме така устроени . Човек предпочита да контактува с хора, които имат ценностна система близка до неговата . Универсална мярка според мен няма . Ако имаше всички хора щяха да са като 'от един калъп ' и да са еднакви .....а не са еднакви и не е възможно да са еднакви.

  Какви видове хора различавам ли :

  - такива които са себе си винаги

  - такива които са фалшиви - т.е. представят се не това, което са, а това което искат ги видиш.

  - двойствени хора - които понякога са себе си, понякога са фалшиви.

  Моите наблюдения са че колкото човек е себе си, толкова привлича фалшиви хора .

 6. Нова съм във форума и все още се ориентирам в многото полезни теми в него.

  Не разбирам от астрология, но съм чувала за хорараната астрология . Попадна ми тази тема и бих искала да задам въпрос .

  Преди осем месеца се запознах в мъж . На ниво познати сме само още . От няколко седмици имам чувството че има друга жена , макар че той отрича. На прав път ли съм в това мое съмнение или не.

×
×
 • Добави...